Ανανεωμένη α9 | Υλικολογισμικό έκδ. 5.0

Mine Kasapoğlu 

Μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 5.00 του υλικολογισμικού, που είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη, η βραβευμένη α9 είναι πλήρως ανανεωμένη, με 20 νέες λειτουργίες και σημαντικές ενημερώσεις στις υπάρχουσες δυνατότητες.

Αυτόματη εστίαση μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η ήδη αναγνωρισμένη αυτόματη εστίαση σχεδιάστηκε ξανά για να προσφέρει παρακολούθηση αυτόματης εστίασης σε πραγματικό χρόνο, μέσω τεχνητής νοημοσύνης, για γρήγορη και συνεχή εστίαση, με απαράμιλλη ακρίβεια.

Η παρακολούθηση αυτόματης εστίασης σε πραγματικό χρόνο λειτουργεί σε συνδυασμό με την αυτόματη εστίαση στα μάτια σε πραγματικό χρόνο, που επίσης προστέθηκε στην ενημέρωση. Η τελευταία ενσάρκωση της κορυφαίας τεχνολογίας αυτόματης εστίασης στα μάτια της Sony, η αυτόματη εστίαση στα μάτια σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιεί επίσης αναγνώριση θέματος μέσω τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα την απαράμιλλη ταχύτητα και απόδοση στο κλείδωμα και στη διατήρηση της εστίασης στα μάτια του θέματος. Επιπλέον, με την αυτόματη εστίαση στα μάτια σε πραγματικό χρόνο, ο εντοπισμός ματιών πλέον ενεργοποιείται πατώντας το κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου μέχρι τη μέση, ενώ η παρακολούθηση εστίασης γίνεται με ακρίβεια ακόμα και αν τα μάτια του θέματος προσωρινά αποκρυφτούν κατά τη διάρκεια της λήψης.

mine kasapoglu sony alpha 9 δύο δρομείς σε δράση

© Mine Kasapoğlu | Sony α9 + FE 400 mm f/2,8 GM OSS | 1/4000 s σε f/4,5, ISO 400

Και οι βιντεογράφοι θα δουν βελτίωση με τη νέα γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση για βίντεο, η οποία τώρα προσφέρει πιο ομαλή, μεγαλύτερης ακριβείας εστίαση κατά τη λήψη βίντεο, ακόμα και αν κινούνται αντικείμενα μπροστά από το θέμα.

 

Στο πεδίο

Η επαγγελματίας φωτογράφος αθλητισμού Mine Kasapoğlu δοκίμασε πρόσφατα την έκδοση 5.0 του υλικολογισμικού και εντυπωσιάστηκε από τις βελτιώσεις στην αγαπημένη της φωτογραφική μηχανή.

Δυνατότητες ελέγχου υψηλής ακρίβειας 

Δυνατότητα My Dial για προσαρμοσμένη αντιστοίχιση λειτουργιών

Τώρα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε τις λειτουργίες που θέλετε στα εμπρός και πίσω χειριστήρια, καθώς και στο περιστροφικό χειριστήριο, για γρήγορη πρόσβαση στις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε συχνά, με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, οι αντιστοιχίσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν μέσω ενός προσαρμόσιμου κουμπιού.

sony alpha 9 μενού my dial

Πιο εύκολη ρύθμιση προσαρμογής κουμπιών και μενού λειτουργιών

Η οθόνη ρύθμισης προσαρμόσιμων κουμπιών τώρα εμφανίζει εικονίδια των επιλεγμένων χειριστηρίων, για να φαίνεται πιο εύκολα ποιο κουμπί επιλέχθηκε για την αντιστοίχιση. Επιπλέον, έχουν απλοποιηθεί οι ρυθμίσεις του μενού λειτουργιών.

sony alpha 9 μενού προσαρμοσμένων κουμπιών

Ποιότητα εικόνας

Η επεξεργασία εικόνας του ενημερωμένου υλικολογισμικού έχει βελτιωθεί σημαντικά, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες του αισθητήρα πλήρους καρέ. Η φωτογραφική μηχανή πλέον αναπαράγει με ακρίβεια τις λεπτές διακυμάνσεις φωτός, για πιο ομαλή, πιο φυσική διαβάθμιση τόνων και βελτιωμένα αποτελέσματα αυτόματης ισορροπίας λευκού.

mine kasapoglu sony alpha 9 δρομέας σε διατάσεις πριν από τον αγώνα

© Mine Kasapoğlu | Sony α9 + FE 135 mm f/1,8 GM OSS | 1/10000 s σε f/1,8, ISO 400

Εφαρμογές για κινητές συσκευές

Αφού τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε ως ο διάδοχος του PlayMemories Mobile, το Imaging Edge Mobile βρίσκεται πλέον σε κυκλοφορία για να συνοδεύσει το νέο υλικολογισμικό, μαζί με το πρόσθετο εφαρμογής "Transfer & Tagging add-on" (Μεταφορά και προσθήκη ετικέτας).

Mine Kasapoğlu

Με το Imaging Edge Mobile, μεταφέρετε στη στιγμή τις εικόνες από τη μηχανή σε μια συνδεδεμένη κινητή συσκευή, κατά τη φωτογράφιση. Η μεταφορά γίνεται με τη νέα λειτουργία "Auto background transfer to Smartphone" (Αυτόματη μεταφορά σε smartphone στο παρασκήνιο), που προσφέρει εύκολη κοινοποίηση περιεχομένου απευθείας από το τηλέφωνο στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή για κινητές συσκευές υποστηρίζει επίσης και μεταφορά ταινιών 4K, ενώ διαθέτει λειτουργία τηλεχειρισμού.

Το πρόσθετο "Transfer & Tagging add-on" προσφέρει άμεση ροή εργασιών παράδοσης, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να στέλνει περιεχόμενο από τη μηχανή σε κινητές συσκευές, με μεταφορά μέσω FTP στο παρασκήνιο, χωρίς να χρειάζεται να αποσπάται από τη φωτογράφιση. Επίσης, διαθέτει δυνατότητα φωνητικής εισαγωγής για κείμενο και λεζάντες, απλοποιώντας την επικοινωνία και τη συνολική ροή εργασιών ανάμεσα στους φωτογράφους και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Ακόμα, ενσωματώνει μια διαδικτυακή λειτουργία που σας δίνει τη δυνατότητα να συγχρονίζετε το γλωσσάρι λεζάντας σε πολλές συσκευές.

Βελτιωμένη χρηστικότητα και ροή εργασιών

Με την έκδοση 5.0 του υλικολογισμικού, η a9 αποκτάει και πολλές δυνατότητες που ζήτησαν οι ίδιοι οι χρήστες:

Βελτιωμένες δυνατότητες επιφάνειας αφής
Βελτιωμένη λειτουργικότητα διπλής κάρτας
Δυνατότητα ρύθμισης ποιότητας JPEG σε RAW και JPEG
Επιλογή λειτουργίας απενεργοποίησης οθόνης "Monitor OFF" απευθείας από το κουμπί οθόνης
Ομαδική προβολή συνεχών λήψεων

Βελτιώσεις χρηστικότητας

Τα σημεία αυτόματης εστίασης αντίθεσης έχουν αυξηθεί από 25 σε 425
Η συνεχής εστίαση λειτουργεί με διάφραγμα έως f/16 και έχει βελτιωθεί σημαντικά στο f/11

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το νέο υλικολογισμικό και τις εφαρμογές λογισμικού, επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης

Προϊόντα που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο
ILCE-9
Κάμερα α9 πλήρους καρέ χωρίς καθρέφτη με αισθητήρα Stacked CMOS

ILCE-9

SEL135F18GM
FE 135mm F1.8 GM

SEL135F18GM

SEL400F28GM
FE 400 mm F2,8 GM OSS

SEL400F28GM

Mine Kasapoğlu
alpha universe

Mine Kasapoğlu

Τουρκία

Αναζητάει φως, ενέργεια και συναίσθημα, για να τα αποτυπώσει ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.

Προβολή προφίλ


x