Λεπτομέρειες ιστορίας Alpha Universe
Τρόπος λήψης | Η σύνθεση μιας ιστορίας μόδας

Ki Price

Πριν να γίνει η φωτογράφιση, απαιτείται πολύς προγραμματισμός στα παρασκήνια. Η σύλληψη του δημιουργικού για τη λήψη μερικές φορές μπορεί να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πού και πότε θα έρθει η έμπνευση.

Έμπνευση

Σε μια πρόσφατη φωτογράφιση, είχα εμπνευστεί από μια επίσκεψη στον οδοντίατρο! Είδα αυτόν τον ωραίο χώρο που ονομαζόταν "Banging Dental" και σκέφτηκα ότι θα ήταν τέλειο μέρος για φωτογράφιση. Μου αρέσει πολύ να κάνω τέτοιου είδους ακρότητες. Να βρίσκω περίεργες και ιδιαίτερες τοποθεσίες, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεις μέρη και ιδέες που δεν έχουν γίνει ξανά.

Ki Price Sony alpha 9 μοντέλο που κάθεται σταυροπόδι σε ροζ βελούδινο κάθισμα

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Έτσι, αφού λοιπόν βρήκα το σούπερ μέρος για φωτογράφιση, αυτό το οδοντιατρικό χειρουργείο, έπρεπε να βρω και το κόνσεπτ της ιστορίας. Βρισκόμουν εκεί, 46 ετών, περιμένοντας να φτιάξω τα δόντια μου και ξαφνικά η ιδέα που μου ήρθε ήταν το "Η λαίδη και ο αλήτης". Σκέφτηκα ότι θα μου έδινε μεγάλο εύρος διαφορετικών στιλ μόδας, αλλά είχε να κάνει και με τον χώρο και αυτήν την ασυνήθιστη αντιπαράθεση: γιατί κάποιος να κάνει μια φωτογράφιση στον οδοντίατρο, που για τους περισσότερους είναι κάτι τρομακτικό.

Ki Price Sony alpha 9 άνδρας μοντέλο που κάθεται στην οδοντιατρική πολυθρόνα κοιτάζοντας βλοσυρά τον φακό, ενώ μια κυρία στέκεται δίπλα του κρατώντας τη λάμπα

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Συνεργάτες

Το επόμενο βήμα αφού αποφασιστεί το κόνσεπτ της φωτογράφισης, είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες. Όπως εγώ έχω το δικό μου ύφος φωτογράφισης, έτσι θέλω να συνεργάζομαι με στιλίστες, κομμωτές και μακιγιέρ που επίσης έχουν το δικό τους ύφος. Για το έργο με τον οδοντίατρο, συνεργάστηκα με την Amy Still στο στάιλινγκ και τον Tom Gillian στα μαλλιά και το μακιγιάζ. Παίρνουν το όραμα και το κόνσεπτ που έχω και προσθέτουν το δικό τους στιλ.

Ki Price Sony alpha 9 νεαρό ζευγάρι που κοιτάζει μέσα από τη γυάλινη πόρτα το οδοντιατρείο

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Είναι σημαντικό το ομαδικό πνεύμα, γι' αυτό στις φωτογραφίσεις κάνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Κατ' αρχάς, φτάνω πάντα πρώτος και αφιερώνω χρόνο για να μιλήσω με όλους. Μετά, θα πάω να φέρω τους καφέδες! Δεν θα στείλω κάποιον βοηθό να τους πάρει. Θέλω να δημιουργώ όμορφη ατμόσφαιρα στο πλατό και όλο αυτό πρέπει να ξεκινάει από εμένα.

Το μυστικό όπλο μου

Ίσως να είναι δύσκολο σε μια υπερφορτωμένη καθημερινότητα, αλλά είναι κρίσιμο να φτάνεις στη φωτογράφιση με καλή διάθεση. Η λήψη της φωτογραφίας είναι σχεδόν το λιγότερο σημαντικό κομμάτι. Ένα από τα πράγματα που με βοηθάνε σε αυτό, είναι η μουσική. Στην τσάντα της μηχανής, μαζί με τη Sony α7R III, έχω πάντα ένα ηχείο Bluetooth. Αυτό το ηχείο με συνοδεύει παντού και είναι το μυστικό μου όπλο. Συνήθως εγώ επιλέγω τη μουσική στο πλατό, και έχω διαφορετικές playlist, ανάλογα με το είδος της φωτογράφισης.

Ki Price Sony alpha 7RM3 ένας άνδρας και μία γυναίκα με μποέμ ρούχα ποζάρουν για τον φακό

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Ο εξοπλισμός

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η α7R III είναι η μηχανή που χρησιμοποιώ συνεχώς, γιατί δουλεύω πάρα πολύ με φλας και μπορώ να φωτογραφίζω με μηχανικό κλείστρο στα 10 fps, χρησιμοποιώντας φλας. Ακούγεται οξύμωρο, γιατί συχνά θεωρείται ότι η κατάλληλη μηχανή για λήψη γρήγορης κίνησης είναι η α9, αλλά, όταν τραβάω σκηνές με δράση και θέλω φλας, γενικά φωτογραφίζω με την α7R III.

Ο φακός που πιθανότατα χρησιμοποιώ περισσότερο είναι ο Sony Zeiss Sonnar T* FE 55 mm f/1,8 ZA. Είναι ο φακός που προτιμώ συνήθως. Είναι ελαφρύς, εξαιρετικά ευκρινής και το φόντο φαίνεται πολύ ωραίο. Είναι πάντα το πρώτο πράγμα που βάζω στην τσάντα της μηχανής. Επίσης, μου αρέσει πολύ ο Sony FE 85 mm f/1,4 GM. Είναι απλώς απίστευτος, μπορώ να τον εκθειάζω για πάντα. Όταν φωτογραφίζω σε πολύ μικρό σκηνικό και δεν έχω αρκετό χώρο να κάνω πίσω για να βγάλω τη σύνθεση που θέλω, τότε είναι που αλλάζω στον φακό των 55 mm, για να πετύχω παρόμοιο αλλά λίγο πιο ευρύ αποτέλεσμα.

Ki Price Sony alpha 9 νεαρός άνδρας που κάθεται σε ροζ βελούδινο κάθισμα ενώ ο φίλος του στέκεται δίπλα του, με το ένα γόνατο στο κάθισμα

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Και τέλος, πιστεύω ότι ο FE 70-200 mm f/2,8 FE είναι ένας εξαιρετικός φακός. Τον χρησιμοποιώ μόνο όταν φωτογραφίζω επιδείξεις σε πασαρέλα και χρειάζομαι την ευελιξία του για την ποικιλία των λήψεων που απαιτούνται, αλλά είναι κρίμα, γιατί θα ήθελα να τον χρησιμοποιώ πιο πολύ.

Ki Price Sony alpha 7RM4 μοντέλο με πολύχρωμα ρούχα, που ποζάρει με το μπράτσο της σε μια ράγα ρούχων

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

Τελευταίες συμβουλές

Η συμβουλή για κάποιον που ξεκινάει τώρα είναι να εστιάζει στους ανθρώπους και την επικοινωνία. Πηγαίνετε να βοηθήσετε έναν φωτογράφο. Μιλήστε με το τμήμα φωτογραφίας ενός περιοδικού. Χρησιμοποιήστε το Instagram για να αποκτήσετε επαφές. Ταγκάρετε τους στιλίστες, τους μακιγιέζ και τα μοντέλα. Ταγκάρετε τα περιοδικά και τους φωτογραφικούς συντάκτες και επίσης, μη διστάσετε να πάρετε τηλέφωνο. Αν δεν έχετε ανταπόκριση, απλώς συνεχίστε, συνεχίστε να δημιουργείτε! Το όλο θέμα είναι να κάνετε τις επαφές και να δημιουργήσετε το περιεχόμενο.

Προϊόντα που παρουσιάζονται
ILCE-9
Η α9 διαθέτει αισθητήρα Stacked CMOS πλήρους καρέ

ILCE-9

ILCE-7RM3
Φωτογραφική μηχανή α7R III πλήρους καρέ 35 mm με αυτόματη εστίαση

ILCE-7RM3

ILCE-7RM4
Φωτογραφική μηχανή α7R IV πλήρους καρέ 35 mm με 61,0 MP

ILCE-7RM4

SEL24F14GM
FE 24mm F1.4 GM

SEL24F14GM

SEL55F18Z
Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA

SEL55F18Z

Σχετικά άρθρα
Ki Price
Alpha Universe

Ki Price

Ηνωμένο Βασίλειο

"Οποιοσδήποτε σήμερα μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία με το κινητό του, αλλά λίγοι μόνο κατέχουν την τέχνη της δημιουργίας μιας εικόνας."

Προβολή προφίλ


x