Αυθεντικό ανάμεικτο υλικό της Sony

Συσκευασία κατασκευασμένη από 100% χάρτινα υλικά

Βοηθάμε τη γη να παραμείνει όμορφη και στο μέλλον

Ο όμιλος Sony Group συμμετέχει σε πολλές δραστηριότητες προστασίας του περιβάλλοντος, μία εκ των οποίων είναι η χρήση χάρτινης αντί πλαστικής συσκευασίας.

Τι είναι το "αυθεντικό ανάμεικτο υλικό" της Sony;

Το "αυθεντικό ανάμεικτο υλικό" της Sony είναι ένα ανθεκτικό υλικό από χαρτί, που έχει δημιουργήσει η Sony. Είναι κατάλληλο για διαφορετικά είδη συσκευασίας και έχει λιγότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον από το καινούργιο πλαστικό.

Η γέννηση του "ανάμεικτου υλικού"

Κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά

Από φυτό σύντομης ανάπτυξης, για μικρό περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε σχέση με τα πλαστικά

Τα χάρτινα προϊόντα γίνονται από ώριμα μακρόβια δέντρα, ενώ οι συσκευασίες μας αξιοποιούν φυτά με μικρό κύκλο ανάπτυξης, όπως μπαμπού και ζαχαροκάλαμο. Η παραγωγή από φυτά με μικρό κύκλο ανάπτυξης δημιουργεί λιγότερο CO2 καθώς μπορούν να αναπτυχθούν και μαζευτούν κατά περίπτωση, σε αντίθεση με την υλοτομία και τη φροντίδα κύκλου ζωής των μακρόβιων.

1. Μακρόβιο φυτό 2. Φυτό με μικρό κύκλο ανάπτυξης 3. Δενδρύλλιο 4. Αναπτυσσόμενο δέντρο 5. Υλοτομία 6. Ταξινόμηση & συγκομιδή 7. Περίοδος απορρόφησης CO2

Αειφορία με οικολογικά υλικά
Ανάπτυξη ευέλικτων και αειφόρων συσκευασιών

Τα προϊόντα της Sony κυκλοφορούν σε συσκευασίες διαφορετικών σχημάτων.
Τα ίδια υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή πρωτοτύπων που μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικά σχήματα, αλλάζοντας επανειλημμένα τη σύνθεση.

Ευαισθητοποίηση μέσα από τις συσκευασίες

Μείωση του υλικού προστασίας και συσκευασίας

Η χρήση ανάγλυφων υλικών υψηλής ποιότητας, που έχουν δημιουργηθεί με επίκεντρο το περιβάλλον, συνεισφέρει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών μας στόχων, αλλά επίσης πιστεύουμε ότι αυξάνει την περιβαλλοντική συνείδηση των αγοραστών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλη τη συσκευασία

Εξωτερικό κουτί, εσωτερικό κουτί, μανίκια, μαξιλαράκια...τα πάντα από 100% "αυθεντικό ανάμεικτο υλικό" της Sony.
Είναι ένα ευέλικτο υλικό που μπορεί να διαμορφωθεί για πολλές διαφορετικές χρήσεις.

Ανάγλυφο λογότυπο Sony με χάρτινο υλικό
Μειωμένη χρήση μελανιού

Οι λέξεις και το κείμενο αναπαράγονται με ανάγλυφα σχήματα, χωρίς μελάνι.

Χωρίς περιττές βαφές

Το τελικό προϊόν δεν βάφεται, για να διατηρεί την ελκυστική φυσική του εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο ασφαλές στον χειρισμό και ξοδεύει λιγότερους πόρους.

Εικόνα χάρτινου υλικού
Δημιουργήθηκε με γνώμονα την ανακύκλωση

Η αποκομιδή των συσκευασιών από ανάμεικτα υλικά μπορεί να γίνει μαζί με άλλα χάρτινα υλικά, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον διαχωρισμός, καθιστώντας εύκολη την ανακύκλωσή τους σε νέο χαρτί.

1. Ανακυκλωμένο σε νέο χαρτί 2. Κατασκευασμένο 3. Αγορασμένο 4. Συλλεγμένο ως υλικό 5. Κατεργασμένο ως απόβλητο

Στόχος η αειφόρος συσκευασία

Το παρόν και το μέλλον της συσκευασίας

Πορτραίτο σχεδιαστή
Kenichi Hirose

Designer
Creative Center
Εταιρικός όμιλος Sony Group Corporation

Ο σκοπός χρήσης του υλικού αυτού είναι η ενημέρωση των πελατών και η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Σκεφτήκαμε να τους ενημερώνουμε, απαντώντας στα ερωτήματα πού, τι, πώς και γιατί. Στην ουσία, η Sony θεωρεί ότι η περιβαλλοντική συνείδηση δεν είναι κάτι που δημιουργείται απλά και μόνο με την προσφορά προϊόντων. Η προστασία των περιβαλλοντικών κύκλων εξαρτάται από τη δράση όσων αντιλαμβάνονται τη σημασία τους. Με βάση αυτήν την ιδέα, επισκεφθήκαμε διάφορα περιβάλλοντα, επιλέξαμε προσεκτικά πρώτες ύλες και τις συνδυάσαμε αξιοποιώντας πλήρως τα χαρακτηριστικά τους, για να δημιουργήσουμε λειτουργικά βελτιστοποιημένα υλικά τα οποία μετατρέψαμε σε "υλικά για ενημέρωση". Ελπίζουμε ότι αυτή η συσκευασία θα συμβάλλει στη διάδοση του μηνύματος.