Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιβάλλον

Προσπαθούμε να πετύχουμε μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Στη Sony προσπαθούμε να επιτύχουμε μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας.

Ο απόλυτος στόχος του προγράμματος "Road to Zero" εμπνέει τη φαντασία μας, την πρωτοποριακή τεχνολογία αλλά και τη δική σας περιέργεια.

Οι μοναδικές μας περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας "Road to Zero".

Μήνυμα από το Διευθύνοντα Σύμβουλο

Οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Sony συγκαταλέγονται ανάμεσα στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες μας.

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι πελάτες λαμβάνουν υπόψη τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στις αγορές τους. Οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Sony παραμένουν μια από τις σημαντικότερες εργασίες μας. Η φράση "Περισσότερα με λιγότερα" αποτυπώνει τη δέσμευση της Sony προς το περιβάλλον, την παροχή προϊόντων που προσφέρουν Μεγαλύτερη αξία και την ψυχαγωγία με Λιγότερη περιβαλλοντική επίπτωση.

Στη Sony έχουμε δεσμευτεί όχι μόνο για την παροχή προϊόντων, υπηρεσιών και περιεχομένου που προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες χρήστη, εμπνέοντας και ικανοποιώντας την περιέργεια των πελατών μας σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά επίσης, μέσω του περιβαλλοντικού μας προγράμματος "Road to Zero", για την επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων.

Kazuo Hirai

Εταιρικός Εκπρόσωπος, Γενικός Διευθυντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος - Sony Corporation

Το όραμά μας

Στη Sony έχουμε θέσει το φιλόδοξο στόχο μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω του περιβαλλοντικού μας προγράμματος "Road to Zero". Προκειμένου να μηδενίσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, εργαζόμαστε για την επίτευξη στόχων που ορίζονται από τις τέσσερις βασικές προοπτικές: περιορισμός κλιματικής αλλαγής, διατήρηση πόρων, έλεγχος χημικών ουσιών και προώθηση βιοποικιλότητας. Η υπευθυνότητα στους κύκλους ζωής των προϊόντων εκφράζεται μέσω στόχων που ορίζονται για κάθε στάδιο, από το σχεδιασμό του προϊόντος μέχρι την τελική επιστροφή ή την ανακύκλωση. Αυτές οι συντονισμένες προσπάθειες συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων που έχει στο περιβάλλον η επιχειρηματική μας δραστηριότητα.

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

Ένας τρόπος με τον οποίο η Sony ανταποκρίνεται στην κλιματική αλλαγή είναι μέσω ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η τεχνολογίες της Sony μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας, τόσο στην κανονική λειτουργία όσο και στην κατάσταση αναμονής. Τα προηγμένα σχέδια συμβάλλουν στην επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης και στην ελαχιστοποίηση των απωλειών ισχύος. Οι τεχνολογίες Magnetic Fluid που ενσωματώνονται στα ηχεία είναι ακόμη ένα παράδειγμα ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών. Η Sony είναι πρωτοπόρος σε αυτήν την τεχνολογία στα ηχεία πλήρους φάσματος μαζικής παραγωγής, η οποία επίσης βελτιώνει την απόδοση του ήχου.

Εξοικονόμηση πόρων

Η εκτεταμένη χρήση του ανακυκλωμένου πλαστικού είναι ακόμη μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση της Sony. Τα ελαφρύτερα, πιο συμπαγή προϊόντα απαιτούν λιγότερους πόρους. Η σειρά α7 αποτελεί ένα καλό παράδειγμα, με μικρότερες, ελαφρύτερες φωτογραφικές μηχανές πλήρους καρέ χωρίς καθρέφτη, οι οποίες κατασκευάζονται από περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό. Το SORPLAS™ (Ανακυκλωμένο πλαστικό προσανατολισμένο στη βιωσιμότητα) πλέον διαθέτει ανακυκλωμένο περιεχόμενο σε ποσοστό έως και 99%. Αυτό το πλαστικό που αναπτύχθηκε από τη Sony χρησιμοποιείται σε πολλές κατηγορίες προϊόντων και πωλείται σε άλλους κατασκευαστές ως μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση στο ελαφρύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Διαχείριση χημικών ουσιών

Τα πρότυπα της Sony για τη διαχείριση χημικών ουσιών, τα οποία είναι ακόμη πιο αυστηρά από τα παγκόσμια, συμβάλλουν στη διατήρηση του αυστηρού ελέγχου στα χημικά των προϊόντων. Μια πτυχή είναι το Πρόγραμμα Έγκρισης Περιβαλλοντικής Ποιότητας Green Partner, το οποίο παρουσιάστηκε το 2002. Αυτό το πρόγραμμα περιορίζει τις εσωτερικές αγορές πρώτων υλών και εξαρτημάτων μόνο από προμηθευτές-"πράσινους εταίρους", οι οποίοι διατηρούν ενημερωμένη την κατάσταση πιστοποίησής τους. Τα χημικά που δεν ρυθμίζονται, αλλά εγείρουν ανησυχίες για το περιβάλλον ή την υγεία σταδιακά εξαλείφονται ή αντικαθίστανται.

Διατήρηση βιοποικιλότητας

Μεταξύ άλλων προσπαθειών, στη Sony προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα μέσω της ενίσχυσης του περιβάλλοντος και της διατήρησης, ξεκινώντας από τα γραφεία ή τις κοινότητές μας. Ένα καλό παράδειγμα στην Ιαπωνία είναι το πρόγραμμα συνεχούς εμπλουτισμού υδροφόρων στρωμάτων, το οποίο αναπληρώνει τα υπόγεια ύδατα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ημιαγωγών. Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι εταιρείες του ομίλου Sony αναλαμβάνουν την τοπικά συντονισμένη διατήρηση, όπως π.χ. με την υποστήριξη των ενδιαιτημάτων άγριας ζωής στη Νέα Υόρκη, τη φύτευση μανγκρόβιων φυτών στην Ταϊλάνδη ή τη συμμετοχή σε άλλα προγράμματα.

Ρυθμιστικές και άλλες πληροφορίες για τη χώρα σας

Ενημερωθείτε σχετικά με τις ρυθμιστικές πληροφορίες της χώρας σας που αφορούν τα προϊόντα της Sony.