Η πρώτη τηλεόραση στον κόσμο με γνωστική ευφυΐα

Ζήστε μια καθηλωτική εμπειρία που συνεπαίρνει και μοιάζει με τον πραγματικό κόσμο. Αυτός ήταν ο στόχος για τις τηλεοράσεις BRAVIA XR™, με τον νέο επεξεργαστή Cognitive Processor XR™, που έχει σχεδιαστεί για να αντιγράφει τον τρόπο σκέψης και απόκρισης του εγκεφάλου μας.

Περισσότερος ενθουσιασμός και συναίσθημα μέσα από την οθόνη

Πώς μοιάζει ο κόσμος πραγματικά; Σε αυτό θέλει να απαντήσει η BRAVIA XR μέσω της "γνωστικής νοημοσύνης". Αντιλαμβάνεται πώς βλέπουμε και πώς ακούμε, για να αποδώσει μια πιο "ανθρώπινη πλευρά" στην οθόνη, προσφέροντας μια εμπειρία πιο κοντινή στην πραγματικότητα.

Τι είναι η γνωστική νοημοσύνη;

Η αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσω της όρασης και της ακοής. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) εντοπίζει και αναλύει μεμονωμένα στοιχεία όπως χρώμα, αντίθεση και λεπτομέρεια. Ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR αναλύει τα στοιχεία ταυτόχρονα, όπως ο εγκέφαλός μας.

Αναλύει εκατοντάδες πληροφορίες, με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας

Για να δημιουργήσει αυτήν τη ρεαλιστική αίσθηση, ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR χωρίζει την εικόνα σε εκατοντάδες ζώνες και αναγνωρίζει τα μεμονωμένα αντικείμενα σε αυτές καλύτερα από ποτέ. Επιπλέον, μπορεί να αναλύσει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο τα εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά στοιχεία που συνθέτουν μια εικόνα, όπως και ο δικός μας εγκέφαλος.

Εικόνες ακριβώς όπως τα μάτια μας βλέπουν τον κόσμο
Μια διαιρεμένη εικόνα ενός παγονιού δείχνει τις ρυθμίσεις σε χρώμα, αντίθεση, ευκρίνεια και κίνηση για ισορροπία στην εικόνα
Στοιχεία σε απόλυτη αρμονία για απόλυτα ρεαλιστικές εικόνες

Όταν τα στοιχεία που συνθέτουν μια εικόνα προβάλλονται μεμονωμένα και είναι όλα ρυθμισμένα στο ίδιο επίπεδο, το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει τεχνητό και να αποσπά τον θεατή. Με επιπλέον ανάλυση (cross-analysation), κάθε στοιχείο ρυθμίζεται για να αποδίδει το μέγιστο και να ταιριάζει με τα υπόλοιπα, έτσι ώστε όλα να είναι σε αρμονία και να δείχνουν φυσικά.

Εστίαση που μιμείται τη λειτουργία του ανθρώπινου ματιού

Όταν βλέπουμε κάτι στην πραγματικότητα, τα μάτια μας δεν εστιάζουν παντού ταυτόχρονα, αλλά στο εκάστοτε αντικείμενο που θέλουμε να δούμε. Έτσι λειτουργούν και οι τηλεοράσεις BRAVIA XR. Εντοπίζουν πού εστιάζει η σκηνή και βελτιώνουν κάθε λεπτομέρεια του αντικειμένου, ώστε να ξεχωρίζει με φυσική αίσθηση βάθους, όπως και στον πραγματικό κόσμο.

Εικόνα μιας γυναίκας σε τρένο, με έμφαση στις βελτιώσεις στην εστίαση που προσφέρει η BRAVIA XR
Ένα πιο ρεαλιστικό, πιο καθηλωτικό ηχητικό περιβάλλον, όπως αυτό που ακούτε στην πραγματική ζωή
Τηλεόραση που δείχνει γυναίκα να τραγουδάει, με τα ηχητικά κύματα να βγαίνουν από το μικρόφωνο της οθόνης
Ήχος τοποθετημένος έτσι, ώστε να σας μεταφέρει στη δράση

Τα αυτιά μας έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν με ακρίβεια από πού έρχονται οι ήχοι στον πολυδιάστατο χώρο γύρω μας. Γι’ αυτό και μερικές φορές, σε τηλεοράσεις με ηχεία τοποθετημένα στα πλάγια ή περιμετρικά του πλαισίου, ο ήχος δεν ταιριάζει στην εικόνα. Οι τηλεοράσεις BRAVIA XR διαθέτουν προηγμένη επεξεργασία ήχου, ώστε ο ήχος να ταιριάζει απόλυτα με την εικόνα. Έτσι, νιώθετε σαν να βρίσκεστε στο επίκεντρο της δράσης.

Μια εικονική εμπειρία ήχου με περισσότερες διαστάσεις 

Ενώ ο ήχος των τηλεοράσεων κατευθύνεται οριζοντίως, η BRAVIA XR εκπέμπει ήχο προς όλες τις κατευθύνσεις. Ό,τι κι αν παρακολουθείτε αναλύεται και αναβαθμίζεται σε ήχο Surround 5.1.2 ch., για μια πραγματικά πολυδιάστατη εμπειρία. Τώρα, ο ήχος δεν τοποθετείται μόνο οριζόντια, αλλά και κάθετα, δημιουργώντας ένα 3D ηχητικό περιβάλλον.

Γυναίκα βλέπει τηλεόραση από τον καναπέ της με ηχητικά κύματα να έρχονται από εικονικά ηχεία από πάνω, πίσω και μπροστά της
Μάθετε για τη φιλοσοφία πίσω από την BRAVIA XR 

Μάθετε από τη σχεδιαστική ομάδα πίσω από τις τηλεοράσεις BRAVIA XR τι ήταν αυτό που την ώθησε να δημιουργήσει έναν εντελώς νέο τύπο επεξεργαστή τηλεόρασης.

Ανακαλύψτε την έμπνευση πίσω από τη σχεδίαση της BRAVIA XR

Μάθετε από τη δημιουργική ομάδα πίσω από τη σχεδίαση της BRAVIA XR για τη μινιμαλιστική της κατασκευή με εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο και ενιαία σχεδίαση One Slate που προσφέρει μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση της νέας τηλεόρασης BRAVIA XR

Μάθετε για τη φιλοσοφία πίσω από την BRAVIA XR με ενσωματωμένο Cognitive Processor XR και πώς αυτή βελτιώνει την εικόνα και τον ήχο για εμπειρία θέασης πιο ρεαλιστική από ποτέ. Δείτε συνεντεύξεις συνεργατών μας για τη συμβολή τους στο BRAVIA CORE και το Google TV.

Παρακολουθήστε μια επίδειξη της BRAVIA XR

Ανακαλύψτε την τεχνολογία της σειράς BRAVIA XR και μάθετε για τις βελτιώσεις στην εικόνα, στον ήχο, αλλά και στις έξυπνες δυνατότητες που κάνουν αυτές τις τηλεοράσεις να ξεχωρίζουν.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.