Ποια είναι η ιδανική τηλεόραση για εσάς;

Με τόσα μοντέλα και δυνατότητες, είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια τηλεόραση είναι η καλύτερη αγορά. Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε μια τηλεόραση Sony που θα απογειώσει την ψυχαγωγία σας .

OLED Ή LCD;

Κατά τύπο οθόνης

Οι δύο τύποι οθόνης OLED και LCD διαθέτουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά. Με εξειδίκευση στις τηλεοράσεις, η Sony μπορεί να προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες τόσο στις OLED όσο και στις LCD. 

OLED: Εντονότερες σκιές, φωτεινότερα στιγμιότυπα

Οι οθόνες OLED της Sony έχουν πάνω από 8 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel που ελέγχονται ανεξάρτητα και με ακρίβεια. Επειδή κάθε pixel μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να σβήσει εντελώς, η διακύμανση φωτός και σκοταδιού βελτιώνεται πολύ συγκριτικά με τις συμβατικές οθόνες, με απίστευτα βαθιά μαύρα και λαμπερά φωτεινά σημεία. Χάρη στον Cognitive Processor XR και στη μοναδική τεχνολογία ελέγχου οθόνης, το χρώμα και η αντίθεση ενισχύονται για απίστευτο ρεαλισμό. Αποδίδουν υψηλότερη λεπτομέρεια, βάθος και υφές στις σκοτεινές σκηνές, καθιστώντας τις τηλεοράσεις OLED ιδιαίτερα καλές για ταινίες.

Παπαγάλος που καλλωπίζεται
Ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων για ρεαλιστικές αποχρώσεις και τόνους

Χάρη στον Cognitive Processor XR, η OLED δείχνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα. Με την οθόνη ευρέως φάσματος και τον επεξεργαστή που μιμείται την ανθρώπινη αντίληψη, αναλύει τον κορεσμό, την απόχρωση και τη φωτεινότητα για να αποδώσει φυσικά χρώματα και εξαιρετική λεπτομέρεια.

Δύο πολύχρωμα ψάρια που κολυμπούν το ένα γύρω από το άλλο σε σκούρο φόντο
Ατόφια μαύρα, για ρεαλιστικό βάθος και υφή

Ο Cognitive Processor XR™ αναλύει τις οπτικές πληροφορίες και βελτιώνει τις εικόνες με τον ίδιο τρόπο που εστιάζει το μάτι, για να μη χάνετε λεπτομέρειες στο έντονο φως ή στις βαθιές σκιές.

Τρεις δεινόσαυροι στην τηλεόραση, με ηχητικά κύματα να έρχονται από την οθόνη, όπου οι δύο βρυχώνται
Ηχείο στην οθόνη, ήχος θεατρικής ακουστικής

Με το Acoustic Surface Audio+ των τηλεοράσεων Sony OLED, ο ήχος έρχεται απευθείας από την οθόνη και αντιστοιχεί ακριβώς στην εικόνα, για πολύ πιο καθηλωτική εμπειρία προβολής.

LCD: Φωτεινές, πολύχρωμες σκηνές

Οι τηλεοράσεις LCD με οπίσθιο φωτισμό γεμίζουν την οθόνη με φωτεινότητα, αποδίδοντας ζωηρό χρώμα ακόμα και σε φωτεινούς χώρους. Οι τηλεοράσεις Mini LED και Full Array LED διαθέτουν επεξεργαστή Cognitive Processor XR για πραγματικά κορυφαία αντίθεση. Σε συνδυασμό με τις μοναδικές τεχνολογίες οπίσθιου φωτισμού της Sony, ο φωτισμός στην οθόνη ελέγχεται με ακρίβεια, για πιο φωτεινές σκηνές, γεμάτες με ρεαλιστική αντίθεση.

Τηλεόραση σε κλίση, που δείχνει παραλία με ηλιοβασίλεμα από ψηλά. Η ίδια εικόνα με φώτα MINI LED που δείχνουν πώς ακριβώς φωτίζεται η σκηνή.
Mini LED

Οι νέες Sony Mini LED ελέγχουν τον οπίσθιο φωτισμό, ώστε τα σκοτεινά και τα φωτεινά θέματα να φαίνονται καθαρά. Τα Mini LED είναι πιο μικρά και πυκνά από τα Full Array LED, και χρειάζονται πιο ακριβή έλεγχο. Οι Sony Mini LED ελέγχουν τον οπίσθιο φωτισμό με υψηλή ακρίβεια, μια αποκλειστικότητα του Sony - XR Backlight Master Drive. Έτσι, αποδίδουν την πιο ποιοτική αντίθεση χωρίς αντανακλάσεις. Για σκηνές με εκθαμβωτικά φώτα, βαθιά μαύρα και φυσικούς μεσαίους τόνους.

Άτομο σε φιγούρα σκέιτμπορντ σε χώρο με καπνό, με οθόνη με οπίσθιο φωτισμό στο πίσω μέρος, που δείχνει πώς φωτίζεται η σκηνή
Full Array LED

Στον οπίσθιο φωτισμό Full Array LED τα LED καλύπτουν όλη την οθόνη. Η ισχύς και η ένταση των LED προσαρμόζεται στην κάθε σκηνή με μεγαλύτερη ακρίβεια. Το φως πηγαίνει εκεί που πρέπει και τα σκοτεινά μέρη παραμένουν σκούρα. Επιπλέον, το XR Contrast Booster προσαρμόζει τη φωτεινότητα για λαμπερούς φωτεινούς και βαθείς μαύρους τόνους. Για ρεαλιστικές σκηνές με επιπλέον βάθος και λεπτομέρεια.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΟΘΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ;

Κατά μέγεθος οθόνης

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Μάθετε πώς να το κάνετε και ανακαλύψτε πώς να μεγιστοποιήσετε το μέγεθός της. Μια μεγάλη τηλεόραση δεν προϋποθέτει απαραίτητα ένα τεράστιο δωμάτιο. Χάρη στις τεχνολογικές και σχεδιαστικές εξελίξεις, μπορείτε να τοποθετήσετε μια μεγαλύτερη οθόνη στον χώρο που διαθέτετε.

Γιατί έχει σημασία η απόσταση παρακολούθησης
Γιατί έχει σημασία η απόσταση παρακολούθησης

Οι τηλεοράσεις ανάλυσης 4K διατηρούν την εικόνα ευκρινή και ομαλή, ακόμα και κατά τη θέαση κοντά στην οθόνη ή σε μεγάλες οθόνες. Ως γενικό κανόνα, συνιστούμε το ύψος της τηλεόρασης να είναι τα δύο τρίτα της απόστασης ανάμεσα στην τηλεόραση και τη θέση θέασης.

Απόσταση θέασης: ①90 cm: 49" ②100 cm: 55" ③120 cm: 65" ④140 cm: 75" ⑤160 cm: 85"

Λεπτό πλαίσιο για περισσότερο περιεχόμενο
Λεπτό πλαίσιο για περισσότερο περιεχόμενο

Οι νέες τηλεοράσεις Sony έχουν πιο λεπτό πλαίσιο, και, έτσι, η επιλογή μεγαλύτερης οθόνης δεν σημαίνει μεγαλύτερη τηλεόραση. Επιπλέον, απολαμβάνετε πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης, γιατί εστιάζετε στη δράση και όχι στο πλαίσιο γύρω από την οθόνη.

ΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΑΣ;

Κατά προτίμηση προβολής

Μπορεί να είναι ταινίες με ήχο θεατρικής ακουστικής, σπορ με ατμόσφαιρα γηπέδου ή παιχνίδια που κόβουν την ανάσα. Σκεφτείτε τι θέλετε να απολαμβάνετε και βρείτε τηλεοράσεις που μεγιστοποιούν αυτές τις εμπειρίες.

Σας αρέσει να βλέπετε ταινίες;

Οι ταινίες περιλαμβάνουν πολλές σκοτεινές σκηνές. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να έχετε μια τηλεόραση με βαθιά μαύρα και λαμπερά φωτεινά σημεία, ώστε οι σκηνές να ζωντανεύουν με βάθος και λεπτομέρεια. Επιπλέον, αυτό που βλέπετε πρέπει να εναρμονίζεται με αυτό που ακούτε, για να απολαμβάνετε μια πιο ρεαλιστική, κινηματογραφική εμπειρία.

Τρεις δεινόσαυροι στην τηλεόραση, με ηχητικά κύματα να έρχονται από την οθόνη, όπου οι δύο βρυχώνται
Ταινίες σε OLED

Με πάνω από οκτώ εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel με ανεξάρτητο έλεγχο, η OLED βελτιώνει την ένταση στο φως και το σκοτάδι, κάτι ιδανικό για ταινίες Sci-Fi, τρόμου και δράσης. Το Acoustic Surface Audio™, μια τεχνολογία για ήχο από την οθόνη, αντιστοιχεί ακριβώς τον ήχο με τις εικόνες, ώστε η φωνή να προέρχεται ακριβώς από εκεί που στέκεται ο χαρακτήρας, και όχι απλώς από το πλάι, όπως ακριβώς και στο σινεμά.

Διαιρεμένη οθόνη. Η μία δείχνει διαιρεμένη εικόνα με καλύτερη φωτεινότητα και αντίθεση στη μισή. Πίσω, είναι επίσης διαιρεμένη εικόνα που δείχνει πώς η κάθε πλευρά φωτίζεται διαφορετικά.
Ταινίες σε LCD

Οι τηλεοράσεις Mini LED και Full Array LED με τις μοναδικές τεχνολογίες οπίσθιου φωτισμού της Sony αποδίδουν πιο ρεαλιστική εικόνα, με ανεξάρτητη ενεργοποίηση του οπίσθιου φωτισμού και ενίσχυση των φωτεινών σημείων. Έτσι, οι LCD είναι εξαιρετικές για φωτεινές, ηλιόλουστες εικόνες, όπως οικογενειακές ταινίες και κινούμενα σχέδια.

Σας αρέσουν τα σπορ;

Το κύριο πρόβλημα όταν παρακολουθείτε γρήγορη αθλητική δράση, όπως ποδόσφαιρο και αγώνες μηχανοκίνητων οχημάτων, είναι η θόλωση. Επιλέξτε, λοιπόν, τηλεόραση με βελτιωμένη ευκρίνεια για να βλέπετε καθαρά το θέαμα.

Ευκρινής αθλητική δράση σε OLED
Σπορ σε OLED

Η OLED διαθέτει εκατομμύρια pixel με ανεξάρτητο φωτισμό για εξαιρετική ευκρίνεια. Ακόμα και όταν παρακολουθείτε γρήγορη αθλητική δράση, η θόλωση ή τα ίχνη μετά την εικόνα θα είναι ανεπαίσθητα. 

Motionflow και X-Motion Clarity
Σπορ σε LCD

Η τεχνολογία XR Motion Clarity™ της Sony μειώνει τη θόλωση, εισάγοντας μαύρες εικόνες μεταξύ των καρέ. Και χάρη στον ανεξάρτητο έλεγχο της οθόνης, βελτιώνει την εκπομπή φωτός για σκηνές καθαρές, χωρίς απώλεια φωτεινότητας.

① Εικόνα με XR Motion Clarity
② Εικόνα χωρίς XR Motion Clarity

Σας αρέσουν τα παιχνίδια;
Ιδανική για PlayStation®5

Οι τηλεοράσεις BRAVIA XR™ λειτουργούν άψογα με κονσόλες PlayStation®5. Μαζί, η BRAVIA XR και το PS5™ δημιουργούν μια απίστευτη εμπειρία καθηλωτικής εικόνας και ήχου που σας δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε στην καρδιά της δράσης.

Η νίκη είναι δική σας με 4K/120 fps

Με 4K/120 fps όπως καθορίζονται σε HDMI 2.1, οι τηλεοράσεις μας προσφέρουν ομαλή κι ευκρινή κίνηση, για παιχνίδι υψηλής απόκρισης.

Παιχνίδι υψηλής απόκρισης, εύκολος έλεγχος

Ξεκινήστε γρήγορα. Συνδέοντας ένα καλώδιο HDMI, η BRAVIA XR αναγνωρίζει τη συνδεδεμένη κονσόλα και ξεκινά τη λειτουργία παιχνιδιού. Απολαύστε ομαλό παιχνίδι υψηλής απόκρισης.

Τηλεοπτική εκπομπή που δείχνει το πλεονέκτημα του X-Reality PRO
Παρακολουθείτε τηλεοπτικά προγράμματα, ειδήσεις και άλλα;

Οι τηλεοράσεις 4K γίνονται πιο δημοφιλείς, αλλά κάποια τηλεοπτικά προγράμματα, όπως εκπομπές και ειδήσεις, ακόμα εκπέμπονται σε κάτω από 2K. Αναζητήστε τηλεοράσεις με Upscaling 4K XR, που αναβαθμίζουν την ποιότητα σε σχεδόν 4K, με χρήση της βάσης δεδομένων Sony.

Θέλετε να απολαμβάνετε εφαρμογές;

Ανακαλύψτε νέες ταινίες και προγράμματα, με προτάσεις σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας και ό,τι παρακολουθείτε. Μπορείτε να προσθέσετε επιλογές στη λίστα παρακολούθησης και από το τηλέφωνό σας, ώστε οι προτάσεις να είναι πάντα ενημερωμένες. Το Google Play διαθέτει πάνω από 7.000 εφαρμογές και παιχνίδια για την τηλεόρασή σας.

BRAVIA TV που παίζει το Venom στην οθόνη
BRAVIA CORE

Περιλαμβάνεται τεράστιος αριθμός ταινιών στην εφαρμογή BRAVIA CORE της τηλεόρασης. Απολαύστε έως και δύο χρόνια απεριόριστο streaming ταινιών και επιλέξτε έως 10 ταινίες για εξαργύρωση, από εκατοντάδες διάσημες ταινίες.

Άντρας σε κονσόλα μοντάζ για ταινίες
Creator Calibrated Mode

Οι τηλεοράσεις BRAVIA XR έχουν λειτουργία Creator Calibrated, που βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις της εικόνας όταν βλέπετε Netflix και BRAVIA CORE. Με το Netflix Adaptive Calibrated Mode, απολαμβάνετε περιεχόμενο του Netflix προσαρμοσμένο στον φωτισμό σας.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΟΘΟΝΗΣ

Κατά εμπειρία ήχου

Για καθηλωτική εμπειρία, ταιριάξτε τον ήχο με τις εικόνες. Επιλέξτε τηλεόραση με τεχνολογία ήχου από την οθόνη, ώστε ό,τι ακούτε να προέρχεται από εκεί που πρέπει. Αυτό είναι σημαντικό σε μεγάλες τηλεοράσεις όπου ο ήχος δεν έρχεται από το κέντρο της οθόνης.

OLED: Βυθιστείτε σε ήχο που κινείται μαζί με την εικόνα

Με την τεχνολογία Acoustic Surface Audio της Sony, η οθόνη δονείται, και, έτσι, ο ήχος φαίνεται ότι ακολουθεί τη δράση και ότι προέρχεται από εκεί που θα έπρεπε. 

LCD: Μπείτε στο επίκεντρο της δράσης με τον ήχο από την οθόνη 

Με το Acoustic Multi Audio της Sony, ο ήχος φαίνεται ότι έρχεται απευθείας από το κέντρο της οθόνης, αντιστοιχώντας με ακρίβεια στις εικόνες.