Αναγνωριστικό άρθρου : 00198074 / Τελευταία τροποποίηση : 27/06/2019

Ειδοποίηση ασφαλείας για το φορητό ασύρματο διακομιστή WG-C10

  Αγαπητοί πελάτες,

  Ο φορητός ασύρματος διακομιστής WG-C10, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2013, χρησιμοποιεί το λογισμικό ανοικτού κώδικα DNSmasq και το πρότυπο κρυπτογράφησης ασύρματου δικτύου προστατευμένης πρόσβασης II Wi-Fi (WPA2). Με βάση πρόσφατες αναφορές του κλάδου, διαπιστώθηκε ότι αυτές οι δύο τεχνολογίες έχουν τις παρακάτω ευπάθειες.*

  *Βάση δεδομένων σημειώσεων ευπαθειών CERT (Αγγλικά)

  Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία των συσκευών σας από κακόβουλους εισβολείς που εκμεταλλεύονται αυτές τις ευπάθειες, ακολουθήστε τις οδηγίες όπως περιγράφονται παρακάτω:

  1. Χρήση άμεσης σύνδεσης με τις συσκευές σας
  Όταν συνδέετε το WG-C10 στο smartphone ή το tablet σας, χρησιμοποιήστε άμεση ασύρματη σύνδεση χωρίς τη χρήση ασύρματου σημείου πρόσβασης LAN.

  2. Ρύθμιση κωδικού πρόσβασης ασύρματου δικτύου LAN και κωδικού γενικής πρόσβασης

  Για να χρησιμοποιήσετε το WG-C10 με ασφάλεια, φροντίστε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο WG-C10 σύμφωνα με τις λεπτομέρειες στον Οδηγό βοήθειας (ανατρέξτε στους παρακάτω συνδέσμους). Αν αποκαλύπτετε τον κωδικό πρόσβασης του ασύρματου δικτύου LAN σας ή τον κωδικό γενικής πρόσβασης σε άλλα άτομα με στόχο την κοινή χρήση αρχείων, συνιστούμε ιδιαίτερα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

  3. Επιλογή ασφαλούς σημείου κατά τη σύνδεση στο Διαδίκτυο

  Το WG-C10 σάς επιτρέπει να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο μέσω δρομολογητή ασύρματου δικτύου LAN. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο από το smartphone ή το tablet σας, επιλέξτε ένα ασφαλές σημείο (όπως μέσα στο σπίτι σας) όπου είναι δύσκολο για άλλα άτομα να έχουν πρόσβαση στη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.


  4. Αποφυγή της χρήσης κοινόχρηστων υπηρεσιών ασύρματου δικτύου LAN
  Ορισμένες κοινόχρηστες υπηρεσίες LAN δεν είναι επαρκώς ασφαλείς και επιτρέπουν τη σύνδεση ενός απροσδιόριστου αριθμού χρηστών. Για λόγους ασφαλείας, συνιστούμε ιδιαίτερα να αποφεύγετε συνδέσεις από το WG-C10 σε κοινόχρηστες υπηρεσίες ασύρματου δικτύου LAN.