Διαγωνισμός φωτογραφίας α Universe "Φθινόπωρο"

κύκνοι στο ποτάμι το φθινόπωρο

Φθινόπωρο

Η Sony Europe B.V. και η Alpha Universe ανακοινώνουν την έναρξη του διαγωνισμού φθινοπωρινής φωτογραφίας για χρήστες με φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha, ZV ή RX της Sony στις παρακάτω χώρες: Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ελβετία, Πολωνία, Νορβηγία, Αυστρία, Σουηδία, Βέλγιο, Δανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Τσεχική Δημοκρατία, Κροατία, Σλοβενία, Σλοβακία και Τουρκία.

Θα αναδειχθούν και θα βραβευτούν τρεις νικητήριες φωτογραφίες από επιτροπή ειδικών φωτογραφίας!

Για να συμμετάσχετε, στείλτε τις φωτογραφίες σας μέσω Instagram. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι έγκυρη για φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Instagram από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Από όλες τις εποχές, το φθινόπωρο είναι ίσως η πιο γοητευτική. Το απαλό φως του ήλιου που λούζει τα πάντα τη χρυσαφένια ώρα παρέχει τον ιδανικό φωτισμό για τους παθιασμένους φωτογράφους τοπίου, ενώ το γήινο φύλλωμα προσφέρει έναν μαγευτικό καμβά. Μπορείτε να αποτυπώσετε υπέροχα πορτρέτα στην ύπαιθρο, καθώς το φόντο του καθαρού ουρανού δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με το πορφυρό χαλί των πεσμένων φύλλων και αυτή την εποχή του έτους τα άγρια ζώα περιπλανώνται στο απαλό φως, αναζητώντας τροφή για να περάσουν τον χειμώνα.

Κοινοποιήστε τις φθινοπωρινές φωτογραφίες σας μέσω του λογαριασμού Alpha Universe στο Instagram και διεκδικήστε υπέροχα βραβεία, στα οποία περιλαμβάνεται ο πιο πρόσφατος και προηγμένος εξοπλισμός Sony. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα είναι έγκυρη για φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Instagram από τις 18 Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023. Μια επιτροπή ειδικών στη φωτογραφία θα επιλέξει τρεις νικητές.

Τα βραβεία είναι:

1η θέση
Σώμα Sony Alpha 7 IV

 

2η θέση
Επιλογή ΕΝΟΣ από τα ακόλουθα:

Sony FE 24mm f/1.4 G Master
Sony FE 35mm f/1.4 G Master
Sony FE 50mm f/1.4 G Master

 

3η θέση
Επιλογή ΕΝΟΣ από τα ακόλουθα:

Sony FE PZ 16-35mm f/4 G
Sony FE 20-70mm f/4 G
Sony FE 70-200mm f/4 G Macro OSS II

Οι συμμετοχές θα κριθούν με κριτήρια τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την οπτική/συναισθηματική επίδραση της εικόνας και οι νικητήριες συμμετοχές θα ανακοινωθούν στο Alpha Universe και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram Ακολουθήστε το Alpha Universe στο Instagram

Ακολουθήστε το α Universe στο Instagram για ενημερωμένες συμβουλές, ιστορίες και πληροφορίες διαγωνισμού

 

 

Όροι και Προϋποθέσεις:
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΓΟΡΑ

 1. Υπεύθυνη εταιρεία προώθησης για τον Διαγωνισμό φθινοπωρινής φωτογραφίας Alpha Universe της Sony στο Instagram ("Διαγωνισμός") είναι η Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Ηνωμένο Βασίλειο ("Sony"). Ο Διαγωνισμός δεν αποτελεί χορηγία, δεν προωθείται και δεν διεξάγεται από το Instagram, ούτε σχετίζεται με το Instagram. Το Instagram δια του παρόντος απαλλάσσεται πλήρως από κάθε ευθύνη από κάθε συμμετέχοντα στον Διαγωνισμό.
 1. Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε άτομα ηλικίας άνω των 18 που έχουν προσωπικό λογαριασμό στο Instagram και είναι κάτοικοι Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κάτω Χωρών, Ελβετίας, Πολωνίας, Νορβηγίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Βελγίου, Δανίας, Πορτογαλίας, Φινλανδίας, Ελλάδας, Ρουμανίας, Εσθονίας, Λιθουανίας, Λετονίας, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ιρλανδίας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας και Τουρκίας. ("Χώρες διαγωνισμού"). Οι εργαζόμενοι των εταιρειών του ομίλου της Sony, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
 1. Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 και θα τελειώσει τα μεσάνυχτα της 5ης Νοεμβρίου 2023. ("Περίοδος διαγωνισμού")
 1. Για να συμμετάσχετε στον Διαγωνισμό, πρέπει να ολοκληρώσετε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Ακολουθήστε τον λογαριασμό @alphauniversebysony.eu στο Instagram.

Βήμα 2: Αποστείλετε στον λογαριασμό σας στο Instagram μια φωτογραφία που έχει ληφθεί από εσάς προσωπικά χρησιμοποιώντας μια φωτογραφική μηχανή Sony της σειράς Alpha, ZV ή RX προσθέτοντας την παρακάτω ετικέτα, ανάλογα με τη χώρα διαμονής σας:

Λίστα έγκυρων ετικετών χώρας:

Γερμανία #AlphaAutumnDE
Ηνωμένο Βασίλειο #AlphaAutumnUK
Γαλλία #AlphaAutumnFR
Ιταλία #AlphaAutumnIT
Ισπανία #AlphaAutumnES
Ολλανδία #AlphaAutumnNL
Ελβετία #AlphaAutumnCH
Πολωνία #AlphaAutumnPL
Νορβηγία #AlphaAutumnNO
Αυστρία #AlphaAutumnAT
Σουηδία #AlphaAutumnSE
Βέλγιο #AlphaAutumnBE
Δανία #AlphaAutumnDK
Πορτογαλία #AlphaAutumnPT
Φινλανδία #AlphaAutumnFI
Ελλάδα #AlphaAutumnGR
Ρουμανία #AlphaAutumnRO
Εσθονία #AlphaAutumnEE
Λιθουανία #AlphaAutumnLT
Λετονία #AlphaAutumnLV
Ουγγαρία #AlphaAutumnHU
Βουλγαρία #AlphaAutumnBG
Ιρλανδία #AlphaAutumnIE
Τσεχική Δημοκρατία #AlphaAutumnCZ
Κροατία #AlphaAutumnHR
Σλοβενία #AlphaAutumnSI
Σλοβακία #AlphaAutumnSK
Τουρκία #AlphaAutumnTR

 

 1. Οι υποβληθείσες φωτογραφίες πρέπει να έχουν ληφθεί με φωτογραφική μηχανή Sony της σειράς Alpha, ZV ή RX. Ο λογαριασμός σας στο Instagram πρέπει να είναι ρυθμισμένος ως δημόσιος, για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό. Αφού δημοσιευτεί, η φωτογραφία σας πρέπει να παραμείνει στον λογαριασμό σας Instagram μέχρι το τέλος της Περιόδου διαγωνισμού που ορίζεται παραπάνω, στην ενότητα 3, διαφορετικά η συμμετοχή σας μπορεί να μην αναγνωριστεί.
 1. Με την υποβολή φωτογραφιών σύμφωνα με την παραπάνω ενότητα 4 και τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, θεωρείται ότι οι συμμετέχοντες/ουσες έχουν αποδεχτεί και δεσμεύονται από τους κανόνες του Διαγωνισμού και τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις. Οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες συμμετοχής προστεθούν από τη Sony και δημοσιευτούν στην παρούσα ιστοσελίδα ή στον λογαριασμό @alphauniversebysony.eu στο Instagram θα αποτελούν μέρος των κανόνων του Διαγωνισμού.
 1. Σύμφωνα με την παρακάτω ενότητα 9, οι φωτογραφίες θα πρέπει να αφορούν το φθινόπωρο και να αξιοποιούν τα χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μηχανής σας Alpha, ZV ή RX της Sony. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των φωτογραφιών που μπορείτε να ανεβάσετε για να συμμετάσχετε, αλλά κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι μοναδική και να συμμορφώνεται με τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις.
 1. Οι φωτογραφίες που έχουν τροποποιηθεί με λογισμικό επεξεργασίας εικόνας ή αντίστοιχα προγράμματα είναι αποδεκτές. Οι συμμετέχοντες/ουσες εγγυώνται ότι η βελτίωση φωτογραφίας έγινε με λογισμικό επεξεργασίας εικόνας που έχει αποκτηθεί νομίμως.
 1. Απαγορεύεται οι συμμετέχοντες/ουσες να χρησιμοποιούν ετικέτες ή να υποβάλλουν περιεχόμενο δυσφημιστικό, συκοφαντικό, άσεμνο, πορνογραφικό, χυδαίο, απειλητικό ή παράνομο (τόσο αναφορικά με τις φωτογραφίες όσο και με σχετικά σχόλια/ετικέτες) ή περιεχόμενο που αποτελεί ή ενθαρρύνει συμπεριφορά που θα μπορούσε να θεωρηθεί εγκληματική ή που επισύρει ποινές αστικής ευθύνης, ή άλλως παραβιάζει τη νομοθεσία ή τους όρους χρήσης του Instagram. Οι συμμετέχοντες/ουσες δεν επιτρέπεται να υποβάλλουν φωτογραφίες που περιέχουν υδατογραφήματα, πνευματικά δικαιώματα φωτογραφίας ή επωνυμίες τρίτων.
 1. Η Sony θα εξετάσει όλες τις συμμετοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις και που υποβάλλονται κατά τη Χρονική διάρκεια του Διαγωνισμού μέσω του Instagram, και οι φωτογραφίες θα κριθούν, κατά την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια της Sony, με βάση το επίπεδο δημιουργικότητας, πρωτοτυπίας και οπτικής/συναισθηματικής επίδρασης της εικόνας. Η Sony θα επιλέξει μια λίστα των τελικών υποψηφίων σύμφωνα με τα προαναφερθέντα κριτήρια και η τελική απόφαση της νικητήριας συμμετοχής θα ληφθεί από ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών φωτογραφίας και θα είναι οριστική και δεσμευτική.
 1. Ο/η συμμετέχων/ουσα του/της οποίου/ας η εικόνα επιλεχθεί ως νικητήρια συμμετοχή θα ενημερωθεί μέσω του Instagram Direct από τον λογαριασμό @alphauniversebysony.eu στο Instagram και θα πρέπει να υποβάλει τα δεδομένα EXIF σχετικά με την επιλεγμένη φωτογραφία, για να αποδείξει τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις συμμετοχής. Στη συνέχεια, η Sony θα ενημερώσει τον/την πιθανό/ή νικητή/τρια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με οδηγίες για το πώς να διεκδικήσει το βραβείο. Αν ο/η πιθανός/ή νικητής/τρια δεν αποκριθεί και δεν συμμορφωθεί με τις οδηγίες του αρχικού μηνύματος Instagram Direct εντός πέντε (5) ημερών ή αν από τα δεδομένα αποκαλυφθεί ότι η φωτογραφία δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις, ο/η συμμετέχων/ουσα δεν θα έχει δικαίωμα να παραλάβει το βραβείο και θα επιλεγεί εναλλακτικός/ή νικητής/τρια. Θα επιχειρηθεί η επικοινωνία με τρεις (3) αναπληρωματικούς/ές νικητές/τριες το μέγιστο.
 1. Θα επιλεχθούν τρεις νικητήριες φωτογραφίες από μια επιτροπή ειδικών στη φωτογραφία και τα βραβεία είναι τα εξής:

1η θέση
Σώμα Sony Alpha 7 IV

2η θέση
Επιλογή ΕΝΟΣ από τα ακόλουθα:

Sony FE 24mm f/1.4 G Master
Sony FE 35mm f/1.4 G Master
Sony FE 50mm f/1.4 G Master

3η θέση
Επιλογή ΕΝΟΣ από τα ακόλουθα:

Sony FE PZ 16-35mm f/4 G
Sony FE 20-70mm f/4 G
Sony FE 70-200mm f/4 G Macro OSS II

 1. Δεν παρέχεται ανταλλαγή με μετρητά ή πίστωση. Τα βραβεία δεν ανταλλάσσονται με άλλα προϊόντα ούτε είναι μεταβιβάσιμα. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το βραβείο δεν είναι διαθέσιμο, η Sony διατηρεί το δικαίωμα να δώσει ένα άλλο βραβείο αντίστοιχης αξίας.
 1. Ο/η νικητής/ρια θα είναι πλήρως και αποκλειστικά υπεύθυνος/η για κάθε ατομική φορολογική υποχρέωση σχετικά με την παραλαβή του βραβείου και, αποδεχόμενος/η το ή τα βραβεία του/της, ο/η νικητής/ρια συμφωνεί να απαλλάξει τη Sony από οποιαδήποτε τέτοια ευθύνη.
 1. Θα υπάρξει επικοινωνία με τους νικητές μέσω του λογαριασμού @alphauniversebysony.eu στο Instagram στα τέλη Νοεμβρίου 2023 και τα βραβεία θα αποσταλούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2023, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον νικητή. Τα βραβεία θα παραδίδονται μόνο σε διευθύνσεις στις Χώρες διαγωνισμού που αναφέρονται στην ενότητα 2 παραπάνω.
 1. Με την υποβολή φωτογραφιών στον Διαγωνισμό, ο/η συμμετέχων/ουσα εγγυάται ότι: (1) οι φωτογραφίες συμμορφώνονται πλήρως με τους κανόνες του διαγωνισμού και τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις, (2) οι φωτογραφίες είναι πρωτότυπες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον/την συμμετέχοντα/ουσα χρησιμοποιώντας φωτογραφική μηχανή της σειράς Alpha, ZV ή RX της Sony, (3) ο/η συμμετέχων/ουσα κατέχει όλα τα δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας) της φωτογραφίας ή των φωτογραφιών, (4) οι φωτογραφίες δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της δημοσιότητας, της ιδιωτικής ζωής ή οποιωνδήποτε άλλων ισοδύναμων δικαιωμάτων ενός προσώπου) και ότι έχει ληφθεί άδεια χρήσης της εικόνας οποιουδήποτε προσώπου περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που υποβλήθηκαν και (5) όλες οι Συμμετοχές πρέπει αρχικά να προέρχονται από μια ψηφιακή φωτογραφία και το περιεχόμενο που δημιουργείται σε υπολογιστή δεν μπορεί να είναι η πηγή της συμμετοχής. Εάν, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης, προκύψει κάποιο ζήτημα σχετικά με την έκταση της παραποίησης της συμμετοχής, θα ζητηθεί από τον/την συμμετέχων/ουσα να υποβάλει το πρωτότυπο αρχείο εικόνας προς επαλήθευση. Ο/η συμμετέχων/ουσα αναγνωρίζει ότι απαγορεύεται η υποβολή εικόνων από πηγές τρίτων (συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, άλλων ιστότοπων ή ιστολογίων) και η χρήση τέτοιων φωτογραφιών χωρίς άδεια μπορεί να συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
 1. Οι συμμετοχές μπορούν να αποκλειστούν ή τα βραβεία να ακυρωθούν αν η Sony αποφασίσει εύλογα ότι έχει υπάρξει παράβαση των προϋποθέσεων συμμετοχής, αυτών των όρων και προϋποθέσεων ή της δημόσιας τάξης και ηθικής.
 1. Ο συμμετέχων παραχωρεί στη Sony ανέκκλητη, μη αποκλειστική, δωρεάν άδεια για την αντιγραφή, τροποποίηση, επεξεργασία, προσαρμογή, δημοσίευση, αναπαραγωγή, εμφάνιση, διανομή ή άλλη χρήση των φωτογραφιών που έχει υποβάλει σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο στην Ευρώπη για το χρονικό διάστημα μετά τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό και έως τις 4 Νοεμβρίου 2025 (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος παραχώρησης περαιτέρω άδειας εκμετάλλευσης σε άλλες εταιρείες του ομίλου Sony). Συγκεκριμένα, ο συμμετέχων αναγνωρίζει και συμφωνεί ότι οι φωτογραφίες που υποβάλλονται ενδέχεται να δημοσιευθούν σε ιστότοπους του Ομίλου Sony και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ότι η Sony μπορεί να επεξεργάζεται ή να τροποποιεί τις φωτογραφίες (π.χ. περικοπή ή προσθήκη εικόνας, μουσικής ή ηχητικών εφέ). Οποιαδήποτε άλλη χρήση των φωτογραφιών θα υπόκειται σε συμφωνία με τον συμμετέχοντα. Ο συμμετέχων βεβαιώνει ότι έχει τα απαραίτητα δικαιώματα για την παραχώρηση της άδειας που προβλέπεται σε αυτήν τη ρήτρα. Ο συμμετέχων παραιτείται από κάθε ηθικό δικαίωμα αναφορικά με τη χρήση της φωτογραφίας.
 1. Η Sony δεν αποδέχεται καμία ευθύνη όσον αφορά τη χρήση της δημοσίευσης των υποβληθεισών φωτογραφιών και ο/η συμμετέχων/ουσα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος/η για την επίλυση οποιωνδήποτε διαφορών με τρίτους όσον αφορά τις φωτογραφίες που έχει υποβάλει, με δική του επιβάρυνση. Ο/η συμμετέχων/ουσα συμφωνεί να αποζημιώσει και να απαλλάξει τη Sony, τις συνεργαζόμενες εταιρείες, τους διευθυντές, τους υπαλλήλους και τους αντιπροσώπους της από και έναντι οποιωνδήποτε αξιώσεων, ζημιών, απωλειών, δαπανών ή εξόδων οποιασδήποτε μορφής ενδέχεται να προκύψουν σε σχέση με τη συμμετοχή του στον παρόντα Διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης από τη Sony των φωτογραφιών που υποβλήθηκαν και την αποδοχή ή τη χρήση των βραβείων από τον/την συμμετέχοντα/ουσα.
 1. Η Sony δεν παρέχει ουδεμία δήλωση ή εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, σχετικά με τον παρόντα Διαγωνισμό ή τα βραβεία, εκτός από όσα αναφέρονται ρητά στους παρόντες όρους και προϋποθέσεις. Η Sony δεν ευθύνεται για τυχόν τεχνικά σφάλματα ή σφάλματα στην πλατφόρμα Instagram που ενδέχεται να εμποδίσουν κάποιον/κάποια συμμετέχοντα/ουσα να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό ή να λάβει ή να στείλει άμεσα μηνύματα. Η Sony δεν επιδιώκει να αποκλείσει την ευθύνη για θάνατο ή σωματική βλάβη που οφείλεται σε δική της αμέλεια.
 1. Τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων/ουσών θα υποβληθούν σε επεξεργασία σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Sony και θα χρησιμοποιούνται μόνο για τους σκοπούς της διεξαγωγής και της διαφήμισης του διαγωνισμού, όπως για το υλικό επικοινωνίας σχετικά με τον Διαγωνισμό, τη διαχείριση των συμμετοχών, την αποστολή των βραβείων, την προβολή των συμμετοχών που έχουν κερδίσει, τις δραστηριότητες μάρκετινγκ και προώθησης της Sony και για σκοπούς παρεπόμενους αυτών των δραστηριοτήτων. Αναφορικά με τις νικητήριες συμμετοχές, η Sony μπορεί να δημοσιεύσει το ονοματεπώνυμό σας και πληροφορίες της χώρας και της φωτογραφικής μηχανής σας, εκτός αν δηλώσετε την αντίθεσή σας στη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών.
 1. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες που παρέχονται από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα καταστραφούν ή θα διαγραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, εκτός από την περίπτωση του/της νικητή/τριας βραβείων και των συμμετεχόντων/ουσών των οποίων οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν.
 1. Η αποτυχία της Sony να επιβάλει οποιονδήποτε από αυτούς τους κανόνες ή όρους δεν συνιστά παραίτηση από την πρόβλεψη αυτή.
 1. Εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά από την οικεία νομοθεσία στη χώρα διαμονής του/της συμμετέχοντος/ουσας, ο Διαγωνισμός, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων συμμετοχής και αυτών των όρων και προϋποθέσεων, διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, και οποιαδήποτε διαφορά θα υπόκειται στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων της Αγγλίας και της Ουαλίας.

 

 

Προηγούμενοι/ες νικητές/τριες του διαγωνισμού

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.