FE 50 MM F2.5 G

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

SEL50F25G

Ενδεικτικά από

729,00 €

Προδιαγραφές φακού

Βάση
Sony E-mount
Φορμά
Πλήρες καρέ 35 mm
Εστιακή απόσταση (mm)
50
Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)
75
Ομάδες/στοιχεία φακού
9-9
Γωνία θέασης (35mm)
47
Γωνία θέασης (APS-C)
32
Μέγιστο διάφραγμα (F)
2,5
Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)
22
Λεπίδες διαφράγματος
7
Κυκλικό διάφραγμα
Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης
0,35 m (AF), 0,31 m (MF) [1,15 ft (AF), 1,02 ft (MF)]
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
x 0,18 (AF), x 0,21 (MF)
Διάμετρος φίλτρου (mm)
49
Σταθεροποίηση εικόνας (Steadyshot)
- (έχει ενσωματωθεί)
Γωνία θέασης (APS-C)
-
Συμβατότητα τηλεμετατροπέα (x2.0)
-
Τύπος καλύμματος
Τύπος καλύμματος

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Β x Μ)
68 x 45 mm
Βάρος
174 g (6,2 oz.)

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

  • Κάλυμμα (μοντέλο): ALC-SH166
  • Κάλυμμα φακού εμπρός: ALC-F49S
  • Κάλυμμα φακού πίσω: ALC-R1EM
Placeholder

Χαρακτηριστικά

Πορτραίτο γυναίκας που χαμογελάει

Σταθερός φακός μικρού μεγέθους και εξαιρετικής κατασκευής

Αυτός ο τυπικός σταθερός φακός συνδυάζει την υψηλή ποιότητα εικόνας και την όμορφη αποεστίαση φόντου (bokeh) του φακού G σε μια σχεδίαση μικρού μεγέθους με υπέροχη ποιότητα κατασκευής και έξυπνη λειτουργικότητα. Ο ιδανικός φακός για λήψη καθημερινών πορτραίτων. Η γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας είναι ιδανική για λήψη και φωτογραφιών και βίντεο.

Εικόνα προϊόντος που δείχνει σχεδόν πανομοιότυπους φακούς

Ασορτί σετ φορητών σταθερών φακών

Ένας από τους σταθερούς φακούς G (πωλούνται χωριστά), με διαφορετικές εστιακές αποστάσεις, αλλά την ίδια εξωτερική όψη, με διάμετρο φίλτρου 49 mm και μικρό μέγεθος. Είναι αρκετά μικροί, για να μεταφέρετε και τους τρεις και να είστε έτοιμοι για λήψεις διάφορων σκηνών και θεμάτων, ενώ το παρόμοιο βάρος καθιστά εύκολη την τοποθέτησή τους σε αναρτήρα.

Εικόνα προϊόντος που δείχνει το μεταλλικό εξωτερικό φινίρισμα φακού

Έξυπνη, μεταλλική σχεδίαση και καθαρά οπτικά στοιχεία

Το μεταλλικό φινίρισμα (αλουμίνιο) του σώματος και του σκίαστρου του φακού, μαζί με τις χαραγμένες ενδείξεις εστιακής απόστασης και διαφράγματος, τονίζουν την εκπληκτική ποιότητα κατασκευής. Η ελαφριά σχεδίαση εξαιρετικά μικρού μεγέθους, η υψηλή ποιότητα εικόνας του φακού G, ο δακτύλιος διαφράγματος και η μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης παρέχουν έξυπνη λειτουργικότητα που κάνει τη φωτογράφιση παιχνιδάκι.

Εικόνα ατόμου που βγάζει τον φακό από την τσέπη

Μικρό βάρος για σταθερή μεταφορά και λήψη

Η μηχανική σχεδίαση αξιοποιεί στο έπακρο τα προηγμένα οπτικά στοιχεία με αποτελεσματική διάταξη δύο ασφαιρικών στοιχείων φακού και μικρή οπίσθια απόσταση που έχουν μόνο οι μηχανές χωρίς καθρέπτη, προσφέροντας έναν εξαιρετικά μικρό φακό, βάρους μόνο 174 g. Ο φακός είναι ιδανικός για καθημερινές λήψεις και πορτραίτα, ή για λήψη βίντεο με αναρτήρα. Το μικρό μέγεθος, που ταιριάζει και σε σώματα full-frame και APS-C, σημαίνει απόλυτη φορητότητα.

Μπογιά χυμένη στο πάτωμα

Υψηλή ποιότητα σε όλη την εικόνα από προηγμένα οπτικά στοιχεία

Η υψηλή ποιότητα εικόνας επιτυγχάνεται χάρη στα προηγμένα οπτικά στοιχεία, που χρησιμοποιούν δύο ασφαιρικά στοιχεία και ένα γυάλινο στοιχείο ED, προσφέροντας υψηλή ανάλυση και μειώνοντας τη χρωματική απόκλιση σε όλη την εικόνα. Τα ασφαιρικά στοιχεία αντισταθμίζουν διάφορες αποκλίσεις, προσφέροντας υψηλή ανάλυση σε όλη την εικόνα, ακόμη κι από το μεγαλύτερο διάφραγμα με ρηχό βάθος πεδίου. Το γυάλινο στοιχείο ED εξαλείφει τη χρωματική απόκλιση και μειώνει αποτελεσματικά τη χρωματική απόκλιση που μπορεί να εμφανιστεί στην περιφέρεια της εικόνας.

Μάθετε περισσότερα για τον ασφαιρικό φακό

Πορτραίτο γυναίκας που χαμογελάει

Όμορφη φυσική αποεστίαση φόντου (bokeh)

Παρέχεται κυκλικό διάφραγμα 7 λεπίδων, με ακριβή έλεγχο της σφαιρικής απόκλισης που επηρεάζει την αποεστίαση φόντου (bokeh), προσφέροντας έτσι την όμορφη φυσική αποεστίαση φόντου (bokeh) του φακού G.

Μάθετε περισσότερα για το κυκλικό διάφραγμα

Εικόνα άντρα σε ποδήλατο

Διπλοί γραμμικοί μηχανισμοί για γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας

Δύο γραμμικοί μηχανισμοί προσφέρουν γρήγορη αυτόματη εστίαση ακριβείας με μοναδικές επιδόσεις παρακολούθησης που μεγιστοποιεί την απόδοση του σώματος της φωτογραφικής μηχανής να αποτυπώνει αποφασιστικές στιγμές σε σκηνές δρόμου, αλλαγές έκφρασης σε πορτραίτα και άλλες παρόμοιες συνθήκες. Η γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας με μοναδικές επιδόσεις παρακολούθησης είναι ιδανική για λήψη βίντεο και φωτογραφιών.

Μάθετε περισσότερα για τον γραμμικό μηχανισμό

Εικόνα φαγητού

Εξαιρετική απόδοση κοντινού

Με ελάχιστη απόσταση εστίασης 35 cm (1,15 ft) (AF) / 31 cm (1,02 ft) (MF) και μεγέθυνση x0,18 (AF) / x0,21 (MF), αυτός ο φακός είναι χρήσιμος σε πολλές περιστάσεις, όπως στη φωτογράφιση φαγητού ή στη λήψη κοντινών λουλουδιών ή μικρών αντικειμένων στην πόλη, με θολό φόντο που κάνει το θέμα να ξεχωρίζει.

Εικόνα προϊόντος που δείχνει κάλυμμα φακού μέσα στο πάνω μέρος του σκίαστρου φακού

Το κάλυμμα και το φίλτρο μπορούν να προσαρμοστούν και στο σκίαστρο

Η διάμετρος του σκίαστρου με σπείρωμα είναι ίση με τη διάμετρο του φίλτρου του φακού (49 mm), επιτρέποντας την τοποθέτηση του ίδιου καλύμματος και φίλτρου και στο σκίαστρο και στο σώμα του φακού για πρόσθετη πρακτικότητα.

Συνδυαστική εικόνα προϊόντος που δείχνει την κατασκευή αντοχής στη σκόνη και την υγρασία, και το εξωτερικό μεταλλικό φινίρισμα φακού

Μεταλλικό φινίρισμα και αντοχή στη σκόνη/υγρασία

Το μεταλλικό εξωτερικό φινίρισμα (αλουμίνιο) του σώματος και του σκίαστρου του φακού ενισχύουν την αξιοπιστία μέσω της βελτιωμένης ανθεκτικότητας. Διαθέτει επίσης σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία, παρέχοντας αξιοπιστία στις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες εξωτερικών λήψεων.

Μάθετε περισσότερα για τη σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία

Εικόνα προϊόντος που δείχνει τη θέση του κουμπιού Focus Hold σε φακό

Προσαρμόσιμο κουμπί διατήρησης της εστίασης

Το κουμπί διατήρησης της εστίασης προσαρμόζεται από το μενού της μηχανής και μπορεί να αντιστοιχιστεί σε μια λειτουργία που προτιμά ο χρήστης. Για παράδειγμα, αν αντιστοιχιστεί η λειτουργία αυτόματης εστίασης στα μάτια που ανιχνεύει αυτόματα τα ανθρώπινα μάτια, τα δάχτυλα του δεξιού χεριού που κρατούν τη μηχανή μπορούν να παραμείνουν σταθερά, ενώ ο αριστερός αντίχειρας χειρίζεται την αυτόματη εστίαση στα μάτια, για πιο σταθερό κράτημα.

Μάθετε περισσότερα για το κουμπί διατήρησης της εστίασης

Εικόνα προϊόντος που δείχνει την περιστροφή του δακτυλίου εστίασης με σύμβολο τόξου

Φυσική, γραμμική απόκριση μη αυτόματης εστίασης

Η μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης παρέχει μια άμεση απόκριση σε διακριτικές προσαρμογές του δακτυλίου εστίασης κατά τη μη αυτόματη εστίαση. Η περιστροφή του δακτυλίου μεταφράζεται γραμμικά σε μια αντίστοιχη αλλαγή στην εστίαση σαν μηχανικός έλεγχος, αντανακλώντας απευθείας τον σκοπό του φωτογράφου και επιτρέποντας διακριτικές προσαρμογές εστίασης.

Μάθετε περισσότερα για τη μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης

Εικόνα προϊόντος που δείχνει τη θέση του διακόπτη Click ON/OFF σε φακό

Διάφραγμα με εναλλασσόμενη λειτουργία θέσεων κλικ

Ο δακτύλιος διαφράγματος παρέχει την αμεσότητα της λειτουργίας που αποζητούν οι επαγγελματίες για λήψη φωτογραφιών και ταινιών. Οι θέσεις κλικ μπορούν να ενεργοποιηθούν για χειροκίνητο έλεγχο κατά τη λήψη φωτογραφιών, ή να απενεργοποιηθούν για την κατάργηση των κλικ κατά τη λήψη ταινιών, για ομαλές και φυσικές προσαρμογές του διαφράγματος σε συνδυασμό με τους αθόρυβους γραμμικούς μηχανισμούς. Αυτό είναι ιδανικό για καταστάσεις που απαιτούν ησυχία, όπως λήψεις σκηνών ταινίας.

Μάθετε περισσότερα για τον διακόπτη κλικ διαφράγματος/ίριδας

Εικόνα προϊόντος που δείχνει τη θέση του διακόπτη Focus Mode σε φακό

Εύκολη εναλλαγή μη αυτόματης/αυτόματης εστίασης

Ο "διακόπτης λειτουργίας εστίασης" υποστηρίζει άνετη λήψη ενεργοποιώντας την άμεση εναλλαγή μεταξύ αυτόματης και μη αυτόματης εστίασης, ανάλογα με τις συνθήκες της λήψης.

Δέχεται διαφορετικά φίλτρα

Η διάμετρος του σκίαστρου με σπείρωμα είναι ίση με τη διάμετρο του φίλτρου του φακού (49 mm), επιτρέποντας την τοποθέτηση του ίδιου καλύμματος και φίλτρου και στο σκίαστρο και στο σώμα του φακού.  Χάρη στην εσωτερική εστίαση, το μπροστινό στοιχείο φακού δεν περιστρέφεται, επιτρέποντας την τοποθέτηση κυκλικών πολωτικών φίλτρων για τοπία, φίλτρα ND για ταινίες, κ.λπ., παρέχοντας στον χρήστη επιπλέον έλεγχο και δημιουργικότητα.

Εικόνα προϊόντος με προσαρτημένο σώμα μηχανής

Ισοδύναμο με 75 mm σε σώματα APS-C

Αυτός ο φακός προσαρμόζεται επίσης καλά σε σώματα APS-C, παρέχοντας ευρυγώνια εστιακή απόσταση 75 mm (αντίστοιχη των 35 mm σε μορφή full-frame), κάτι που θα σας βοηθήσει στη λήψη διαφόρων σκηνών, από πορτραίτα μέχρι λήψεις στην πόλη.

Εικόνα προϊόντος που δείχνει λήψη με φακό σε gimbal

Εσωτερική εστίαση για άνετη λήψη βίντεο

Η σχεδίαση εσωτερικής εστίασης διατηρεί το συνολικό μήκος του φακού σταθερό κατά την εστίαση, επιτρέποντας την εύκολη λήψη βίντεο με τοποθετημένο αναρτήρα ή λαβή.

Μάθετε περισσότερα για την εσωτερική εστίαση