Άλμα στον κόσμο του κινηματογράφου

Η προηγμένη σειρά φωτογραφικών μηχανών Cinema Line της Sony θέτει τα πρότυπα για τη λήψη βίντεο, με όμορφες κινηματογραφικές εικόνες, υψηλή απόδοση και εξαιρετικά αποδοτική ροή εργασιών.

Μόνο σώμα

ILME-FX30B

Ενδεικτικά από

2.379,00 €

Σώμα + Μονάδα Λαβής XLR

ILME-FX30

Ενδεικτικά από

2.899,00 €

Υποστήριξη για τη δημιουργία βίντεο

Η FX30 καταγράφει εκπληκτικές εικόνες με υπερδειγματοληψία 6K και αληθινή κινηματογραφική εμφάνιση. Χάρη στο μικρό της μέγεθος τη μεταφέρετε οπουδήποτε, ενώ με τις εξελιγμένες λειτουργίες AF και σταθεροποίησης εστιάζετε στη σύνθεση και όχι στην πολυπλοκότητα του κόσμου και του εξοπλισμού.

Γυναίκα που κοιτάζει ένα σχέδιο
Εμφάνιση και χαρακτηριστικά Κινηματογραφικής σειράς
Δημιουργός που κρατά κάμερα
Ένας δημιουργικός και αξιόπιστος συνεργάτης
Χειριστής κάμερας που τραβάει φωτογραφία μια γυναίκα
Ευελιξία υλικού και λογισμικού
Εμφάνιση και χαρακτηριστικά Κινηματογραφικής σειράς
Σχεδιασμένο για οπτική αφήγηση

Το προφίλ εικόνας S-Cinetone της FX30 σάς προσφέρει μια όμορφη κινηματογραφική εμφάνιση χωρίς επεξεργασία. Λειτουργίες όπως το Dual Base ISO και το Cine EI έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υπέροχες εικόνες για κινηματογραφικές λήψεις και ροή εργασίας.

Σχεδιασμός κινηματογραφικής σειράς

Η εμπειρία της κινηματογραφικής παραγωγής σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης

Η εκπληκτική σειρά κινηματογραφικών καμερών βασίζεται σε εμπειρία δεκαετιών στην κινηματογραφική βιομηχανία και υποστηρίζεται από τις εξελιγμένες νέες τεχνολογίες της Sony στην αιχμή της ψηφιακής απεικόνισης.

Εικόνα αισθητήρα κάμερας
Όμορφες εικόνες

Προηγμένη τεχνολογία για εξαιρετική ανάλυση

Ο αισθητήρας Exmor™ R APS-C CMOS της FX30 με οπίσθιο φωτισμό αποτυπώνει αξέχαστες εικόνες με εξαιρετική ανάλυση και μικρό βάθος πεδίου. Η υπερδειγματοληψία 6K συμπιέζει τεράστιο όγκο πληροφοριών σε εγγραφή και έξοδο 4K. Το σύστημα επεξεργασίας BIONZ XR™ προσφέρει φυσικές διαβαθμίσεις, ρεαλιστική απόδοση χρωμάτων, χαμηλό θόρυβο και βελτιώσεις ποιότητας εικόνας.

Γυναίκα που κάθεται στην τραπεζαρία
S-Cinetone για κινηματογραφική εμφάνιση χωρίς διαβάθμιση

Το προφίλ εικόνας S-Cinetone προσφέρει κινηματογραφική εμφάνιση, διάφορους τόνους επιδερμίδας και άλλες οπτικές επιλογές της φωτογραφικής μηχανής, χωρίς να χρειάζεται διαβάθμιση στο post-production.

Γυναίκα που κάθεται στον κήπο
Απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης με το S-Log3

Για αντιστοίχιση χρωμάτων παραγωγής και πρόσβαση στις πλήρεις δυνατότητες του αισθητήρα, η FX30 κάνει λήψεις με καμπύλη γάμμα S-Log3. Η FX30 προσφέρει μεγάλη γκάμα χρωμάτων και εύρος 14+ θέσεων, για κινηματογραφική ποιότητα εικόνας κατά τη διαβάθμιση χρώματος στο post-production.

Τρεις εικόνες γυναικών, η κάθε μία χρησιμοποιεί διαφορετικό LUT
Τα User LUT παρέχουν ακριβή προεπισκόπηση εικόνας

Τα προσαρμόσιμα LUT, προκαθορισμένα ειδικά για τον χρήστη, εφαρμόζονται στην οθόνη LCD και την έξοδο HDMI της FX30 για να σας δώσουν μια καλύτερη και πιο ακριβή ιδέα της εικόνας σας.

Δέντρα με φράχτη
Εγγραφή 4:2:2 στα 10 bit για μεγαλύτερο εύρος επεξεργασίας

Η FX30 καταγράφει βίντεο 4:2:2 στα 10 bit κατά τη συμπίεση Long GOP ή All-Intra, παρέχοντας περισσότερες χρωματικές πληροφορίες, για να παράγετε πιο ολοκληρωμένες και φυσικές διαβαθμίσεις στο post-production.

Cine EI, Cine EI Quick και ευέλικτες λειτουργίες ISO

Χειρισμός ευέλικτης λειτουργίας έκθεσης

Το Cine EI προσφέρει μεγάλο εύρος και την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας, ενώ το Cine EI Quick απλοποιεί τις ρυθμίσεις αλλάζοντας αυτόματα το βασικό ISO της κάμερας. Το Flexible ISO παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία για ρυθμίσεις έκθεσης.

Γυναίκα που κατεβαίνει σκάλες
Διπλή βάση ISO (ISO800 / ISO2500)

Με αυτήν τη λειτουργία μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη βάση ISO σε 2500 αντί για 800 σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα επίπεδα θορύβου και στις δύο ρυθμίσεις είναι περίπου τα ίδια, έτσι ώστε να έχετε πιο ευκρινείς λήψεις σε χαμηλό φωτισμό.

Γυναίκα που οδηγεί ποδήλατο, απεικονιζόμενη σε καρέ υψηλής ταχύτητας
Εικόνες αργής κίνησης σε έως και 120 καρέ το δευτερόλεπτο

Με εγγραφή 4K σε έως και 120 καρέ το δευτερόλεπτο, και αυτόματη εστίαση, μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικά ομαλή απεικόνιση αργής κίνησης 5x (μέγ.) για να διευρύνετε τις επιλογές αφήγησης.

Η αξιόπιστη AF διατηρεί σταθερή την εστίαση

Οι προηγμένες λειτουργίες παρακολούθησης σάς επιτρέπουν να συκεντρώνεστε στη λήψη

Η FX30 παρέχει σταθερή AF και ευέλικτη εστίαση για μεγάλο εύρος συνθηκών λήψης. Η AF ευρείας περιοχής παρέχει σταθερή παρακολούθηση του θέματος σε όλο το καρέ, με το Real-time Tracking μέσω της μοναδικής αναγνώρισης θέματος με τεχνητή νοημοσύνη της Sony. To Real-time Eye AF διασφαλίζει την ακριβή εστίαση σε πρόσωπο και μάτια, προσαρμοσμένη σε ανθρώπους, ζώα και πουλιά.

Φωτογράφος που φωτογραφίζει μια γυναίκα
Ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας για χειροκίνητη λήψη

Η Active Mode είναι μια λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας σε 5 άξονες η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρα γυροσκοπίου ακριβείας και οπτική αντιστάθμιση, επιτρέποντας τη χειροκίνητη λήψη σε ανάλυση 4K χωρίς gimbal.

Νεαρό ζευγάρι τραβάει ένα βίντεο μπροστά από τοιχογραφία
Λειτουργία αντιστάθμισης αναπνοής

Η πρόσθετη λειτουργία αντιστάθμισης αναπνοής διατίθεται επίσης στο λογισμικό post-production που υποστηρίζεται από μεταδεδομένα κάμερας.

Ένας δημιουργικός και αξιόπιστος συνεργάτης
Σας ακολουθεί όπου κι αν κάνετε γύρισμα

Μικρή σε μέγεθος και σε βάρος, η FX30 λειτουργεί σε συνδυασμό με gimbal και drone, καθώς και με ένα πλήθος εξαρτημάτων. Είναι σχεδιασμένη να αντέχει τις χρονοβόρες λήψεις και η στιβαρή της κατασκευή ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες.

Compact, ελαφρύ σώμα

Φορητότητα και άνετος χειρισμός

Με βάρος 646 g, μπαταρία και κάρτα μνήμης (951 g με τη μονάδα λαβής XLR), η FX30 διαθέτει χαρακτηριστική σχεδίαση επίπεδου πάνω μέρους που είναι κατάλληλη είτε για λήψη με το χέρι είτε για χρήση με gimbal. Η λαβή της κάμερας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει απόλυτη ευελιξία, σταθερότητα και άνεση για παρατεταμένες λήψεις με το χέρι.

Φωτογράφος κάνει λήψεις με λαβή και οθόνη σε πράσινη περιοχή
Τρεις οπές σπειρώματος στη μονάδα λαβής XLR για αξεσουάρ

Εξωτερικές οθόνες, συσκευές εγγραφής, μπαταρίες, μονάδες φωτισμού βίντεο, επεκτάσεις λαβής, δέκτες ασύρματου μικροφώνου ή άλλα εξαρτήματα συνδέονται σταθερά και με ασφάλεια στη μονάδα λαβής XLR της FX30.

Φωτογράφος τραβάει λήψεις σε δάσος
Αξιόπιστη λειτουργία για μεγάλες λήψεις στα 4K

Με το εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα ψύξης και τη σταθερή τροφοδοσία ρεύματος (με μπαταρία Z υψηλής χωρητικότητας ή μέσω USB PD ), η FX30 είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί αξιόπιστα σε εκτεταμένες λήψεις.

Εικόνα σώματος από κράματα μαγνησίου
Ανθεκτικό περίβλημα από κράμα μαγνησίου

Η συσκευή και τα καλύμματα της FX30 είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ κράμα μαγνησίου για ανθεκτικότητα και απόδοση ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Βελτιστοποιημένος έλεγχος λειτουργίας
Νέο κεντρικό μενού

Γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά

Κατά τη λήψη, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ρυθμό καρέ, ταχύτητα κλείστρου και άλλες βασικές παραμέτρους λήψης μέσω ενός κεντρικού μενού σε μορφή λίστας. Η εμφάνιση του κεντρικού μενού μπορεί να αντιστοιχιστεί σε ένα προσαρμοσμένο κουμπί, έτσι ώστε οι παράμετροι να μπορούν να ελέγχονται γρήγορα και να ρυθμίζονται όπως απαιτείται πριν από τη λήψη. Παρέχονται ξεχωριστά κεντρικά μενού βελτιστοποιημένα για ταινίες και φωτογραφίες.

Κάμερα με κάρτα SD και CFexpress
Δύο υποδοχές μέσων συμβατές με CFexpress Type A και κάρτα SD

Το CFexpress Type A είναι το νέο πρότυπο στα μέσα αποθήκευσης μικρού μεγέθους, με γρήγορες ταχύτητες εγγραφής/ανάγνωσης, για εγγραφή βίντεο 4K σε υψηλούς ρυθμούς bit. Οι δύο υποδοχές προσφέρουν εγγραφή ταυτόχρονη και relay.

Χειριστής κάμερας που κρατά οθόνη
Ευέλικτη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης LCD

Η οπίσθια οθόνη πολλών γωνιών πλάγιου ανοίγματος παρέχει εύκολη τοποθέτηση και ελευθερία καδραρίσματος. Είναι αρκετά φωτεινή για εύκολη προβολή σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διαθέτει μενού λειτουργιών με σάρωση για πρόσβαση.

Φωτογράφος που κρατά κάμερα με μικρόφωνο και οθόνη
Ευρεία συνδεσιμότητα σε μικρό σώμα

Για εξωτερικές συσκευές εγγραφής και οθόνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί βύσμα HDMI τύπου Α. Άλλα βύσματα περιλαμβάνουν USB Type-C®, Multi/Micro-USB, μικρόφωνο, ακουστικά και υποδοχή πολλαπλών συνδέσεων με ενσωματωμένη διεπαφή ψηφιακού ήχου.

Κάμερα με οθόνη που εμφανίζει το μενού εξόδου RAW
Έξοδος RAW 16 bit μέσω HDMI

Για απαιτητικές ροές εργασίας, η έξοδος 16-bit RAW είναι διαθέσιμη μέσω σύνδεσης HDMI σε συμβατές εξωτερικές συσκευές εγγραφής. Η έξοδος βίντεο RAW έχει ανάλυση 4672 x 2628 [16:9], υπερβαίνοντας την DCI-4K.

Ευελιξία υλικού και λογισμικού
Με δυνατότητα επέκτασης σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Θέλετε να βρείτε τον τέλειο φακό για τη λήψη σας, να επιλέξετε την καλύτερη εξωτερική πηγή ήχου ή να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις ροής εργασιών στο post-production, η FX30 σας καλύπτει.

Σύστημα φακού One Mount
One Mount: ομαλή σύνδεση με E-mount

Το One Mount βασίζεται στην πλατφόρμα εναλλάξιμων φακών E-mount της Sony. Η FX30 είναι συμβατή με όλους τους φακούς E-mount, για να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τον κατάλληλο φακό για κάθε περίσταση.

Σειρά ηχοσυστημάτων Sony
Επιλέξτε την πηγή εισόδου ήχου

Η μονάδα λαβής XLR της FX30 περιλαμβάνει δύο εισόδους ήχου XLR, για γρήγορη και εύκολη σύνδεση με εξωτερικά μικρόφωνα XLR για να καταγράφετε ήχο υψηλής ποιότητας.

Γυναίκα που ρυθμίζει το χρώμα χρησιμοποιώντας το Catalyst
Βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας και πιο εύκολη ροή εργασιών με το Catalyst

Η FX30 καταγράφει πληθώρα μεταδεδομένων για χρήση με την εφαρμογή Catalyst Browse Prepare της Sony , όπως δεδομένα αστάθειας και περιστροφής της φωτογραφικής μηχανής, αντιστάθμισης αναπνοής, ενσωματωμένων LUT και δεικτών λήψης.

Επιδίωξη ενός βιώσιμου οικοσυστήματος προϊόντων

Τα μέτρα για το περιβάλλον περιλαμβάνουν τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στην παραγωγή, τη διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού, τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας στην παραγωγή και τη χρήση ανακυκλώσιμων μη πλαστικών υλικών συσκευασίας.

Λογότυπο Road to Zero σε δάσος
Για την επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Περιβαλλοντικά μέτρα με τη FX30

Επίσης χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά για τα σώματα των μηχανών όπου είναι δυνατόν, ώστε να επιβαρύνεται λιγότερο το περιβάλλον χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση και η λειτουργικότητα με οποιονδήποτε τρόπο.

Προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

Η μικρή, εξαιρετικά προσιτή FX30 εισάγει τους ανερχόμενους οπτικούς αφηγητές στον κόσμο των αναγνωρισμένων καμερών σειράς κινηματογράφου της Sony. Αξιοποιώντας την επιστήμη κινηματογραφικού χρώματος με S-Cinetone™ και S-Log3 για διαβάθμιση, παράγει εντυπωσιακές εικόνες κινηματογραφικής ποιότητας με μια πλήρη σειρά από λειτουργίες για αποδοτική ροή εργασιών.
  • Μοναδικές εικόνες από έναν αισθητήρα μεγέθους APS-C Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό και φορμά Super 35

  • Ισχύς επεξεργασίας BIONZ XR™ για υψηλή ποιότητα εικόνας και λειτουργικότητα

  • Αξιόπιστη αυτόματη εστίαση ακρίβειας

  • Cinematic colour science με S-Cinetone

  • Νέοι τρόποι λειτουργίας λήψης Log για παραγωγή βίντεο

ΤΥΠΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ
Αισθητήρας Exmor R CMOS τύπου APS-C (23,3 x 15,5 mm)
Pixel
Περίπου 20,1 megapixel (ενεργά) για βίντεο, περίπου 26,0 megapixel (ενεργά) για στατικές εικόνες, περίπου 27,0 megapixel (σύνολο)
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
[Βίντεο] ισοδύναμη με ISO 100-32000, AUTO (ISO 100-6400, επιλέξιμο ανώτερο και κατώτερο όριο), [Στατική εικόνα] ISO 100-32000 (Με δυνατότητα επέκτασης σε ISO 50-102400), AUTO (ISO 100-6400, επιλέξιμο ανώτερο και κατώτερο όριο)
LCD
Τύπος 7,5 cm (τύπος 3.0), περίπου 2,36 εκατ. κουκκίδες, Γωνία ανοίγματος: περίπου 176 μοίρες, Γωνία περιστροφής: περίπου 270 μοίρες
Η Sony δεσμεύεται να παρέχει προϊόντα, υπηρεσίες και περιεχόμενο για μοναδικές εμπειρίες, αλλά, παράλληλα, προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες Μάθετε περισσότερα για τη Sony και το περιβάλλον

Κριτικές

Δηλώσεις χρηστών