Αειφορία σε κάθε σκηνή, με BRAVIA

Η ζήτηση για όλο και μεγαλύτερες τηλεοράσεις ενέχει τον κίνδυνο της υψηλότερης χρήσης πόρων και ενέργειας.  Όμως, η δέσμευση αειφορίας της Sony εφαρμόζεται με θετικό όφελος από τη σχεδίαση της τηλεόρασης μέχρι την παρακολούθηση.

Η καθηλωτική ψυχαγωγία συναντά τον σεβασμό για το περιβάλλον.

Εντυπωσιακή εμπειρία διασκέδασης με λιγότερα μη ανανεώσιμα υλικά.

Με την BRAVIA, μπορείτε να απολαύσετε τις πιο καθηλωτικές τηλεοπτικές εμπειρίες και την πιο εντυπωσιακή σχεδίαση, μαζί με καινοτομίες που συνεισφέρουν στη μείωση της χρήσης μη ανανεώσιμων πόρων και του αντίκτυπου στο περιβάλλον.

Μειώνουμε την κατανάλωση πρωτογενούς πλαστικού και συνολικά

Προηγμένη τεχνολογία αειφορίας της Sony

Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένες μεθόδους μείωσης του πρωτογενούς πλαστικού, από τη συσκευασία μέχρι και τα μεγάλα μέρη, όπως το πίσω κάλυμμα του κυρίου σώματος.

Γραφικό που δείχνει 50% μείωση χρήσης πρωτογενούς πλαστικού, συγκριτικά με το μοντέλο του 2018
Υψηλό ποσοστό ανακυκλωμένου πλαστικού με "SORPLAS™” της Sony

Μελετώντας κάθε στοιχείο της κατασκευής, από την τεχνολογία υλικών μέχρι και την αισθητική, συνεχίζουμε να αυξάνουμε τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού, χωρίς θυσίες στη σχεδίαση. Τα καλύμματα της σειράς A80 55'' φτιάχνονται από το ανακυκλωμένο SORPLAS™ της Sony , μειώνοντας το πρωτογενές πλαστικό κατά 50%, με υψηλής ποιότητας φινίρισμα.

Εξωτερική έγχυση αέρα

Οι τεχνικές χύτευσης ακριβείας παράγουν δομικά ανθεκτικά και όμορφα πάνελ, με σημαντικά μειωμένο βάρος. Οι συμβατικές τεχνικές χύτευσης απαιτούν υπερπλήρωση για τη διασφάλιση ομοιόμορφου αποτελέσματος. Ωστόσο, η εξωτερική αέρα ασκεί πίεση, εξαλείφοντας την παραμόρφωση και τα υπολείμματα.

[1] Κοιλώματα που προκαλούνται από ανόμοια πίεση στη συμβατική χύτευση  [2] Χωρίς κοιλώματα, με χύτευση με εξωτερική έγχυση αέρα  [3] Εξωτερική επιφάνεια  [4] Εσωτερική επιφάνεια  [5] Αντί για υπερπλήρωση με πλαστικό, εφαρμόζεται πίεση αέρα από το πίσω μέρος, ώστε η πίεση να είναι ομοιόμορφη.

Απεικόνιση διεργασίας χύτευσης με εξωτερική έγχυση αέρα, συγκριτικά με την κανονική διαδικασία χύτευσης.
Απεικόνιση που δείχνει το μειωμένο βάρος και τη βελτιωμένη κατασκευή συσκευασίας, συγκριτικά με το μοντέλο του 2018.
Συσκευασία που σέβεται το περιβάλλον

Κανονικά, χρειάζεται συσκευασία πάνω και κάτω από την τηλεόραση BRAVIA, καθώς και στις αριστερές και δεξιές γωνίες. Ωστόσο, μετά από εμπειρία και έρευνα ετών, η Sony βρήκε τρόπο ενίσχυσης του πάνω και κάτω μέρους της συσκευασίας, ώστε να μην απαιτείται επιπλέον υλικό προστασίας για την τηλεόραση, μειώνοντας το βάρος κατά 25%.

Αποδίδει υψηλή ποιότητα εικόνας με εξοικονόμηση ενέργειας
Εικόνα που δείχνει ότι η φωτεινότητα οθόνης προσαρμόζεται στο περιβάλλον.
Βέλτιστη θέαση και χρήση ισχύος με αυτόματο έλεγχο φωτεινότητας

Με ενεργή ανίχνευση φωτός περιβάλλοντος, η φωτεινότητα της οθόνης βελτιστοποιείται για τον φωτισμό του δωματίου και μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος.   

[1] Πιο σκοτεινό περιβάλλον  [2] Πιο φωτεινό περιβάλλον

Εικόνα που δείχνει ότι η κατανάλωση ρεύματος ρυθμίζεται ανάλογα με τη φωτεινότητα της οθόνης.
Αποτελεσματική χρήση ισχύος, σύμφωνα με τη φωτεινότητα κάθε εικόνας.

Απολαύστε καθαρές και ζωηρές εικόνες, με μοναδική επεξεργασία σήματος που βελτιστοποιεί κάθε σημείο της εικόνας.

[1] Σκοτεινό  [2] Τυπική φωτεινότητα  [3] Υψηλή φωτεινότητα

Πλαστικό που σέβεται το περιβάλλον

Shusuke Tomonaga

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.
TV Business Div. Product Design Dept 2, Product Design Div

Πορτραίτο του ομιλητή στη συνέντευξη

Από το 2010, το τμήμα τηλεοράσεων χρησιμοποιεί ενεργά το SORPLAS™, ένα πλαστικό με υψηλής περιεκτικότητας ανακυκλωμένο περιεχόμενο, για τη σχεδίαση προϊόντων με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Όσο μεγαλώνει το μέγεθος των τηλεοράσεων και ο αριθμός των συσκευών που διακινούνται, τόσο αυξάνεται και το αντίκτυπο στο περιβάλλον. Για την κατασκευή μεγαλύτερων τηλεοράσεων με μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον, εξελίσσουμε υλικά μαζί με εταιρείες του ομίλου από το 2018, χρησιμοποιώντας το SORPLAS™ όχι μόνο σε εσωτερικά, αλλά και σε εξωτερικά μέρη, που χρειάζονται πολύ πλαστικό.

Η χρήση SORPLAS™ σε εξωτερικά μέρη απαιτεί υψηλό επίπεδο σχεδιαστικής τεχνογνωσίας, αλλά η συνεχής πρωτότυπη έρευνα και οι βελτιώσεις απέδωσαν το SORPLAS™, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πίσω κάλυμμα, δηλαδή στη μεγαλύτερη επιφάνεια, και θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια μοντέλα BRAVIA XR 2021, μειώνοντας το πρωτογενές πλαστικό στο μισό συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα.

Η ομάδα τηλεοράσεων της Sony, εκτός από το SORPLAS™, θα εισαγάγει και άλλα ανακυκλωμένα υλικά, σε όλες τις μονάδες παραγωγής της, συνεχίζοντας να συνεισφέρει στη μείωση του αντίκτυπου στο περιβάλλον σε όλο τον κόσμο.