Ξεκάθαρο όραμα για το περιβάλλον

Οι φακοί της Sony είναι διάσημοι για την απόδοσή τους, για να αποτυπώνετε κάθε στιγμή με αυτοπεποίθηση. Αλλά, η καινοτομία που αντανακλά την ανησυχία μας για το περιβάλλον, τους καθιστά μοναδικούς.

Περιβαλλοντικές ανησυχίες και διατήρηση φυσικών πόρων της Sony

Εκτός από την κατασκευή ποιοτικών προϊόντων, η Sony συνεχίζει να επιδιώκει την επίτευξη μηδενικού αντίκτυπου στο περιβάλλον, για το σύνολο των προϊόντων και της δραστηριότητάς της, σύμφωνα με το πρόγραμμα "Road to Zero". Εκτός από τα αναρίθμητα πλεονεκτήματα για τον χρήστη, όπως ένα πιο ελαφρύ και εύχρηστο προϊόν, η συνεχής καινοτομία υποστηρίζει την πλήρη εταιρική δέσμευση για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και πρώτων υλών και, κυρίως, για ελαχιστοποίηση των απορριμάτων.

Λειτουργική ομορφιά, φιλική στο περιβάλλον. 

Ο φακός FE 600 mm F4 GM OSS επιτυγχάνει πάνω από 10% συνολική μείωση βάρους, συγκριτικά με τον 500 mm F4 G SSM.   

[1] 500 mm F4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600 mm F4 GM OSS [4] ILCE-9

Σχεδιασμένος για μείωση των απορριμάτων

Το σώμα του φακού υπό νέο πρίσμα

Χάρη στην αναθεώρηση της δομής και τη βελτιστοποίηση του σχήματος του σώματος του φακού, ελαχιστοποιείται η χρήση πόρων συνεισφέροντας στο πρόγραμμα "Road to Zero" της Sony. Ακόμα, επιδιώκεται περαιτέρω μείωση της χρήσης πρώτων υλών.

Μείωση χρήσης πρωτογενούς πλαστικού

Η χρήση πρωτογενούς πλαστικού (μη ανακυκλωμένου) έχει μειωθεί κατά περίπου 34%, συγκριτικά με τους προηγούμενους εναλλάξιμους φακούς.

Η εικόνα εξυπηρετεί μόνο επεξηγηματικούς σκοπούς.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική δομή φακού

Πετύχαμε σημαντική μείωση βάρους, χωρίς απώλεια ποιότητας, χάρη στην απαράμιλλη ακρίβεια των μοναδικών στοιχείων XA (υπερβολικά ασφαιρικά) της Sony και τη χρήση ελαφριού φθορίτη, αντί για οπτικό γυαλί.

Εικόνα του 500 mm F4 G SSM
Φακός 500 mm F4 G SSM

[1] Γυαλί ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς)

Εικόνα για τον FE 600 mm F4 GM OSS
Φακός FE 600 mm F4 GM OSS

[1] Φακός φθορίτη [2] Υπερβολικά ασφαιρικός φακός (XA) [3] Γυαλί ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς)

Επαγγελματική απόδοση

Με την ανώτερη ποιότητα εικόνας των φακών της Sony μπορείτε να αποτυπώσετε έναν κόσμο μοναδικών εκφράσεων και στιγμών. Βρείτε ανεξάντλητη δημιουργικότητα σε εύρος, διαστάσεις και βάθος που είναι δυνατά μόνο για υπερ-τηλεφακούς. 

Εικόνα για το Μια αποκάλυψη για επαγγελματίες φωτογράφους
Μια αποκάλυψη για επαγγελματίες φωτογράφους

Για τους φωτογράφους που χρησιμοποιούν σούπερ τηλεφακούς με μεγάλο διάφραγμα, η κούραση μειώνεται δραματικά, χάρη στο κράμα μαγνησίου. Με μειωμένο βάρος και βελτιωμένη κατανομή βάρους, για να είστε πάντα σε ετοιμότητα για την τέλεια λήψη.

Εικόνα για το Ασφαιρικοί φακοί XA εξαιρετικά υψηλής ποιότητας
Ασφαιρικοί φακοί XA εξαιρετικά υψηλής ποιότητας

Τα στοιχεία φακού XA (υπερβολικά ασφαιρικά) της Sony έχουν μοναδική κατασκευή, για απαράμιλλη ακρίβεια επιφάνειας και ανάλυση. Το αποτέλεσμα είναι η ομαλή αποεστίαση φόντου (bokeh), που τους κάνει ιδανικούς για όμορφες λήψεις υπερ-τηλεφακού.

Πρωτοποριακή καινοτομία, με γνώμονα το περιβάλλον

Shuhei Kaneko

Project Manager για τους φακούς FE 400 mm F2,8 GM OSS / FE 600 mm F4,0 GM OSS

Εικόνα του Shuhei Kaneko

Έχοντας επισκεφτεί πολλές τοποθεσίες λήψεων κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, επιδιώκω την υψηλή απόδοση απεικόνισης και το εύκολο καδράρισμα για την παρακολούθηση του θέματος, καθώς και το μειωμένο βάρος για εύκολη μεταφορά, ώστε να μπορεί να αποτυπωθεί η μοναδική, πιο εντυπωσιακή στιγμή της κίνησης των θεμάτων που είναι μακριά από τον φωτογράφο.

Ακόμα, είχα στόχο μια νέα οπτική σχεδίαση και τη μείωση του βάρους, που επιτεύχθηκε, χάρη στη χρήση ελαφριού κράματος μαγνησίου. Ταυτόχρονα, απαντάμε στις ανησυχίες μας για το περιβάλλον, με μείωση της κατανάλωσης πόρων, όπως στα στοιχεία φακού και στο πρωτογενές πλαστικό.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία της Sony επίσης συνδέεται με την ανησυχία για το περιβάλλον και, ως μηχανικός, μπορώ να πω ότι αυτά τα εντυπωσιακά έργα των φωτογράφων από ολόκληρο τον κόσμο μεταφέρουν και τη φροντίδα μας προς το περιβάλλον, μέσα από τη σχεδίαση των εναλλάξιμων φακών.

Δείτε περισσότερα προϊόντα της Sony με οικολογικές λειτουργίες
Εικόνα για το Γεμάτη εξαιρετικές ιδέες
Γεμάτη εξαιρετικές ιδέες

Η Sony δημιούργησε τον αισθητήρα εικόνας πλήρους καρέ Stacked CMOS με ενσωματωμένη μνήμη για την υψηλής απόδοσης α9. Απολαύστε μια μικρότερη, ελαφρύτερη και πιο οικολογική επαγγελματική μηχανή.

Εικόνα προϊόντος
Η βιωσιμότητα έχει υπέροχο ήχο

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Road to Zero και Green Management 2025, η Sony στοχεύει στη μείωση του πρωτογενούς πλαστικού κατά 10% ανά προϊόν (χωρίς τη συσκευασία) συγκριτικά με το FY2018. Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στον ήχο, βελτιώνουμε την απόδοση των ανακυκλωμένων υλικών και τα χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας.

Εικόνα του Αibo
Aibo

Ένα καινοτόμο είδος συσκευασίας γεννιέται. Ο Aibo καταφθάνει τυλιγμένος καλά και προστατευμένος από τις φθορές, σε συσκευασία από τσόχα κατασκευασμένη από 50% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια PET (τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο).