ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ PREMIUM

RX100 IV - Για απόλυτη ταχύτητα, με αισθητήρα Stacked CMOS τύπου 1.0 με προσαρτημένη μνήμη

DSC-RX100M4
RX100 IV - Για απόλυτη ταχύτητα, με αισθητήρα Stacked CMOS τύπου 1.0 με προσαρτημένη μνήμη: εικόνα

Ενδεικτικά από

975,40 €

RX100 IV - Για απόλυτη ταχύτητα, με αισθητήρα Stacked CMOS τύπου 1.0 με προσαρτημένη μνήμη: φωτογραφίες
RX100 IV - Για απόλυτη ταχύτητα, με αισθητήρα Stacked CMOS τύπου 1.0 με προσαρτημένη μνήμη: φωτογραφίες
RX100 IV - Για απόλυτη ταχύτητα, με αισθητήρα Stacked CMOS τύπου 1.0 με προσαρτημένη μνήμη: φωτογραφίες
RX100 IV - Για απόλυτη ταχύτητα, με αισθητήρα Stacked CMOS τύπου 1.0 με προσαρτημένη μνήμη: φωτογραφίες
RX100 IV - Για απόλυτη ταχύτητα, με αισθητήρα Stacked CMOS τύπου 1.0 με προσαρτημένη μνήμη: φωτογραφίες
RX100 IV - Για απόλυτη ταχύτητα, με αισθητήρα Stacked CMOS τύπου 1.0 με προσαρτημένη μνήμη: φωτογραφίες

Χαρακτηριστικά

Φακός ZEISS® Vario-Sonnar® T* για απεικόνιση υψηλής ανάλυσης

Ο φακός μεγάλης διαμέτρου ZEISS® Vario-Sonnar® T* 24-70 mm F1.8-2.8 επιτρέπει ευρυγώνιες λήψεις έως 24 mm. Η μέγιστη φωτεινότητα του διαφράγματος F2.8 στην επιλογή τηλεφακού καθιστά δυνατή τη λήψη εικόνων χωρίς αστάθεια της μηχανής και θόλωση του κινούμενου θέματος, καθώς και τη λήψη φωτογραφιών (π.χ. πορτραίτων) με υπέροχη αποεστίαση φόντου. Η επίστρωση ZEISS® T* περιορίζει την εμφάνιση ειδώλων και τις αντανακλάσεις.

Αισθητήρας Exmor RS® CMOS 20,1 MP (ενεργά) τύπου 1.0

Ο πρώτος αισθητήρας εικόνας Stacked CMOS τύπου 1.0 με τσιπ DRAM στον κόσμο εξασφαλίζει εξαιρετικά αργή κίνηση έως 40x και εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα κλείστρου έως 1/32000 πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη. Το εκτεταμένο κύκλωμα διαθέτει μεγαλύτερη ικανότητα επεξεργασίας σήματος και τουλάχιστον πενταπλάσια ταχύτητα ανάγνωσης σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα.

BIONZ X™ για κορυφαία λεπτομέρεια και υφή

Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μετατρέπουν το φως που αιχμαλωτίζει ο αισθητήρας τους σε ψηφιακές εικόνες. Επειδή το σύστημα που κάνει αυτήν τη μετατροπή είναι εξίσου σημαντικό με το φακό και τον αισθητήρα, η RX100 IV διαθέτει τον επεξεργαστή υψηλής ταχύτητας BIONZ™ X για να σας προσφέρει πιο φυσικές λεπτομέρειες, πιο ρεαλιστικές εικόνες, πλουσιότερες αποχρώσεις και χαμηλότερο θόρυβο κατά τη λήψη φωτογραφιών και ταινιών.

Εξαιρετικά αργή κίνηση έως 40x

Αν χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό για να επιλέξετε τη λειτουργία HFR, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα ταινίες με πολύ αργή κίνηση που περιέχουν διαστήματα δεκάτου του δευτερολέπτου. Για λήψη ανάλογα με την ταχύτητα των κινούμενων θεμάτων, μπορείτε να επιλέξετε ρυθμό καρέ 960/1000fps, 480/500fps ή 240/250fps (NTSC/PAL). Η ποιότητα εικόνας είναι σχεδόν Full HD στα 240/250 fps και HD στα 480/500 fps στη λειτουργία Προτεραιότητας ποιότητας. Ακόμα, με τη λειτουργία πυροδότησης τέλους μπορείτε να καταγράψετε 2 ή 4 δευτερόλεπτα προτού πατήσετε το κουμπί MOVIE, ώστε να απαθανατίσετε την κατάλληλη στιγμή.

Κλείστρο κατά της παραμόρφωσης με ταχύτητα 1/32000 δευτ.

Το κλείστρο κατά της παραμόρφωσης με ταχύτητα έως 1/32000 δευτ. περιορίζει την παραμόρφωση εικόνας που προκαλείται από το φαινόμενο του κυλιόμενου κλείστρου. Η εκπληκτικά γρήγορη ταχύτητα κλείστρου σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε φωτογραφίες με αποεστίαση φόντου χρησιμοποιώντας μεγάλες ρυθμίσεις διαφράγματος, ακόμα και σε συνθήκες πολύ έντονου φωτισμού έως EV19.

Συνεχής λήψη έως 16fps με μειωμένη υποέκθεση (blackout)

Χάρη στο νέο ταχύτατο αισθητήρα εικόνας και παρά τον υψηλό αριθμό των 20,1MP pixel, η μηχανή διαθέτει γρήγορη ταχύτητα ανάγνωσης που προσφέρει συνεχή λήψη έως 16fps. Έτσι, μπορείτε να καταγράφετε φευγαλέες στιγμές ομορφιάς ή στιγμιαίες εκφράσεις του προσώπου.

Φωτεινό εικονοσκόπιο XGA OLED Tru-Finder™ για εμπνευσμένες λήψεις

Το πτυσσόμενο ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο υψηλής αντίθεσης (EVF) έχει κορυφαία ανάλυση που ισοδυναμεί με 2359k κουκκίδες. Χάρη στην υψηλή ανάλυση και τον αυτόματο φωτισμό, μπορείτε να προβάλετε και τις παραμικρές λεπτομέρειες, για ακριβή σύνθεση. Ο προσοφθάλμιος φακός του ηλεκτρονικού εικονοσκόπιου διαθέτει επίστρωση ZEISS® T* που μειώνει τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις, ώστε να βλέπετε καθαρά όλο το κάδρο.

Δακτύλιος ελέγχου για ανώτερες φωτογραφίες

Ο βολικός δακτύλιος ελέγχου που έχει τοποθετηθεί στο φακό προσφέρει μη αυτόματο έλεγχο επαγγελματικού επιπέδου, καθώς σας επιτρέπει να επιλέξετε την ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα και άλλες ρυθμίσεις, για ακόμη περισσότερες δημιουργικές επιλογές - ακόμα ένα χαρακτηριστικό που κάνει αυτήν τη μηχανή ιδανική για τους λάτρεις της φωτογραφίας.

Ανακλινόμενη οθόνη LCD 180˚ για ευέλικτες επιλογές σύνθεσης

Η υψηλής ανάλυσης οθόνη τύπου 3.0 με δυνατότητα ανάκλισης είναι ιδανική για λήψη selfie ή για καδράρισμα λήψεων από ψηλά ή λήψεων χαμηλής γωνίας που αλλιώς θα ήταν αδύνατο να καδράρετε. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για λήψη από ψηλά ή χαμηλά, για περισσότερη ευελιξία κατά την αποτύπωση δημιουργικών συνθέσεων.

Ταχύτατη απόκριση της αυτόματης εστίασης για λήψη των καθοριστικών στιγμών

Η μηχανή διαθέτει τη λειτουργία γρήγορης, έξυπνης αυτόματης εστίασης με εντοπισμό αντίθεσης υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας. Πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή του συστήματος αυτόματης εστίασης της σειράς α7, καθώς περιορίζει την περιττή κίνηση του φακού κατά την εστίαση, προβλέπει το εύρος της αυτόματης εστίασης και επιταχύνει τη μονάδα φακού, βελτιώνοντας έτσι την απόκριση ώστε να αποτυπώνετε περισσότερες φευγαλέες στιγμές.

Απευθείας εγγραφή ταινίας 4K από τη μηχανή

Η RX100 IV μπορεί να καταγράψει υψηλής ακρίβειας δεδομένα ταινίας 4K . Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει υψηλής ακρίβειας εικόνες 4K με περιορισμό του μουαρέ και των ακανόνιστων περιγραμμάτων μέσω ανάγνωσης των δεδομένων, χωρίς ομαδοποίηση pixel ή παράλειψη γραμμών.

Σύνδεση σε smartphone και tablet με ένα άγγιγμα

Μεταφέρετε αμέσως φωτογραφίες ή ταινίες σε smartphone ή tablet Android™ ακουμπώντας απλώς τη φωτογραφική μηχανή, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Imaging Edge Mobile με δυνατότητα λήψης, το ενσωματωμένο Wi-Fi και τη λειτουργία NFC™ (Near Field Communication – Επικοινωνία κοντινού πεδίου). Ακόμα, με ένα άγγιγμα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Smart Remote Embedded, για απομακρυσμένο χειρισμό της μηχανής από κινητή συσκευή και έναρξη/διακοπή της εγγραφής ταινίας.

Μάθετε περισσότερα

Υποστήριξη PlayMemories Camera Apps (PMCA)

Απολαύστε μια φωτογραφική μηχανή που αποκτά περισσότερες λειτουργίες με το πέρασμα του χρόνου. Επιλέξτε τις εφαρμογές PlayMemories Camera Apps που θέλετε (ο κατάλογος των οποίων εμπλουτίζεται διαρκώς) και προσθέστε στη μηχανή σας τη δυνατότητα τηλεχειρισμού, εφέ εικόνας και βίντεο αλλά και πολλές ακόμα λειτουργίες. Η εγκατάσταση είναι απλή και γίνεται μέσω της σύνδεσης Wi-Fi® του υπολογιστή σας ή της ίδιας της φωτογραφικής μηχανής.

Δείτε λεπτομέρειες

Μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO για λήψεις σχεδόν σε όλες τις συνθήκες

Η ευαισθησία αγγίζει το ISO 12800, για ευκρινέστερες εικόνες σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό. Αφήστε τη λειτουργία Auto ISO να καθορίσει αυτόματα την καλύτερη ρύθμιση ή προσαρμόστε μόνοι σας την ευαισθησία σε τιμές έως και ISO 80. Η μηχανή σάς δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε το κατώτατο όριο της ταχύτητας κλείστρου στη ρύθμιση Auto ISO.

Προσαρμόσιμο κουμπί για να εκφράζετε εύκολα τη δημιουργικότητά σας

Το προσαρμοζόμενο κουμπί (C) σάς επιτρέπει να προγραμματίσετε μία από τις τουλάχιστον 40 λειτουργίες, ώστε να προσαρμόσετε τις δυνατότητες της μηχανής ανάλογα με το στυλ σας. Αν αντιστοιχίσετε σε αυτό το κουμπί μια λειτουργία που χρησιμοποιείτε συχνά ή μια ρύθμιση που προτιμάτε, θα μπορείτε να τη βρείτε αμέσως. Έτσι, θα έχετε γρήγορη πρόσβαση στην επιλογή σας, ώστε να χειρίζεστε τη μηχανή πιο γρήγορα και πρακτικά.

Λήψη φωτογραφιών διπλής εγγραφής κατά την εγγραφή ταινίας

Τραβήξτε φωτογραφίες με ανάλυση 17MP κατά την εγγραφή ταινίας. Η μηχανή σας επιτρέπει να καταγράψετε εντυπωσιακές φωτογραφίες υψηλής ποιότητας ακόμα και κατά την εγγραφή ταινίας. Με τη νέα λειτουργία αυτόματης απελευθέρωσης διπλής εγγραφής, η μηχανή μπορεί να τραβάει αυτόματα φωτογραφίες κατά την εγγραφή βίντεο. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη συχνότητα της αυτόματης απελευθέρωσης διπλής εγγραφής επιλέγοντας υψηλή, κανονική ή χαμηλή τιμή.

Με βελτιωμένες λειτουργίες κλείστρου

Έχουν βελτιωθεί διάφορες λειτουργίες του κλείστρου. Για παράδειγμα, η λειτουργία χρονοδιακόπτη υποστηρίζει πλέον τη λήψη με οριοθέτηση έκθεσης, ώστε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σημαντική λειτουργία ακόμα κι όταν δεν μπορείτε να απελευθερώσετε το κλείστρο μόνοι σας. Ο αριθμός των λήψεων με οριοθέτηση έκθεσης έχει επεκταθεί σε εννέα.

Παρακολούθηση φωτεινότητας

Αυτήν τη λειτουργία που ενισχύει τη φωτεινότητα της εικόνας μπορείτε να την αντιστοιχίσετε σε ένα προσαρμόσιμο κουμπί, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση κατά τις σκοτεινές λήψεις.

Τελειοποίηση της εστίασης με τις λειτουργίες Υποβοήθησης χειροκίνητης εστίασης και Peaking

Με αυτές τις λειτουργίες μπορείτε να ρυθμίσετε την εστίαση όπως ακριβώς θέλετε. Η Υποβοήθηση χειροκίνητης εστίασης μεγεθύνει την περιοχή της εστίασης για πιο ακριβή ρύθμιση, ενώ η λειτουργία Peaking τονίζει με το χρώμα της επιλογής σας την περιοχή με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια ή εστίαση, ώστε να κρίνετε αν απαιτείται περαιτέρω ρύθμιση της εστίασης.

Κλείδωμα αυτόματης εστίασης για περισσότερες ευκαιρίες φωτογράφησης

Πατήστε απλώς το κουμπί κλείστρου μέχρι τη μέση της διαδρομής για να ενεργοποιήσετε το κλείδωμα αυτόματης εστίασης. Η λειτουργία αυτή ρυθμίζει αυτόματα το μέγεθος του καρέ-στόχου της αυτόματης εστίασης ανάλογα με το μέγεθος του θέματος, βελτιώνει την απόδοση της παρακολούθησης και εκμεταλλεύεται πλήρως κάθε ευκαιρία για φωτογραφία.

Επιλέξτε εγγραφή ταινίας σε φορμά επαγγελματικής ποιότητας XAVC S ή AVCHD

Για τους επαγγελματίες κινηματογραφιστές, το φορμά XAVC S παρέχει χαμηλή συμπίεση για ταινίες υψηλής ποιότητας και ελάχιστο θόρυβο ακόμα και σε σκηνές γεμάτες κίνηση. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το φορμά AVCHD, για εύκολη επεξεργασία και κοινή χρήση. Η μηχανή αυτή χρησιμοποιεί κωδικοποιητή 4K με υποστήριξη εγγραφής ταινίας 4K έως και 100Mbps, ενώ επιτρέπει επίσης την εγγραφή εικόνων Full HD.

Διάφορες λειτουργίες βίντεο για επαγγελματική χρήση

Διαθέτει διάφορες λειτουργίες βίντεο, όπως η ρύθμιση Προφίλ εικόνας (που καθορίζει το χαρακτήρα της ταινίας αλλάζοντας βασικές παραμέτρους όπως τα χρωμογενή εφέ και τις διαβαθμίσεις), η ρύθμιση S-Log2 gamma (που επεκτείνει το δυναμικό εύρος της εγγραφής για να περιορίσει την εμφάνιση υπερεκτεθειμένων φωτεινών τόνων και μαύρων σκιών), οι ρυθμίσεις TC/UB, ο Έλεγχος εγγραφής, η Διπλή εγγραφή βίντεο κ.λπ.

Υποστήριξη Remote Camera Control

Αν συνδέσετε τη μηχανή σε υπολογιστή μέσω θύρας USB, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Remote Camera Control για να τραβήξετε φωτογραφίες ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της μηχανής από τον υπολογιστή. Πρέπει απλώς να κατεβάσετε μια έκδοση της εφαρμογής Remote Camera Control που υποστηρίζεται από τον υπολογιστή σας.

Συμβατότητα iMovie και Final Cut Pro X

Αυτό το προϊόν είναι συμβατό με τα Final Cut Pro X και iMovie.

Τηλεχειρισμός, προβολή και επεξεργασία με το Imaging Edge™

Αναβαθμίστε τις φωτογραφίες σας με τις εφαρμογές Imaging Edge για επιτραπέζιο υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε την επιλογή "Remote" [Τηλεχειρισμός] για χειρισμό της λήψης από απόσταση, την εφαρμογή "Viewer" [Λειτουργία προβολής] για γρήγορη προεπισκόπηση, αξιολόγηση και επιλογή φωτογραφιών από μεγάλες βιβλιοθήκες εικόνων και την εφαρμογή "Edit" [Επεξεργασία] για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας τελικών φωτογραφιών από δεδομένα RAW. Αξιοποιήστε πλήρως τα αρχεία Sony RAW και χειριστείτε τις παραγωγές σας πιο αποτελεσματικά.

Μάθετε περισσότερα

Προδιαγραφές

Η RX100 IV είναι σχεδιασμένη για τους λάτρεις της φωτογραφίας που βρίσκονται συχνά εν κινήσει, καθώς διαθέτει το νέο αισθητήρα Stacked CMOS με προσαρτημένη μνήμη που εξασφαλίζει πολύ αργή κίνηση, κλείστρο με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα 1/32000, ανάλυση 4K και πολλές ακόμη δυνατότητες. Επίσης, χάρη στα πλούσια χαρακτηριστικά της, είναι η ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες που αναζητούν μια δεύτερη συσκευή ως συμπλήρωμα του μοντέλου με εναλλάξιμους φακούς.
  • Αισθητήρας Stacked CMOS τύπου 1.0 με 20,1MP8 και τσιπ DRAM

  • Φακός ZEISS® Vario-Sonnar® T* 24-70mm με διάφραγμα F1.8-2.8

  • Επεξεργαστής BIONZ X για κορυφαία λεπτομέρεια και μείωση θορύβου

  • Εξαιρετικά αργή κίνηση έως 40x

  • Κλείστρο κατά της παραμόρφωσης, με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα 1/32000

Τύπος αισθητήρα
Αισθητήρας EXMOR RS® CMOS τύπου 1.0 (13,2 mm x 8,8 mm) με αναλογία εικόνας 3:2
Αριθμός pixel (ενεργά)
20,1 MP
Ευαισθησία ISO (στατική εικόνα) (προτεινόμενος δείκτης έκθεσης)
Αυτόματο (ISO 125-12800, δυνατότητα επιλογής με ανώτερο / κατώτερο όριο), 125 / 160 / 200 / 250 / 320 / 400 / 500 / 640 / 800 / 1000 / 1250 / 1600 / 2000 / 2500 / 3200 / 4000 / 5000 / 6400 / 8000 / 10000 / 12800 (δυνατότητα επέκτασης έως ISO80/100), Μείωση θορύβου σε πολλαπλά καρέ: Αυτόματο (ISO 125-12800), 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400 / 12800 / 25600
Ευαισθησία ISO (βίντεο)
Αυτόματο (ISO 125-ISO 12800, δυνατότητα επιλογής με ανώτερο / κατώτερο όριο), 125 / 160 / 200 / 250 / 320 / 400 / 500 / 640 / 800 / 1000 / 1250 / 1600 / 2000 / 2500 / 3200 / 4000 / 5000 / 6400 / 8000 / 10000 / 12800

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BX1, Τροφοδοτικό AC AC-UB10C/UB10D, Καλώδιο micro USB, Λουρί καρπού, Εγχειρίδιο χρήσης

Η Sony δεσμεύεται να παρέχει προϊόντα, υπηρεσίες και περιεχόμενο για μοναδικές εμπειρίες, αλλά, παράλληλα, προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες Μάθετε περισσότερα για τη Sony και το περιβάλλον