FE 20-70 MM F4 G

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

SEL2070G

Ενδεικτικά από

1.659,00 €

Προδιαγραφές φακού

Βάση
Sony E-mount
Φορμά
Πλήρες καρέ 35 mm
Εστιακή απόσταση (mm)
20-70
Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)
30-105
Ομάδες/στοιχεία φακού
13-16
Γωνία θέασης (35mm)
94°-34°
Γωνία θέασης (APS-C)
70°-23°
Μέγιστο διάφραγμα (F)
4
Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)
22
Λεπίδες διαφράγματος
9
Κυκλικό διάφραγμα
Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης
Ευρύ: 0,30 m / Tele: 0,25 m (AF), 0,25 m (MF) Ευρύ: 0,99 ft / Tele: 0,82 ft (AF), 0,82 ft (MF)
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
0,39
Διάμετρος φίλτρου (mm)
72
Σταθεροποίηση εικόνας (Steadyshot)
- (έχει ενσωματωθεί)
Σύστημα ζουμ
Μη αυτόματο
Γωνία θέασης (APS-C)
-
Συμβατότητα τηλεμετατροπέα (x2.0)
-
Τύπος καλύμματος
Πεταλοειδές σκίαστρο, τύπου μπαγιονέτ

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Β x Μ)
78,7 x 99 mm (3-1/8 x 4 ίντσες)
Βάρος
488 g (17,3 oz.)

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

  • Σκίαστρο (μοντέλο): ALC-SH174
  • Κάλυμμα φακού εμπρός: ALC-F72S
  • Πίσω κάλυμμα φακού: ALC-R1EM
  • Μαλακή θήκη
Placeholder

Χαρακτηριστικά

Ευρυγώνια λήψη ερημικού τοπίου με ηλιοβασίλεμα πίσω από μακρινά βουνά

Από εξαιρετικά ευρύ μοντέλο 20 mm έως 70 mm

Με ένα πρωτόγνωρο εύρος ζουμ εξαιρετικά ευρύ 20 mm έως στενού 70 mm τηλεφακού, αυτός ο ευέλικτος φακός αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μια μεγάλη γκάμα ταινιών και στατικών θεμάτων. Το εξαιρετικά ευρύ άκρο του εύρους ζουμ 20 mm διατηρεί ευρεία γωνία θέασης κατά τη λήψη ταινιών με αναλογία εικόνας 16:9 ή 2.35:1 που μειώνει τη γωνία θέασης.

Πορτραίτο προφίλ γυναίκας που κοιτάζει δεξιά στο κάτω κατάστρωμα του πλοίου

Εξαιρετική ποιότητα εικόνας φακού G

Με δύο στοιχεία AA (προηγμένα ασφαιρικά), ένα ασφαιρικό στοιχείο, τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλή διασπορά) και ένα ασφαιρικό στοιχείο ED, αυτή η υπερσύγχρονη σχεδίαση φακού διορθώνει τόσο τη χρωματική όσο και τη σφαιρική απόκλιση για υψηλή οπτική απόδοση μέχρι τα άκρα της εικόνας, από εξαιρετικά ευρύ 20 mm έως 70 mm.

Μάθετε περισσότερα για τον προηγμένο ασφαιρικό φακό

Κοντινό πλάνο λευκού γκι με σημαντική αποεστίαση φόντου (bokeh)

Εξαιρετική απόδοση κοντινού

Τα στοιχεία AA (προηγμένα ασφαιρικά) συμβάλλουν στην επίτευξη ελάχιστης απόστασης εστίασης 0,3 μέτρου (ευρυγώνιος) έως 0,25 μέτρου (τηλεφακός) κατά τη χρήση αυτόματης εστίασης και 0.25 σε όλο το εύρος ζουμ κατά τη χειροκίνητη εστίαση. Η μέγιστη μεγέθυνση είναι 0,39x για λεπτομερείς κοντινές λήψεις. Χάρη στην κοντινή εστίαση, μπορείτε εύκολα να κάνετε ελιγμούς γύρω από μικρά θέματα για να βρείτε την ιδανική γωνία.

Κοντινό πλάνο πορτραίτου γυναίκας που κοιτάει αριστερά στον διάδρομο του πλοίου με σημαντική αποεστίαση φόντου (bokeh)

Σταθερό μέγιστο διάφραγμα F4

Ένα σταθερό μέγιστο διάφραγμα F4 προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή διαφραγμάτων σε οποιαδήποτε εστιακή απόσταση. Το επιλεγμένο διάφραγμα παραμένει σταθερό σε όλο το εύρος ζουμ. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πολύ ισχυρές ρυθμίσεις ISO στο άκρο τηλεφακού του εύρους, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν υψηλές ταχύτητες κλείστρου, όπως απαιτείται για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Περισσότερα για το κυκλικό διάφραγμα

Όψη σώματος φακού με τον χρήστη να τον κρατάει, δίνοντας έμφαση στο μικρό μέγεθος του φακού

Συμπαγής, ελαφριά, φορητή σχεδίαση

Αυτός ο μικρός, ελαφρύς φακός συνδυάζει υπερσύγχρονη οπτική σχεδίαση με την τεχνολογία γραμμικού μηχανισμού XD (extreme dynamic) της Sony. Όταν χρησιμοποιείται με συμπαγές σώμα χωρίς καθρέφτη, μπορεί να παρέχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε οποιαδήποτε περίσταση σε εστιακές αποστάσεις, από εξαιρετικά ευρύ έως στενό τηλεφακό. Μια εξαιρετική επιλογή για λήψεις με ελάχιστο εξοπλισμό.

Μάθετε περισσότερα για τον γραμμικό μηχανισμό XD

Απεικόνιση γραμμικού μηχανισμού XD

Απόδοση αυτόματης εστίασης για φωτογραφίες και ταινίες

Δύο γραμμικοί μηχανισμοί XD (extreme dynamic) επιτυγχάνουν γρήγορη, αθόρυβη και ομαλή οδήγηση εστίασης με έως και 60% υψηλότερη ταχύτητα αυτόματης εστίασης και έως και δύο φορές καλύτερη απόδοση κατά την παρακολούθηση για αξιόπιστη και ακριβή παρακολούθηση. Τα κινούμενα θέματα παρακολουθούνται αξιόπιστα κατά τη λήψη συνεχών φωτογραφιών σε ταχύτητες έως και 30 fps και η λήψη ταινιών υψηλής ταχύτητας καρέ είναι ομαλή.

Μάθετε περισσότερα για τον γραμμικό μηχανισμό XD

Ευρυγώνιο πορτραίτο γυναίκας με φόντο κρεμαστή γέφυρα

Βελτιωμένες εικόνες ταινιών

Η προηγμένη τεχνολογία μειώνει το focus breathing και τη μετατόπιση του άξονα κατά το ζουμάρισμα έτσι ώστε να περιορίζονται οι αλλαγές εικόνων που αποσπούν την προσοχή. Οι γραμμικοί μηχανισμοί XD και η νέα μονάδα διαφράγματος μειώνουν σημαντικά τον θόρυβο και τους κραδασμούς κατά τη λήψη ταινιών. Επίσης, υποστηρίζεται η αντιστάθμιση αλλαγής εστίασης στις συμβατές μηχανές της σειράς α.

Άντρας που βιντεοσκοπεί ενώ περπατάει σε κατάστρωμα σκάφους με χειροκίνητη λήψη κάμερας, με οθόνη LCD για παρακολούθηση

Το Active Mode υποστηρίζει εξαιρετικά ευρείες εικόνες

Η σταθεροποίηση εικόνας σε Active Mode στις κάμερες της σειράς α λειτουργεί αποτελεσματικά στο εξαιρετικά ευρύ άκρο 20 mm του εύρους ζουμ, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση σταθεροποίησης εικόνας, διατηρώντας παράλληλα ευρεία γωνία θέασης. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη λήψη ομαλών, σταθερών λήψεων χωρίς τρίποδο κατά το περπάτημα.

Χωρισμένη οθόνη: αριστερή πλαϊνή όψη φακού με δακτύλιο διαφράγματος και διακόπτη κλειδώματος της ίριδας επισημασμένα (αριστερά), δεξιά πλαϊνή όψη φακού με διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης κλικ δακτυλίου διαφράγματος επισημασμένο (δεξιά)

Δακτύλιος διαφράγματος με διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης κλικ

Ένας ανεξάρτητος δακτύλιος διαφράγματος προσφέρει άμεσο, εύκολο χειρισμό διαφράγματος. Ένας διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης κλικ επιτρέπει στις θέσεις κλικ διαφράγματος να ενεργοποιούνται όταν απαιτείται απρόσκοπτη λειτουργία.

Μάθετε περισσότερα για τον διακόπτη κλικ διαφράγματος/ίριδας

Χωρισμένη οθόνη: πλαϊνή όψη σώματος φακού με κουμπί διατήρησης της εστίασης επισημασμένο (αριστερά), κοντινό κουμπιού διατήρησης της εστίασης και διακόπτη τρόπου λειτουργίας εστίασης (δεξιά)

Κουμπιά διατήρησης εστίασης και διακόπτης λειτουργίας εστίασης

Τα προσαρμόσιμα κουμπιά διατήρησης της εστίασης παρέχονται σε δύο θέσεις, για εύκολη πρόσβαση και έλεγχο. Μπορεί να εκχωρηθεί εναλλακτική λειτουργία στο κουμπί διατήρησης της εστίασης από το μενού του σώματος της μηχανής για να ταιριάζει με τις ανάγκες λήψης. Ο διακόπτης λειτουργίας εστίασης επιτρέπει την εναλλαγή ανάμεσα στην αυτόματη και τη μη αυτόματη εστίαση στη στιγμή, για προσαρμογή στις συνθήκες λήψης.

Μάθετε περισσότερα για το κουμπί διατήρησης της εστίασης

Φωτισμός σημείων με στεγανοποιητικά για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία του σώματος φακού

Σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία

Η σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία παρέχει την επιπλέον αξιοπιστία για εξωτερική χρήση σε δύσκολες συνθήκες.

Μάθετε περισσότερα για τη σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία

Κοντινό πλάνο στοιχείου μπροστινού φακού με επίστρωση φθορίου

Επίστρωση μπροστινού στοιχείου με φθόριο

Η επίστρωση φθορίου στο μπροστινό στοιχείο του φακού αποτρέπει τα αποτυπώματα, τη σκόνη, το νερό, τα έλαια και άλλους ρύπους, ενώ διευκολύνει το καθάρισμα των ρύπων που προσκολλώνται στην επιφάνεια του φακού.

Περισσότερα για την επίστρωση φθορίου