Μουσικό βίντεο γυρισμένο με Xperia

Eyes από Anonymouz

Παρακολουθήστε το Eyes από Anonymouz, ένα μουσικό βίντεο γυρισμένο από τον επαγγελματία σκηνοθέτη Kanji Suto, και δείτε τα απίστευτα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν τα smartphone Xperia.

Όπως παρουσιάζεται στο βίντεο της καμπάνιας του Xperia 5 II

Το Eyes από Anonymouz επένδυσε μουσικά το βίντεο της καμπάνιας για το Xperia 5 II, ένα από τα πιο προηγμένα smartphone για γύρισμα ταινίας.

Ποια είναι η Anonymouz;

Anonymouz: Ένα κορίτσι δίχως όνομα. Η αινιγματική καλλιτέχνιδα άρχισε να δημοσιεύει αγγλικές διασκευές τραγουδιών ιαπωνικής ποπ στο YouTube με πάνω από 10 εκ. προβολές. Οι ευφυείς μεταφραστικές της ικανότητες σε συνδυασμό με το φυσικό ταλέντο της στο τραγούδι προσέλκυσαν 110 χιλιάδες ακόλουθους σε ένα έτος. Είναι δημοφιλής στην ιαπωνική σκηνή του YouTube και ανεβαίνει διαρκώς. Η ιστορία της τώρα ξεκινάει. 

Κείμενο της Anonymouz με το περίγραμμα των μαλλιών μιας γυναίκας σε μαύρο φόντο
Εικόνα του Kanji Suto σε εξωτερικό χώρο
Γνωρίστε τον σκηνοθέτη, Kanji Suto

Ο Kanji Suto ξεκίνησε ως γραφίστας και έμαθε την τέχνη δουλεύοντας σε μουσικά βίντεο και διαφημιστικά, υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη ταινιών Shuichi Tan. Πλέον είναι ανεξάρτητος σκηνοθέτης με μεγάλη ποικιλία τεχνικών, όπως τη ζωντανή δράση, τη γραφιστική υπολογιστών και την εικονική πραγματικότητα. Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί με διάφορα βραβεία, όπως το Space Shower TV Music Video Awards 2015 και το The One Show 2017 / Moving Image Craft / Visual Innovation.

Εικόνα ενός κοριτσιού με κορδέλα στα μαλλιά που κοιτάζει το ενυδρείο σε γύρισμα με Xperia
"Μια κάμερα για διευρυμένες εφαρμογές λήψης βίντεο"

Suto:
Από τη στιγμή της λήψης κατάλαβα πόσο εντυπωσιακή είναι. Το smartphone έχει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους. Ήθελα να το εκμεταλλευτώ. Μπορούσαμε να τραβήξουμε από κάτω ή από σημεία που πριν ήταν αδύνατο. Ήταν συναρπαστικό να δοκιμάζουμε νέες ιδέες. Θεωρώ ότι είναι μια κάμερα για διευρυμένες εφαρμογές λήψης βίντεο.

"Βλέπαμε καθαρά τις λεπτομέρειες, η οθόνη είναι εξαιρετική"

Είναι αληθινή καινοτομία μια κινητή συσκευή να χρησιμοποιεί το CinemaScope (λόγος οθόνης 21:9). Η προεπισκόπηση ήταν εύχρηστη και εντυπωσιακή. Μπορώ να δω τις λήψεις στο ίδιο περιβάλλον χρήσης. Η δυνατότητα άμεσου ελέγχου της ποιότητας είναι μεγάλη υπόθεση. Το γύρισμα αυτό έγινε έξω, μια ηλιόλουστη ημέρα. Ακόμα και στην πιο φωτεινή ρύθμιση στον ήλιο, μπορούσαμε να δούμε καθαρά τις λεπτομέρειες. Κάτι πολύ χρήσιμο. Η οθόνη είναι εξαιρετική.

Ο Kanji Suto ενώ τραβάει το ενυδρείο με Xperia 5 II σε εξωτερικό χώρο
Εικόνα ψαριού σε ενυδρείο
"Η γρήγορη λήψη 120 fps ήταν ομαλή και ευκρινής"

Είχαμε σκηνές με το χρυσόψαρο να τραγουδάει και να συζητάει. Η λήψη ήταν παρατεταμένη, με υψηλής ταχύτητας αργή κίνηση και προσθήκη μεταβλητών ή περικοπή στην επεξεργασία. Θέλαμε την αργή κίνηση, ώστε το χρυσόψαρο να φαίνεται ότι μιλάει και τραγουδάει. Η λήψη υψηλής ταχύτητας 120 fps ήταν ομαλή και ευκρινής.

"Το ίδιο περιβάλλον με μια κανονική κάμερα, με απλή χρήση"

Η επαγγελματική κάμερα έχει πολύ λεπτομερείς ρυθμίσεις και έτσι το περιβάλλον χρήσης μπορεί να είναι περίπλοκο. Το Xperia όμως είναι για το ευρύ κοινό και έχει απλή λειτουργία. Ταυτόχρονα, είναι εύκολο για τους επαγγελματίες. Το ίδιο περιβάλλον χρήσης με μια κανονική κάμερα, με απλή χρήση. 

Εικόνα του περιβάλλοντος χρήσης στην οθόνη, κατά το γύρισμα με Xperia 5 II
Εικόνα ψαριού σε ενυδρείο σε ένα χωράφι
"Το VENICE CS δίνει κινηματογραφική ποιότητα άμεσα"

Στη διόρθωση των τόνων μετά τη λήψη, το εύρος χρωμάτων διατηρείται και το VENICE CS* δίνει κινηματογραφική ποιότητα και χαρακτήρα στο βίντεο. Εντυπωσιάστηκα.

*Ρυθμίσεις Venice Colour (CS): Οι ρυθμίσεις διαχείρισης χρώματος στο Cinematography Pro, γνωστές ως ρυθμίσεις "LOOK". Προσφέρουν ομαλή διαβάθμιση, απαλή καμπύλη τόνων χαμηλής αντίθεσης και ρυθμίσεις 10 bit, κατάλληλες για κινηματογραφικές και δραματουργικές παραγωγές. Βασίζονται στις ρυθμίσεις s709 Look της κάμερας CineAlta VENICE.

"Η ευελιξία είναι το πλεονέκτημα του Xperia"

Για να μετακινηθεί μια κάμερα, χρειάζεται γερανός ή ειδική ράγα. Με το Xperia, το γύρισμα είναι απλό. Χρησιμοποιώ ένα μικρό gimbal για κάποια ελαφριά κίνηση. Η δυνατότητα λήψης με τόσο υψηλή ποιότητα εξοικονομεί πολύ χρόνο. Ήταν φανταστικό. Και προσαρτήσαμε έναν φακό macro, από ένα φτηνό μαγαζί, για το κοντινό στο χρυσόψαρο και στα αστραφτερά μάρμαρα. Αυτό δημιούργησε ένα ενδιαφέρον εφέ.

Η βάση είναι σίγουρα το smartphone, οπότε, με ένα μικρό σώμα που όλοι έχουν μαζί τους, μπορούμε να κάνουμε το γύρισμα όπως όλοι. Αν κάποιος θέλει να τραβήξει βίντεο, μπορεί να έχει εύκολα επαγγελματική ποιότητα. Κατά τη γνώμη μου, είναι μια πολύ ελκυστική κάμερα.

Κινηματογραφικό συνεργείο εγκαθιστά ένα ενυδρείο για το γύρισμα
Εικόνα που δείχνει το περιβάλλον χρήσης του Cinematography Pro στο Xperia 5 II με μια γυναίκα να χορεύει στη θάλασσα
Επεξεργασία με Cinematography Pro

Με την τεχνογνωσία από τις ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες, το Cinematography Pro στο Xperia δίνει τα απαραίτητα εργαλεία για γύρισμα με ποιότητα στούντιο. Με προεπιλογές διαχείρισης χρώματος "Look", εγγραφή βίντεο 21:9, 4K HDR στα 24, 25, 30, 60 και 120 fps και έξυπνο φίλτρο αέρα, μπορείτε να γυρίσετε ταινίες ισάξιες με τις επαγγελματικές.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Kanji Suto


Ανακαλύψτε κι άλλες ταινίες με Xperia

Ο Kanji Suto δεν είναι ο μόνος. Ένας αυξανόμενος αριθμός αναγνωρισμένων επαγγελματιών δημιουργών ταινιών και βίντεο αρχίζει να αναγνωρίζει τις δυνατότητες της λήψης με Xperia, όπως βλέπετε στις παρακάτω ταινίες μικρού μήκους.

After Dark

Γυρισμένο με Xperia 5 II από τον Liam Wong

Χρησιμοποιώντας το Xperia με Cinematography Pro "powered by CineAlta", ο κινηματογραφιστής Liam Wong αποτυπώνει το Λονδίνο στην καραντίνα.

TASTE

Μια ταινία μικρού μήκους γυρισμένη με Xperia

Αφεθείτε στη μαγεία του "TASTE", ενός φιλμ μικρού μήκους της Shep Films, γυρισμένο σε συνεργασία με τη Sony Innovation Studios.

Twin Palms

Μια ταινία μικρού μήκους γυρισμένη με Xperia

Ο επαγγελματίας κινηματογραφιστής Jeff Berlin τεστάρει τις δυνατότητες του Xperia 5 II, κατά τη δημιουργία της υπνωτιστική ταινίας του μικρού μήκους, με θέμα τον χορό.