Ηγεσία στην ανάπτυξη ανακύκλωσης πλαστικών

Στη Sony μειώσαμε τη χρήση μη ανανεώσιμων πηγών, δημιουργώντας το SORPLAS™, ένα ανακυκλωμένο πλαστικό που προσφέρει βιωσιμότητα και υψηλές επιδόσεις, ιδανικό για τα νέα μας προϊόντα.

Έως και 99% ανακυκλωμένα υλικά

Το ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται στις ηλεκτρονικές συσκευές συνήθως σε ποσοστό 30% περίπου. Το πρωτοποριακό επιβραδυντικό φλόγας της Sony με βάση το θείο επιτρέπει τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στα πλαστικά μας σε ποσοστό 99%.

Έως και 99% ανακυκλωμένα υλικά

Επιβραδυντικό φλόγας και πέλλετ SORPLAS™

SORPLAS™
SORPLAS™

[ 1 ] 99% ανακυκλωμένα υλικά [ 2 ] 1% επιβραδυντικά φλόγας και άλλα πρόσθετα

Σύνηθες ανακυκλωμένο πολυανθρακικό πλαστικό
Σύνηθες ανακυκλωμένο πολυανθρακικό πλαστικό

[ 1 ] 55% νέο πλαστικό από πετρέλαιο [ 2 ] 30% ανακυκλωμένα υλικά [ 3 ] 15% επιβραδυντικά φλόγας και άλλα πρόσθετα

Βοηθάμε τη μείωση των βιομηχανικών εκπομπών
Βοηθάμε τη μείωση των βιομηχανικών εκπομπών

Η χρήση του SORPLAS™ στην τηλεόραση BRAVIA™ KDL-40EX52H LCD TV βοήθησε στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά την παραγωγή της, κατά σχεδόν 80%, συγκριτικά με τη νέα ρητίνη.

[ 1 ] νέα ρητίνη [ 2 ] SORPLAS™

Τα παλιά πλαστικά αποκτούν νέα ζωή

Ενσωματώνοντας χρησιμοποιημένους οπτικούς δίσκους και υπολείμματα μεμβρανών από τα εργοστάσια της Sony και άλλα, καθώς και χρησιμοποιημένα υλικά όπως πλαστικά μπουκάλια νερού, το SORPLAS™ ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανακύκλωση.

Τα παλιά πλαστικά αποκτούν νέα ζωή
Βήματα για ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος και μεγιστοποίηση της απόδοσης

Τα πλεονεκτήματα της ελάχιστης χρήσης επιβραδυντικού φλόγας στο SORPLAS™ δεν περιορίζονται στα πρωτοφανή επίπεδα ανακυκλωμένου υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τα συμβατικά επιβραδυντικά φλόγας συχνά αποδυναμώνουν τα αρχικά χαρακτηριστικά των πλαστικών. Έτσι, η μείωσή τους σημαίνει ότι το SORPLAS™ μπορεί να ανακυκλωθεί πολλές φορές με μικρή απώλεια απόδοσης. Επίσης, ως πλαστικό υψηλής ποιότητας, προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο αντοχής από όλα τα πολυανθρακικά πλαστικά. Επιπλέον, διατηρεί μια εμφάνιση που δεν απαιτεί παραπάνω επιστρώσεις για να προστεθεί χρώμα ή γυαλάδα.

[ 1 ] Σύνθλιψη και αναδιαμόρφωση σε πέλλετ [ 2 ] Καλούπωμα[ 3 ] Προϊόντα [ 4 ] Αποσυναρμολόγηση [ 5 ] Συλλογή από την Αγορά

Εξαιρετικές δυνατότητες ανακύκλωσης

Το SORPLAS™ είναι κατασκευασμένο από τον συνδυασμό ανακυκλωμένων και απόβλητων πλαστικών, όπως από οπτικούς δίσκους και μπουκάλια νερού, με το επιβραδυντικό φλόγας της Sony. Το νέο υλικό μπορεί μετά να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή πολλών προϊόντων της Sony, χάρη στην ανθεκτικότητα, την αντοχή στα έλαια και την ποιότητα φινιρίσματος που προσφέρει το SORPLAS™.
Το SORPLAS™ φτιάχνεται εν μέρει από υλικά από τα εργοστάσια της Sony και άλλα, καθώς και από χρησιμοποιημένα προϊόντα. Παρόλο που το SORPLAS™ περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό, μπορεί να κονιορτοποιηθεί και να αναδιαμορφωθεί σε πέλλετ για να χρησιμοποιηθεί ξανά σε νέα προϊόντα.

Ελαφριά, ανθεκτική και πυράντοχη
Ελαφριά, ανθεκτική και πυράντοχη

Η εξαιρετική κατασκευαστική αντοχή και οι φλογοεπιβραδυντικές ιδιότητες του SORPLAS™ αξιοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη της σειράς BRAVIA A80J/X95J/X90J/X85J/X80J. Από το πίσω κάλυμμα μέχρι τα εσωτερικά μέρη, το SORPLAS™ αποδεικνύει την αντοχή του και αναδεικνύει την εκλεπτυσμένη σχεδίαση. 

Στιβαρό, ανθεκτικό στα έλαια και ευέλικτο

Οι μηχανές και οι βιντεοκάμερες για λήψεις με το χέρι πρέπει να είναι ανθεκτικές σε κραδασμούς και ρύπους. Το SORPLAS™ ικανοποίησε πρώτο αυτές τις προδιαγραφές το 2012 και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε μηχανές Sony, όπως στις HX99 και HX400V.

Στιβαρό, ανθεκτικό στα έλαια και ευέλικτο
Ανθεκτικό, όμορφο και έτοιμο να έρθει στη ζωή σας
Ανθεκτικό, όμορφο και έτοιμο να έρθει στη ζωή σας

Η ζωή μας απαιτεί όλο και περισσότερες συσκευές, οι οποίες πρέπει να είναι πιο ανθεκτικές και πιο όμορφες. Το SORPLAS™ δεν προσφέρει μόνο αντοχή, αλλά και εξαιρετική πρόσφυση της βαφής, διατηρώντας την όμορφη εμφάνιση των συσκευών.

Τα υπολείμματα πλαστικού μετατρέπονται σε πολύτιμη πρώτη ύλη

Yasuhito Inagaki

Επικεφαλής Χημικός Μηχανικός,
Γραφεία του SORPLAS™

Τα υπολείμματα πλαστικού μετατρέπονται σε πολύτιμη πρώτη ύλη

Κλειδί για το νέο ανακυκλωμένο πλαστικό η μακροχρόνια διαδικασία ανάπτυξης

Η ανάπτυξη του SORPLAS™ ξεκίνησε πάνω από μια δεκαετία πριν και τότε, η έρευνα επικεντρωνόταν κυρίως στον τρόπο πιο αποτελεσματικής χρήσης και αξιοποίησης των υπολειμμάτων πλαστικού από τα εργοστάσια της Sony. Μία από τις πολλά υποσχόμενες εφαρμογές που ερευνήσαμε ήταν οι βιομηχανικοί καθαριστές νερού και οι ρητίνες προσρόφησης νερού για πάνες μίας χρήσης, και κατά την έρευνά μας δημιουργήσαμε ένα επιβραδυντικό φλόγας με βάση το θείο που κατέστησε το πολυανθρακικό πλαστικό εξαιρετικά ανθεκτικό στη φωτιά. Η ανάμειξη του επιβραδυντικού φλόγας με το πολυανθρακικό πλαστικό από υπολείμματα οπτικών δίσκων και οπτικών φύλλων που απορρίπτονταν από κάποια εργοστάσια του ομίλου της Sony αποδείχτηκε ότι ήταν το κλειδί στη δημιουργία του SORPLAS™. Το SORPLAS™ είναι ένα ανακυκλωμένο πλαστικό, προϊόν των προσπαθειών μας να κρατήσουμε και να μετατρέψουμε τα βιομηχανικά απόβλητα σε μια πολύτιμη πρώτη ύλη.

Μη διστάσετε να μας στείλετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το SORPLAS™. (Σύνδεσμος προς τη διαδικτυακή τοποθεσία της Sony Semiconductor Solutions Corporation (Αγγλικά)).