Pure Geometry

Μια συμφωνία από οπτικοακουστικά και εσωτερικά στοιχεία

Ενώ η οικιακή ψυχαγωγία εξελίσσεται διαρκώς, πώς μπορούν οι τηλεοράσεις και τα προϊόντα home cinema να "δένουν" με το χώρο του σαλονιού; Η απάντηση κρύβεται στην ομοιομορφία των στοιχείων των διαφορετικών προϊόντων.

Αρμονία σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων

Στις τηλεοράσεις BRAVIA® TV, η αποστολή μας να δημιουργήσουμε έναν σχεδιασμό που θα χάριζε εκπληκτικές οπτικές εμπειρίες ξεκίνησε το 2010 με τη συμπαγή σχεδίαση Monolithic Design και συνεχίστηκε το 2013 με το Sense of Quartz. Το επόμενο βήμα έγινε το 2014 με το Pure Geometry. Οι βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης πήραν τη μορφή καθαρών, μινιμαλιστικών γεωμετρικών σχημάτων. Αυτή η σχεδιαστική νοοτροπία απογειώνει την εμπειρία προβολής, ενώ αναδεικνύει τα έπιπλα και τα υπόλοιπα γεωμετρικά στοιχεία του χώρου.

Τα προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας της Sony γίνονται ακόμα πιο ακαταμάχητα το 2015, καθώς η αισθητική των τηλεοράσεων αντικατοπτρίζεται επίσης στις μπάρες ηχείων, στις συσκευές Blu-ray Disc™ και σε άλλα προϊόντα που συνθέτουν το "σκηνικό" στο σαλόνι σας. Δημιουργούν μια νέα αίσθηση αρμονίας, καθώς δεν ταιριάζουν μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τα έπιπλα, δίνοντας συνοχή στο χώρο. Τα βασικά χαρακτηριστικά των προσεγμένων συσκευών είναι σαφή και οι λειτουργίες τους αντιπροσωπεύονται από καθαρά γεωμετρικά σχήματα. Πέρα από τις επιμέρους κατηγορίες προϊόντων, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση μεταξύ των σχημάτων. Ο συνδυασμός των συσκευών φαίνεται απόλυτα φυσικός ανεξάρτητα από τη διάταξη και το περιβάλλον τους και, παράλληλα, "δένει" το συνολικό χώρο.

Οι λειτουργίες αναδεικνύονται
Οι λειτουργίες αναδεικνύονται
με εντυπωσιακό τρόπο

Αυτό που αναδεικνύει τις πρακτικές λειτουργίες των οθονών, των ηχείων, των βάσεων και άλλων στοιχείων είναι οι διαφορετικές υφές, όπως το φινίρισμα που θυμίζει επεξεργασμένο μέταλλο ή δέρμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά υλικά αποτελούν τμήμα της κοινής σχεδιαστικής φιλοσοφίας των προϊόντων, η οποία συμπεριλαμβάνει ακόμα και λεπτομέρειες όπως η καμπύλωση στις άκρες. Αυτός είναι ο λόγος που τα προϊόντα φαίνονται υπέροχα μαζί, σε οποιοδήποτε σημείο του δωματίου και αν βρίσκονται.

Ο σχεδιασμός αναδεικνύει το σκοπό

Tako, καλλιτεχνικός διευθυντής

Ο σχεδιασμός δεν έχει κάποιο νόημα, εκτός αν αντιπροσωπεύει τις λειτουργίες που έχουν τα επιμέρους στοιχεία των προϊόντων. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Αφαιρώντας οτιδήποτε είναι επουσιώδες, το κάθε στοιχείο εκπληρώνει το ρόλο του και, αναπόφευκτα, οι γραμμές που προκύπτουν είναι γεωμετρικές. Λόγω των καθαρών γραμμών αυτού του γεωμετρικού σχεδιασμού, ακόμα και τα διαφορετικά σχήματα φαίνονται απόλυτα ταιριαστά όταν τοποθετούνται πλάι-πλάι. Τα σχήματα φαίνονται τόσο φυσικά μαζί, που δημιουργούν μια αρμονική εικόνα, ακόμα και αν υπάρχουν διάφορες κατηγορίες προϊόντων στο χώρο.

Καθαρές και ανάλαφρες γραμμές

Η φιλοσοφία Pure Geometry είναι πλέον πιο εμφανής στη σειρά BRAVIA®, η οποία αποτελείται από τηλεοράσεις με σημαντικά πλεονεκτήματα. Σας παρουσιάζουμε το νέο σχεδιασμό της σειράς BRAVIA®, που προσδίδει στο σαλόνι σας μια αίσθηση αρμονίας χωρίς να το "βαραίνει".

Εμφάνιση εμπνευσμένη από τη λειτουργία

Οι τηλεοράσεις 4K BRAVIA® του 2015 ταιριάζουν ακόμα περισσότερο στο σαλόνι σας. Η εμφάνιση του κάθε στοιχείου έχει διαμορφωθεί ανάλογα με τη λειτουργία του. Έτσι, η τηλεόραση φαίνεται ακόμα πιο λιτή και κομψή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ίδια η οθόνη, ένα βασικό στοιχείο της τηλεόρασης, που είναι ακόμα πιο λεπτή και απέριττη. Η βάση είναι επίσης πιο λεπτή, αλλά εξίσου ανθεκτική. Η αλουμινένια βάση στήριξης κρατά τη μεγάλη οθόνη σταθερή, ενώ ακουμπά ελάχιστα στο δάπεδο. Ο κομψός σχεδιασμός φαίνεται και σε άλλες λεπτομέρειες, όπως στο Intelligent Core που διαχέει ένα απαλό φως κάτω από την οθόνη, ενώ είναι πιο λεπτό και μικρό. Αυτές οι ουσιαστικές βελτιώσεις προσδίδουν στην τηλεόραση μια αίσθηση ελαφρότητας.

Η εικόνα αιωρείται
σε μια λεπτή οθόνη

Σειρά X900C

Η επιφάνεια της οθόνης είναι εντυπωσιακά απέριττη. Μια τόσο αέρινη οθόνη ταιριάζει με τα εξίσου μινιμαλιστικά, κομψά γεωμετρικά χαρακτηριστικά της σειράς X900C. Η οθόνη περιβάλλεται από ένα εξαιρετικά λιτό πλαίσιο, ενώ στο πιο λεπτό σημείο της έχει πάχος μόλις 4,9 χιλ. χάρη στο συνδυασμό της νέας κατασκευής και της τεχνολογίας επίστρωσης άκρων της Sony. Η εικόνα φαίνεται σαν να αιωρείται. Πιο κάτω, η βάση από εξωθημένο αλουμίνιο είναι επίσης λεπτή, αλλά πολύ ανθεκτική. Είναι μια αέρινη κατασκευή που ταιριάζει απόλυτα σε μια οθόνη που μοιάζει να αψηφά τη βαρύτητα. Σε επιτοίχια τοποθέτηση, η οθόνη είναι τόσο κοντά στον τοίχο που δίνει την εντύπωση ότι είναι εντοιχισμένη. Συγκεκριμένα, η απόσταση της οθόνης από τον τοίχο είναι περίπου 40 χιλ. Στο πίσω μέρος υπάρχουν μικρά και πρακτικά στοιχεία που εξυπηρετούν στη διαχείριση των καλωδίων, στον εξαερισμό και στην έξυπνη τοποθέτηση της βάσης. Επιπλέον, χάρη στο κομψό φινίρισμα στο πίσω μέρος που θυμίζει δέρμα, η τηλεόραση φαίνεται όμορφη από κάθε γωνία.

Υψηλή ποιότητα εικόνας,
σταθερός ήχος

Σειρά X930C

Δύο από τα σχήματα που παρατηρεί κανείς είναι η ορθογώνια επιφάνεια της οθόνης 4K και η τριγωνική βάση, η οποία είναι αρκετά φαρδιά για τα επιβλητικά ηχεία. Στο X930C, η πανέμορφη οθόνη μοιάζει σαν να γέρνει προς τα πίσω ακουμπώντας σε ένα σώμα σχεδιασμένο για σταθερή απόδοση ήχου. Από το πλάι, αναδεικνύεται ιδιαίτερα η οθόνη και το φινίρισμα που θυμίζει καθρέφτη σε πιο σκούρα και διακριτική απόχρωση. Στο πίσω μέρος, το φινίρισμα παραπέμπει σε πολυτελή δερμάτινο καναπέ, κάνοντας τη συσκευή να φαίνεται ακόμα πιο ταιριαστή για το σαλόνι σας. Στο κάτω μέρος, η βάση από σφυρήλατο αλουμίνιο εξασφαλίζει σταθερότητα, ενώ διατηρεί τις γραμμές κομψές. Συγκρατεί την οθόνη και τα ηχεία αντί να τα βαραίνει. Τα διαφορετικά σχήματα της οθόνης και των ηχείων ισορροπούν και συνδυάζονται αρμονικά.

Ένα υπόδειγμα απλότητας

Σειρά X850C

Το μοντέλο X850C, το οποίο έχει την πιο λιτή εμφάνιση από όλα τα νέα προϊόντα της σειράς BRAVIA®, αλλάζει τα δεδομένα στο σχεδιασμό των τηλεοράσεων 4K. Έχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή οθόνη και βάση, επομένως ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σαλόνι. Το φινίρισμα με υφή επεξεργασμένου μετάλλου δίνει χάρη στις καθαρές γωνίες αναδεικνύοντας τη λεπτή οθόνη και το αλουμίνιο. Η τηλεόραση στηρίζεται σε μια μπάρα από συμπαγές αλουμίνιο, η οποία είναι ανθεκτική αλλά δεν φαίνεται καθόλου βαριά. Το φινίρισμα της βάσης μοιάζει με καθρέφτη, ο οποίος αντανακλά το περιβάλλον της τηλεόρασης κάνοντας την παρουσία της ακόμα πιο διακριτική.

Δεξιοτεχνικός σχεδιασμός που ταιριάζει απόλυτα με το χώρο

Yokota, σχεδιαστής

Με πιο λεπτή οθόνη, οι νέες τηλεοράσεις BRAVIA® φαίνονται πιο όμορφες από ποτέ στο σαλόνι. Όμως, για να γίνουν τόσο λεπτές και αέρινες, έπρεπε να καταβάλλουμε φοβερή προσπάθεια για να τελειοποιήσουμε το κάθε στοιχείο. Στις τηλεοράσεις X900C αναπτύξαμε μια νέα προηγμένη τεχνολογία επίστρωσης άκρων και δείξαμε πραγματική δεξιοτεχνία στη βάση από εξωθημένο αλουμίνιο, η οποία είναι ανθεκτική και εξαιρετικά λεπτή. Η σειρά X930C έχει βάση από αλουμίνιο σφυρηλατημένο με μοναδική επιδεξιότητα. Αυτός ο σχεδιασμός βασίζεται στην τεχνογνωσία κατασκευής.

Σχεδιασμός που "δένει" τα προϊόντα μεταξύ τους και δημιουργεί αρμονία

Ο ομοιόμορφος σχεδιασμός των προϊόντων φέρνει μια εκπληκτική εμπειρία ψυχαγωγίας στο σαλόνι σας, με συντονισμένες εικόνες και ήχους από τις τηλεοράσεις, τις μπάρες ηχείων και τις συσκευές Blu-ray Disc™ της Sony. Πρόκειται για μια νέα προοπτική που αλλάζει τα δεδομένα στα προϊόντα home cinema.

Ομοιόμορφη γεωμετρική εμφάνιση

Αναζητώντας μια φρέσκια αισθητική για τα προϊόντα home cinema, που θα "έδενε" με τα έπιπλα, το χώρο του σαλονιού και, φυσικά, τις τηλεοράσεις BRAVIA®, καταλήξαμε αναπόφευκτα στη φιλοσοφία Pure Geometry για τις μπάρες ηχείων και τις συσκευές Blu-ray Disc™. Ξεχωρίσαμε τα κύρια χαρακτηριστικά και χρησιμοποιήσαμε μινιμαλιστικά γεωμετρικά σχήματα για να αναδείξουμε τις διάφορες λειτουργίες. Τα προϊόντα φαίνονται αρμονικά και ταιριάζουν στο χώρο σας, ακόμα και αν ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Κάθε βασική λειτουργία, όπως η αναπαραγωγή συγκλονιστικού ήχου και η προβολή εντυπωσιακής εικόνας, συνδυάζεται με το κατάλληλο γεωμετρικό σχήμα και ένα χαρακτηριστικό φινίρισμα. Στις μπάρες ηχείων, τα λιτά γεωμετρικά σχήματα αναπαριστούν στοιχεία που παράγουν κορυφαίο ήχο, όπως τα ηχεία και οι ενισχυτές. Στις συσκευές Blu-ray Disc™, αναπαριστούν στοιχεία που σχετίζονται με την ανάγνωση και τον έλεγχο των δίσκων, όπως η θήκη του δίσκου και τα στοιχεία ελέγχου. Αυτές οι βασικές λειτουργίες αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο με ματ, γυαλιστερό ή άλλο χαρακτηριστικό φινίρισμα. Οι κοινές λεπτομέρειες που υπάρχουν στις διάφορες κατηγορίες προϊόντων, όπως η καμπύλωση στις άκρες για καλύτερο ήχο ή το δερμάτινο φινίρισμα σε ορισμένες επιφάνειες, ενισχύουν τη συνοχή του συνολικού συστήματος.

Καθαρή και σταθερή,
όπως ο ήχος της

HT-ST9

HT-ST9

Οι υψηλές προδιαγραφές ήχου αντικατοπτρίζονται στο σχεδιασμό της κορυφαίας μπάρας ηχείων υψηλής ανάλυσης HT-ST9. Η μακρόστενη, εξάγωνη καμπίνα εκφράζει το εντυπωσιακό ηχητικό πεδίο και την έντονη παρουσία της μονάδας. Και στις δύο πλευρές, οι έδρες της μπάρας αποπνέουν σταθερότητα και κομψότητα. Με λιγότερες παράλληλες επιφάνειες, η εξάγωνη καμπίνα προσφέρει επίσης καλύτερο ήχο σε σχέση με τα τετραγωνισμένα στερεοφωνικά συστήματα. Επίσης, το εξωθημένο αλουμίνιο ενισχύει την αίσθηση της σταθερότητας και της πολυτέλειας που περιμένει κανείς από ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Το φινίρισμα μοιάζει με δέρμα δίνοντας χάρη και στα πλαϊνά τμήματα. Αυτό όχι μόνο ταιριάζει στη φιλοσοφία των τηλεοράσεων BRAVIA®, αλλά είναι και ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ποιότητα του ηχείου. Από πρακτική άποψη, ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα που προσφέρει αυτό το φινίρισμα είναι η καλύτερη μετάδοση Wi-Fi®.

Μεγαλύτερη πρακτικότητα με δύο τρόπους τοποθέτησης

HT-CT780 / HT-CT380

Κοιτάζοντας από το πλάι, εύκολα διακρίνει κανείς το παραλληλόγραμμο σχήμα της μπάρας ηχείων, το οποίο επιτρέπει την επιτραπέζια ή επιτοίχια τοποθέτηση. Σε κάθε περίπτωση, τα HT-CT780 και HT-CT380 χαρίζουν μια αξέχαστη εμπειρία ακρόασης. Πρόκειται για ένα προϊόν που συνήθως τοποθετείται μπροστά στην τηλεόραση, επομένως το ρομβοειδές σχήμα του εξασφαλίζει ότι τα ηχεία δεν αποσπούν την προσοχή από την οθόνη. Αντιθέτως, έχουν κλίση προς τα πάνω, ώστε να είναι διακριτικά και να μην ενοχλούν το θεατή. Όταν η μπάρα ηχείων είναι τοποθετημένη σε τοίχο, το σχήμα της εξοικονομεί χώρο και κρατά το ηχείο στραμμένο προς τα έξω. Αυτός ο σχεδιασμός όχι μόνο προσφέρει βέλτιστη εμπειρία ακρόασης κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης, αλλά βοηθά και στην αρμονική ενσωμάτωση της μπάρας σε οποιοδήποτε σαλόνι.

Ένθετα κυβοειδή σχήματα

BDP-S6500 / BDP-S5500

BDP-S6500 / BDP-S5500

Οι συσκευές Blu-ray Disc™ τοποθετούνται συνήθως δίπλα στις τηλεοράσεις και τα ηχεία. Παίρνοντας την απόλυτα λιτή μορφή ενός ορθογωνίου δημιουργούν μια αίσθηση ισορροπίας, όταν τοποθετούνται δίπλα σε αυτές τις συσκευές. Στο μινιμαλιστικό σχεδιασμό των BDP-S6500 και BDP-S5500, κάθε λειτουργική μονάδα βρίσκεται σε ξεχωριστό ορθογώνιο στο σώμα της συσκευής. Αυτά τα λιτά αλλά όμορφα κυβοειδή σχήματα ξεχωρίζουν από το διαφορετικό τους φινίρισμα, όπως η υφή επεξεργασμένου μετάλλου γύρω από τη θήκη του δίσκου, το γυαλιστερό φινίρισμα κοντά στα στοιχεία ελέγχου και το ματ φινίρισμα στη βάση. Όλα μαζί συνθέτουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός απλών γεωμετρικών σχημάτων – στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένθετων κυβοειδών – αποτελεί την επιτομή της φιλοσοφίας Pure Geometry.

Σχεδιασμός που αντιπροσωπεύει τις λειτουργίες του προϊόντος

Oikawa, διευθυντής σχεδιασμού

Ο σχεδιασμός Pure Geometry είναι κάτι παραπάνω από επιφανειακό styling. Η φιλοσοφία του βασίζεται στις ίδιες τις λειτουργίες των προϊόντων. Στις μπάρες ηχείων, προσπαθήσαμε να βρούμε την ιδανική μορφή για βέλτιστο ήχο και καταλήξαμε σε γεωμετρικά σχήματα. Για την καλύτερη εμπειρία ψυχαγωγίας, θέλαμε ο σχεδιασμός να αναδεικνύει πλήρως τις δυνατότητες των προϊόντων. Οι τηλεοράσεις και τα προϊόντα home cinema της Sony έχουν την ίδια αισθητική. Έτσι, ακόμα και τα διαφορετικά προϊόντα μοιάζουν να αλληλοσυμπληρώνονται στο σαλόνι σας.

Ο ομοιόμορφος σχεδιασμός των προϊόντων δημιουργεί ένα απόλυτα αρμονικό σύνολο στο σαλόνι σας. Έχει χρησιμοποιηθεί σε τηλεοράσεις BRAVIA® και προϊόντα home cinema της Sony. Οι εικόνες και οι ήχοι γίνονται ένα με το χώρο, προσφέροντας μια καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας που σίγουρα θα σας συνεπάρει.

Sony
Αρνητικός χώρος

Δείτε τα μυστικά πίσω από τον κορυφαίο ήχο. Ανακαλύψτε τις πηγές έμπνευσης των σχεδιαστών.