Διαγωνισμός φωτογραφίας φύσης α Universe 
Διαγωνισμός φωτογραφίας φύσης α Universe
Αποτυπώνοντας τη φύση 

Οι τελευταίοι μήνες ήταν σίγουρα περίεργοι, αλλά για πολλούς από εμάς, ήταν ένα ζεστό καλοκαίρι και ελπίζουμε να απολαύσατε τη φύση στα καλύτερά της. Η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, τα πουλιά στον κήπο ή ένα απλό μοναχικό δέντρο που σε εμπνέει να το φωτογραφίσεις, η φύση πάντα θα αποτελεί πηγή δημιουργικότητας για τους φωτογράφους.

Στον τελευταίο μας διαγωνισμό, σας ζητάμε να κοινοποιήσετε τη δική σας ερμηνεία της φύσης, στον λογαριασμό του Alpha Universe στο Instagram και να διεκδικήσετε σημαντικά βραβεία. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα ισχύει για φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Instagram από τις 2 Οκτωβρίου 2020 έως τις 15 Νοεμβρίου 2020 και τρεις νικητήριες εικόνες θα επιλεχθούν από μια επιτροπή ειδικών στη φωτογραφία.

Τα βραβεία είναι τα εξής:

1η θέση
Κιτ με μηχανή Alpha 6600 + φακός OSS E 18-135 mm f/3.5-5.6 Ή μηχανή Alpha 7 III (επιλογή του νικητή)

2η θέση
Φακός G FE 24-105 mm f/4 Ή G E 16-55 mm f/2.8 (επιλογή του νικητή)

3η θέση
RX100 V

Οι συμμετοχές θα κριθούν με κριτήρια τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την οπτική/συναισθηματική επίδραση της εικόνας, και οι νικητές θα ανακοινωθούν στο α Universe και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


© Albert Dros 

Όροι και Προϋποθέσεις
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΓΟΡΑ

1.Υπεύθυνη εταιρεία προώθησης για τον Διαγωνισμό φωτογραφίας φύσης α Universe της Sony στο Instagram ("Διαγωνισμός") είναι η Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Ηνωμένο Βασίλειο ("Sony"). Ο Διαγωνισμός δεν χορηγείται, δεν προωθείται και δεν διεξάγεται από το Instagram, ούτε σχετίζεται με το Instagram. Το Instagram δια του παρόντος απαλλάσσεται πλήρως από κάθε ευθύνη από κάθε συμμετέχοντα στον Διαγωνισμό.

2. Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε άτομα ηλικίας άνω των 18 που έχουν προσωπικό λογαριασμό στο Instagram και είναι κάτοικοι Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Πολωνίας, Νορβηγίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Βελγίου, Δανίας, Πορτογαλίας, Φινλανδίας, Ελλάδας, Ρουμανίας, Εσθονίας, Λιθουανίας, Λετονίας, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ιρλανδίας, Δημοκρατίας της Τσεχίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας και Τουρκίας. ("Χώρες διαγωνισμού"). Οι εργαζόμενοι των εταιρειών του ομίλου της Sony, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

3. Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου 2020 και θα τελειώσει τα μεσάνυχτα της 15ης Νοεμβρίου 2020 ("Περίοδος διαγωνισμού")

4. Για να συμμετάσχετε στον Διαγωνισμό, πρέπει να ολοκληρώσετε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Ακολουθήστε τον λογαριασμό @alphauniversebysony.eu στο Instagram.

Βήμα 2: Αποστείλετε στον λογαριασμό σας στο Instagram μια φωτογραφία που έχει ληφθεί από εσάς προσωπικά χρησιμοποιώντας μια φωτογραφική μηχανή Sony σειράς Alpha ή σειράς RX προσθέτοντας την παρακάτω ετικέτα, ανάλογα με τη χώρα διαμονής σας:

Λίστα έγκυρων ετικετών χώρας:

Γερμανία: #AlphaNatureDE
Ηνωμένο Βασίλειο: #AlphaNatureUK
Γαλλία: #AlphaNatureFR
Ιταλία: #AlphaNatureIT
Ισπανία: #AlphaNatureES
Ολλανδία: #AlphaNatureNL
Ελβετία: #AlphaNatureCH
Πολωνία: #AlphaNaturePL
Νορβηγία: #AlphaNatureNO
Αυστρία: #AlphaNatureAT
Σουηδία: #AlphaNatureSE
Βέλγιο: #AlphaNatureBE
Δανία: #AlphaNatureDK
Πορτογαλία: #AlphaNaturePT
Φινλανδία: #AlphaNatureFI
Ελλάδα: #AlphaNatureGR
Ρουμανία: #AlphaNatureRO
Εσθονία: #AlphaNatureEE
Λιθουανία: #AlphaNatureLT
Λετονία: #AlphaNatureLV
Ουγγαρία: #AlphaNatureHU
Βουλγαρία: #AlphaNatureBG
Ιρλανδία: #AlphaNatureIE
Τσεχική Δημοκρατία: #AlphaNatureCZ
Κροατία: #AlphaNatureHR
Σλοβενία: #AlphaNatureSI
Σλοβακία: #AlphaNatureSK
Τουρκία: #AlphaNatureTR

5. Οι φωτογραφίες συμμετοχής πρέπει να έχουν ληφθεί με φωτογραφική μηχανή Sony της σειράς Alpha ή της σειράς RX. Ο λογαριασμός σας στο Instagram πρέπει να είναι ρυθμισμένος ως δημόσιος, για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό. Αφού δημοσιευτεί, η φωτογραφία σας πρέπει να παραμείνει στον λογαριασμό σας Instagram μέχρι το τέλος της Περιόδου διαγωνισμού που ορίζεται παραπάνω, στην ενότητα 3, διαφορετικά η συμμετοχή σας μπορεί να μην αναγνωριστεί.

6. Υποβάλλοντας φωτογραφίες σύμφωνα με την παραπάνω ενότητα 4 και συμμετέχοντας στον διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν αποδεχτεί και δεσμεύονται από τους κανόνες του Διαγωνισμού και τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις. Οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες συμμετοχής προστεθούν από τη Sony και δημοσιευτούν στην παρούσα ιστοσελίδα ή στον λογαριασμό @alphauniversebysony.eu στο Instagram θα αποτελούν μέρος των κανόνων του Διαγωνισμού.

7. Σύμφωνα με την παρακάτω ενότητα 9, οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι φωτογραφίες φύσης που αξιοποιούν τα χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μηχανής σας Sony Alpha ή RX. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των φωτογραφιών που μπορείτε να ανεβάσετε για να συμμετάσχετε, αλλά κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι μοναδική και να συμμορφώνεται με τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις.

8. Οι φωτογραφίες που έχουν τροποποιηθεί με λογισμικό επεξεργασίας εικόνας ή αντίστοιχα προγράμματα είναι αποδεκτές. Οι συμμετέχοντες εγγυώνται ότι η βελτίωση φωτογραφίας έγινε με λογισμικό επεξεργασίας εικόνας που έχει αποκτηθεί νομίμως.

9. Απαγορεύεται οι συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν ετικέτες ή να υποβάλουν περιεχόμενο δυσφημιστικό, συκοφαντικό, άσεμνο, πορνογραφικό, χυδαίο, απειλητικό ή παράνομο (τόσο αναφορικά με τις φωτογραφίες όσο και με σχετικά σχόλια/ετικέτες) ή περιεχόμενο που αποτελεί ή ενθαρρύνει συμπεριφορά που θα μπορούσε να θεωρηθεί εγκληματική ή που επισύρει ποινές αστικής ευθύνης, ή άλλως παραβιάζει τη νομοθεσία ή τους όρους χρήσης του Instagram. Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να υποβάλουν φωτογραφίες που περιέχουν υδατογραφήματα, πνευματικά δικαιώματα φωτογραφίας ή επωνυμίες τρίτων.

10. Η Sony θα εξετάσει όλες τις συμμετοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις και που υποβάλλονται κατά τη Χρονική διάρκεια του Διαγωνισμού μέσω του Instagram, και οι φωτογραφίες θα κριθούν, κατά την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια της Sony, με βάση το επίπεδο δημιουργικότητας, πρωτοτυπίας και οπτικής/συναισθηματικής επίδρασης της εικόνας. Η Sony θα επιλέξει μια λίστα των τελικών υποψηφίων σύμφωνα με τα προαναφερθέντα κριτήρια και η τελική απόφαση της νικητήριας συμμετοχής θα ληφθεί από ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών φωτογραφίας και θα είναι οριστική και δεσμευτική.

11. Ο συμμετέχων του οποίου η εικόνα επιλεχθεί ως νικητήρια συμμετοχή θα ενημερωθεί μέσω του Instagram Direct από τον λογαριασμό @alphauniversebysony.eu στο Instagram και θα πρέπει να υποβάλει τα δεδομένα EXIF σχετικά με την επιλεγμένη φωτογραφία για να αποδείξει τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις συμμετοχής. Στη συνέχεια, η Sony θα ενημερώσει τον πιθανό νικητή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με οδηγίες για το πώς να διεκδικήσει το βραβείο. Αν ο πιθανός νικητής δεν αποκριθεί και δεν συμμορφωθεί με τις οδηγίες του αρχικού μηνύματος Instagram Direct εντός πέντε (5) ημερών ή αν από τα δεδομένα αποκαλυφθεί ότι η φωτογραφία δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις, ο συμμετέχων δεν θα έχει δικαίωμα να παραλάβει το βραβείο και θα επιλεγεί εναλλακτικός νικητής. Θα επιχειρηθεί η επικοινωνία με τρεις (3) αναπληρωματικούς νικητές το μέγιστο.

12. Θα επιλεχθούν τρεις νικητήριες φωτογραφίες από μια επιτροπή ειδικών στη φωτογραφία και τα βραβεία είναι τα εξής:

1η θέση
Κιτ φωτογραφικής μηχανής Alpha 6600 + φακός OSS E 18-135 mm f/3.5-5.6 Ή Σώμα φωτογραφικής μηχανής Alpha 7 III (επιλογή του νικητή)

2η θέση
FE 24-105mm f/4 G Ή Φακός G E 16-55 mm f/2.8 (επιλογή του νικητή)

3η θέση
RX100 V

13. Δεν ανταλλάσσεται με μετρητά ή πίστωση. Τα βραβεία δεν ανταλλάσσονται με άλλα προϊόντα ούτε είναι μεταβιβάσιμα. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το βραβείο δεν είναι διαθέσιμο, η Sony διατηρεί το δικαίωμα να δώσει ένα άλλο βραβείο αντίστοιχης αξίας

14. Ο νικητής θα είναι πλήρως και αποκλειστικά υπεύθυνος για κάθε ατομική φορολογική υποχρέωση σχετικά με την παραλαβή του βραβείου και, αποδεχόμενος το βραβείο του, ο νικητής συμφωνεί να απαλλάξει τη Sony από οποιαδήποτε τέτοια ευθύνη.

15. Θα υπάρξει επικοινωνία με τους νικητές μέσω του λογαριασμού Instagram @alphauniversebysony.eu μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020 και το βραβείο θα αποσταλεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021, χωρίς επιβάρυνση για τον νικητή. Τα βραβεία θα παραδίδονται μόνο σε διευθύνσεις στις Χώρες του διαγωνισμού που αναφέρονται στην ενότητα 2 παραπάνω.

16. Με την υποβολή φωτογραφιών στον Διαγωνισμό, ο συμμετέχων εγγυάται ότι: (1) οι φωτογραφίες συμμορφώνονται πλήρως με τους κανόνες του διαγωνισμού και τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις, (2) οι φωτογραφίες είναι πρωτότυπες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον συμμετέχοντα χρησιμοποιώντας φωτογραφική μηχανή της σειράς Sony Alpha ή RX, (3) ο συμμετέχων κατέχει όλα τα δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας) της φωτογραφίας ή των φωτογραφιών και (4) οι φωτογραφίες δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της δημοσιότητας, της ιδιωτικής ζωής ή οποιωνδήποτε άλλων ισοδύναμων δικαιωμάτων ενός προσώπου) και ότι έχει ληφθεί άδεια χρήσης της εικόνας οποιουδήποτε προσώπου περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που υποβλήθηκαν. Ο συμμετέχων αναγνωρίζει ότι απαγορεύεται η υποβολή εικόνων από πηγές τρίτων (συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, άλλων ιστότοπων ή ιστολογίων) και η χρήση τέτοιων φωτογραφιών χωρίς άδεια μπορεί να συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

17. Οι συμμετοχές μπορούν να αποκλειστούν ή τα βραβεία να ακυρωθούν αν η Sony αποφασίσει εύλογα ότι έχει υπάρξει παράβαση των προϋποθέσεων συμμετοχής, αυτών των όρων και προϋποθέσεων ή της δημόσιας τάξης και ηθικής.

18. Ο συμμετέχων παραχωρεί στη Sony μια ανέκκλητη, μη αποκλειστική, δωρεάν άδεια για την αντιγραφή, τροποποίηση, επεξεργασία, προσαρμογή, δημοσίευση, αναπαραγωγή, εμφάνιση, διανομή ή άλλη χρήση των φωτογραφιών που έχει υποβάλει σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο στην Ευρώπη για το χρονικό διάστημα μετά τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό και έως τις 14 Νοεμβρίου 2022 (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος παραχώρησης περαιτέρω άδειας εκμετάλλευσης σε άλλες εταιρείες του ομίλου Sony). Συγκεκριμένα, ο συμμετέχων αναγνωρίζει και συμφωνεί ότι οι φωτογραφίες που υποβάλλονται ενδέχεται να δημοσιευθούν σε ιστότοπους του Ομίλου Sony και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ότι η Sony μπορεί να επεξεργάζεται ή να τροποποιεί τις φωτογραφίες (π.χ. περικοπή ή προσθήκη εικόνας, μουσικής ή ηχητικών εφέ). Οποιαδήποτε άλλη χρήση των φωτογραφιών θα υπόκειται σε συμφωνία με τον συμμετέχοντα. Ο συμμετέχων βεβαιώνει ότι έχει τα απαραίτητα δικαιώματα για την παραχώρηση της άδειας που προβλέπεται σε αυτήν τη ρήτρα. Ο συμμετέχων παραιτείται από κάθε ηθικό δικαίωμα αναφορικά με τη χρήση της φωτογραφίας.

19. Η Sony δεν αποδέχεται καμία ευθύνη όσον αφορά τη χρήση της δημοσίευσης των υποβληθεισών φωτογραφιών και ο συμμετέχων είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επίλυση οποιωνδήποτε διαφορών με τρίτους όσον αφορά τις φωτογραφίες που έχει υποβάλει, με δική του επιβάρυνση. Ο συμμετέχων συμφωνεί να αποζημιώσει και να απαλλάξει τη Sony, τις συνεργαζόμενες εταιρείες, τους διευθυντές, τους υπαλλήλους και τους αντιπροσώπους της από και έναντι οποιωνδήποτε αξιώσεων, ζημιών, απωλειών, δαπανών ή εξόδων οποιασδήποτε μορφής ενδέχεται να προκύψουν σε σχέση με τη συμμετοχή του στον παρόντα Διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης από τη Sony των φωτογραφιών που υποβλήθηκαν και την αποδοχή ή τη χρήση των βραβείων από τον συμμετέχοντα.

20. Η Sony δεν παρέχει ουδεμία δήλωση ή εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, σχετικά με τον παρόντα Διαγωνισμό ή τα βραβεία, εκτός από όσα αναφέρονται ρητά στους παρόντες όρους και προϋποθέσεις. Η Sony δεν ευθύνεται για τυχόν τεχνικά σφάλματα ή σφάλματα στην πλατφόρμα Instagram που ενδέχεται να εμποδίσουν έναν συμμετέχοντα να συμμετέχει στον Διαγωνισμό ή να λάβει ή να στείλει άμεσα μηνύματα. Η Sony δεν επιδιώκει να αποκλείσει την ευθύνη για θάνατο ή σωματική βλάβη που οφείλεται σε δική της αμέλεια.

21. Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θα υποβληθούν σε επεξεργασία, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Sony, διαθέσιμη στη διεύθυνση και θα χρησιμοποιούνται μόνο για τους σκοπούς της διεξαγωγής και της διαφήμισης του Διαγωνισμού, όπως για το υλικό επικοινωνίας σχετικά με τον Διαγωνισμό, τη διαχείριση των συμμετοχών, την αποστολή των βραβείων, την προβολή των συμμετοχών που έχουν κερδίσει, τις δραστηριότητες μάρκετινγκ και προώθησης της Sony και για σκοπούς παρεπόμενους αυτών των δραστηριοτήτων. Αναφορικά με τις νικητήριες συμμετοχές, η Sony μπορεί να δημοσιεύσει το ονοματεπώνυμό σας και πληροφορίες της χώρας και της φωτογραφικής μηχανής σας, εκτός αν δηλώσετε την αντίθεσή σας στη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών.
22. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες που παρέχονται από τους συμμετέχοντες θα καταστραφούν ή θα διαγραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, εκτός από την περίπτωση των νικητών βραβείων και των συμμετεχόντων των οποίων οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν.
23. Η αποτυχία της Sony να επιβάλει οποιονδήποτε από αυτούς τους κανόνες ή όρους δεν συνιστά παραίτηση από την πρόβλεψη αυτή.
24. Εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά από την οικεία νομοθεσία στη χώρα διαμονής του συμμετέχοντος, ο Διαγωνισμός, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων συμμετοχής και αυτών των όρων και προϋποθέσεων, διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, και οποιαδήποτε διαφορά θα υπόκειται στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων της Αγγλίας και της Ουαλίας.