Διαγωνισμός πορτραίτου κατοικίδιου α Universe
Τέλεια πορτραίτα κατοικίδιων
Τέλεια πορτραίτα κατοικίδιων 

Πολλοί έχουμε κατοικίδια και οι χνουδωτοί φίλοι με τους οποίους μοιραζόμαστε το σπίτι μας αποτελούν εξαιρετικά θέματα για φωτογράφιση. Η βραβευμένη Αυτόματη εστίαση στα μάτια σε πραγματικό χρόνο της Sony τώρα λειτουργεί και στα ζώα, για να αποτυπώνετε εύκολα εκπληκτικά πορτραίτα των κατοικίδιών σας.

Για να συμμετάσχετε, στείλτε φωτογραφίες κατοικίδιων μέσω Instagram. Η συμμετοχή είναι έγκυρη για φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Instagram από 1η Μαΐου 2020 έως 14 Ιουνίου 2020.

Θα βραβευτούν τρεις νικητές από επιτροπή ειδικών φωτογραφίας με τα εξής:

• 1η θέση: Κιτ Alpha 6600 + E 18-135 mm f/3,5-5,6 OSS Ή σώμα Alpha 7 III (κατ' επιλογή του νικητή)
• 2η θέση: Φακός FE 85 mm f/1,8
• 3η θέση: RX100 V

Οι συμμετοχές θα κριθούν με κριτήρια τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την οπτική/συναισθηματική επίδραση της εικόνας, και οι νικητές θα ανακοινωθούν στο α Universe και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

*Απαιτείται λογισμικό φωτογραφικής μηχανής έκδοσης 3.0 ή νεότερης έκδοσης για τις α7R III / α7 III, έκδοσης 6.0 ή νεότερης έκδοσης για την α9 και έκδοσης 2.0 ή νεότερης έκδοσης για την α6400. Δείτε λεπτομέρειες στη σελίδα υποστήριξης της Sony. 

Όροι και Προϋποθέσεις:

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΓΟΡΑ

1.Υπεύθυνη εταιρεία προώθησης για τον Διαγωνισμό φωτογραφίας πορτραίτου κατοικίδιου α Universe της Sony στο Instagram ("Διαγωνισμός") είναι η Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Ηνωμένο Βασίλειο ("Sony"). Ο Διαγωνισμός δεν χορηγείται, δεν προωθείται και δεν διεξάγεται από το Instagram, ούτε σχετίζεται με το Instagram. Το Instagram δια του παρόντος απαλλάσσεται πλήρως από κάθε ευθύνη από κάθε συμμετέχοντα στον Διαγωνισμό.

2. Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε άτομα ηλικίας άνω των 18 που έχουν προσωπικό λογαριασμό στο Instagram και είναι κάτοικοι Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Πολωνίας, Νορβηγίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Βελγίου, Δανίας, Πορτογαλίας, Φινλανδίας, Ελλάδας, Ρουμανίας, Εσθονίας, Λιθουανίας, Λετονίας, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ιρλανδίας, Δημοκρατίας της Τσεχίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας και Τουρκίας. ("Χώρες κατάλληλες για συμμετοχή"). Οι εργαζόμενοι των εταιρειών του ομίλου της Sony, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

3. Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2020 και θα λήξει τα μεσάνυχτα στις 14 Ιουνίου 2020 ("Περίοδος Διαγωνισμού")

4. Για να συμμετάσχετε στον Διαγωνισμό πρέπει να ολοκληρώσετε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: ακολουθήστε τον λογαριασμό @ alphauniversebysony.eu Instagram.
Βήμα 2: μεταφορτώστε στον λογαριασμό σας Instagram μια φωτογραφία που τραβήξατε προσωπικά χρησιμοποιώντας μια κάμερα Sony Alpha series ή RX και προσθέστε το ακόλουθο hashtag, ανάλογα με τη χώρα διαμονής σας:

Λίστα έγκυρων ετικετών χώρας:

Γερμανία: #AlphaPetDE
Ηνωμένο Βασίλειο: #AlphaPetUK
Γαλλία: #AlphaPetFR
Ιταλία: #AlphaPetIT
Ισπανία: #AlphaPetES
Ολλανδία: #AlphaPetNL
Ελβετία: #AlphaPetCH
Πολωνία: #AlphaPetPL
Νορβηγία: #AlphaPetNO
Αυστρία: #AlphaPetAT
Σουηδία: #AlphaPetSE
Βέλγιο: #AlphaPetBE
Δανία: #AlphaPetDK
Πορτογαλία: #AlphaPetPT
Φινλανδία: #AlphaPetFI
Ελλάδα: #AlphaPetGR
Ρουμανία: #AlphaPetRO
Εσθονία: #AlphaPetEE
Λιθουανία: #AlphaPetLT
Λετονία: #AlphaPetLV
Ουγγαρία: #AlphaPetHU
Βουλγαρία: #AlphaPetBG
Ιρλανδία: #AlphaPetIE
Τσεχική Δημοκρατία: #AlphaPetCZ
Κροατία: #AlphaPetHR
Σλοβενία: #AlphaPetSI
Σλοβακία: #AlphaPetSK
Τουρκία: #AlphaPetTR


5. Οι υποβληθείσες φωτογραφίες πρέπει να έχουν τραβηχτεί χρησιμοποιώντας μια κάμερα Sony Alpha series ή RX series. Ο λογαριασμός σας στο Instagram πρέπει να είναι δημόσιος για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό. Μόλις δημοσιευτεί, η φωτογραφία σας πρέπει να παραμείνει στο λογαριασμό σας στο Instagram μέχρι το τέλος της Περιόδου Διαγωνισμού που ορίζεται στην ενότητα 3 παραπάνω, διαφορετικά η συμμετοχή σας ενδέχεται να μην αναγνωριστεί.

6. Υποβάλλοντας φωτογραφίες σύμφωνα με την παραπάνω ενότητα 4 και συμμετέχοντας στον διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν αποδεχτεί και δεσμεύονται από τους κανόνες του Διαγωνισμού και τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις. Οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες συμμετοχής προστεθούν από τη Sony και δημοσιευτούν στην παρούσα ιστοσελίδα ή στον λογαριασμό @alphauniversebysony.eu στο Instagram θα αποτελούν μέρος των κανόνων του Διαγωνισμού.

7. Σύμφωνα με την παρακάτω ενότητα 9, οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι φωτογραφίες κατοικίδιου που αξιοποιούν τα χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μηχανής σας Sony Alpha ή RX. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των φωτογραφιών που μπορείτε να ανεβάσετε για να συμμετάσχετε, αλλά κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι μοναδική και να συμμορφώνεται με τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις.

8. Οι φωτογραφίες που έχουν τροποποιηθεί με λογισμικό επεξεργασίας εικόνας ή αντίστοιχα προγράμματα είναι αποδεκτές. Οι συμμετέχοντες εγγυώνται ότι η βελτίωση φωτογραφίας έγινε με λογισμικό επεξεργασίας εικόνας που έχει αποκτηθεί νομίμως.

9. Απαγορεύεται οι συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν ετικέτες ή να υποβάλουν περιεχόμενο δυσφημιστικό, συκοφαντικό, άσεμνο, πορνογραφικό, χυδαίο, απειλητικό ή παράνομο (τόσο αναφορικά με τις φωτογραφίες όσο και με σχετικά σχόλια/ετικέτες) ή περιεχόμενο που αποτελεί ή ενθαρρύνει συμπεριφορά που θα μπορούσε να θεωρηθεί εγκληματική ή που επισύρει ποινές αστικής ευθύνης, ή άλλως παραβιάζει τη νομοθεσία ή τους όρους χρήσης του Instagram. Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να υποβάλουν φωτογραφίες που περιέχουν υδατογραφήματα, πνευματικά δικαιώματα φωτογραφίας ή επωνυμίες τρίτων.

10. Η Sony θα εξετάσει όλες τις συμμετοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις και που υποβάλλονται κατά τη Χρονική διάρκεια του Διαγωνισμού μέσω του Instagram, και οι φωτογραφίες θα κριθούν, κατά την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια της Sony, με βάση το επίπεδο δημιουργικότητας, πρωτοτυπίας και οπτικής/συναισθηματικής επίδρασης της εικόνας. Η Sony θα επιλέξει μια λίστα των τελικών υποψηφίων σύμφωνα με τα προαναφερθέντα κριτήρια και η τελική απόφαση της νικητήριας συμμετοχής θα ληφθεί από ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών φωτογραφίας και θα είναι οριστική και δεσμευτική.

11. Ο συμμετέχων του οποίου η εικόνα επιλεχθεί ως νικητήρια συμμετοχή θα ενημερωθεί μέσω του Instagram Direct από τον λογαριασμό @alphauniversebysony.eu στο Instagram και θα πρέπει να υποβάλει τα δεδομένα EXIF σχετικά με την επιλεγμένη φωτογραφία για να αποδείξει τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις συμμετοχής. Στη συνέχεια, η Sony θα ενημερώσει τον πιθανό νικητή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με οδηγίες για το πώς να διεκδικήσει το βραβείο. Αν ο πιθανός νικητής δεν αποκριθεί και δεν συμμορφωθεί με τις οδηγίες του αρχικού μηνύματος Instagram Direct εντός πέντε (5) ημερών ή αν από τα δεδομένα αποκαλυφθεί ότι η φωτογραφία δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις, ο συμμετέχων δεν θα έχει δικαίωμα να παραλάβει το βραβείο και θα επιλεγεί εναλλακτικός νικητής. Θα επιχειρηθεί η επικοινωνία με τρεις (3) αναπληρωματικούς νικητές το μέγιστο.

12. Τρεις νικηφόρες εικόνες θα επιλεγούν από μια ομάδα φωτογραφικών εμπειρογνωμόνων και τα βραβεία είναι:

1. Θέση: Alpha 6600 + E 18-135mm f / 3.5-5.6 OSS kit OR Alpha 7 III body (νικητής για επιλογή)
2. Θέση: Φακός FE 85mm f / 1.8
3. Θέση: RX100 V

13. Δεν ανταλλάσσεται με μετρητά ή πίστωση. Τα βραβεία δεν ανταλλάσσονται με άλλα προϊόντα ούτε είναι μεταβιβάσιμα. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το βραβείο δεν είναι διαθέσιμο, η Sony διατηρεί το δικαίωμα να δώσει ένα άλλο βραβείο αντίστοιχης αξίας.

14. Ο νικητής θα είναι πλήρως και αποκλειστικά υπεύθυνος για κάθε ατομική φορολογική υποχρέωση σχετικά με την παραλαβή του βραβείου και, αποδεχόμενος το βραβείο του, ο νικητής συμφωνεί να απαλλάξει τη Sony από οποιαδήποτε τέτοια ευθύνη.

15. Θα υπάρξει επικοινωνία με τους νικητές μέσω του λογαριασμού Instagram @alphauniversebysony.eu μέχρι το τέλος Ιουνίου 2020 και τα βραβεία θα αποσταλούν μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020, χωρίς επιβάρυνση για τον νικητή. Τα βραβεία θα παραδίδονται μόνο σε διευθύνσεις στις Χώρες κατάλληλες για συμμετοχή που αναφέρονται στην ενότητα 2 παραπάνω.

16. Με την υποβολή φωτογραφιών στο Διαγωνισμό, ο συμμετέχων εγγυάται ότι: (1) οι φωτογραφίες συμμορφώνονται πλήρως με τους κανόνες του διαγωνισμού και τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις, (2) οι φωτογραφίες είναι πρωτότυπες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον συμμετέχοντα χρησιμοποιώντας φωτογραφική μηχανή της σειράς Sony Alpha ή RX, (3) ο συμμετέχων κατέχει όλα τα δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας) της φωτογραφίας ή των φωτογραφιών και (4) οι φωτογραφίες δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της δημοσιότητας, της ιδιωτικής ζωής ή οποιωνδήποτε άλλων ισοδύναμων δικαιωμάτων ενός προσώπου) και ότι έχει ληφθεί άδεια χρήσης της εικόνας οποιουδήποτε προσώπου περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που υποβλήθηκαν. Ο συμμετέχων αναγνωρίζει ότι απαγορεύεται η υποβολή εικόνων από πηγές τρίτων (συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, άλλων ιστότοπων ή ιστολογίων) και η χρήση τέτοιων φωτογραφιών χωρίς άδεια μπορεί να συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

17. Οι συμμετοχές μπορούν να αποκλειστούν ή τα βραβεία να ακυρωθούν αν η Sony αποφασίσει εύλογα ότι έχει υπάρξει παράβαση των προϋποθέσεων συμμετοχής, αυτών των όρων και προϋποθέσεων ή της δημόσιας τάξης και ηθικής.

18. Ο συμμετέχων παραχωρεί στη Sony μια αμετάκλητη, μη αποκλειστική, δωρεάν άδεια για αντιγραφή, τροποποίηση, επεξεργασία, προσαρμογή, δημοσίευση, αναπαραγωγή, προβολή, διανομή ή χρήση των υποβαλλόμενων φωτογραφιών σε οποιοδήποτε διαδικτυακό μέσο στην Ευρώπη για την περίοδο μετά την είσοδο στο Διαγωνισμό έως τις 14 Ιουνίου 2022 (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος υπεργολαβίας σε άλλες εταιρείες του ομίλου Sony). Συγκεκριμένα, ο συμμετέχων αναγνωρίζει και συμφωνεί ότι οι υποβληθείσες φωτογραφίες ενδέχεται να δημοσιεύονται σε ιστότοπους του Ομίλου Sony και σε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων και ότι η Sony μπορεί να επεξεργαστεί ή να αλλάξει τις φωτογραφίες (π.χ. περικοπή ή προσθήκη εικόνων, μουσικής ή ηχητικών εφέ). Οποιαδήποτε άλλη χρήση των φωτογραφιών θα υπόκειται σε συμφωνία με τον συμμετέχοντα. Ο συμμετέχων εγγυάται ότι έχει τα απαραίτητα δικαιώματα για τη χορήγηση της άδειας που ορίζεται στην παρούσα ρήτρα. Ο συμμετέχων συμφωνεί να παραιτηθεί από όλα τα ηθικά δικαιώματα κατά τη χρήση των φωτογραφιών που υποβλήθηκαν.

19. Η Sony δεν αποδέχεται καμία ευθύνη όσον αφορά τη χρήση της δημοσίευσης των υποβληθεισών φωτογραφιών και ο συμμετέχων είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επίλυση οποιωνδήποτε διαφορών με τρίτους όσον αφορά τις φωτογραφίες που έχει υποβάλει, με δική του επιβάρυνση. Ο συμμετέχων συμφωνεί να αποζημιώσει και να απαλλάξει τη Sony, τις συνεργαζόμενες εταιρείες, τους διευθυντές, τους υπαλλήλους και τους αντιπροσώπους της από και έναντι οποιωνδήποτε αξιώσεων, ζημιών, απωλειών, δαπανών ή εξόδων οποιασδήποτε μορφής ενδέχεται να προκύψουν σε σχέση με τη συμμετοχή του στον παρόντα Διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης από τη Sony των φωτογραφιών που υποβλήθηκαν και την αποδοχή ή τη χρήση των βραβείων από τον συμμετέχοντα.

20. Η Sony δεν παρέχει ουδεμία δήλωση ή εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, σχετικά με τον παρόντα Διαγωνισμό ή τα βραβεία, εκτός από όσα αναφέρονται ρητά στους παρόντες όρους και προϋποθέσεις. Η Sony δεν ευθύνεται για τυχόν τεχνικά σφάλματα ή σφάλματα στην πλατφόρμα Instagram που ενδέχεται να εμποδίσουν έναν συμμετέχοντα να συμμετέχει στον Διαγωνισμό ή να λάβει ή να στείλει άμεσα μηνύματα. Η Sony δεν επιδιώκει να αποκλείσει την ευθύνη για θάνατο ή σωματική βλάβη που οφείλεται σε δική της αμέλεια.

21. Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θα υποβληθούν σε επεξεργασία σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Sony που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://https://www.sony.gr/eu/pages/privacy/el_GR/privacy_overview.html και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς του διοίκηση και δημοσιότητα του Διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών που σχετίζονται με το Διαγωνισμό, διαχείριση συμμετοχών, αποστολή βραβείων, εμφάνιση κερδισμένων συμμετοχών, δραστηριότητες μάρκετινγκ και προώθησης της Sony και για σκοπούς που σχετίζονται με αυτές τις δραστηριότητες. Για να κερδίσετε συμμετοχές, η Sony μπορεί να δημοσιεύσει τα στοιχεία του ονόματος, της χώρας και της κάμεράς σας, εκτός εάν αντιταθείτε στη δημοσίευση αυτών των πληροφοριών.

22. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες που παρέχονται από τους συμμετέχοντες θα καταστραφούν ή θα διαγραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, εκτός από την περίπτωση των νικητών βραβείων και των συμμετεχόντων των οποίων οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν.

23. Η αποτυχία της Sony να επιβάλει οποιονδήποτε από αυτούς τους κανόνες ή όρους δεν συνιστά παραίτηση από την πρόβλεψη αυτή.

24. Εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά από την οικεία νομοθεσία στη χώρα διαμονής του συμμετέχοντος, ο Διαγωνισμός, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων συμμετοχής και αυτών των όρων και προϋποθέσεων, διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, και οποιαδήποτε διαφορά θα υπόκειται στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων της Αγγλίας και της Ουαλίας.