TriporousTM: υποστηρίζει έναν πιο καθαρό κόσμο

Ένα νέο, επαναστατικό, υψηλής απόδοσης υλικό φίλτρου από τη Sony, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένη βιομάζα.

Ένα επαναστατικό νέο υλικό για το φιλτράρισμα του νερού και του αέρα

Το TriporousTM της Sony είναι ένα μοναδικό υλικό φίλτρου καθαρισμού νερού και αέρα, που βελτιώνει την ασφάλεια, την υγιεινή και την άνεση σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Το όραμα της Sony για το TriporousTM είναι ένα μέλλον με πρόσβαση σε καθαρό νερό και αέρα για όλους.
Τιμήθηκε με το «Βραβείο Ενθάρρυνσης για Εφευρέσεις του 21ου Αιώνα» και «Συνεισφορά στον 21ο Αιώνα», από το Ιαπωνικό Ινστιτούτο Εφευρέσεων και Καινοτομίας.

Εικόνα λογότυπου Triporous
Τα αχρησιμοποίητα απόβλητα αποκτούν νέα ζωή
Εικόνα για Το Triporous κατασκευάζεται ολοκληρωτικά από φλοιό ρυζιού
Το TriporousTM παράγεται πλήρως από φλοιό ρυζιού

Το TriporousTM παράγεται από 100% βιομάζα. Η τεχνολογία της Sony χρησιμοποιεί πλεονάσματα βιομάζας για την κατασκευή του TriporousTM, υποστηρίζοντας τη μείωση των βλαβερών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Ετήσια ποσότητα φλοιού ρυζιού που απορρίπτεται ανά περιοχή

Περίπου 150 εκατομμύρια τόνοι απορρίπτονται ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο

[1] Ασία (Μπανγκλαντές, Καμπότζη, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μιανμάρ, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ): 136 Mt
[2] Αφρική (Αίγυπτος, Νιγηρία): 6,16 Mt
[3] Νότια Αμερική (Βραζιλία): 4,74 Mt
[4] Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ): 2,04 Mt
[5] Ευρώπη (ΕΕ): 0,84 Mt
[6] Ωκεανία (Αυστραλία): 0,06 Mt

Τι είναι το TriporousTM;
Ταχύτερη απορρόφηση και μεγαλύτερα σωματίδια

Το TriporousTM έχει πόρους τριών μεγεθών για να εγκλωβίζει μεγαλύτερες οργανικές ουσίες, και κάποιες οργανικές ουσίες πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τα συμβατικά φίλτρα ενεργού άνθρακα. Ανάμεσα στις οργανικές ουσίες που παγιδεύονται στους μεγαλύτερους πόρους είναι βακτήρια και ιοί, μεγάλες πρωτεΐνες, όπως αλλεργιογόνοι παράγοντες και ένζυμα, και διάφορα μεγάλα οργανικά μόρια.

[1] TriporousTM [2] Ενεργός άνθρακας

Εικόνα για το Ταχύτερη απορρόφηση και μεγαλύτερα σωματίδια
Το TriporousTM αποδίδει καλύτερα από τον ενεργό άνθρακα

Με τη μοναδική μικροδομή του, το TriporousTM απορροφά αποτελεσματικά αέρια και οσμές, και έχει κορυφαία απόδοση στην απομάκρυνση μεγαλύτερων οργανικών ουσιών από τα υγρά, όπως του ιού βακτηριοφάγος MS2, συγκριτικά με τις απορροφητικές ουσίες ενεργού άνθρακα από κέλυφος καρύδας, που χρησιμοποιούνται συνήθως.

[1] Επιμόλυνση [2] Χρόνος (λεπτά) [3] Αποτέλεσμα TriporousTM [4] Ενεργός άνθρακας από κέλυφος καρύδας

Εικόνα για Το Triporous αποδίδει καλύτερα από τον ενεργό άνθρακα
Οι δυνατότητες του TriporousTM

Φανταστείτε ρούχα προπόνησης που δεν μυρίζουν, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο καθαρισμό νερού και αέρα , και βελτιώσεις σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως τρόφιμα, καλλυντικά και ηλεκτρονικά είδη. Η τεχνολογία TriporousTM προσφέρει όλες αυτές τις δυνατότητες.

Βελτίωση της ποιότητας του νερού

Το φίλτρο TriporousTM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού, ακόμα και σε ανθυγιεινά περιβάλλοντα. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Βελτίωση της ποιότητας του αέρα

Το TriporousTM καθαρίζει τον αέρα, απορροφώντας ρύπους όπως οι βιομηχανικές εκπομπές αερίων. Επιπλέον, περιορίζει την έκθεση σε κάποιους τύπους αιωρούμενων σωματιδίων (PM2.5) και στο φωτοχημικό νέφος.

Εικόνα του Δρος Seiichiro Tabata
Φλοιοί ρυζιού για την προστασία του περιβάλλοντος

Δρ. Seiichiro Tabata

Εφευρέτης του Triporous
Sony Corporation

Κατά τη διάρκεια μιας βασικής έρευνας για υλικά μπαταριών, εργάστηκα πάνω στην ανάπτυξη του νέου πορώδους υλικού TriporousTM. Παράγεται από βιομάζα φλοιών ρυζιού και διαθέτει τρεις τύπους πόρων, διαφορετικών μεγεθών (το πρόθεμα "tri" στο όνομα προέρχεται από τον αριθμό τρία). Αυτή η μοναδική μικροδομή προσφέρει στο υλικό τη δυνατότητα πολλών διαφορετικών εφαρμογών. Για παράδειγμα, η δυνατότητα του TriporousTM να απομακρύνει μόρια ιών σημαίνει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη διασφάλιση καθαρού νερού, σε μέρη του κόσμου χωρίς σύνδεση στο δίκτυο ηλεκτρισμού. Η έρευνα και η ανάπτυξη είναι ακόμα σε εξέλιξη. Μέσω του νέου υλικού που καθαρίζει το νερό και τον αέρα, θα ήθελα να συνεισφέρω, έτσι ώστε η ζωή των ανθρώπων να γίνει πιο άνετη και πιο αειφόρος.

Εικόνα του Triporous
TriporousTM

Ένα πρωτοποριακό νέο υλικό για τον καθαρισμό νερού και αέρα (Μόνο αγγλικά)

Εικόνα για το Μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα παραγωγής
Μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα παραγωγής
Εικόνα για το Συσκευές προβολής για την επόμενη γενιά
Συσκευές προβολής για την επόμενη γενιά
Εικόνα για το Καινοτομία στην παροχή ηλεκτρισμού για όλους
Καινοτομία στην παροχή ηλεκτρισμού για όλους
Αιτήματα εκχώρησης άδειας

Η Sony έχει αρχίσει να εκχωρεί άδειες για το TriporousTM. Εταιρείες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το TriporousTM στα προϊόντα και τις μονάδες παραγωγής τους ή να συνεργαστούν σχετικά με το TriporousTM, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εδώ.