Επιτέλους έφτασε!
  Παρουσίαση του Android Oreo

  Το Android 8.0 Oreo περιλαμβάνει απίθανες νέες λειτουργίες και βελτιώσεις για ταχύτερη, ομαλότερη λειτουργία της συσκευής σας και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ισχύος μπαταρίας. Η συνολική ασφάλεια ενισχύεται από την Google Play Protect™, μια υπηρεσία που ελέγχει τακτικά τη συσκευή και τις εφαρμογές σας για κινδύνους ασφάλειας και σας ειδοποιεί αν εντοπιστεί κάποιος κίνδυνος. Ως ειδική προσφορά, η Sony διαθέτει τον αποκωδικοποιητή LDAC™ για ήχο υψηλής ανάλυσης Bluetooth® σε όλες τις συσκευές που λειτουργούν με Android.

  Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το νέο απολαυστικό Android Oreo!

  Αξίζει να δίνετε προσοχή στις ειδοποιήσεις

  Το λογισμικό Android Oreo διαθέτει αρκετές νέες λειτουργίες ειδοποιήσεων. Για παράδειγμα, δίπλα σε μία ή περισσότερες εφαρμογές σας μπορεί να βρείτε ένα μικρό χρωματιστό διακριτικό ή μια κουκκίδα. Είναι νέος τύπος διακριτικού, χωρίς αριθμό, που σημαίνει ότι έχετε αδιάβαστες ειδοποιήσεις. Όπως και παλιότερα, απλώς σύρετε από το επάνω άκρο της οθόνης προς τα κάτω για να βρείτε και να διαβάσετε ό,τι νέο υπάρχει. Μπορείτε επίσης να αναβάλετε την ειδοποίηση σύροντας απαλά προς τα αριστερά ή δεξιά και πατήστε το εικονίδιο του χρονοδιακόπτη για να επανεμφανιστεί αργότερα.

  Σημαντική βελτίωση αποτελεί το γεγονός ότι οι ειδοποιήσεις πλέον οργανώνονται σε προκαθορισμένες κατηγορίες, ανάλογα με την εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε τους τύπους ειδοποιήσεων που θέλετε (ή δεν θέλετε) να λαμβάνετε για κάθε εφαρμογή. Για παράδειγμα, αν μετακινείστε με αυτοκίνητο μάλλον θα σας ενδιαφέρουν οι ειδοποιήσεις για την κυκλοφορία από το Google Maps™, αλλά εφόσον δεν χρησιμοποιείτε λεωφορείο ή τρένο μπορεί να μην θέλετε τις ειδοποιήσεις για τις συγκοινωνίες της ίδιας εφαρμογής. Αν αργότερα αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις διάφορες κατηγορίες από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

  Συντομεύσεις για εύκολες ενέργειες

  Η αναβάθμιση της συσκευής σας σε Android Oreo θα περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Αρχική οθόνη Xperia, η οποία με το παρατεταμένο πάτημα του εικονιδίου της εφαρμογής σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε την εγκατάσταση μιας εφαρμογής και επιπλέον εμφανίζει ένα μενού με συντομεύσεις για γρήγορες ενέργειες. Για παράδειγμα, αν πατήσετε παρατεταμένα την εφαρμογή Ημερολόγιο μπορείτε να επιλέξετε τον ορισμό ενός νέου συμβάντος ή μιας νέας υπενθύμισης. Επίσης, μπορείτε να πατήσετε ένα μικρό εικονίδιο για να ανοίξετε τις πληροφορίες μιας εφαρμογής, από τις οποίες μπορείτε να ρυθμίσετε ή να αλλάξετε τις ειδοποιήσεις και τις άδειες καθώς και να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε την εγκατάσταση της εφαρμογής.

  Email, τηλέφωνο ή διεύθυνση;

  Αν επιλέξετε κείμενο ή αριθμό, το Android Oreo θα αναγνωρίσει αμέσως αν επιλέξατε διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, όνομα ή τοποθεσία. Στο μενού που ανοίγει θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να ανοίξετε τους χάρτες Google Maps, την εφαρμογή Τηλέφωνο ή την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε, ανάλογα με το είδος κειμένου ή αριθμού που επιλέξατε.

  Συνεχίστε την παρακολούθηση με τη λειτουργία Picture-in-picture

  Ας υποθέσουμε ότι κάνετε μια κλήση βίντεο Google Duo™ και ξαφνικά θέλετε να γράψετε μια σημείωση στο Google Keep™ ή να προσθέσετε ένα συμβάν στο ημερολόγιό σας. Κανένα πρόβλημα! Για υποστηριζόμενες εφαρμογές όπως το Google Duo, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Picture-in-picture και να συνεχίζετε ό,τι κάνετε σε ένα ελαχιστοποιημένο παράθυρο που μπορεί να μετακινηθεί στην οθόνη ενώ εκτελείτε άλλες εργασίες στη συσκευή σας. Για να μάθετε ποιες εφαρμογές υποστηρίζουν αυτήν τη λειτουργία, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και χρησιμοποιήστε τον μεγεθυντικό φακό για αναζήτηση της λειτουργίας Picture-in-picture.

  Χαμογελάστε!

  Σχετικά με τα βίντεο. Ως χρήστης του Xperia™ μάλλον σας αρέσει η κάμερα που έχετε και μάλλον τώρα θα σας αρέσει ακόμα περισσότερο. Η μη αυτόματη λειτουργία σάς προσφέρει δημιουργικό έλεγχο καθώς μπορείτε να αλλάξετε χειροκίνητα την αυτόματη εστίαση, την ταχύτητα κλείστρου, την ευαισθησία του φωτός, την τιμή έκθεσης και την ισορροπία λευκού. Μια απίθανη λειτουργία για καταστάσεις χαμηλού φωτός ή οπίσθιου φωτισμού. Όμως αν πειραματιστείτε με αυτές τις τιμές, ποιες ήταν οι αρχικές; Εύκολο! Απλώς πατήστε Επαναφορά για να ξεκινήσετε πάλι με τις προεπιλεγμένες τιμές.

  Σημείωση! Η εφαρμογή της κάμερας δεν περιλαμβάνεται στο σύστημα Android αλλά θα ενημερωθεί για επιλεγμένες συσκευές Xperia™ που λειτουργούν με Android Oreo.

  Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, πάμε!

  Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι το μενού Ρυθμίσεις έχει ανανεωθεί πλήρως. Βελτιώθηκε η οργάνωση των διαφόρων τύπων ρυθμίσεων και υπάρχουν αρκετές νέες ενότητες. Μην ανησυχείτε, θα εξοικειωθείτε πολύ γρήγορα! Αν δυσκολεύεστε να βρείτε μια συγκεκριμένη ρύθμιση, να θυμάστε ότι μπορείτε να την αναζητήσετε πατώντας στον μεγεθυντικό φακό στο επάνω μέρος του μενού Ρυθμίσεις.

  Τώρα απολαύστε το Xperia™ και μην ξεχνάτε να συνεχίσετε την εξερεύνηση του νέου σας λογισμικού, του Android 8.0!

  Η διαθεσιμότητα των ενημερώσεων του λογισμικού εξαρτάται από τη συσκευή, τη χώρα ή/και τον πάροχό σας. Λάβετε υπόψη ότι ανεξάρτητα από την έκδοση Android ορισμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες μπορεί επίσης να διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή σας.