Εικόνα ανακυκλωμένου πλαστικού SORPLAS με τη ZV-1F Εικόνα ανακυκλωμένου πλαστικού SORPLAS με τη ZV-1F

ZV-1F – αποτυπώνοντας το όραμά μας για το περιβάλλον

Προσπαθούμε να πετύχουμε μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Εμπνευσμένη από την ομορφιά του κόσμου, η Sony αντιλαμβάνεται την ανάγκη για την προστασία τηςΓης, ενώ επιτρέπει στους δημιουργούς να συνθέτουν ακόμη πιο όμορφες και δημιουργικές εικόνες.
Έχοντας ως στόχο να πετύχουμε μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρο τον Όμιλο Sony έως το 2040 και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα έως το 2050, επιταχύνουμε διάφορες πρωτοβουλίες.
Εικόνα που εμφανίζει την πρωτοβουλία Road to Zero της Sony

Προϊόντα για τους ανθρώπους και το περιβάλλον

Νέος ανεμοθώρακας από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET0

Στη Sony, έχουμε επεκτείνει τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, πέρα από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, σε έναν ανεμοθώρακα. Έχει δημιουργηθεί μετά από σχολαστικούς ελέγχους σχετικά με την απόδοση της ποιότητας του ήχου και την αποτελεσματικότητα της προστασίας από τον άνεμο, ενώ είναι κατασκευασμένος αποκλειστικά από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET0, περιορίζοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση.
Εικόνα ανεμοθώρακα και πλαστικού μπουκαλιού
Εικόνα που δείχνει ένα σύστημα ανακύκλωσης στο οποίο πλαστικά απόβλητα μετατρέπονται σε SORPLAS και χρησιμοποιούνται σε προϊόντα Sony
[1] Σύνθλιψη  [2] Αναδιαμόρφωση  [3] Προϊόντα  [4] Συλλογή από εργοστάσια/αγορές

Σχεδιάζοντας ένα καλύτερο μέλλον με SORPLAS™

Το SORPLAS είναι κατασκευασμένο από χρησιμοποιημένες φιάλες νερού και απόβλητα οπτικών δίσκων που συλλέγονται από εργοστάσια, αγορές και από αποκλειστικό επιβραδυντικό φλόγας. Χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία προϊόντων της Sony και εξωτερικών προϊόντων. Το SORPLAS δεν αποδομείται πολύ, ακόμη και μετά από πολλές ανακυκλώσεις, οπότε στο μέλλον ελπίζουμε ότι το  SORPLAS θα ανακτάται και θα επαναχρησιμοποιείται σε νέα προϊόντα.

Ανακυκλωμένα υλικά υψηλής περιεκτικότητας, έως 99%

Το ανακυκλωμένο πλαστικό που χρησιμοποιείται στις ηλεκτρονικές συσκευές αποτελείται συνήθως από ανακυκλωμένα υλικά μόνο κατά 30%0. Το πρωτοποριακό επιβραδυντικό φλόγας της Sony με βάση το θείο παράγει με συνέπεια πλαστικό υψηλής απόδοσης ακόμα και με χρήση 99%2 ανακυκλωμένου περιεχομένου.

 

[1] SORPLAS
[2] 99% ανακυκλωμένο περιεχόμενο2 [3] Επιβραδυντικά φλόγας, άλλα πρόσθετα 1%


[4] Συμβατικό ανακυκλωμένο πολυανθρακικό πλαστικό3
[5] Νέο πλαστικό από πετρέλαιο 55%4  [6] Ανακυκλωμένο περιεχόμενο 30%  [7] Επιβραδυντικά φλόγας, άλλα πρόσθετα 15%

Διαγράμματα πίτας που δείχνουν την υψηλή χρήση ανακυκλωμένου περιεχομένου στο SORPLAS σε σχέση με το συμβατικό επιβραδυντικό φλόγας από ανακυκλωμένο πολυανθρακικό πλαστικό

Βελτιώνοντας τη ZV-1F με SORPLAS

Χρησιμοποιούμε το SORPLAS0 τόσο στα εξωτερικά όσο και στα εσωτερικά μέρη της ZV-1F. Αυτό το ανακυκλωμένο πλαστικό υψηλής απόδοσης έχει διπλό πλεονέκτημα: βελτιώνει το προϊόν ενώ παράλληλα περιορίζει και τον περιβαλλοντικό του αντίκτυπο.
Εικόνα της ZV-1F με συνδεδεμένο ανεμοθώρακα και ανοιχτή οθόνη

SORPLAS σε πληθώρα φωτογραφικών μηχανών

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε χρησιμοποιήσει περίπου 379 τόνους0 ανακυκλωμένου πλαστικού SORPLAS στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και στις ψηφιακές κάμερές μας.
Εικόνα με κάμερες Sony με SORPLAS

Προετοιμαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον

Μειώνουμε την πλαστική συσκευασία

Για να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού στις συσκευασίες, χρησιμοποιούμε πλέον μη υφαντό ύφασμα0 φυτικής προέλευσης ή χάρτινες σακούλες, όταν τα υλικά είναι διαθέσιμα1. Τα υλικά αυτά τυλίγουν τα προϊόντα, ενώ παράλληλα τα προστατεύουν και απορροφούν τους κραδασμούς.
Εικόνα του κουτιού και της συσκευασίας της ZV-1F

Περιορίζουμε το αποτύπωμα άνθρακα στις εγκαταστάσεις παραγωγής

Εναέρια λήψη εγκαταστάσεων παραγωγής της Sony με ηλιακά πάνελ

100% ανανεώσιμη ενέργεια για την παραγωγή της ZV-1F

Στη Sony, μειώνουμε τη χρήση ενέργειας όχι μόνο μέσα από τη σχεδίαση των προϊόντων μας, αλλά και στη διαδικασία κατασκευής τους. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ταϊλάνδη και στην Κίνα στις οποίες κατασκευάζεται η ZV-1F πλέον λειτουργούν με 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Και δεν σταματούμε εδώ: επιταχύνουμε το σχέδιό μας να ξεκινήσουμε τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας στις εγκαταστάσεις μας ανά τον κόσμο.
Εικόνα της ZV-1F με συνδεδεμένο ανεμοθώρακα

Φωτογραφική μηχανή vlog ZV-1F