TriporousTM, υποστηρίζει έναν πιο καθαρό κόσμο

Ένα επαναστατικό νέο πορώδες υλικό από τη Sony, ανακυκλωμένο από περίσσευμα βιομάζας.

Επαναστατικό νέο υλικό άνθρακα για τον εξαγνισμό νερού και αέρα

Το Triporous™ της Sony είναι ένα μοναδικό πορώδες υλικό για τον εξαγνισμό του νερού και του αέρα, που βελτιώνει την ασφάλεια, την υγιεινή και την άνεση σε διάφορα περιβάλλοντα παγκοσμίως. Με το TriporousTM, η Sony οραματίζεται ένα μέλλον με καθαρό νερό και αέρα προσβάσιμα σε όλους.
Κέρδισε το βραβείο "Encouragement Award for 21st Century Inventions" και "21st Century Contribution" από το Ιαπωνικό Ινστιτούτο Εφευρέσεων και Καινοτομίας.

Εικόνα λογότυπου Triporous
Τα αχρησιμοποίητα απόβλητα αποκτούν νέα ζωή
Εικόνα για Το Triporous κατασκευάζεται ολοκληρωτικά από φλοιό ρυζιού
Το TriporousTM παράγεται από φλοιό ρυζιού που απορρίπτεται.

Το TriporousTM παράγεται από περίσσευμα βιομάζας. Η τεχνολογία της Sony ανακυκλώνει περίσσευμα βιομάζας για την παραγωγή του TriporousTM, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου.

Ετήσια ποσότητα απόρριψης φλοιού ρυζιού ανά περιοχή

Περίπου 150 εκατομμύρια τόνοι παράγονται ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο

[1] Ασία (Μπανγκλαντές, Καμπότζη, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μιανμάρ, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ): 136 Mt
[2] Αφρική (Αίγυπτος, Νιγηρία): 6,16 Mt
[3] Νότια Αμερική (Βραζιλία): 4,74 Mt
[4] Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ): 2,04 Mt
[5] Ευρώπη (ΕΕ): 0,84 Mt
[6] Ωκεανία (Αυστραλία): 0,06 Mt

Τι είναι το TriporousTM;
Πιο γρήγορη προσρόφηση και προσρόφηση μεγαλύτερων ουσιών

Το TriporousTM έχει πόρους τριών διαφορετικών μεγεθών που προσροφούν μεγαλύτερες οργανικές ουσίες, και κάποιες ουσίες τις προσροφά πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από ό,τι ο συμβατικός ενεργός άνθρακας. Οι οργανικές ουσίες που προσροφώνται από τους μεγαλύτερους πόρους περιλαμβάνουν τα βακτήρια και τους ιούς, μεγάλες πρωτεΐνες

[1] TriporousTM   [2] Συμβατικός ενεργός άνθρακας

Εικόνα για το Ταχύτερη απορρόφηση και μεγαλύτερα σωματίδια
Το TriporousTM έχει ανώτερη απόδοση από τον απλό ενεργό άνθρακα

Με τη μοναδική μικροδομή του, το TriporousTM απορροφά αποτελεσματικά αέρια και οσμές, και έχει κορυφαία απόδοση στην απομάκρυνση μεγαλύτερων οργανικών ουσιών από τα υγρά, όπως του ιού βακτηριοφάγος MS2, συγκριτικά με τις απορροφητικές ουσίες ενεργού άνθρακα από κέλυφος καρύδας, που χρησιμοποιούνται συνήθως.

[1] Επιμόλυνση [2] Χρόνος (λεπτά) [3] Αποτέλεσμα TriporousTM [4] Ενεργός άνθρακας από κέλυφος καρύδας

Εικόνα για Το Triporous αποδίδει καλύτερα από τον ενεργό άνθρακα
Οι δυνατότητες του TriporousTM

Φανταστείτε ρούχα προπόνησης που δεν μυρίζουν, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο καθαρισμό νερού και αέρα , και βελτιώσεις σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως τρόφιμα, καλλυντικά και ηλεκτρονικά είδη. Η τεχνολογία TriporousTM προσφέρει όλες αυτές τις δυνατότητες.

Βελτίωση της ποιότητας του νερού

Το φίλτρο TriporousTM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού, ακόμα και σε ανθυγιεινά περιβάλλοντα. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Βελτίωση της ποιότητας του αέρα

Το TriporousTM καθαρίζει τον αέρα, απορροφώντας ρύπους όπως οι βιομηχανικές εκπομπές αερίων. Επιπλέον, περιορίζει την έκθεση σε κάποιους τύπους αιωρούμενων σωματιδίων (PM2.5) και στο φωτοχημικό νέφος.

Εικόνα του Δρος Seiichiro Tabata
Φλοιοί ρυζιού για την προστασία του περιβάλλοντος

Δρ. Seiichiro Tabata

Εφευρέτης του Triporous
Εταιρικός όμιλος Sony Group Corporation

Δημιούργησα το νέο πορώδες υλικό TriporousTM.κατά την αρχική μου έρευνα για υλικά μπαταρίας. Κατασκευάζεται από φλοιό ρυζιού και έχει τρεις τύπους πόρων διαφορετικών μεγεθών (όπως υποδεικνύει και το πρόθεμα "tri" της ονομασίας του). Η μοναδική μικροδομή του υλικού προσφέρεται για διάφορες εφαρμογές. Για παράδειγμα, η ικανότητα του TriporousTM να απομακρύνει σωματίδια ιών σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση καθαρού νερού σε μέρη που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Η έρευνα και η ανάπτυξη συνεχίζονται. Με αυτό το υλικό που καθαρίζει το νερό και τον αέρα, σκοπός μου είναι να συμβάλω σε ένα πιο άνετο και βιώσιμο τρόπο ζωής, για ολόκληρο τον κόσμο.

Εικόνα του Triporous
TriporousTM

Ένα πρωτοποριακό νέο υλικό για τον καθαρισμό νερού και αέρα (Μόνο αγγλικά)

Εικόνα για το Μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα παραγωγής
Μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα παραγωγής
Εικόνα για το Συσκευές προβολής για την επόμενη γενιά
Συσκευές προβολής για την επόμενη γενιά
Εικόνα για το Καινοτομία στην παροχή ηλεκτρισμού για όλους
Καινοτομία στην παροχή ηλεκτρισμού για όλους
Αιτήματα εκχώρησης άδειας

Η Sony έχει αρχίσει να εκχωρεί άδειες για το TriporousTM. Εταιρείες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το TriporousTM στα προϊόντα και τις μονάδες παραγωγής τους ή να συνεργαστούν σχετικά με το TriporousTM, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εδώ.