Βελτιωμένος ρεαλισμός

Πίσω από κάθε οθόνη τηλεόρασης Sony υπάρχει ένας πλούτος μοναδικών τεχνολογιών επεξεργασίας σήματος και ελέγχου οθόνης για τη δημιουργία συναρπαστικής εικόνας.

8K της Sony, με αποκλειστική υποστήριξη X1 Ultimate

Τετραπλάσια λεπτομέρεια. Η πιο ρεαλιστική εικόνα της Sony, μέχρι στιγμής. 

Με 7680 x 4320 pixel, η τεχνολογία 8K HDR της Sony με τη δύναμη του αναγνωρισμένου επεξεργαστή X1™ Ultimate σάς προσφέρουν τετραπλάσια ανάλυση από την 4K, για μια απίστευτα καθηλωτική εμπειρία προβολής. Οι εικόνες γεμίζουν το οπτικό πεδίο σας με εξαιρετικό βάθος και υφή. Ελάτε κοντά και δείτε λεπτομέρειες που ήταν αδύνατο να δείτε μέχρι τώρα.  

Λεπτομέρεια 1080p
1080p
Λεπτομέρεια 4K
4K
Λεπτομέρεια 8K
8K
Η δύναμη πίσω από την αναβάθμιση σήματος 8K της Sony

Η απλή αναβάθμιση από σήμα 2K ή 4K σε 8K δεν επιτυγχάνει τα εξαιρετικά υψηλά πρότυπα ποιότητας του 8K, δημιουργώντας την ανάγκη για αποκλειστική τεχνολογία αναβάθμισης 8K. Το 8K X-Reality™ PRO ικανοποιεί αυτήν την ανάγκη με μια αποκλειστική βάση δεδομένων 8K. Τα μοτίβα στις σκηνές αναλύονται και βελτιώνονται χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων, ώστε να βρεθεί η πιο ταιριαστή υφή για απίστευτα λεπτομερείς εικόνες, που προσεγγίζουν την αληθινή ανάλυση 8K. 

Ασυναγώνιστη φωτεινότητα 8K

Λόγω του χαμηλού ρυθμού μετάδοσης, η παραγωγή φωτεινότητας σε οθόνη 8K είναι κάτι δύσκολο. Με ακριβή εξισορρόπηση της εξόδου φωτός στην οθόνη, μείωση φωτεινότητας κάποιων ξεχωριστών LED και ενίσχυση άλλων, το X-tended Dynamic Range™ PRO αποκαλύπτει πολλαπλάσιο εύρος φωτεινότητας συγκριτικά με μια συμβατική τηλεόραση με οπίσθιο φωτισμό LED. 

Ποιότητα εικόνας 4K
Συμβατική ανάλυση 4K

Καθώς περνάει αρκετό φως μέσα από κάθε pixel, η οθόνη γίνεται πιο φωτεινή με λιγότερα προβλήματα ρυθμού μετάδοσης.

Ποιότητα εικόνας 8K της Sony μετά από αναβάθμιση σήματος
Τυπική ανάλυση 8K

Καθώς η πυκνότητα των pixel είναι υψηλότερη στην ανάλυση 8K, περνάει λιγότερο φως μέσα από τα pixel, συγκριτικά με τη 4K, και η οθόνη γίνεται πιο σκούρα.

Απαράμιλλη αντίθεση με βαθύτερα μαύρα και φωτεινότερα ανοιχτά χρώματα

Η τεχνολογία Backlight Master Drive μπορεί να προβάλει πρωτοφανές δυναμικό εύρος με απίστευτα βαθιά μαύρα και εκθαμβωτικά ανοιχτά χρώματα. Το συγκεκριμένο σύστημα οπίσθιου φωτισμού διαθέτει εξαιρετικά πυκνή διάταξη LED, έναν μοναδικό αλγόριθμο τοπικού ελέγχου φωτεινότητας και οπτική σχεδίαση.

Απόλυτος έλεγχος, πραγματική δεξιοτεχνία

ΕΛΕΓΧΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ LED

Για να απολαύσετε πλήρως τις δυνατότητες του Backlight Master Drive, ένας νέος, πρωτοποριακός αλγόριθμος ελέγχει την εξαιρετικά πυκνή διάταξη των LED. Κάθε μονάδα LED ελέγχεται ξεχωριστά, δημιουργώντας εικόνα εντυπωσιακής ακρίβειας.

Φως εκεί που χρειάζεται

Calibrated beam LED design

Το Backlight Master Drive διαθέτει μοναδική σχεδίαση η οποία συγκεντρώνει τα φώτα LED σε ένα σημείο, μειώνοντας τη διάχυση του φωτός και το εφέ αντανάκλασης που μπορεί να παρατηρηθεί στις άλλες τηλεοράσεις Full Array LED. Διασφαλίζει ότι κάθε LED εκπέμπει μια ίσια ακτίνα, για καθαρή εικόνα που προβάλλει ζωηρά ανοιχτά και βαθιά μαύρα χρώματα.

Συμβατική σχεδίαση
Συμβατική σχεδίαση
Calibrated beam LED design
Calibrated beam LED design
Επεξεργασία σήματος 
Τι κάνει τους επεξεργαστές της Sony να ξεχωρίζουν
Επεξεργαστής εικόνας Picture Processor X1™ Ultimate
Επεξεργαστής Processor X1™ Ultimate

Περιλαμβάνει:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Δυναμική βελτίωση αντίθεσης
Απόδοση χρωμάτων ακριβείας

4K HDR Processor X1™ Extreme
4K HDR Processor X1™ Extreme

Δυνατότητες:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Δυναμική βελτίωση αντίθεσης
Απόδοση χρωμάτων ακριβείας

4K HDR Processor X1
4K HDR Processor X1

Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Δυναμική βελτίωση αντίθεσης

Ανάλυση και ενίσχυση των ξεχωριστών αντικειμένων

Object-based Super Resolution

Οι τηλεοράσεις της Sony με τεχνολογία Object-based Super Resolution εντοπίζουν τα μεμονωμένα αντικείμενα σε μια εικόνα και διατηρούν τις λεπτομέρειες στην οθόνη. Εκατοντάδες αντικείμενα αναγνωρίζονται και ενισχύεται ξεχωριστά η ανάλυσή τους, για μια εικόνα εξαιρετικής ακρίβειας και λεπτομέρειας.

Πιο ρεαλιστική αντίθεση και χρώμα

Object-based HDR remaster

Με την τεχνολογία Object-based HDR remaster, το χρώμα κάθε μεμονωμένου αντικειμένου στην οθόνη αναλύεται και η αντίθεση προσαρμόζεται, κάτι που δεν συμβαίνει στις περισσότερες τηλεοράσεις όπου η αντίθεση προσαρμόζεται μόνο κατά μήκος μίας καμπύλης αντίθεσης από το μαύρο προς το λευκό. Χάρη στην ξεχωριστή επεξεργασία κάθε αντικειμένου, αυτή η τηλεόραση μπορεί να αναπαράγει μεγαλύτερο βάθος, περισσότερες υφές και πιο ρεαλιστικές εικόνες.

Λιγότερες διακριτές χρωματικές ζώνες για πιο ομαλή εικόνα

Super Bit Mapping HDR

Το φως στο ηλιοβασίλεμα διαθέτει χιλιάδες τόνους, αποχρώσεις και διαβαθμίσεις. Η τεχνολογία Super Bit Mapping HDR τα αποκαλύπτει όλα. Δημιουργεί ομαλή, φυσική ποιότητα εικόνας τηλεόρασης, χωρίς διακριτές χρωματικές ζώνες, όπως συμβαίνει σε άλλες τηλεοράσεις.

Χωρίς Super bit mapping 4K HDR
ΠΗΓΗ 8 BIT
Πηγή 8 bit σε σύγκριση με Super Bit Mapping 4K HDR
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ 14 BIT
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες με βάσεις δεδομένων για μείωση θορύβου και αναβάθμιση σήματος

Dual database processing

Η μία βάση δεδομένων χρησιμοποιείται για να καθαρίσει η εικόνα, μειώνοντας το θόρυβο της οθόνης. Η άλλη χρησιμοποιείται για να αναβαθμιστεί η ανάλυση, βελτιώνοντας την ευκρίνεια. Αυτές οι δύο ισχυρές βάσεις δεδομένων βελτίωσης εικόνας συνεργάζονται, βελτιώνοντας δυναμικά τα pixel σε πραγματικό χρόνο. Κάθε βάση δεδομένων περιέχει δεκάδες χιλιάδες αναφορές, οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί μέσω της πολυετούς εμπειρίας μας στη δημιουργία περιεχομένου για τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες.

1. Βάση δεδομένων μείωσης θορύβου

Η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς φαίνεται η εικόνα «πριν και μετά» και έτσι αναγνωρίζει και αφαιρεί τον συμπιεσμένο θόρυβο εικόνας.

2. Βάση δεδομένων αναβάθμισης σήματος

Η βάση δεδομένων αναβάθμισης σήματος περιλαμβάνει, επίσης, πληροφορίες «πριν και μετά», οι οποίες χρησιμοποιούνται για την αναβάθμιση του σήματος και τη δημιουργία μιας πιο ρεαλιστικής εικόνας.

Τεχνογνωσία στη βελτίωση της εικόνας 

Η τόσο ξεχωριστή τεχνολογία των 4K X-Reality™ PRO και X-Reality™ PRO οφείλεται στην εμπειρία της Sony στον κινηματογράφο και στα γυρίσματα κορυφαίων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών. Τα μοτίβα κάθε σκηνής αναλύονται και βελτιώνονται από μοναδικές βάσεις δεδομένων, όπου εντοπίζεται η πιο ακριβής χροιά, φωτεινότητα και κορεσμός για κάθε ανάλυση.

Χειρισμός οθόνης OLED 
Εκατομμύρια pixel OLED που ελέγχονται ξεχωριστά

Αυτή η οθόνη διαθέτει εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel OLED, που το καθένα μπορεί να ενεργοποιηθεί ξεχωριστά για την αναπαραγωγή αληθινά ρεαλιστικής εικόνας. Χάρη στη δυνατότητα ανεξάρτητου φωτισμού του κάθε pixel, θα βλέπετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, χρώματα και αποχρώσεις σε κάθε σκηνή με την τεχνολογία OLED.

Αξιοπιστία OLED της Sony
Αξιοπιστία OLED της Sony

Οι OLED της Sony αποτρέπουν το κάψιμο της οθόνης. Ο επεξεργαστής εικόνας X1™ Ultimate και ο 4K HDR Processor X1™ Extreme ανιχνεύουν εάν προβάλλεται στατική εικόνα και μετατοπίζουν τα pixel, για να αποφευχθεί το κάψιμο ή η απομνημόνευση της εικόνας.

Πιο ευρύ, πιο φυσικό φάσμα χρώματος 

Το αυθεντικό χειριστήριο πάνελ για OLED μεγιστοποιεί το δυναμικό εύρος, διευρύνοντας την περιοχή απόδοσης χρωμάτων σε υψηλή φωτεινότητα. Οι εικόνες ενισχύονται με επιπλέον λεπτομέρεια και υφή.

Χειρισμός οθόνης LED 
Όμορφα χρώματα από κάθε γωνία 

Η παρακολούθηση τηλεόρασης από το πλάι είναι πλέον τόσο ικανοποιητική όσο και από το κέντρο. Η πρότυπη οπτική σχεδίαση της Sony για τον έλεγχο του φωτός στον οπίσθιο φωτισμό στην οθόνη X-Wide Angle, διασφαλίζει ότι τα χρώματα παραμένουν ρεαλιστικά από όπου κι αν παρακολουθείτε.

Εντυπωσιακή εικόνα στις σκοτεινές και φωτεινές περιοχές

Χάρη στην εξισορρόπηση ακριβείας του φωτός στην οθόνη, με τη μείωση ή αύξηση της φωτεινότητας σε διάφορα σημεία, το X-tended Dynamic Range™ PRO αποδίδει τριπλάσιο επίπεδο φωτεινότητας από τις συμβατικές τηλεοράσεις οπίσθιου φωτισμού LED. Βελτιώνει κάθε πηγή σε ποιότητα που πλησιάζει το HDR, με μεγαλύτερο εύρος φωτεινότητας.

HDR και ευρύ φάσμα χρωμάτων
Μια νέα εμπειρία προβολής

Τεχνολογία HDR

Το υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) βελτιώνει το δυναμικό εύρος μιας εικόνας, αυξάνοντας την αντίθεση ανάμεσα στα πιο φωτεινά λευκά και τα πιο σκοτεινά μαύρα. Κάθε pixel γίνεται πιο ακριβές, ανεξάρτητα από την ανάλυση, ζωντανεύοντας τις εικόνες με περισσότερη λεπτομέρεια. Οι ταινίες και τα τηλεοπτικά προγράμματα σε HDR είναι πιο κοντά στην πρωτότυπη εγγραφή και τη ματιά του καλλιτέχνη, με υψηλότερη φωτεινότητα, αντίθεση και χρώμα για μια αληθινά ρεαλιστική εμπειρία προβολής.

Μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων

Η οθόνη TRILUMINOS™ αποδίδει εκπληκτικά τις κόκκινες, πράσινες και μπλε αποχρώσεις που είναι δύσκολο να απεικονιστούν με ακρίβεια στις τηλεοράσεις. Αναπαράγει τις πιο λεπτές παραλλαγές χρωμάτων για κορυφαίες εικόνες.