FE 20 MM F1,8 G

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

SEL20F18G

Ενδεικτικά από

1.130,00 €

Προδιαγραφές φακού

Βάση
Sony E-mount
Φορμά
Πλήρες καρέ 35 mm
Εστιακή απόσταση (mm)
20
Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)
30
Ομάδες/στοιχεία φακού
12-14
Γωνία θέασης (35mm)
94
Γωνία θέασης (APS-C)
70
Μέγιστο διάφραγμα (F)
1,8
Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)
22
Λεπίδες διαφράγματος
9
Κυκλικό διάφραγμα
Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης
0,19 m (AF), 0,18 m (MF)
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
0,20 (AF), 0,22 (MF)
Διάμετρος φίλτρου (mm)
67
Σταθεροποίηση εικόνας (Steadyshot)
- (έχει ενσωματωθεί)
Γωνία θέασης (APS-C)
-
Συμβατότητα τηλεμετατροπέα (x2.0)
-
Τύπος καλύμματος
Πεταλοειδές σκίαστρο, τύπου μπαγιονέτ

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Β x Μ)
73,5 mm × 84,7 mm
Βάρος
373 g

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

  • Σκίαστρο (μοντέλο): ALC-SH162
  • Κάλυμμα φακού εμπρός: ALC-F67S
  • Κάλυμμα φακού πίσω: ALC-R1EM
  • Μαλακή θήκη
Placeholder

Χαρακτηριστικά

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Ένας σταθερός φακός 20 mm F1,8 υψηλής ανάλυσης

Η νέα οπτική τεχνολογία της Sony πετυχαίνει εντυπωσιακή ανάλυση σε όλη την επιφάνεια της εικόνας, από το μέγιστο διάφραγμα F1,8, σε σταθερό ευρυγώνιο φακό μεγάλου διαφράγματος. Ο φακός είναι, επίσης, αξιοσημείωτα μικρός και, σε συνδυασμό με σώμα E-mount, δημιουργείται ένα ευέλικτο σύστημα με εντυπωσιακή απόδοση αυτόματης εστίασης, έλεγχο και αξιοπιστία, που καλύπτει πολλές διαφορετικές ανάγκες λήψης.

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Εξαιρετική ανάλυση σε όλη την επιφάνεια της εικόνας από F1,8

Τα δύο στοιχεία AA (υπερβολικά ασφαιρικά) με πρωτοποριακή οπτική σχεδίαση ελαχιστοποιούν την απόκλιση, για εντυπωσιακή ανάλυση σε όλο το εύρος της εικόνας, ακόμα και από το πιο μεγάλο διάφραγμα F1,8 του φακού.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Απαλή, ρεαλιστική αποεστίαση φόντου (bokeh)

Εκτός από τον έλεγχο ακριβείας της σφαιρικής απόκλισης, που επηρεάζει πολύ την αποεστίαση φόντου (bokeh), ο G FE 20 mm F1,8 έχει κυκλικό διάφραγμα 9 λεπίδων, για ομαλό, βελούδινο bokeh και ρεαλιστική εμφάνιση των φωτεινών σημείων, χαρακτηριστικά της σειράς φακών G.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Ρεαλιστική αναπαράσταση των πηγών με σημεία φωτός

Τα δύο προηγμένα ασφαιρικά στοιχεία (ΑΑ) και τα τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) ελαχιστοποιούν τη οβελιαία αντανάκλαση, έτσι ώστε οι πηγές με σημεία φωτός να αναπαράγονται με ακρίβεια, χωρίς αλλοίωση χρωμάτων.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Εξαιρετική ταχύτητα αυτόματης εστίασης, ακρίβεια και παρακολούθηση

Δύο νέοι γραμμικοί μηχανισμοί XD (eXtreme Dynamic) συμβαδίζουν εύκολα με το υψηλής ταχύτητας σώμα των μηχανών Sony, αξιοποιώντας πλήρως την ταχύτητα αυτόματης εστίασης, την ευκρίνεια και τη δυνατότητα παρακολούθησης. Οι νέοι αλγόριθμοι ελέγχου προσφέρουν ομαλή οδήγηση των στοιχείων μεγάλης εστίασης του φακού, χωρίς καθυστέρηση, για ευαίσθητη, αθόρυβη αυτόματη εστίαση, με χαμηλούς κραδασμούς.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Μικρός και ελαφρύς, για εύκολη μεταφορά και έλεγχο

Ο φακός G ζυγίζει 373 g και έχει προηγμένη οπτική σχεδίαση, με δύο γυάλινα στοιχεία AA και εξελιγμένο μηχανικό σύστημα. Το μικρό μέγεθος και βάρος του προσφέρουν άνετη μεταφορά όταν χρησιμοποιείται με μικρό σώμα E-mount, συνθέτοντας ένα καλά ισορροπημένο σύστημα, ιδανικό για gimbal ή πρόσθετες λαβές. Ο φακός G FE 20 mm F1,8 είναι ένας ευέλικτος φακός κατάλληλος για διαφορετικές συνθήκες λήψης φωτογραφιών και ταινιών.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Εξαιρετική απόδοση στα κοντινά, ακόμα και στις selfie

Τα 20 mm είναι τέλεια εστιακή απόσταση για selfie, αλλά επιπλέον, αυτός ο φακός έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης μόνο 0,19 μέτρα, σε λειτουργία αυτόματης εστίασης, και ακόμα πιο κοντινή ελάχιστη απόσταση εστίασης στα 0,18 μέτρα, σε μη αυτόματη λειτουργία. Είναι εξαιρετική επιλογή για χρήση με gimbal/λαβή, είτε για λήψη selfie είτε για άλλα θέματα.

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων για υψηλή αντίθεση

Η αποκλειστική τεχνολογία αντιανακλαστικής επίστρωσης νανοκρυστάλλων της Sony δημιουργεί μια επίστρωση στον φακό με καθορισμένη κανονική δομή νανοκρυστάλλων, η οποία δεν παρεμβαίνει στην μετάδοση του φωτός, ενώ μειώνει αποτελεσματικά τις αντανακλάσεις που μπορεί να προκαλέσουν αναλαμπές και είδωλα. Οι εσωτερικές αντανακλάσεις μειώνονται στο απολύτως ελάχιστο, για εξαιρετική ευκρίνεια και αντίθεση. (1 Αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων / 2. Γυαλί / 3. Μεταδιδόμενο φως)

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Αντοχή στη σκόνη και την υγρασία

Η σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία παρέχει την αξιοπιστία που απαιτείται για εξωτερική χρήση σε δύσκολες συνθήκες.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Φυσική, γραμμική απόκριση μη αυτόματης εστίασης

Η μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης διασφαλίζει ότι ο δακτύλιος εστίασης ανταποκρίνεται άμεσα και γραμμικά στους λεπτούς χειρισμούς, κατά τη μη αυτόματη εστίαση. Η περιστροφή του δακτυλίου εστίασης μεταφράζεται απευθείας στην αντίστοιχη αλλαγή εστίασης, έτσι ώστε ο έλεγχος να είναι άμεσος και ακριβής.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Προσαρμόσιμο κουμπί διατήρησης της εστίασης

Ένα κουμπί διατήρησης της εστίασης που έχει τοποθετηθεί σε πολύ βολική θέση δεν προσφέρει μόνο εύκολο χειρισμό της διατήρησης της εστίασης, αλλά μπορείτε να αντιστοιχίσετε σε αυτό μια πληθώρα άλλων λειτουργιών από ένα μενού στο οποίο έχετε πρόσβαση από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Επίστρωση μπροστινού στοιχείου με φθόριο

Η επίστρωση φθορίου στο μπροστινό στοιχείο του φακού απωθεί το νερό, τα έλαια και άλλους ρύπους, ενώ διευκολύνει το καθάρισμα των δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων ρύπων στην επιφάνεια του φακού.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Εύκολη εναλλαγή μη αυτόματης/αυτόματης εστίασης

Ο διακόπτης λειτουργίας εστίασης που επιτρέπει άμεση εναλλαγή ανάμεσα στην αυτόματη και τη μη αυτόματη λειτουργία εστίασης μπορεί να προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα κατά τη λήψη θεμάτων ή κατά τις συνθήκες λήψης που απαιτούν λεπτομερή, μη αυτόματη προσαρμογή της εστίασης.

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Διάφραγμα με εναλλασσόμενη λειτουργία θέσεων κλικ

Εκτός από τη γρήγορη απόκριση που απαιτείται για επαγγελματικές εφαρμογές, ο δακτύλιος διαφράγματος περιλαμβάνει έναν διακόπτη που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τις θέσεις κλικ: ON για αξιόπιστη άμεση άποψη κατά τη λήψη φωτογραφιών, OFF για ομαλό, αθόρυβο έλεγχο κατά τη λήψη ταινιών.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Ισοδύναμο με 30 mm σε σώματα APS-C

Επιπλέον, αυτός ο φακός ισορροπεί καλά σε σώματα APS-C μικρότερου φορμά, προσφέροντας την πολύ χρήσιμη ευρυγώνια εστιακή απόσταση των 30 mm (ισοδύναμο με φορμά πλήρους καρέ). Τα 30 mm είναι ιδανικά για λήψεις στην πόλη, για φωτογράφιση του τοπίου σε μια πεζοπορία ή ανάβαση βουνού και για πολλά άλλα. Ο SEL20F18G συνιστάται ιδιαίτερα για APS-C, καθώς και για χρήστες πλήρους φορμά.

Φακός G FE 20 mm F1,8: εικόνα

Η τεχνολογία ταινίας της Sony υποστηρίζει προηγμένη λήψη ταινιών

Για τους δημιουργούς ταινιών, τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν γρήγορη αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση ακριβείας με τους γραμμικούς μηχανισμούς XD του φακού, εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης 20 mm σε σώματα πλήρους καρέ (30 mm σε σώματα APS-C ή με ρυθμίσεις γωνίας θέασης σε Super 35), φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F1,8, ελαφριά σχεδίαση μικρών διαστάσεων, εξαιρετική απόδοση στα κοντινά και άλλα. Μαζί με το μικρό μέγεθος και βάρος του φακού, η εσωτερική σχεδίαση εστίασης τον καθιστά ιδανικό για χρήση σε μικρών διαστάσεων gimbal ή λαβές για αναρτήσεις vlog και άλλες εφαρμογές.

Μάθετε περισσότερα

Δέχεται διαφορετικά φίλτρα

Σε αντίθεση με άλλους εξαιρετικά ευρείς φακούς, ο φακός δέχεται φίλτρα κυκλικής πόλωσης για τοπία, φίλτρα ND για ταινίες και άλλους τύπους φίλτρων, ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει έλεγχο και δημιουργικότητα.

Μάθετε περισσότερα