Ε/Α, Kazuo Hirai, CEO της Sony

Επανεφευρίσκουμε τη μουσική βιομηχανία με Ήχο υψηλής ανάλυσης

Αν παρακολουθείτε τις πρόσφατες ειδήσεις της μουσικής βιομηχανίας, τότε θα γνωρίζετε ότι η λέξη "ήχος υψηλής ανάλυσης" έγινε καραμέλα στο στόμα όλων. Τι είναι; Μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε διαφορά; Και αξίζει την επένδυση;

Ο ήχος υψηλής ανάλυσης, που είναι γνωστός για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά των 192 kHz, 24 bit, περιλαμβάνει σχεδόν επτά φορές τον όγκο των δεδομένων που βρίσκει κανείς στα CD. Με άλλα λόγια, ο ήχος υψηλής ανάλυσης σάς επιτρέπει να ακούτε όλες τις λεπτομέρειες, υφές και αποχρώσεις που θυσιάζονται συνήθως κατά την ακρόαση MP3.

Άρα, είναι ο κόσμος έτοιμος να δει τα οφέλη του ήχου κορυφαίας ποιότητας;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Kazuo Hirai, μοιράζεται τις σκέψεις του, γιατί πιστεύει ότι ο ήχος υψηλής ανάλυσης πρόκειται να αποτελέσει επανάσταση στη μουσική βιομηχανία.

Ε: Γιατί ο ήχος υψηλής ανάλυσης είναι σημαντικός για τη Sony; Πώς νομίζετε ότι θα επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία;

Hirai: Πάντα έβλεπα τη μουσική ως μια τέχνη και πιστεύω ότι πρέπει να την απολαμβάνει κανείς ως τέχνη. Γίνεται τεράστια προσπάθεια για την παραγωγή μιας ηχογράφησης. Γιατί να μη θέλουμε να δώσουμε στους λάτρεις της μουσικής την ευκαιρία να ακούσουν τις αγαπημένες τους ηχογραφήσεις ακριβώς όπως θα ήθελε ο καλλιτέχνης;

Πραγματικά πιστεύω ότι ο ήχος υψηλής ανάλυσης θα δώσει νέα πνοή στη μουσική βιομηχανία, επιτρέποντας στους ακροατές να απολαύσουν τη μουσική όπως ποτέ άλλοτε. Αυτό είναι το μέλλον.

Ε: Τι είδους εξοπλισμό ήχου υψηλής ανάλυσης προσφέρει η Sony;

Hirai: Προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων ήχου υψηλής ανάλυσης, από συστήματα home cinema κορυφαίας τεχνολογίας για τους σκληροπυρηνικούς λάτρεις του ήχου έως τα πιο προσιτά μοντέλα για τους αρχάριους χρήστες. Γνωρίζουμε ότι η φορητότητα και η άνεση είναι σημαντικά στοιχεία για τους λάτρεις της μουσικής, για αυτό και αποτελεί προτεραιότητά μας να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ανάλυσης που να είναι επίσης φορητά. Τα φορητά προϊόντα μας περιλαμβάνουν τα πάντα από την Ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής Walkman® υψηλής ανάλυσης 64 GB έως το smartphone Xperia™, ενώ όλα υποστηρίζουν ήχο υψηλής ανάλυσης.

Ε: Γιατί θα έπρεπε να ενδιαφέρονται οι νεότερες γενιές για τον ήχο υψηλής ανάλυσης;

Hirai: Τίποτα δεν συγκρίνεται με την πρώτη εμπειρία του ήχου υψηλής ανάλυσης. Είναι ο μόνος τρόπος να ζήσει κανείς το πραγματικό συναίσθημα ενός τραγουδιού. Θέλω οι νεότερες γενιές να μπορέσουν να ζήσουν αυτήν την εκπληκτική εμπειρία. Θέλω να μπορούν να βάλουν τα ακουστικά τους και να νιώσουν σαν να ακούν τη δική τους προσωπική συναυλία. Αυτή τη σύνδεση που νιώθεις με τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη στο χώρο της συναυλίας; Θα μπορέσετε να ζήσετε την ίδια βαθιά συναισθηματική σύνδεση από την άνεση του σπιτιού σας. Εάν ακούσετε ήχο υψηλής ανάλυσης, δεν μπορείτε ποτέ να επιστρέψετε στην τυπική ποιότητα ήχου. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση.