FX3

Νέα κινηματογραφική ελευθερία

Η FX3 της σειράς κινηματογράφου Sony δίνει ζωή στο όραμα των παθιασμένων δημιουργών. Η κινηματογραφική έκφραση συναντά την αξιόπιστη απόδοση και τον βελτιωμένο χειρισμό για τις ανάγκες της κοινότητας δημιουργών. Μικρή και ελαφριά, είναι εύκολη στη μεταφορά και στον χειρισμό. 

Υπάρχει διαθέσιμο νέο λογισμικό.

Ενισχύστε τη μηχανή σας και αυξήστε ακόμη περισσότερο την ευκολία λήψης.

Λογότυπο νικητή βραβείου reddot 2022 best of the best
Λογότυπο βραβείου iF Gold Award 2022
Ξεκλειδώστε τον κόσμο του επαγγελματικού κινηματογράφου
Εικόνα παραδείγματος
Στην υπηρεσία της κινηματογραφικής έκφρασης
Εικόνα παραδείγματος
Σχεδιασμένη για άνετες λήψεις
Εικόνα παραδείγματος
Επεκτασιμότητα και λειτουργικότητα για δημιουργούς περιεχομένου
Στην υπηρεσία της κινηματογραφικής έκφρασης
Λήψη εικόνας full-frame και σε ημίφως

Ο αισθητήρας εικόνας full-frame της FX3 διαθέτει τεχνικές συγκέντρωσης του φωτός για λήψη ευκρινών και κατάλληλων εικόνων ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Η τυπική ευαισθησία ISO των 80-102400 για ταινίες είναι επεκτάσιμη σε έως και 409600. 

Μεγάλο δυναμικό εύρος, περισσότερη ελευθερία

Η FX3 έχει εξαιρετικό δυναμικό εύρος 15+ στοπ, για εσωτερικές λήψεις με καλό φως, αλλά και εξωτερικά γυρίσματα, κάθε ώρα της ημέρας και το βράδυ. Αποτυπώστε κάθε λεπτομέρεια και απολαύστε κινηματογραφική διαβάθμιση χρωμάτων.

Εκπληκτικό εφέ bokeh και full-frame δημιουργικότητα

Αποτυπώστε τη στιγμή σε κινηματογραφική ανάλυση 4K, με το ρηχό βάθος πεδίου, το εκπληκτικό εφέ bokeh και την κινηματογραφία ελευθερία που παρέχει ένας αισθητήρας full-frame.

Επιστήμη κινηματογραφικού χρώματος του S-Cinetone™

Το χρώμα S-Cinetone, που αναπτύχθηκε για την περίφημη FX9 της Sony, είναι το προεπιλεγμένο προφίλ στην FX3 για κινηματογραφική έκφραση. Έχει ρυθμιστεί επακριβώς στις απαιτήσεις των σύγχρονων δημιουργών περιεχομένου, με πλούσιο χρώμα και φυσικούς τόνους δέρματος που ταιριάζουν με άλλες μηχανές της σειράς κινηματογράφου χωρίς διαβάθμιση. 

4K 120 fps με κάθε καρέ σε εστίαση 

Ακόμη και σε υψηλούς ρυθμούς καρέ, αποτυπώνονται λεπτομερείς εικόνες 4K, χάρη στην AF υψηλής ακρίβειας και στις δυνατότητες ανάγνωσης υψηλής ταχύτητας της FX3. Οι λειτουργίες αργής και γρήγορης κίνησης (S&Q) σας δίνουν πλήρη έλεγχο στον ρυθμό λήψης καρέ, για πανέμορφες ακολουθίες κίνησης σε αργή κίνηση έως και 5x (με έξοδο 24p). 

Εικόνα παραδείγματος
Εγγραφή S-Log3 και HDR 10 bit για ομαλές διαβαθμίσεις

Η καμπύλη γάμμα S-Log3 και το S-Gamut3.Cine επιτρέπουν λήψεις με απόδοση χρωμάτων υψηλής ποιότητας σε μεγάλο δυναμικό εύρος και εύκολο συνδυασμό βίντεο με λήψεις από άλλες μηχανές της ίδιας σειράς κατά το post production. Το προφίλ εικόνας HDR HLG (Hybrid Log-Gamma) επιτρέπει απευθείας αναπαραγωγή HDR (HLG) σε συμβατές τηλεοράσεις χωρίς post production. 

Έξοδος HDMI RAW 16 bit 

Για απαιτητικές ροές εργασιών post-production, διατίθεται έξοδος RAW 16 bit μέσω HDMI σε συμβατές εξωτερικές συσκευές εγγραφής, ενώ τα XAVC HS 4K, XAVC S 4K ή XAVC S-I 4K και τα αρχεία proxy εγγράφονται ταυτόχρονα στη μηχανή. Η έξοδος βίντεο RAW έχει ανάλυση 4264 x 2408 [16:9], υπερβαίνοντας την DCI-4K.

Εικόνα τοποθέτησης οθόνης τρίτου κατασκευαστή στην FX3
Εικόνες δομής αρχείων για All-intra, Long GOP και Group of Picture
Απολαύστε πλούσιες λεπτομέρειες και ρεαλιστικά χρώματα

FX3: με δυνατότητα εσωτερικής εγγραφής 4K, βάθους 10 bit και δειγματοληψίας χρωμάτων 4:2:2 με συμπίεση All Intra μαζί με Long-GOP. Αυτό δίνει περισσότερες δυνατότητες διαβάθμισης χρωμάτων, διατηρώντας τις φυσικές διαβαθμίσεις, για απόλυτη ελευθερία επεξεργασίας.   

[1] All-Intra (All-I)   [2] Long-GOP   [3] Group of Pictures 

Σχεδιασμένη για άνετες λήψεις
Αυτόματη εστίαση υψηλής ακρίβειας

Η AF ευρείας περιοχής με έξυπνη παρακολούθηση χρησιμοποιεί εντοπισμό φάσης σε εστιακό επίπεδο για σταθερή παρακολούθηση του θέματος σε όλο το καρέ. Η γρήγορη υβριδική AF παρέχει ακριβή εστίαση ακόμη και κατά τη λήψη με ρηχό βάθος πεδίου και σε υψηλούς ρυθμούς καρέ 120p σε 4K (QFHD)

AF με προηγμένης παρακολούθηση

Προηγμένες λειτουργίες παρακολούθησης για σταθερή εστίαση στο θέμα, ώστε να συγκεντρώνεστε στη σύνθεση. Real-time Eye AF για ακριβή εστίαση σε πρόσωπο και μάτια, και Real-time Tracking με αλγόριθμους αναγνώρισης θέματος μέσω τεχνητής νοημοσύνης της Sony. 

Ομαλές μεταβάσεις και εστίαση αφής 

Η FX3 διαθέτει επτά ταχύτητες μετάβασης AF για εύκολη γρήγορη εστίαση και πέντε ρυθμίσεις ευαισθησίας αλλαγής θέματος AF, για να μπορεί ο χρήστης να προσαρμόζει το πόσο εύκολα θα αλλάξει η AF ή θα παραμείνει κλειδωμένη στο θέμα. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε το θέμα εστίασης, απλώς αγγίζοντας την οθόνη LCD. 

Πλεονεκτήματα των φακών Sony για λήψη βίντεο

Μάθετε τα τέσσερα μοναδικά πλεονεκτήματα από τη χρήση φακών E-mount της Sony για λήψη βίντεο. Ο συνδυασμός των φακών και καμερών Sony θα βελτιώσει την εμπειρία σας στη δημιουργία βίντεο.

Εξαιρετική φορητότητα όπου κι αν πάτε

Χάρη στο μικρό μέγεθος και βάρος της, η FX3 είναι η απόλυτα φορητή μηχανή. Η αποσπώμενη λαβή και οι οπές στερέωσης αξεσουάρ συμβάλλουν στην άμεση τοποθέτηση, την ομαλή λήψη και τη γρήγορη αποθήκευση. Η συσκευή και τα καλύμματα είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ κράμα μαγνησίου για ανθεκτικότητα και απόδοση ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Εικόνα της δομής της φωτογραφικής μηχανής με μέρη μαγνησίου
Εικόνα της λαβής XLR της FX3
Αποσπώμενη λαβή XLR 

Μια λαβή με προσαρμογέα XLR με δύο υποδοχές XLR πλήρους μεγέθους μπορεί να συνδεθεί στην υποδοχή πολλαπλών συνδέσεων (MI) στη μηχανή για πιο άνετες και σταθερές λήψεις σε δύσκολες συνθήκες, όπως λήψεις από χαμηλά. 

Ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας στη μηχανή 

Active Mode: σύστημα σταθεροποίησης εικόνας σε 5 άξονες στο σώμα που παρέχει αυξημένη σταθεροποίηση για λήψη ταινιών. Για διατήρηση ποιότητας εικόνας, ο αισθητήρας γυροσκοπίου μετρά και αντισταθμίζει οπτικά την αστάθεια. Για σταθερά βίντεο κατά τη χειροκίνητη λήψη χωρίς gimbal, ενώ περπατάτε, με ανάλυση 4K. 

[1, 2] κραδασμοί αστάθειας σε γωνία (κλίση/εκτροπή) [3, 4] κραδασμοί μετατόπισης (στον άξονα X και Y), [5] περιστροφική αστάθεια (περιστροφή στον άξονα Z)

Εικόνα της δομής του συστήματος οπτικής σταθεροποίησης εικόνας σε 5 άξονες στο σώμα
Εικόνα επεξεργασίας με Catalyst σε PC
Σταθεροποίηση εικόνας και πιο εύκολη επεξεργασία με Catalyst

Τα μεταδεδομένα αστάθειας καταγράφονται από γυροσκόπιο, για ομαλή και σταθερή χειροκίνητη λήψη στο post production. Με το Catalyst Browse/Catalyst Prepare της Sony εξισορροπείτε τα επίπεδα αυτοματοποιημένης αντιστάθμισης αστάθειας και περικοπής. Το Catalyst κάνει αποτελεσματική χρήση των καταγεγραμμένων δεδομένων περιστροφής φωτογραφικής μηχανής. 

Επεκτασιμότητα και λειτουργικότητα για δημιουργούς περιεχομένου
Εμπρός και πίσω λυχνίες εγγραφής 

Οι λυχνίες εγγραφής στο εμπρός και πίσω μέρος της FX3 δείχνουν αν η κάμερα γράφει μια δεδομένη στιγμή. Φαίνονται καθαρά τόσο από τον χειριστή της κάμερας όσο και από το άτομο μπροστά στον φακό.

Οθόνη αφής LCD πολλαπλών γωνιών

Η οθόνη αφής LCD τύπου 3.0 (1,44 εκατομμυρίων κουκκίδων) διαθέτει σχεδίαση πλάγιου ανοίγματος για ευέλικτη τοποθέτηση και βελτιωμένη ορατότητα κατά την προσθήκη gimbal. Η οθόνη αφής παρέχει έξυπνο έλεγχο μενού για πολλές ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής. 

Βασικά στοιχεία ελέγχου για τέλειες λήψεις

Εκτός από έξι προσαρμόσιμα κουμπιά, τα στοιχείου ελέγχου συχνής χρήσης είναι κατάλληλα τοποθετημένα για πρόσβαση με το ένα χέρι, ώστε το άλλο χέρι να χειρίζεται τον φακό. Η ευκολία χρήσης ενισχύεται από πολλές οπές στο σώμα και στη λαβή, για απευθείας σύνδεση αξεσουάρ. 

Εικόνα κυκλοφορίας αέρα για απαγωγή θερμότητας στο σώμα της μηχανής
Αδιάλειπτη εγγραφή 4K/60p

Για αδιάλειπτη εγγραφή 4K/60p, η FX3 είναι σχεδιασμένη με καινοτόμο σύστημα διάχυσης θερμότητας. Η τοποθέτησης της ψύκτρας, η δομή της ροής αέρα και ο αθόρυβος ανεμιστήρας συνεργάζονται για βελτιστοποίηση της ψύξης κατά τις χρονοβόρες λήψεις.

Προσαρμογέας XLR και ψηφιακή είσοδος για ποιοτικό ήχο

Εκτός από το ενσωματωμένο μικρόφωνο της μηχανής, μπορείτε να συνδέσετε επαγγελματικά μικρόφωνα στα βύσματα πλήρους μεγέθους XLR στη λαβή μέσω διασύνδεσης ψηφιακού ήχου μέσω υποδοχής πολλαπλών συνδέσεων (MI). Μπορούν να επιλεχθούν τρία φορμά εγγραφής, συμπεριλαμβανομένου του 4κάναλου 24 bit. Η εγγραφή ψηφιακού ήχου είναι επίσης εφικτή συνδέοντας ένα ψηφιακό μικρόφωνο, όπως το ECM-B1M, ακόμη και χωρίς χρήση λαβής.

Εικόνα υποδοχών XLR στη λαβή
Εικόνα με διπλές υποδοχές πολυμέσων
Δύο υποδοχές μέσων υψηλής ταχύτητας 

Σχεδιασμένες για δημιουργία ταινιών επόμενης γενιάς, οι κάρτες CFexpress Type A υποστηρίζουν εγγραφή υψηλού ρυθμού μετάδοσης bit. Οι υποδοχές είναι έτοιμες για CFexpress Type A και συμβατικές κάρτες SDXC UHS-I και UHS-II, ενώ με δύο ίδιες υποδοχές μέσων είναι εφικτή η λήψη relay ή backup.

Απομακρυσμένος έλεγχος μηχανής και μεταφορά δικτύου

Η σύνδεση δικτύου, μέσω Wi-Fi® ή ενσύρματα μέσω USB Type-C, υποστηρίζει απομακρυσμένο χειρισμό από smartphone ή tablet, με NFC με ένα άγγιγμα ή με μη αυτόματη σύζευξη. Ο έλεγχος απομακρυσμένης λήψης γίνεται από υπολογιστή, με το Imaging Edge Desktop™ της Sony, ή από κινητή συσκευή, με Imaging Edge Mobile™. Και τα αρχεία εικόνων και βίντεο μπορούν να μεταφερθούν μέσω FTP υψηλής ταχύτητας. 

Εικόνα συνδεδεμένου κινητού τηλεφώνου μέσω ασύρματου δικτύου
Εικόνα της επεξεργασίας με Imaging Edge σε υπολογιστή
Απομακρυσμένη προεπισκόπηση, λήψη και streaming

Με το Imaging Edge Mobile σε υπολογιστή ή φορητή συσκευή, μπορείτε να πραγματοποιείτε απομακρυσμένη λήψη, ενσύρματα ή ασύρματα, για πιο αποτελεσματική ροή εργασίας και λήψη σε δύσκολες συνθήκες. Imaging Edge Webcam™ για online βιντεοδιάσκεψη με εικόνα υψηλής ποιότητας. 

Προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

Η φωτογραφική μηχανή FX3 της σειράς κινηματογράφου προσφέρει υψηλή ευαισθησία και κινηματογραφική έκφραση full-frame, σε εκπληκτικά compact διαστάσεις. Με ενισχυμένη φορητότητα για αυτονομία λήψης, παράλληλα με επαγγελματικές λειτουργίες, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο δημιουργικότητας για την αποτύπωση του κινηματογραφικού οράματος από οπουδήποτε.
  • Απόδοση full-frame, με υψηλή ευαισθησία και μεγάλο δυναμικό εύρος

  • Υψηλής απόδοσης σύστημα επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR

  • Εγγραφή 4K (QFHD) με υψηλό ρυθμό καρέ 120 fps

  • Cinematic colour science με S-Cinetone™

  • Βελτιωμένη φορητότητα για χειρισμό από ένα άτομο

ΤΥΠΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ
Αισθητήρας full-frame Exmor R CMOS 35 mm (35,6 x 23,8 mm)
Pixel
Περίπου 10,2 megapixel (ενεργά) για βίντεο, περίπου 12,1 megapixel (ενεργά) για στατικές εικόνες, περίπου 12,9 megapixel (σύνολο)
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
[Βίντεο] ISO αντίστοιχο με 80-102400 (οι αριθμοί ISO έως και ISO 409600 μπορούν να οριστούν ως εκτεταμένη εμβέλεια ISO), AUTO (ISO 80-12800, επιλέξιμο κατώτερο και ανώτερο όριο), [Στατική εικόνα] ISO 80-102400 (οι αριθμοί ISO από ISO 40 έως και ISO 409600 μπορούν να οριστούν ως εκτεταμένη εμβέλεια ISO), AUTO (ISO 80-12800, επιλέξιμο κατώτερο και ανώτερο όριο)
ΤΥΠΟΣ ΜΕΣΩΝ
CFexpress Type A / Κάρτα SD (x2), Ταυτόχρονη εγγραφή, Ταξινόμηση, Αυτόματη εναλλαγή μέσων, Αντιγραφή
LCD
7,5 cm (τύπος 3.0) τύπος TFT, περίπου 1,44 εκατ. κουκκίδες, Γωνία ανοίγματος: περίπου 176 μοίρες, Γωνία περιστροφής: περίπου 270 μοίρες
Η Sony δεσμεύεται να παρέχει προϊόντα, υπηρεσίες και περιεχόμενο για μοναδικές εμπειρίες, αλλά, παράλληλα, προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες Μάθετε περισσότερα για τη Sony και το περιβάλλον

Κριτικές και βραβεία

Δηλώσεις χρηστών