Βελτιωμένος ρεαλισμός

Πίσω από κάθε οθόνη τηλεόρασης Sony υπάρχει ένας πλούτος μοναδικών τεχνολογιών επεξεργασίας σήματος και ελέγχου οθόνης για τη δημιουργία συναρπαστικής εικόνας.

Τι κάνει τους επεξεργαστές της Sony να ξεχωρίζουν

4K HDR Processor X1™ Extreme

4K HDR Processor X1™ Extreme

Δυνατότητες:

Τεχνολογία Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping™ 4K HDR
Dual database processing
Δυναμική βελτίωση αντίθεσης
Απόδοση χρωμάτων ακριβείας

4K HDR Processor X1

4K HDR Processor X1

Δυνατότητες:

Τεχνολογία Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping™ 4K HDR
Δυναμική βελτίωση αντίθεσης

Πιο ρεαλιστική αντίθεση και χρώμα

Object-based HDR remaster

Με την τεχνολογία Object-based HDR remaster, το χρώμα κάθε μεμονωμένου αντικειμένου στην οθόνη αναλύεται και η αντίθεση προσαρμόζεται, κάτι που δεν συμβαίνει στις περισσότερες τηλεοράσεις όπου η αντίθεση προσαρμόζεται μόνο κατά μήκος μίας καμπύλης αντίθεσης από το μαύρο προς το λευκό. Χάρη στην ξεχωριστή επεξεργασία κάθε αντικειμένου, αυτή η τηλεόραση μπορεί να αναπαράγει μεγαλύτερο βάθος, περισσότερες υφές και πιο ρεαλιστικές εικόνες.

Λιγότερες διακριτές χρωματικές ζώνες για πιο ομαλή εικόνα

Super Bit Mapping™ 4K HDR 

Το φως στο ηλιοβασίλεμα έχει χιλιάδες τόνους, αποχρώσεις και διαβαθμίσεις. Με το Super Bit Mapping 4K HDR βλέπετε κάθε λεπτομέρεια. Δημιουργεί ομαλή, φυσική ποιότητα εικόνας τηλεόρασης 4K καθώς παρακολουθείτε, χωρίς τις διακριτές χρωματικές ζώνες που εμφανίζονται σε άλλες τηλεοράσεις.

Χωρίς Super bit mapping 4K HDR
ΠΗΓΗ 8 BIT
Πηγή 8 bit σε σύγκριση με Super Bit Mapping 4K HDR
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ 14 BIT

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες με βάσεις δεδομένων για μείωση θορύβου και αναβάθμιση σήματος

Dual database processing

Η μία βάση δεδομένων χρησιμοποιείται για να καθαρίσει η εικόνα, μειώνοντας το θόρυβο της οθόνης. Η άλλη χρησιμοποιείται για να αναβαθμιστεί η ανάλυση, βελτιώνοντας την ευκρίνεια. Αυτές οι δύο ισχυρές βάσεις δεδομένων βελτίωσης εικόνας συνεργάζονται, βελτιώνοντας δυναμικά τα pixel σε πραγματικό χρόνο. Κάθε βάση δεδομένων περιέχει δεκάδες χιλιάδες αναφορές, οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί μέσω της πολυετούς εμπειρίας μας στη δημιουργία περιεχομένου για τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες.

1. Βάση δεδομένων μείωσης θορύβου

Η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς φαίνεται η εικόνα «πριν και μετά» και έτσι αναγνωρίζει και αφαιρεί τον συμπιεσμένο θόρυβο εικόνας.

2. Βάση δεδομένων αναβάθμισης σήματος

Η βάση δεδομένων αναβάθμισης σήματος περιλαμβάνει, επίσης, πληροφορίες «πριν και μετά», οι οποίες χρησιμοποιούνται για την αναβάθμιση του σήματος και τη δημιουργία μιας πιο ρεαλιστικής εικόνας.

Τεχνογνωσία στη βελτίωση της εικόνας

Η τόσο ξεχωριστή τεχνολογία των τσιπ 4K X-Reality PRO και X-Reality PRO οφείλεται στην εμπειρία της Sony στον κινηματογράφο και στα γυρίσματα κορυφαίων υπερπαραγωγών ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών. Τα μοτίβα κάθε σκηνής αναλύονται και βελτιώνονται από μοναδικές βάσεις δεδομένων, όπου εντοπίζεται η πιο ακριβής χροιά, φωτεινότητα και κορεσμός για την εκπληκτική ανάλυση της τηλεόρασης 4K.

Λογότυπο 4K X-Reality™ PRO
Λογότυπο X-Reality™ PRO
  • Ρεαλιστική απεικόνιση σε κάθε pixel
  • Επαναπροσδιορίζοντας τον ρεαλισμό

Εκατομμύρια pixel OLED που ελέγχονται ξεχωριστά

Αυτή η οθόνη διαθέτει εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel OLED, που το καθένα μπορεί να ενεργοποιηθεί ξεχωριστά για την αναπαραγωγή αληθινά ρεαλιστικής εικόνας. Χάρη στη δυνατότητα ανεξάρτητου φωτισμού του κάθε pixel, θα βλέπετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, χρώματα και αποχρώσεις σε κάθε σκηνή με την τεχνολογία OLED.

Τηλεόραση OLED της Sony που προβάλλει ένα ορεινό τοπίο

Αξιοπιστία OLED της Sony

Οι OLED TV της Sony είναι σχεδιασμένες έτσι, ώστε να αποτρέπουν το κάψιμο της οθόνης. Ο 4K HDR Processor X1™ Extreme ανιχνεύει εάν προβάλλεται μια στατική εικόνα και μετατοπίζει τα pixel, για να αποφευχθεί το κάψιμο ή η απομνημόνευση της εικόνας.

Απαράμιλλη αντίθεση με βαθύτερα μαύρα και φωτεινότερα ανοιχτά χρώματα

Χάρη στη δύναμη του 4K HDR Processor X1™ Extreme, η τηλεόραση Backlight Master Drive μπορεί να προβάλει πρωτοφανές δυναμικό εύρος με απίστευτα βαθιά μαύρα και εκθαμβωτικά ανοιχτά χρώματα. Το συγκεκριμένο σύστημα οπίσθιου φωτισμού διαθέτει εξαιρετικά πυκνή διάταξη LED, έναν μοναδικό αλγόριθμο τοπικού ελέγχου φωτεινότητας και οπτική σχεδίαση.

Έλεγχος οπίσθιου φωτισμού
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
Σύγκριση του Ελέγχου οπίσθιου φωτισμού με το Backlight Master Drive™
BACKLIGHT MASTER DRIVE 

DISCRETE LED CONTROL

Απόλυτος έλεγχος, πραγματική δεξιοτεχνία

Ένας νέος, πρωτοποριακός αλγόριθμος ελέγχει την εξαιρετικά πυκνή διάταξη των LED, για πλήρη απόδοση του Backlight Master Drive. Κάθε LED ελέγχεται ξεχωριστά, δημιουργώντας εικόνα εντυπωσιακής ακρίβειας.

Φως εκεί που χρειάζεται

Calibrated beam LED design

Το Backlight Master Drive διαθέτει μοναδική σχεδίαση η οποία συγκεντρώνει τα φώτα LED σε ένα σημείο, μειώνοντας τη διάχυση του φωτός και το εφέ αντανάκλασης που μπορεί να παρατηρηθεί στις άλλες τηλεοράσεις LED πλήρους διάταξης. Διασφαλίζει ότι κάθε LED εκπέμπει μια ίσια ακτίνα, για καθαρή εικόνα που προβάλλει ζωηρά ανοιχτά και βαθιά μαύρα χρώματα.

Συμβατική σχεδίαση

Συμβατική σχεδίαση

Calibrated beam LED design

Calibrated beam LED design

Εντυπωσιακή εικόνα στις σκοτεινές και φωτεινές περιοχές

Χάρη στην εξισορρόπηση ακριβείας του φωτός στην οθόνη, με τη μείωση ή αύξηση της φωτεινότητας σε διάφορα σημεία, το X-tended Dynamic Range PRO™ αποδίδει τριπλάσιο επίπεδο φωτεινότητας από τις συμβατικές τηλεοράσεις οπίσθιου φωτισμού LED. Βελτιώνει κάθε πηγή σε ποιότητα που πλησιάζει το HDR, με μεγαλύτερο εύρος φωτεινότητας.

Πιο φωτεινές και καθαρές σκηνές με γρήγορη κίνηση

Σε κάποιες οθόνες, οι σκηνές σπορ και γρήγορης δράσης μπορεί να φαίνονται θολές. Η τελευταία τεχνολογία X-Motion Clarity κρατάει την εικόνα ομαλή, φωτεινή και καθαρή. Κάθε μεταβολή φωτεινότητας ελέγχεται ξεχωριστά και η διάρκειά της βελτιστοποιείται, ενώ η φωτεινότητα ενισχύεται όταν χρειάζεται, για να μην χάνετε τίποτα.

1. X-Motion Clarity

2. Συμβατική τηλεόραση

Μια νέα εμπειρία προβολής

Τεχνολογία HDR

Το υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) βελτιώνει το δυναμικό εύρος μιας εικόνας, αυξάνοντας την αντίθεση ανάμεσα στα πιο φωτεινά λευκά και τα πιο σκοτεινά μαύρα. Κάθε pixel γίνεται πιο ακριβές, ανεξάρτητα από την ανάλυση, ζωντανεύοντας τις εικόνες με περισσότερη λεπτομέρεια. Οι ταινίες και τα τηλεοπτικά προγράμματα σε HDR είναι πιο κοντά στην πρωτότυπη εγγραφή και τη ματιά του καλλιτέχνη, με υψηλότερη φωτεινότητα, αντίθεση και χρώμα για μια αληθινά ρεαλιστική εμπειρία προβολής.

Μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων

Η οθόνη TRILUMINOS™ αποδίδει εκπληκτικά τις κόκκινες, πράσινες και μπλε αποχρώσεις που είναι δύσκολο να απεικονιστούν με ακρίβεια στις τηλεοράσεις. Αναπαράγει τις πιο λεπτές παραλλαγές χρωμάτων για κορυφαίες εικόνες.