Ki Price Sony alpha 9 ένα ζευγάρι σε ένα οδοντιατρείο που κοιτάζει τον φακό με κακή διάθεση

Τρόπος λήψης | Η σύνθεση μιας ιστορίας μόδας

Ki Price

Πριν φτάσεις στη λήψη, υπάρχουν πολλά που πρέπει να σχεδιάσεις στο παρασκήνιο. Η εύρεση του δημιουργικού μέρους είναι μερικές φορές το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πού και πότε θα σε βρει η έμπνευση. Έμπνευση Για μια πρόσφατη λήψη, στην ουσία εμπνεύστηκα στη διαδρομή για τον οδοντίατρο! Είδα αυτόν τον υπέροχο χώρο που ονομαζόταν "Banning Dental" και σκέφτηκα ότι θα ήταν ιδανικό μέρος για να φωτογραφίσω κάτι. Μου αρέσει πολύ να φτάνω σε τέτοιου είδους ακρότητες. Μου αρέσει να βρίσκω περίεργες και πρωτότυπες τοποθεσίες, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρίσκεις μέρη και ιδέες που δεν έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Ki Price Sony alpha 9 μοντέλο που κάθεται σταυροπόδι σε ροζ βελούδινο κάθισμα

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Έτσι, αφού λοιπόν βρήκα το σούπερ μέρος για φωτογράφιση, αυτό το οδοντιατρικό χειρουργείο, έπρεπε να βρω και το κόνσεπτ της ιστορίας. Βρισκόμουν εκεί, 46 ετών, περιμένοντας να φτιάξω τα δόντια μου και ξαφνικά η ιδέα που μου ήρθε ήταν το "Η λαίδη και ο αλήτης". Σκέφτηκα ότι θα μου έδινε μεγάλο εύρος διαφορετικών στιλ μόδας, αλλά είχε να κάνει και με τον χώρο και αυτήν την ασυνήθιστη αντιπαράθεση: γιατί κάποιος να κάνει μια φωτογράφιση στον οδοντίατρο, που για τους περισσότερους είναι κάτι τρομακτικό.

Ki Price Sony alpha 9 άνδρας μοντέλο που κάθεται στην οδοντιατρική πολυθρόνα κοιτάζοντας βλοσυρά τον φακό, ενώ μια κυρία στέκεται δίπλα του κρατώντας τη λάμπα

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Συνεργάτες

Το επόμενο βήμα αφού αποφασιστεί το κόνσεπτ της φωτογράφισης, είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες. Όπως εγώ έχω το δικό μου ύφος φωτογράφισης, έτσι θέλω να συνεργάζομαι με στιλίστες, κομμωτές και μακιγιέρ που επίσης έχουν το δικό τους ύφος. Για το έργο με τον οδοντίατρο, συνεργάστηκα με την Amy Still στο στάιλινγκ και τον Tom Gillian στα μαλλιά και το μακιγιάζ. Παίρνουν το όραμα και το κόνσεπτ που έχω και προσθέτουν το δικό τους στιλ.

Ki Price Sony alpha 9 νεαρό ζευγάρι που κοιτάζει μέσα από τη γυάλινη πόρτα το οδοντιατρείο

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Είναι σημαντικό να μπορείς να δουλεύεις καλά ως ομάδα, για αυτό και υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνω πάντα στις λήψεις μου. Το πρώτο είναι ότι φροντίζω να είμαι πάντα ο πρώτος που φτάνει στο σετ και ότι έχω τον χρόνο να μιλήσω με όλους. Στη συνέχεια, θα πάρω ο ίδιος τον καφέ μου! Δεν θα ζητήσω από κάποιον βοηθό να το κάνει. Θέλω να υπάρχει θετική ατμόσφαιρα στο σετ και όλο αυτό ξεκινά από μένα. Το μυστικό μου όπλο Μπορεί να είναι δύσκολο να το πετύχεις όταν συμβαίνουν τόσα πολλά στην καθημερινότητά σου, αλλά είναι πολύ σημαντικό να φτάνεις στο σετ ευδιάθετος και γεμάτος ενέργεια. Η λήψη της εικόνας είναι σχεδόν το λιγότερο σημαντικό κομμάτι. Ένας τρόπος για να το πετύχω αυτό είναι με τη μουσική. Πάντα κουβαλάω μαζί μου ένα ηχείο Bluetooth μαζί με τη Sony α7R III στην τσάντα της φωτογραφικής μηχανής μου. Αυτό το ηχείο με ακολουθεί παντού και είναι κάτι σαν το μυστικό μου όπλο. Επιλέγω σχεδόν πάντα τη μουσική που ακούγεται στο σετ και έχω αρκετές διαφορετικές λίστες αναπαραγωγής, ανάλογα με τη φωτογράφιση που κάνουμε.

Ki Price Sony alpha 7RM3 ένας άνδρας και μία γυναίκα με μποέμ ρούχα ποζάρουν για τον φακό

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Ο εξοπλισμός

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η α7R III είναι η μηχανή που χρησιμοποιώ συνεχώς, γιατί δουλεύω πάρα πολύ με φλας και μπορώ να φωτογραφίζω με μηχανικό κλείστρο στα 10 fps, χρησιμοποιώντας φλας. Ακούγεται οξύμωρο, γιατί συχνά θεωρείται ότι η κατάλληλη μηχανή για λήψη γρήγορης κίνησης είναι η α9, αλλά, όταν τραβάω σκηνές με δράση και θέλω φλας, πάντα φωτογραφίζω με την α7R III.

"Ο φακός που πιθανότατα χρησιμοποιώ περισσότερο είναι ο Sony Zeiss Sonnar T* FE 55 mm f/1,8 ZA. Είναι ο φακός που προτιμώ συνήθως. Είναι ελαφρύς, εξαιρετικά ευκρινής και το φόντο φαίνεται πολύ ωραίο. Είναι πάντα το πρώτο πράγμα που βάζω στην τσάντα της μηχανής. Επίσης, μου αρέσει πολύ ο Sony FE 85 mm f/1,4 GM. Είναι απλώς απίστευτος, μπορώ να τον εκθειάζω για πάντα. Όταν φωτογραφίζω σε πολύ μικρό σκηνικό και δεν έχω αρκετό χώρο να κάνω πίσω για να βγάλω τη σύνθεση που θέλω, τότε είναι που αλλάζω στον φακό των 55 mm, για να πετύχω παρόμοιο αλλά λίγο πιο ευρύ αποτέλεσμα".

Ki Price Sony alpha 9 νεαρός άνδρας που κάθεται σε ροζ βελούδινο κάθισμα ενώ ο φίλος του στέκεται δίπλα του, με το ένα γόνατο στο κάθισμα

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Και τέλος, πιστεύω ότι ο FE 70-200 mm f/2,8 FE είναι ένας εξαιρετικός φακός. Τον χρησιμοποιώ μόνο όταν φωτογραφίζω επιδείξεις σε πασαρέλα και χρειάζομαι την ευελιξία του για την ποικιλία των λήψεων που απαιτούνται, αλλά είναι κρίμα, γιατί θα ήθελα να τον χρησιμοποιώ πιο πολύ.

Ki Price Sony alpha 7RM4 μοντέλο με πολύχρωμα ρούχα, που ποζάρει με το μπράτσο της σε μια ράγα ρούχων

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

Οι τελευταίες συμβουλές

Η συμβουλή για κάποιον που ξεκινάει τώρα είναι να εστιάζει στους ανθρώπους και την επικοινωνία. Πηγαίνετε να βοηθήσετε έναν φωτογράφο. Μιλήστε με το τμήμα φωτογραφίας ενός περιοδικού. Χρησιμοποιήστε το Instagram για να αποκτήσετε επαφές. Ταγκάρετε τους στιλίστες, τους μακιγιέζ και τα μοντέλα. Ταγκάρετε τα περιοδικά και τους φωτογραφικούς συντάκτες και επίσης, μη διστάσετε να πάρετε τηλέφωνο. Αν δεν έχετε ανταπόκριση, απλώς συνεχίστε, συνεχίστε να δημιουργείτε! Το όλο θέμα είναι να κάνετε τις επαφές και να δημιουργήσετε το περιεχόμενο.

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.