Αειφορία σε κάθε σκηνή, με BRAVIA

Η ζήτηση για όλο και μεγαλύτερες τηλεοράσεις ενέχει τον κίνδυνο της υψηλότερης χρήσης πόρων και ενέργειας. Όμως, η δέσμευση αειφορίας της Sony εφαρμόζεται με θετικό όφελος από τη σχεδίαση της τηλεόρασης μέχρι την παρακολούθηση.

Η καθηλωτική ψυχαγωγία συναντάει τον σεβασμό για το περιβάλλον

Με την BRAVIA, απολαμβάνετε καθηλωτικές τηλεοπτικές εμπειρίες και εντυπωσιακή σχεδίαση, μαζί με καινοτομίες για μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, μέσα από τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και τη χρήση των μη ανανεώσιμων πόρων.

Πιο αποδοτική κατασκευή, μεταφορά και χρήση.

Προηγμένη τεχνολογία αειφορίας

Η μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου αφορά πολλές πτυχές του κύκλου ζωής του προϊόντος, όπως είναι η μείωση του πρωτογενούς πλαστικού, η βελτιωμένη απόδοση μεταφοράς και ο έλεγχος κατανάλωσης ενέργειας κατά τη χρήση.

Κατασκευή

Χρήση λιγότερου πρωτογενούς πλαστικού

Συνδυασμός υψηλής ποιότητας ανακύκλωσης και προϊόντος

Σε κάθε πτυχή της σχεδίασης, από την ανάπτυξη υλικών μέχρι την αισθητική, πετύχαμε να αυξήσουμε τη χρήση του ανακυκλωμένου υλικού, διατηρώντας εμφάνιση υψηλής αισθητικής. Ειδικά για τις OLED, το ανακυκλωμένο πλαστικό SORPLAS™ της Sony χρησιμοποιείται στο πίσω μέρος, το μέρος με το μεγαλύτερο εμβαδόν, μειώνοντας έτσι το συνολικό πρωτογενές πλαστικό κατά περίπου 60%.

Εικόνα προϊόντος από πίσω και πέλετ SORPLAS
Ανακύκλωση και υψηλή αισθητική 

Με το ανακυκλωμένο πλαστικό, είναι πιο δύσκολο να πετύχουν κάποια στοιχεία της εμφάνισης στα εξωτερικά μέρη. Το ανακυκλωμένο πλαστικό SORPLAS™ όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και προσαρμογή της σύστασης κατά την παραγωγή, και μαζί με την πρωτότυπη σύνθεση πρόσθετων της Sony, επιτυγχάνεται η όμορφη γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια της BRAVIA.

Εικόνα διεξαγωγής δοκιμής αντοχής.
Αντοχή διαρκείας για μακροχρόνια χρήση

Το πλαστικό οικιακών συσκευών, όπως οι τηλεοράσεις, έχει πρόσθετα για μεγαλύτερη αντοχή και φλογοεπιβραδυντικά. Η τεχνολογία του SORPLAS™ προβλέπει μειωμένη χρήση πρόσθετων, για να πετύχει τις ιδιότητες των τηλεοράσεων από συμβατικό πλαστικό. Έτσι, η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό, με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Στόχος είναι ο κλειστός κύκλος επαναλαμβανόμενης ανακύκλωσης

Ένα πλεονέκτημα του SORPLAS™ είναι ότι δεν υποβαθμίζεται υπερβολικά μετά από πολλές ανακυκλώσεις. Τα μέρη από ανακυκλωμένο SORPLAS™ ενέχουν τη δυνατότητα μείωσης του όγκου των αποβλήτων και της προώθησης μιας φιλοσοφίας ανακύκλωσης στην κοινωνία.

Κατασκευή για μειωμένο βάρος

Εξωτερική έγχυση αέρα

Η χύτευση με τεχνικές ακριβείας αποδίδουν ανθεκτικά και όμορφα πάνελ, μειώνοντας το βάρος, έτσι η συσκευασία γίνεται πιο λεπτή, με μειωμένη χρήση πλαστικού. Η εξωτερική έγχυση αέρα με πίεση αποτρέπει την παραμόρφωση και τη σπατάλη στα μέρη από ρητίνη.

[1] Κοιλώματα από ανομοιόμορφη πίεση κατά τη συμβατική χύτευση [2] Χωρίς κοιλώματα με χύτευση εξωτερικής έγχυσης αέρα [3] Εξωτερική επιφάνεια
[4] Εσωτερική επιφάνεια [5] Αντί για υπερπλήρωση με πλαστικό, εφαρμόζεται πίεση αέρα από πίσω, για να αποτρέπεται η ανομοιόμορφη πίεση.

Μεταφορά

Με στόχο την αειφορία στην εφοδιαστική αλυσίδα
Απεικόνιση που δείχνει το μειωμένο βάρος και τη βελτιωμένη κατασκευή συσκευασίας, συγκριτικά με το μοντέλο του 2018
Καλύτερη συσκευασία με λιγότερο πλαστικό

Κανονικά, χρειάζεται συσκευασία πάνω και κάτω από την τηλεόραση BRAVIA, καθώς και στις πλευρές. Μετά από πολλές προσομοιώσεις και δεκαετίες παγκόσμιας εμπειρίας στην εφοδιαστική αλυσίδα, βελτιστοποιήσαμε τη συσκευασία, ώστε να προστατεύει την τηλεόραση με περίπου 35% λιγότερο όγκο πλαστικού στη συσκευασία.

Μείωση του CO2 με πιο μικρή και πιο ελαφριά συσκευασία

Η νέα σχεδίαση συσκευασίας που προστατεύει το προϊόν κατά την αποστολή, μειώνει το μέγεθος κατά 15% και το συνολικό βάρος κατά 10%. Έτσι, μία παλέτα χωράει 1,3 φορές περισσότερες μονάδες. Συνεπώς, οι εκπομπές CO2 ανά μονάδα κατά τη μεταφορά προϊόντων μειώνονται κατά περίπου 15%.

Απεικόνιση διεργασίας χύτευσης με εξωτερική έγχυση αέρα, συγκριτικά με την κανονική διαδικασία χύτευσης.
Εικόνες σύγκρισης παλιάς και νέας συσκευασίας
Εξοικονόμηση πόρων με λιγότερο μελάνι

Οι πληροφορίες που αναγράφονται στη συσκευασία έχουν μελετηθεί, ώστε να είναι απλές και σύντομες, για μείωση της μελάνης εκτύπωσης κατά περίπου 90%, χωρίς να θίγεται η σχεδίαση και η αισθητική της συσκευασίας.

Χρήση

Υψηλή ποιότητα εικόνας και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
Εικόνα που δείχνει ότι η φωτεινότητα οθόνης προσαρμόζεται στο περιβάλλον.
Βέλτιστη εικόνα και χρήση ισχύος με αυτόματο έλεγχο φωτεινότητας

Με ενεργή ανίχνευση φωτός περιβάλλοντος, η φωτεινότητα της οθόνης βελτιστοποιείται για τον φωτισμό του δωματίου και μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος.

 [1] Πιο σκοτεινό περιβάλλον  [2] Πιο φωτεινό περιβάλλον

Εικόνα που δείχνει ότι η κατανάλωση ρεύματος ρυθμίζεται ανάλογα με τη φωτεινότητα της οθόνης.
Αυτόματη ανίχνευση θεατή

Με σύνδεση του αποκλειστικού αξεσουάρ BRAVIA CAM που ανιχνεύει την κίνηση του θεατή, αμέσως εξασθενεί η φωτεινότητα της οθόνης όταν δεν είναι κανείς μπροστά, για οικονομία  .

Περιβάλλον χρήσης της τηλεόρασης σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας
Εύκολη ρύθμιση για ιδανική εικόνα και εξοικονόμηση

Πιο εύκολη και αποτελεσματική ρύθμιση της τηλεόρασης. Επιλέξτε τη λειτουργία εξοικονόμησης για την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη φωτεινότητα οθόνης και τη χρήση ενέργειας, από το αρχικό μενού ρυθμίσεων.

[1] Ανενεργό  [2] Υψηλό

Εικόνα που δείχνει ότι η κατανάλωση ρεύματος ρυθμίζεται ανάλογα με τη φωτεινότητα της οθόνης
Αποτελεσματική χρήση ισχύος, σύμφωνα με τη φωτεινότητα κάθε εικόνας.

Απολαύστε καθαρές και ζωηρές εικόνες, με μοναδική επεξεργασία σήματος που βελτιστοποιεί κάθε σημείο της εικόνας.

[1] Σκοτεινό  [2] Τυπική φωτεινότητα  [3] Υψηλή φωτεινότητα

Πλαστικό που σέβεται το περιβάλλον

Shusuke Tomonaga

Product Design Dept 2, TV Business Group
Σχετικά με τη Sony Corporation

Πορτραίτο του ομιλητή στη συνέντευξη

Από το 2010, το τμήμα τηλεοράσεων χρησιμοποιεί ενεργά το SORPLAS™, ένα πλαστικό με υψηλό βαθμό ανακύκλωσης, για τη σχεδίαση προϊόντων με σεβασμό προς το περιβάλλον.

 Όσο μεγαλώνει το μέγεθος των τηλεοράσεων και ο αριθμός των συσκευών που διακινούνται, τόσο αυξάνεται και το αντίκτυπο στο περιβάλλον. Για την κατασκευή μεγαλύτερων τηλεοράσεων με μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον, εξελίσσουμε υλικά μαζί με εταιρείες του ομίλου από το 2018, χρησιμοποιώντας το SORPLAS™ όχι μόνο σε εσωτερικά, αλλά και σε εξωτερικά μέρη, που χρειάζονται πολύ πλαστικό.

Η χρήση SORPLAS™ σε εξωτερικά μέρη απαιτεί υψηλό επίπεδο σχεδιαστικής τεχνογνωσίας, αλλά η συνεχής πρωτότυπη έρευνα και οι βελτιώσεις απέδωσαν το SORPLAS™, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πίσω κάλυμμα, δηλαδή στη μεγαλύτερη επιφάνεια, και θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια μελλοντικά μοντέλα BRAVIA XR 2021, μειώνοντας το πρωτογενές πλαστικό στο μισό συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα.

 Η BRAVIA, εκτός από το SORPLAS™, θα εισαγάγει και άλλα ανακυκλωμένα υλικά, σε όλες τις μονάδες παραγωγής της, συνεχίζοντας να συνεισφέρει στη μείωση του αντίκτυπου στο περιβάλλον σε όλο τον κόσμο.