Αρνητικός χώρος

Τι κρύβεται πίσω από τον εξαιρετικό ήχο;

Η ακρόαση μουσικής σε κορυφαία προϊόντα ήχου είναι απόλαυση. Για να δελεάσουμε το ευρύτερο κοινό, έχουμε αναπτύξει μια νέα γλώσσα σχεδίασης.

Ικανοποίηση περισσότερων ακροατών χάρη στον άψογο ήχο

Η καθημερινή ακρόαση μέσω MP3 ή AAC είναι πλέον πολύ συνηθισμένη και τροφοδοτείται από την αύξηση των smartphone και των κινητών συσκευών, καθώς όλο και λιγότερα άτομα αναζητούν την πιστότητα του ήχου υψηλής ανάλυσης. Θέλουμε περισσότερα άτομα να ακούν όλα όσα χάνουν, με εμπειρία ακρόασης που καθιστά τα CD παρελθόν, ειδικά τώρα που η πρόοδος στην τεχνολογία ψηφιακού ήχου έχει αυξήσει την ποσότητα και την ποιότητα στη μετάδοση και τη διανομή. Στο μεταξύ, το γεγονός ότι η ασύρματη ακρόαση είναι δημοφιλέστερη αποδεικνύει ότι ο κόσμος αποζητά απλότητα και άνεση. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να εξετάσουμε εκ νέου τι κάνει τον κορυφαίο ήχο τόσο ξεχωριστό και να αναπτύξουμε μια νέα γλώσσα σχεδίασης για το παρόν και το μέλλον, προκειμένου να γίνει κατανοητό τι κάνει την εμπειρία ακρόασης τόσο ξεχωριστή.

Τι ψάχνει ο κόσμος στο σχεδιασμό κορυφαίου ήχου; Ρωτήσαμε επαγγελματίες και λάτρεις του ήχου μέσω έρευνας και σεμιναρίων στο Τόκιο και το Λονδίνο. Η επανεξέταση της αισθητικής των φαν της μουσικής μάς υπενθύμισε πόσο σημαντικό είναι να διαβεβαιώνουμε τους ακροατές σχετικά με την ηχητική υπεροχή, να δείχνουμε την τεχνική βάση της και να υποδεικνύουμε την υψηλή ανάλυση μέσω της εμφάνισης και των υλικών των προϊόντων. Αναζητούμε την κορυφαία σχεδίαση προϊόντων που εμπνέει σιγουριά με συμπαγή και στερεά προϊόντα και όχι λεπτά, ελαφριά και φουτουριστικά προϊόντα.

Συμπίεση, συμπύκνωση και αρνητικός χώρος

Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα καθιστούν δυνατή την κορυφαία εμπειρία ακρόασης υψηλής ανάλυσης, καταλήξαμε να θαυμάζουμε τον τρόπο με τον οποίο φαίνονται τα πράγματα όταν συμπιέζονται και συμπυκνώνονται. Φανταστείτε τη συμπίεση όλων των στοιχείων ενός προϊόντος ήχου σε ένα ενιαίο, σταθερό σύνολο, έως ότου τα υλικά συγχωνευθούν. Αυτό που απομένει φυσικά είναι και το πιο σημαντικό. Αναπόφευκτα, αυτή η διαδικασία αποκαλύπτει τον αρνητικό χώρο που δημιουργείται ενώ διατηρούνται αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αποφασίσαμε να εστιάσουμε στο σχεδιασμό αυτού του χώρου, ο οποίος τονίζει όλα όσα διακρίνουν τον κορυφαίο ήχο.

Ποιος είναι ο ιδανικός αρνητικός χώρος για κάθε τύπο προϊόντος ήχου; Σκεφτήκαμε τρεις ιδέες. Τα σχήματα που προέκυψαν από αυτήν τη διαδικασία συμπίεσης θα πρέπει να είναι απλά και εμβληματικά. Τα προϊόντα ήχου θα πρέπει επίσης να φαίνονται καθησυχαστικά σταθερά και ανθεκτικά, ενώ τα κομψά φινιρίσματα και οι υφές θα πρέπει να θυμίζουν μουσική υψηλής ανάλυσης, διαθέτοντας ακριβή εμφάνιση και μεταδίδοντας την ιδέα της υψηλής πυκνότητας.

Προφανής και άψογη ποιότητα

Takuma, καλλιτεχνικός διευθυντής

Υπάρχει μια γενική τάση προς τη μινιμαλιστική σχεδίαση, αλλά ο κορυφαίος ήχος επιδιώκει διαφορετικά ιδεώδη. Στο σχεδιασμό, αυτά τα προϊόντα πρέπει να υποδηλώνουν κάτι για τα χαρακτηριστικά και τη μηχανική που υποστηρίζουν αυτό το επίπεδο απόδοσης ήχου. Ο ήχος υψηλής ανάλυσης διατηρεί τις λεπτομέρειες που συνήθως χάνονται, παράγοντας ήχο με ανάλυση και ποιότητα. Πρέπει να επιδιώξουμε την ίδια προσέγγιση και στο σχεδιασμό. Αντί να εξαλείψουμε το ένα στοιχείο μετά το άλλο, θα πρέπει να αναζητήσουμε σχήματα ακαταμάχητης ποιότητας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κομψότητα.

Καθαρός ήχος υψηλής πιστότητας, συμπυκνωμένος

NW-ZX2

Αποκτήστε το Walkman® NW-ZX2 και θα διαπιστώσετε γιατί δεν προσπαθήσαμε να κρύψουμε τον ενισχυτή στο εσωτερικό. Αντιθέτως, αν και το υπόλοιπο σώμα φαίνεται συμπιεσμένο, θα προσέξετε τη μικρή προεξοχή στο πίσω μέρος όπου βρίσκεται ο ενισχυτής. Το χαρακτηριστικό σχήμα σάς υπενθυμίζει όλα όσα απαιτούνται για τη δημιουργία κορυφαίου ήχου. Τα ένθετα κουμπιά και ο αρνητικός χώρος που σχηματίζεται καθιστούν σαφή τα σημεία στα οποία βρίσκονται τα κουμπιά, μόνο με την αφή. Άλλα στοιχεία σχεδιασμού που υποστηρίζουν την απόδοση του ήχου είναι οι καμπύλες πλευρές του πλαισίου από αλουμίνιο, οι οποίες παρέχουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Το σαγρέ φινίρισμα μαρτυρά την υψηλή ποιότητα. Εάν αφήσετε κάτω τη συσκευή αναπαραγωγής, θα δείτε πώς η βάση την κρατά αρκετά ψηλά για εύκολη τοποθέτηση μεγαλύτερων βυσμάτων υψηλής ποιότητας, χάρη στον προσεκτικά σχεδιασμένο χώρο που υπάρχει εκεί.

Άψογη κάλυψη των διασυνδέσεων

PHA-3

Σε αντίθεση με το σχεδιασμό του προηγούμενου ενισχυτή ακουστικών, με τη διασύνδεση και τα προστατευτικά του χειριστηρίου που έχουν προστεθεί φαινομενικά ως εξωτερικό χαρακτηριστικό, το PHA-3 ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε ένα στέρεο και αποδοτικό σώμα που εμφανίζει ίχνη αυτών των απαραίτητων πτυχών. Κατά τη συμπίεση αυτών των χαρακτηριστικών, ενσωματώσαμε τα προστατευτικά στο σώμα, το οποίο ορίζει το χώρο για το περιστροφικό ρυθμιστικό και τις υποδοχές ακουστικών. Οι βίδες είναι καλυμμένες με προσοχή, γεγονός που καθιστά το κομψό σώμα ακόμα πιο συνεκτικό. Είναι κατασκευασμένο από επεξεργασμένο αλουμίνιο και ενισχυμένο με αμμοβολή. Νιώστε την ποιότητα του ρυθμιστικού έντασης ήχου και τις λεπτομερείς αυλακώσεις, με ένα άγγιγμα.

Προφανείς απαντήσεις στην ερώτηση "Τι είναι σημαντικό;"

Yashiro, σχεδιαστής

Είναι σημαντικό τα σχήματα των κορυφαίων προϊόντων ήχου να αντικατοπτρίζουν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας ήχου. Για εμάς, ο χώρος που απομένει μετά τη συντήρηση των χαρακτηριστικών που καθορίζουν την ποιότητα ήχου και την εμπειρία ακρόασης αντιπροσωπεύει τον αρνητικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνεται η εξωτερική πλευρά όταν κοιτάμε προς τα μέσα, και τα πάντα συνδέονται με την εξαιρετική καθαρότητα ήχου και την εμπειρία ακρόασης.

Πρόσβαση
από 2 μονάδες οδήγησης

XBA-Z5

Τα ακουστικά-ψείρες XBA-Z5 διαθέτουν μονάδες Dual Balanced Armature για καθαρότερες μεσαίες και υψηλές συχνότητες, και μια μεγάλη δυναμική μονάδα οδήγησης. Ο σχεδιασμένος αρνητικός χώρος έχει τη μορφή αυλάκωσης ανάμεσά τους, την οποία αφήνουμε ανέγγιχτη κατά τη διαδικασία συγχώνευσης των λειτουργιών σε ένα ενιαίο, σταθερό σύνολο. Οπτικά, τα ακουστικά φιλοξενούν δύο μονάδες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την άψογη απόδοση του ήχου. Το περίβλημα είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικό μαγνήσιο με λεπτή υφή για υψηλή ανάλυση.

Περιβλήματα υψηλής απόδοσης

MDR-Z7

Οι μεγάλες μονάδες οδήγησης 70 mm των ακουστικών MDR-Z7 δημιουργούν ένα φαινόμενο πιο επίπεδων κυμάτων για πιο φυσικό ήχο. Επίσης, γέρνουν προς το αφτί, επιτρέποντας πιο ομοιόμορφη κατανομή μέσω του μεγάλου εύρους συχνοτήτων. Το σχήμα αυτών των σημαντικών μονάδων οδήγησης υψηλής απόδοσης αντικατοπτρίζεται στο περίβλημα, μια λεπτομέρεια που διατηρήσαμε κατά τη διαδικασία συμπίεσης του περιβλήματος όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς να επηρεαστεί η απόδοση. Επίσης, το κομψό φινίρισμα αποδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα ήχου. Τα περιβλήματα στηρίζονται σε βραχίονες αλουμινίου, διασφαλίζοντας την ισχύ και επιτρέποντας τη λεπτή κατασκευή.

Τα βασικά χαρακτηριστικά διακρίνονται από οπτικές ενδείξεις

Kurihara, σχεδιαστής

Αν και εφαρμόσαμε στη σχεδίαση τις λειτουργίες συμπύκνωσης, συμπίεσης και συντήρησης, ορισμένες λειτουργίες του προϊόντος είναι σημαντικότερες από άλλες. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι λειτουργίες που επηρεάζουν την ποιότητα ήχου, την εμφάνιση, την ευχρηστία κ.λπ. διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν. Ο σχεδιασμός του αρνητικού χώρου ελεύθερων περιοχών καθιστά σαφές τι είναι πιο σημαντικό και αξιοσημείωτο.

Γούφερ στο κέντρο
για ίδια εμφάνιση και ήχο

MHC-V7D/SHAKE-X7D

Η αισθητική του αρνητικού χώρου εμπνέει επίσης το σχεδιασμό εκπληκτικών οικιακών ηχοσυστημάτων χωρίς υψηλή ανάλυση που αποτελούν την καρδιά των πάρτι, όπως τα συστήματα MHC-V7D / SHAKE-X7D. Σε αυτήν την περίπτωση, έχουμε εστιάσει στο γούφερ, το οποίο συμβολίζει το δυνατό ήχο. Αλλάζοντας το χώρο ανάμεσα σε αυτό, τα ηχεία περιβάλλοντος ήχου μεσαίων συχνοτήτων και τα τουίτερ, δηλαδή των αυλακώσεων που προέκυψαν κατά τη συμπίεση κάθε ηχείου σε μια στέρεη διάταξη, δώσαμε στο σύστημα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση και, πιο συγκεκριμένα, τονίσαμε ορισμένα χαρακτηριστικά.

Από το πλάι, το σύστημα σχηματίζει μια κομψή μορφή με ομαλές επιφάνειες. Η ένταση που υπάρχει σε αυτές τις επιφάνειες σε κάνει να πιστεύεις ότι στο εσωτερικό κρύβεται συγκεντρωμένη πίεση δυνατού ήχου. Οι παράλληλες επιφάνειες είναι επίσης ελαχιστοποιημένες, γεγονός που βελτιώνει την ακουστική. Στο επάνω μέρος, τα χειριστήρια βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, αντανακλώντας την ίδια συμπίεση στο σχεδιασμό και καθιστώντας ευκολότερη την αποφυγή επαφής κατά τη μετακίνηση του συστήματος.

Σχεδιασμός για διαρκή αξιοπιστία

Morimoto, σχεδιαστής

Οι επαγγελματίες και οι λάτρεις του κορυφαίου ήχου θέλουν προϊόντα στα οποία μπορούν να βασίζονται για πολλά χρόνια. Αυτός είναι ένας καλός λόγος ώστε η μηχανική που κρύβεται πίσω από την κορυφαία απόδοση να είναι εμφανής από το σχεδιασμό του προϊόντος. Τίποτα δεν μας ευχαριστεί περισσότερο από το να αναζητούν αυτά τα προϊόντα άτομα που παίρνουν τη μουσική στα σοβαρά.

Sony
Pure Geometry

Μια συμφωνία οπτικοακουστικών και εσωτερικών στοιχείων. Ανακαλύψτε τα μυστικά του εμπνευσμένου σχεδιασμού.