α7 IV

Τα πρότυπα επαναπροσδιορίζονται
Για μια νέα γενιά δημιουργών

Με πρωτοποριακή απόδοση για τη λήψη φωτογραφιών και ταινιών, η α7 IV είναι το ιδανικό υβρίδιο, για συναρπαστικές εικόνες μαζί με άμεση παράδοση και διανομή. Η α7 IV σχεδιάστηκε για να ζωντανεύει το καλλιτεχνικό όραμα των σύγχρονων δημιουργών.

Μόνο σώμα

ILCE-7M4

Ενδεικτικά από

2.899,00 €

Σώμα + φακός ζουμ 28-70mm

ILCE-7M4K

Ενδεικτικά από

3.099,00 €

Βραβευμένο
Διαβάστε τις εμπειρίες του Πρεσβευτή μας με την Alpha 7 IV

Τέσσερις από τους Ευρωπαίους πρεσβευτές μας ήταν ανάμεσα στους πρώτους που χρησιμοποίησαν την 7 IV όταν ανακοινώθηκε. Διαβάστε για τις εμπειρίες τους και δείτε τους εν δράσει στην πλατφόρμα Alpha Universe.

Υπάρχει διαθέσιμο νέο λογισμικό.
Οι βασικές λειτουργίες ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καλές

Η έμπνευση σάς περιμένει. Η ρεαλιστική ανάλυση της α7 IV και η αξιοσημείωτη αυτόματη εστίαση με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ανήκουν σε μια σειρά χαρακτηριστικών παγκόσμιας κλάσης που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας απεικόνισης. 

Δείγματα φωτογραφιών (προς δεξιά, από πάνω αριστερά): πρόσωπο ατόμου, σκηνή τοπίου, άτομο που στέκεται και πουλί
Συλλογή φωτογραφιών α7 IV
Εικόνα που δείχνει το χειριστήριο Φωτογραφιών/Ταινιών/S&Q
Μια ολοκαίνουργια εμπειρία απεικόνισης 
Φωτογραφία φωτογράφου που κοιτάζει μέσα από το viewfinder κατά τη λήψη φωτογραφιών
Φωτογραφίες χωρίς συμβιβασμούς
Φωτογραφία όπου η αυτόματη εστίαση επιτρέπει καθαρή εστίαση σε άτομο που ασχολείται με σπορ υψηλής ταχύτητας
Ανώτερη αυτόματη εστίαση & ταχύτητα
Φωτογραφία δημιουργού βίντεο με σταθεροποίηση εικόνας σε Active Mode εντός μηχανής, χωρίς άλλον εξοπλισμό εκτός της μηχανής
Ταινίες με όλο και καλύτερη εικόνα
Φωτογραφία ατόμου που μεταδίδει ζωντανά με τη μηχανή
Νέα εποχή στην επικοινωνία
Φωτογραφία ατόμου που κρατά τη φωτογραφική μηχανή και χρησιμοποιεί τα κουμπιά της
Εύκολος και αξιόπιστος χειρισμός 
Μια νέα εμπειρία απεικόνισης
Εμβληματική ποιότητα φωτογραφιών και ταινιών 
Μοιραστείτε τη στιγμή καθώς συμβαίνει
Φωτογραφία του αισθητήρα εικόνας Exmor R CMOS
Νέος αισθητήρας εικόνας CMOS πλήρους καρέ 33 MP με οπίσθιο φωτισμό 

Με εξαιρετική απόδοση και ποιότητα εικόνας σε φωτογραφίες και ταινίες, ο νέος αισθητήρας εικόνας Exmor R™ CMOS με ανάλυση 33,0 MP της α7 IV παρέχει ανάγνωση υψηλής ταχύτητας, υψηλή ευαισθησία, χαμηλό θόρυβο και αναπαραγωγή χρωμάτων ακριβείας. 

Φωτογραφία του συστήματος επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR
Κορυφαία επεξεργασία εικόνας με BIONZ XR™

Η α7 IV χρησιμοποιεί τον νέο επεξεργαστή εικόνας για να προσφέρει ενισχυμένη απόδοση, με βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και αναπαραγωγή χρωμάτων. Οι γρήγορες ταχύτητες επεξεργασίας διευκολύνουν την άνετη συνεχή λήψη, καθώς και την απόκριση κατά τη μεταφορά δεδομένων.

Φωτογραφίες χωρίς συμβιβασμούς
Τέσσερις εικόνες που δείχνουν τέσσερις διαφορετικούς χρωματικούς τόνους, η κάθε μία έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία Creative Look
Ορισμός οπτικής διάθεσης με 10 προρυθμίσεις Creative Look 

Οι 10 προρυθμίσεις και οι 8 παράμετροι Creative Look δημιουργούν γρήγορα μια διάθεση για τις φωτογραφίες, τις ταινίες και τις ζωντανές ροές. Καθώς δεν απαιτείται μετεπεξεργασία, μπορείτε να μοιραστείτε το όραμά σας αμέσως μετά τη λήψη.

Φωτογραφία με όμορφο βάθος χρώματος 10 bit
Μορφή HEIF 10 bit για ομαλές διαβαθμίσεις 

Μαζί με τα συμβατικά φορμά RAW και JPEG, μπορείτε να επιλέξετε το HEIF (High Efficiency Image File) για φωτογραφίες. Ομαλό βάθος χρώματος 10 bit για ρεαλιστική αναπαραγωγή του ουρανού και πορτραίτων όπου η διακριτική, φυσική διαβάθμιση τόνων είναι κρίσιμη. 

Σταθεροποίηση οπτικής εικόνας 5 αξόνων

Αντιστάθμιση ταχύτητας κλείστρου έως 5,5 βημάτων στη μονάδα σταθεροποίησης

Η μονάδα σταθεροποίησης υψηλής ακρίβειας και οι γυροσκοπικοί αισθητήρες της α7 IV μαζί με τους σχετικούς αλγόριθμους εξασφαλίζουν αντιστάθμιση ταχύτητας κλείστρου έως 5,5 βημάτων, μεγιστοποιώντας την υψηλή ανάλυση του αισθητήρα εικόνας 33,0 MP.

Απεικόνιση σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων
Δείγμα λήψης φωτογραφίας με φλας όπου το πρόσωπο θέματος έχει το κατάλληλο επίπεδο έκθεσης
Τα φλας της Sony συντονίζονται με την ανίχνευση προσώπου

Τα νέα φλας της Sony επικοινωνούν με την α7 IV, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ανίχνευσης προσώπου για προσαρμογή της έκθεσης, εξασφαλίζοντας φυσικούς τόνους δέρματος. Ο συγχρονισμός ισορροπίας λευκού και μέτρησης P-TTL, μέχρι το "Hi" σε συνεχείς λήψεις ριπής, εγγυάται αξιόπιστη έκθεση για κινούμενα θέματα με γρήγορες αλλαγές φωτισμού, για απαράμιλλη αξιοπιστία και δημιουργικότητα.

Φωτογραφία εξωτερικής μονάδας φλας που είναι προσαρτημένη στη φωτογραφική μηχανή
Εξωτερικός έλεγχος φλας 

Για μεγαλύτερη ευκολία κατά τη λήψη, οι συμβατές μονάδες φλας και τηλεχειριστηρίου που είναι συνδεδεμένες στην α7 IV μπορούν πλέον να ελέγχονται απευθείας από το περιβάλλον της μηχανής. 

Ανώτερη αυτόματη εστίαση & ταχύτητα
Φωτογραφία ατόμου κάνει σπορ με γρήγορη κίνηση, σε υπέρθεση με σημεία AF που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την περιοχή της εικόνας
Εξελιγμένη γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση

Το σύστημα γρήγορης υβριδικής AF, που συνδυάζει AF με εντοπισμό φάσης και αντίθεσης, μετεξελίχθηκε για μεγαλύτερη ταχύτητα, ακρίβεια και απόδοση παρακολούθησης. Με το 4D FOCUS της Sony, μια ευρεία, πυκνή περιοχή AF καλύπτει το 94% της εικόνας σε φωτογραφίες και ταινίες με 759 σημεία AF εντοπισμού φάσης.

Δέκα εικόνες συνεχούς λήψης ατόμου που συμμετέχει αθλητική δραστηριότητα με γρήγορη κίνηση
Συνεχής λήψη 10 καρέ/δευτερόλεπτο με γρήγορη απελευθέρωση buffer 

Τα μηχανικά και ηλεκτρονικά κλείστρα επιτρέπουν τη λήψη πάνω από 800 καρέ έως και 10 fps με παρακολούθηση AF/AE, χάρη στην υψηλή μνήμη buffer της α7 IV, τον γρήγορο επεξεργαστή BIONZ XR και τη βελτιωμένη ταχύτητα εγγραφής σε κάρτα μνήμης.

Φωτογραφία που απεικονίζει τη χρήση του Real-time Tracking, με ένα πλαίσιο AF που δείχνει εστίαση σε γρήγορα κινούμενο θέμα
Έξυπνο Real-time Tracking με τεχνολογία AI 

Ο αλγόριθμος αναγνώρισης θέματος της Sony επεξεργάζεται γρήγορα χωρικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο με δεδομένα χρώματος, μοτίβου (φωτεινότητας) και απόστασης θέματος (βάθους). Η AI εντοπίζει και παρακολουθεί μάτια και πρόσωπο (ανθρώπου, ζώου ή πτηνού) με υψηλή ακρίβεια. Επιλέξτε το θέμα και αφήστε τη μηχανή να κάνει τα υπόλοιπα. 

Βελτιωμένη αυτόματη εστίαση στα μάτια, σε πραγματικό χρόνο 

Συνεχής εστίαση στο στοχευόμενο μάτι, ώστε να συγκεντρώνεστε στη σύνθεση 

Η υψηλή ταχύτητα του νέου συστήματος επεξεργασίας εικόνας ενισχύει την απόδοση της εστίασης Real-time Eye AF, ακόμη και όταν το θέμα κοιτάζει επάνω, κάτω ή πλάγια. Η παρακολούθηση αφής χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο οποιουδήποτε θέματος στο καρέ, ενεργοποιώντας την εστίαση Real-time Eye AF αν εντοπιστεί ένα μάτι, απλώς αγγίζοντας την οθόνη. 

Φωτογραφία που απεικονίζει τη χρήση της εστίασης Real time Eye-AF, με ένα πλαίσιο AF που δείχνει εστίαση στο μάτι του θέματος
Φωτογραφία που απεικονίζει τη χρήση της εστίασης Real time Eye-AF για ζώα, με εστίαση στο μάτι σκύλου
Εύκολη φωτογράφιση ζώων 

Γρήγορη, ακριβής εστίαση για δύσκολες λήψεις με ζώα

Με την ανίχνευση θέματος "Animal", εντοπίζετε και παρακολουθείτε αυτόματα τα μάτια ενός ζώου, για καλύτερες λήψεις άγριας ζωής, καθώς επίσης φωτογραφίες και ταινίες των κατοικίδιών σας. Η ανίχνευση των ματιών ζώων βελτιώθηκε, με αξιόπιστη παρακολούθηση και εστίαση ακριβείας, ακόμα και όταν το ζώο είναι ανάποδα.

Real-time Eye AF για πουλιά 

Η ανίχνευση των ματιών πουλιών υποστηρίζεται για φωτογραφίες και ταινίες

Για πρώτη φορά στη σειρά α, διατίθεται ανίχνευση των ματιών πουλιών σε ταινίες και φωτογραφίες, απλώς προρυθμίστε το θέμα σε "bird". Η εκπληκτική ταχύτητα και ακρίβεια της μηχανής επιτρέπουν την αυτόματη παρακολούθηση ενός συγκεκριμένου πουλιού, είτε είναι κουρνιασμένο κάπου είτε όταν πετάει, διατηρώντας το μάτι σε σταθερή εστίαση παρά τις γρήγορες και απρόβλεπτες κινήσεις.

Ταινίες με όλο και καλύτερη εικόνα
Πορτρέτο γυναίκας σε υψηλή ανάλυση 4K 60p
Ταινίες 4K 60p με ομαλή, φυσική εμφάνιση

Μπορείτε πλέον να γυρίσετε ταινίες έως και 4K 60p με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς ομαδοποίηση, χάρη στον ολοκαίνουργιο αισθητήρα εικόνας της α7 IV και το ευρύ δυναμικό εύρος, για ομαλές εικόνες θεμάτων γρήγορης κίνησης.

Εικόνα που δείχνει πώς χρησιμοποιείται η υπερδειγματοληψία 7K για τη δημιουργία ταινιών 4K
Υπερδειγματοληψία 7K για όμορφες εκφραστικές, πλούσιες λεπτομέρειες 

Κατά την εγγραφή ταινιών 4K έως 30p, είναι δυνατή η υπερδειγματοληψία 7K full-frame, για 4K υψηλής ευκρίνειας και λεπτομέρειας. Επιλέξτε την κατάλληλη λειτουργία και αφήστε τη μηχανή να κάνει τη δουλειά.

Πορτρέτο γυναίκας που δείχνει την όμορφη αναπαραγωγή χρώματος της εγγραφής 4:2:2 σε 10 bit
Ανώτερη ποιότητα εικόνας με εγγραφή 4:2:2 στα 10 bit 

Εγγραφή από τη μηχανή, με τον εκπληκτικό πλούτο της δειγματοληψίας χρωμάτων 4:2:2 και του βάθους 10 bit, με κωδικοποίηση καρέ Long GOP ή All-Intra, για πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στη διαβάθμιση, τη μετεπεξεργασία και τη σύνθεση της εικόνας.

Αριστερά: Το HEVC/H.265 που διαιρεί το σύνθετο τμήμα του κλιπ σε μικρότερα τμήματα για την επεξεργασία δεδομένων. Δεξιά: Το AVC/H.264, που διαιρεί εξίσου την εικόνα βίντεο για την επεξεργασία δεδομένων
Με κωδικοποίηση All-Intra πλέον της Long GOP

Η εγγραφή All-Intra κωδικοποιεί κάθε καρέ ανεξάρτητα σε ρυθμούς bit έως και 600 Mbps, για σύνθετες κινήσεις ακρίβειας και πιο αποτελεσματική επεξεργασία των ροών εργασίας.  

[1] All-Intra (All-I)  [2] Long GOP  [3] Group of Pictures

Αριστερά: Το HEVC/H.265 που διαιρεί το σύνθετο τμήμα του κλιπ σε μικρότερα τμήματα για την επεξεργασία δεδομένων. Δεξιά: Το AVC/H.264, που διαιρεί εξίσου την εικόνα βίντεο για την επεξεργασία δεδομένων
Ανώτερη ποιότητα και μικρότερα αρχεία με XAVC HS

Το φορμά εγγραφής XAVC HS χρησιμοποιεί κωδικοποίηση HEVC/H.265 για να πετύχει τη διπλάσια αποτελεσματικότητα συμπίεσης της κωδικοποίησης AVC/H.264, για ανώτερη ποιότητα εικόνας και μικρότερα αρχεία.

Επιλέξτε εμφάνιση, για πιο εκφραστικές ταινίες

Υποστήριξη για S-Cinetone™, Creative Look και S-Log3

Ο χρωματικός πίνακας S-Cinetone, βασισμένος στην τεχνολογία που αποκτήθηκε μέσω της ανάπτυξης καμερών CineAlta, όπως η VENICE, παράγει εντυπωσιακή εμφάνιση με όμορφους τόνους δέρματος, χωρίς μετα-επεξεργασία. Οι προρυθμίσεις Creative Look δημιουργούν άλλες ενδιαφέρουσες οπτικές επιλογές στην κάμερα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το S-Log3 gamma για πρόσβαση στο πλήρες δυναμικό εύρος της κάμερας (15+ στάσεις) για ομαλότερες ροές εργασίας post-production.

Νέα αντιστάθμιση αλλαγής εστίασης

Η a7 IV αξιοποιεί την παράλληλη ανάπτυξη φακών και φωτογραφικών μηχανών για πρωτοποριακή αντιστάθμιση της αλλαγής εστίασης, αποκλειστικά για τους φακούς E-mount της Sony. Ελαχιστοποιώντας τη μετατόπιση οπτικού πεδίου που μπορεί να συμβεί κατά τη λήψη ταινιών, όταν αλλάζετε γρήγορα εστίαση με μερικούς φακούς, μπορείτε να πετύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα, για νέες δημιουργικές δυνατότητες με μια μεγάλη σειρά φακών E-mount της Sony.

Χάρτης εστίασης για οπτικοποίηση του βάθους πεδίου

Ως απάντηση στο αίτημα επαγγελματιών δημιουργών, η ολοκαίνουργια λειτουργία του χάρτη εστίασης σάς επιτρέπει να οπτικοποιείτε εύκολα το βάθος πεδίου κατά τη λήψη . Οι πληροφορίες εστίασης (χάρτης βάθους) εναποτίθενται στη ζωντανή προβολή σε πραγματικό χρόνο, για να δείτε εύκολα ποιες περιοχές βρίσκονται εντός ή εκτός εστίασης.

Φωτογραφία δημιουργού ταινίας που χρησιμοποιεί τη λειτουργία AF Assist
AF Assist για μεταβάσεις εστίασης με το AF

Το AF Assist προέρχεται από τη Cinema Line FX6, για αλλαγή της αυτόματης-χειροκίνητης εστίασης. Για γρήγορη εστίαση, περιστρέψτε τον δακτύλιο, ώστε γίνει μετάβαση σε MF και να μετατοπιστεί η εστίαση σε άλλο θέμα. Το AF συνεχίζεται όταν σταματήσει η περιστροφή. 

Μια φωτογραφία όπου χρησιμοποιείται αυτόματη εστίαση για ακριβή εστίαση στο κύριο θέμα
Ρυθμίσεις εστίασης για δημιουργική ελευθερία 

Τα ρυθμισμένα χαρακτηριστικά εστίασης, που υπάρχουν και σε μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας, όπως τα α1 και α7S III, επιτρέπουν δημιουργικές επιλογές για ταινίες, π.χ. γρήγορη εστίαση, γρήγορες αλλαγές στόχου AF και προσαρμόσιμη παρακολούθηση θέματος.

Σταθεροποίηση εικόνας "Active Mode" υψηλής απόδοσης 

Αξιόπιστη υποστήριξη για τη λήψη ταινιών με το χέρι

Η σταθεροποίηση Active Mode για τη λήψη ταινιών βασίζεται στην εξαιρετικά ακριβή μονάδα σταθεροποίησης της μηχανής, στο γυροσκόπιο και σε εξελιγμένους αλγόριθμους. Ανιχνεύει με ακρίβεια την απαιτούμενη αντιστάθμιση και εφαρμόζει σταθεροποίηση, για σταθερή λήψη ταινιών 4K​χωρίς συμβιβασμούς στο compact μέγεθος και την ευελιξία της α7 IV. 

Πλεονεκτήματα των φακών Sony για λήψη βίντεο

Μάθετε τα τέσσερα μοναδικά πλεονεκτήματα από τη χρήση φακών E-mount της Sony για λήψη βίντεο. Ο συνδυασμός των φακών και καμερών Sony θα βελτιώσει την εμπειρία σας στη δημιουργία βίντεο.

Εικόνα που δείχνει πώς τα αρχεία ταινιών που τραβήχτηκαν με τη μηχανή φορτώνονται στο Catalyst Browser ή στο Catalyst Prepare
Όμορφες εικόνες με καλύτερη σταθεροποίηση

Επειδή η α7 IV καταγράφει δεδομένα γυροσκοπίου και φακού ως μεταδεδομένα, με το λογισμικό Catalyst Browse/Prepare​μπορείτε να μειώσετε περαιτέρω την αστάθεια και να προσαρμόσετε τη σταθεροποίηση της εικόνας, ακόμη και μετά τη λήψη. 

Φωτογραφία της μηχανής με κατευθυντικό μικρόφωνο που πωλείται ξεχωριστά
Διασύνδεση ψηφιακού ήχου για άψογη ποιότητα ήχου

Η υποδοχή πολλαπλών διασυνδέσεων (MI) επιτρέπει τη σύνδεση χωρίς καλώδιο, για απευθείας μεταφορά του ψηφιακού σήματος για ήχο υψηλής ποιότητας χωρίς υποβάθμιση, ενώ παράλληλα παρέχει ενέργεια, ώστε να μην ανησυχείτε για τις μπαταρίες του μικροφώνου. 

Κοντινό πλάνο του εσωτερικού μικροφώνου της μηχανής
Ενσωματωμένη μείωση θορύβου ανέμου μικροφώνου

Με τη νέα τεχνολογία επεξεργασίας σήματος, όταν η μείωση του θορύβου ανέμου έχει οριστεί σε "Auto" και ανιχνευθεί θόρυβος ανέμου, μειώνεται σημαντικά χωρίς να επηρεαστεί άλλος ήχος. 

Νέα εποχή στην επικοινωνία
Μετατρέψτε αμέσως το α7 IV σε κάμερα ιστού

Αρκεί μια σύνδεση USB για να μετατρέψετε την α7 IV full-frame σε webcam υψηλής απόδοσης. Δεν χρειάζονται περίπλοκες ρυθμίσεις, απλώς συνδέστε τη μηχανή σε υπολογιστή ή smartphone μέσω USB, επιλέξτε Live Stream (USB Streaming) και είστε έτοιμοι.

Φωτογραφία δημιουργού που κάνει live streaming σε 4K
4K / Full HD Live

Η α7 IV υποστηρίζει τα UVC (USB Video Class) / UAC (USB Audio Class) που περιλαμβάνονται στις μηχανές USB, οπότε δεν χρειάζεται η προετοιμασία ειδικού λογισμικού. Απλώς συνδεθείτε μέσω USB και ετοιμαστείτε για ζωντανή μετάδοση με ανάλυση έως 4K

Φωτογραφία ατόμου που συνδέει ένα καλώδιο USB στη μηχανή
Γρήγορη και εύκολη ρύθμιση για live streaming

Η α7 IV διευκολύνει το live streaming. Όταν συνδέεστε σε υπολογιστή μέσω USB, το μενού επιλογής λειτουργίας USB εμφανίζεται στην οθόνη της μηχανής. Επιλέξτε "Live Stream (USB Streaming)" και μεταβείτε σε αυτήν τη λειτουργία αμέσως, χωρίς να χρειαστεί προρύθμιση.

Φωτογραφία μιας πλήρους σειράς φακών από τη Sony
Εναλλάξιμοι φακοί για live streaming με εκτενείς εκφραστικές επιλογές 

Με πάνω από 60 αυθεντικούς φακούς E-mount της Sony, με εστιακές αποστάσεις από ευρυγώνιο φακό μέχρι τηλεφακό, καθώς και premium και εξειδικευμένους δημιουργικούς φακούς, υπάρχουν σχεδόν απεριόριστες εκφραστικές επιλογές για streaming ή sharing.

Σύγκριση φωτογραφιών με απενεργοποιημένο (αριστερά) και ενεργοποιημένο (ρύθμιση "Mid", δεξιά πλευρά) το εφέ Soft Skin
Εφέ Soft Skin 

Το εφέ Soft Skin της α7 IV κάνει το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και όμορφο, απαλύνοντας τις ρυτίδες, τις κηλίδες και τις θαμπές περιοχές, δίνοντας έμφαση στα μάτια και το στόμα. Η δυνατότητα διατίθεται για φωτογραφίες, ταινίες και live streaming.

Μοιραστείτε αμέσως τις φωτογραφίες και τις ταινίες σας

Η α7 IV έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την κοινοποίηση, ώστε να μοιράζεστε αμέσως νέες εικόνες και το όραμά σας με τον κόσμο.

Φωτογραφία ατόμου που χρησιμοποιεί την εφαρμογή Imaging Edge Mobile σε smartphone
Πρόσθετες λειτουργίες με το Imaging Edge Mobile™

Ακόμη πιο εύκολη και ισχυρή κοινοποίηση και συνδεσιμότητα με το Imaging Edge Mobile της Sony. Γρήγορη διαμόρφωση των ρυθμίσεων Wi-Fi της μηχανής με τη σύνδεση Bluetooth® χαμηλής ισχύος, για μεγαλύτερο έλεγχο της αυτόματης μεταφοράς εικόνων. 

Η οθόνη μενού για επιλογή μεταξύ 5 GHz και 2,4 GHz
Wi-Fi στα 5 GHz

Διατίθεται λειτουργία ασύρματου LAN, με ζώνη 5 GHz​επιπλέον της συμβατικής στα 2,4 GHz (υποστηρίζονται τα πρότυπα IEEE 802.11a/b/g/n/ac). Στα οφέλη της επικοινωνίας 5GHz περιλαμβάνεται η πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων.

Η οθόνη του μενού για τις ρυθμίσεις μεταφοράς FTP
Μεταφορά αρχείων FTP στο παρασκήνιο

Μεταφορά αρχείων φωτογραφιών και ταινιών σε καθορισμένο απομακρυσμένο διακομιστή FTP μέσω ασύρματου LAN, ενσύρματου LAN υψηλής ταχύτητας (με συμβατό καλώδιο προσαρμογέα USB-Ethernet στη θύρα USB Type C® της μηχανής) ή smartphone μέσω USB. 

Βελτιώσεις στην επιλογή και την επεξεργασία της ροής εργασίας 

Η α7 IV ενσωματώνει μια σειρά μεμονωμένων βελτιώσεων στην επιλογή και την επεξεργασία εικόνας, για ομαλότερη συνολική ροή εργασίας που επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων.

Οθόνη LCD σε λειτουργία αναπαραγωγής, με σκηνές διαιρεμένες με διαχωριστικά πλαίσια
Διαχωριστικά πλαίσια​για ταχύτερη πρόσβαση & επιλογή

Τα διαχωριστικά πλαίσια σε φωτογραφίεςεισάγονται μεταξύ των εικόνων, για τον γρήγορο εντοπισμό των επιθυμητών σκηνών. Το μαύρο φόντο με το γκρι βέλος υποδεικνύει νέα σκηνή ή ενότητα.

Οθόνη που δείχνει την αναπαραγωγή ενός κλιπ ταινίας με δείκτες ουσίας
Προσθήκη δεικτών σε ταινία (δείκτες ουσίας)

Στην ταινία μπορούν να προστεθούν δύο τύποι δεικτών λήψης, ως δείκτες ουσίας ή επισημάνσεις, για σημείωση αγαπημένων λήψεων ή σκηνών. Το κύριο χειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γρήγορη πλοήγηση μεταξύ δεικτών κατά την αναπαραγωγή.

Η οθόνη μενού για την επιλογή των εικόνων προς μεταφορά
Πολυάριθμες επιλογές αρχείων προς μεταφορά

Τα αρχεία μπορούν να επιλεγούν για μεταφορά σύμφωνα με κριτήρια όπως η βαθμολογία, οι δείκτες λήψης, η κατάσταση προστασίας ή η μορφή αρχείου. Τα μεμονωμένα αρχεία μπορούν να μεταφερθούν μη αυτόματα με ένα προσαρμοσμένο κουμπί. 

Εύκολος και αξιόπιστος χειρισμός 
Εικόνα που δείχνει το εύρος κίνησης της οθόνης LCD πολλαπλών γωνιών
Αποκλειστικό χειριστήριο Φωτογραφιών/Ταινιών/S&Q

Με το χειριστήριο Φωτογραφιών/Ταινιών/S&Q η μηχανή αλλάζει αμέσως τα μενού, τις αντιστοιχίσεις κουμπιών & τις ρυθμίσεις, όπως το διάφραγμα και την ταχύτητα κλείστρου, αναλόγως της επιλεγμένης λειτουργίας, αξιοποιώντας την υβριδική φύση της μηχανής. 

Η εμφάνιση του μενού
Βελτιωμένη δομή μενού 

Απαντώντας σε σχόλια από επαγγελματίες φωτογράφους και βιντεογράφους, υιοθετήσαμε μια δομή μενού παρόμοια με αυτή στις α7S III και α1, για καλύτερη ορατότητα με μία μόνο ματιά.

Κοντινή φωτογραφία του viewfinder της φωτογραφικής μηχανής
Viewfinder Quad-VGA OLED υψηλής ανάλυσης 3,68 M κουκκίδων

Το viewfinder Quad-VGA OLED της μηχανής έχει περίπου 1,6 φορές την ανάλυση του viewfinder της α7 III, με FOV 37,3° και απόσταση ματιού 23 mm. 

Εικόνα που δείχνει το εύρος κίνησης της οθόνης LCD πολλαπλών γωνιών
Πίσω οθόνη πολλών γωνιών πλάγιου ανοίγματος για ευελιξία 

Ελευθερία τοποθέτησης και καδραρίσματος για φωτογραφίες και ταινίες από την οθόνη αφής LCD τύπου 3.0 1,03 εκατομμυρίων κουκίδων, με πρακτικό πλάγιο άνοιγμα και λόγο διαστάσεων 3:2. 

Φωτογραφία με δάχτυλα να αγγίζουν και ζουμάρουν την οθόνη LCD πολλαπλών γωνιών
Πανεύκολες λειτουργίες αφής

Χειρισμός με αφή των λειτουργιών AF, όπως Παρακολούθηση αφής κατά τη λήψη. Μαζί με το ζουμ με δύο δάχτυλα κατά την αναπαραγωγή, αυτό μεταφράζεται σε πιο εύκολο χειρισμό. 

Κοντινή φωτογραφία του πίσω χειριστηρίου R
Προσαρμόσιμο πίσω χειριστήριο R για εύκολη πρόσβαση

Η α7 IV διαθέτει ένα ελεύθερα προσαρμόσιμο πίσω χειριστήριο στη θέση του προηγούμενου επιλογέα αντιστάθμισης έκθεσης, για γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες όπως έλεγχο ISO, Creative Look ή άλλες ρυθμίσεις.

Έχοντας το περιβάλλον κατά νου
Λογότυπο προγράμματος "Road to Zero"
Προσπαθούμε να πετύχουμε μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα 

Εμπνευσμένη από την ομορφιά του κόσμου, η Sony συμβάλλει στην προστασία της Γης, ενώ επιτρέπει στους δημιουργούς να συνθέτουν ακόμη πιο όμορφες και δημιουργικές εικόνες. Με στόχο την επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος για ολόκληρο τον όμιλο Sony Group έως το 2040, επιταχύνουμε πολυάριθμες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον.

Το σχέδιό μας για την α7 IV 

Η α7 IV δεν αποτελεί εξαίρεση στην προσπάθεια να σώσουμε το περιβάλλον

Όμοια με άλλα νέα προϊόντα SONY, λάβαμε υπόψη όλο τον περιβαλ. κύκλο ζωής της α7 IV, από την ανάπτ., την παραγ., τη συσκ. και την εφοδ. Χρησιμοποιείται ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό για διάφ. εξαρτ. σώμ. της κάμ. σε συνδ. με πιο ανακυκλώσιμες συσκ. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής μας αξιοποιούν επίσης αναν. πηγές ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας για μείωση των επιπτώσεων της ηλεκτροπαραγωγής.

Φωτογραφία ενός ατόμου που κρατά ένα κουτί με την Alpha 7 IV
Φωτογραφία φωτογραφικού στούντιο με το λογότυπο Imaging Edge
Imaging Edge Desktop™: τηλεχειρισμός, προβολή, επεξεργασία

Αναβαθμιστείτε με Imaging Edge για υπολογιστή. "Remote" (Τηλεχειρισμός) για έλεγχο και ζωντανή παρακολούθηση λήψης σε PC, "Viewer" (Προβολή) για προεπισκόπηση και επιλογή από μεγάλες βιβλιοθήκες εικόνων και "Edit" (Επεξεργασία) για εμφάνιση παραδοτέων υψηλής ποιότητας από RAW.

Προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

Οι τελευταίες εξελίξεις στον αισθητήρα, στο σύστημα επεξεργασίας και στην αυτόματη εστίαση βάσει τεχνητής νοημοσύνης συνεργάζονται με την τεχνολογία αιχμής στη φωτογραφία και τη λήψη ταινιών, συνθέτοντας μια ανανεωμένη και δυναμική εμπειρία απεικόνισης. Η α7 IV είναι η τέλεια υβριδική μηχανή, καθώς προσφέρει συναρπαστική απεικόνιση σε φωτογραφίες και ταινίες μαζί με ευέλικτη συνδεσιμότητα, για επί τόπου αποστολή των εικόνων σας.
  • Νέος αισθητήρας εικόνας Exmor R CMOS πλήρους καρέ 33,0  MP με οπίσθιο φωτισμό

  • Προηγμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR με απόδοση επεξεργασίας έως 8x

  • Αξιόπιστες δυνατότητες αυτόματης εστίασης, όπως το Real-time Eye AF για ανθρώπους, ζώα και πουλιά.

  • Παραγωγή ταινιών με 4K 60p, δυνατότητα εγγραφής 4:2:2 σε βάθος 10 bit

  • Προηγμένες λειτουργίες για ταινίες, όπως το Active Mode, η αντιστάθμιση του focus breathing και το AF Assist

Τύπος αισθητήρα
Αισθητήρας full-frame Exmor R CMOS 35 mm (35,9 x 23,9 mm)
Αριθμός pixel (ενεργά)
Περίπου 33,0 megapixel
Ευαισθησία ISO (Προτεινόμενος δείκτης έκθεσης)
Φωτογραφία: ISO 100-51200 (οι τιμές ISO από 50 έως 204800 μπορούν να οριστούν ως επέκταση ISO), AUTO (ISO 100-12800, επιλέξιμο κατώτερο και ανώτερο όριο), Ταινίες: Ισοδύναμο με ISO 100-51200 (οι τιμές ISO από 102400 και πάνω μπορούν να οριστούν ως επέκταση ISO), AUTO (ISO 100--12800, με επιλεγόμενο κατώτερο και ανώτερο όριο)
Τύπος εικονοσκοπίου
Ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο (Quad-VGA OLED) 1,3 cm (τύπου 0,5)
Τύπος οθόνης
TFT 7,5 cm (τύπου 3,0)
Η Sony δεσμεύεται να παρέχει προϊόντα, υπηρεσίες και περιεχόμενο για μοναδικές εμπειρίες, αλλά, παράλληλα, προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες Μάθετε περισσότερα για τη Sony και το περιβάλλον

Κριτικές και βραβεία

Δηλώσεις χρηστών