Πληροφορίες ενημέρωσης λογισμικού για Android TV™ – Φθινόπωρο 2020

  Μια σημαντική ενημέρωση λογισμικού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Φθινόπωρο του 2020 για το μοντέλο Android TV που διαθέτετε. Αυτό το άρθρο εξηγεί τα νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά, καθώς και άλλες αλλαγές που παρέχονται με αυτήν την ενημέρωση. Λάβετε υπόψη ότι μερικά χαρακτηριστικά μπορεί να περιλαμβάνονται ήδη σε ορισμένα μοντέλα τηλεόρασης του 2020.

  Όταν είστε έτοιμοι να ενημερώσετε το λογισμικό της τηλεόρασης, πατήστε το κουμπί HELP στο τηλεχειριστήριο και επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού συστήματος.
  Να θυμάστε ότι η ενημέρωση λογισμικού κυκλοφορεί σε στάδια και μπορεί να μην είναι ακόμα διαθέσιμη για την τηλεόρασή σας.

  Αν έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή Αυτόματος έλεγχος για ενημερώσεις, θα λάβετε αυτόματα μια ειδοποίηση για να ενημερώσετε την τηλεόραση όταν η ενημέρωση λογισμικού είναι διαθέσιμη.

  Χαρακτηριστικά και αλλαγές

  Νέα χαρακτηριστικά
  Βελτιωμένα χαρακτηριστικά
  Άλλες αλλαγές

  Σχετικά προϊόντα

  Target model list

  Νέα χαρακτηριστικά

  • Εμφάνιση συμβουλών για τις φωνητικές εντολές

  Οι συμβουλές για τις φωνητικές εντολές θα εμφανίζονται στην οθόνη της τηλεόρασης, αν πείτε τη φράση “Ok Google, Voice hints” (Ok Google, Συμβουλές φωνητικών εντολών) στην τηλεόραση (μόνο για μοντέλα με ενσωματωμένο μικρόφωνο) ή τη φράση “Voice hints” (Συμβουλές φωνητικών εντολών) στο μικρόφωνο του τηλεχειριστηρίου.
  Αυτές οι συμβουλές σάς διευκολύνουν να κατανοήσετε ποια φωνητική εντολή πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε μια ενέργεια στην τηλεόρασή σας.

  *Διαθέσιμες γλώσσες (από 1 Νοεμβρίου 2020)

  • Φωνητικές εντολές που υποστηρίζονται από το Μενού εισόδων/τις Γρήγορες ρυθμίσεις/το Μενού TV

  Τώρα, μπορείτε να χειριστείτε αυτά τα μενού με τη φωνή σας, λέγοντας τις φράσεις:

  • OK Google, Μενού εισόδων”,
  • OK Google, Γρήγορες ρυθμίσεις” και
  • OK Google, Μενού TV

  στην τηλεόραση με ενσωματωμένο μικρόφωνο.
  Τα μενού των οποίων ο χειρισμός μπορεί να γίνει μέσω φωνής υποδεικνύονται με ένα εικονίδιο φωνής , όπως φαίνεται παρακάτω.

  Εικονίδια φωνής στην οθόνη Γρήγορων ρυθμίσεων

  *Διαθέσιμες γλώσσες (από 1 Νοεμβρίου 2020)

  • Ενεργοποιημένη φωνητική αναζήτηση για εγγεγραμμένο περιεχόμενο

  Μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που θέλετε να παρακολουθήσετε από την επιλογή Λίστα εγγεγραμμένων τίτλων με τη φωνή σας, λέγοντας τη φράση “Ok Google, Λίστα εγγεγραμμένων τίτλων” στην τηλεόραση με ενσωματωμένο μικρόφωνο.
  Για παράδειγμα, αφού πείτε Λίστα εγγεγραμμένων τίτλων, πείτε “Ψυχαγωγικά” και μετά “3ο” για να γίνει αναπαραγωγή του τρίτου προγράμματος στο είδος Ψυχαγωγικά.
  Τα μενού των οποίων ο χειρισμός μπορεί να γίνει μέσω φωνής υποδεικνύονται με ένα εικονίδιο φωνής , όπως φαίνεται παρακάτω.

  Εικονίδια φωνής στην οθόνη "Λίστα εγγεγραμμένων τίτλων"

  *Διαθέσιμες γλώσσες (από 1 Νοεμβρίου 2020)

  • Υποστήριξη εφαρμογής Apple TV

  Με την εφαρμογή Apple TV στην τηλεόρασή σας μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Apple TV+ και σε premium κανάλια Apple TV, καθώς και να αγοράζετε ή να νοικιάζετε πάνω από 100.000 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Μπορείτε να εγγραφείτε στο Apple TV+ στην εφαρμογή Apple TV στην τηλεόραση, στο iPhone, στο iPad, στο iPod touch και στο Mac ή στη διεύθυνση tv.apple.com.
  *Τα λεκτικά σήματα Apple, Apple TV, iPhone, iPad, iPod touch και Mac είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc.

  Επιστροφή στην κορυφή

  Βελτιωμένα χαρακτηριστικά

  • Εύκολες ρυθμίσεις για συνδεδεμένες συσκευές

  Αν συνδέσετε μια συσκευή στην τηλεόραση ενώ η τηλεόραση είναι ενεργοποιημένη, η συνδεδεμένη συσκευή θα εντοπιστεί και θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στην οθόνη της τηλεόρασης. Από εκεί, ακολουθήστε τον οδηγό ρύθμισης για να διαμορφώσετε εύκολα τις απαιτούμενες ρυθμίσεις. Ειδικότερα για το PlayStation®4, οι ρυθμίσεις για την Μορφή σήματος HDMI και τη Λειτουργία Εικόνας θα ολοκληρωθούν αυτόματα.

  • Βελτίωση της εμφάνισης συσκευών HDMI στο Μενού εισόδων

  Μετά την ενημέρωση, θα εμφανίζονται μόνο οι είσοδοι HDMI των συνδεδεμένων συσκευών. (Εκτός από τα ηχοσυστήματα)
  Οθόνη μενού εισόδων

  1. Πριν από την ενημέρωση
  2. Μετά την ενημέρωση
  • Βελτίωση της χρήσης των συνδεδεμένων συσκευών HDMI

  Όταν συνδέεται μια συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία HDMI-CEC, μπορείτε να εμφανίσετε ένα μενού λειτουργιών πατώντας το κουμπί DISPLAY*.
  Κουμπί (Info)
  Με αυτήν την ενέργεια, μπορείτε να προσαρμόσετε το μενού για να αφαιρέσετε τυχόν λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.

  • Αυτόματη προσθήκη στοιχείων στο Μενού εισόδων/στις Γρήγορες ρυθμίσεις

  Ανάλογα με τη χρήση που κάνετε, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά προστέθηκαν αυτόματα στο Μενού εισόδων, ενώ οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνά προστέθηκαν αυτόματα στις Γρήγορες ρυθμίσεις.

  • Προσθήκη συντομεύσεων προσβασιμότητας στις Γρήγορες ρυθμίσεις

  Οι συντομεύσεις για τις ρυθμίσεις TalkBack, Μεγέθυνση κειμένου και Πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης προστέθηκαν στις Γρήγορες ρυθμίσεις, ώστε να μπορείτε να τις ενεργοποιείτε και να τις απενεργοποιείτε απευθείας.

  • Περιβάλλον χρήσης (UI) στη ρύθμιση εμπλουτισμένης εικόνας με περιγραφές και γραφικά

  Το περιβάλλον χρήσης στις ρυθμίσεις Εικόνας άλλαξε, ώστε κάθε στοιχείο ρύθμισης να διαθέτει μια οπτική επεξήγηση των διαθέσιμων επιλογών.

  • Βελτίωση γονικού ελέγχου

  Μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση των εφαρμογών και τον χρόνο χρήσης της τηλεόρασης. (Διάρκεια χρήσης οθόνης)
  Εφόσον τόσο το χρονικό εύρος όσο και η διάρκεια του περιορισμένου χρόνου μπορούν να οριστούν από τους γονείς, μπορούν να ελέγχουν με ασφάλεια το χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους βλέποντας βίντεο και παίζοντας παιχνίδια.

  Τρόπος χρήσης του Γονικού ελέγχου:

  Πατήστε το κουμπί HOME και μετά επιλέξτε ΡυθμίσειςΠροτιμήσεις συσκευήςΓονικός έλεγχοςChannels & External inputs (Κανάλια και εξωτερικές είσοδοι), Εφαρμογές ή Διάρκεια χρήσης οθόνης.

  • Βελτίωση μενού ρυθμίσεων καναλιών

  Το περιβάλλον χρήσης για τη ρύθμιση καναλιού άλλαξε, διευκολύνοντας τη διαμόρφωση των απαραίτητων ρυθμίσεων παρακολουθώντας παράλληλα την οθόνη.

  • Βελτίωση του Μενού TV/Guide

  Αν πατήσετε το κουμπί TV στο τηλεχειριστήριο για να εμφανίσετε τη λίστα καναλιών που μεταδίδονται, μπορείτε να εμφανίσετε αναλυτικές πληροφορίες για το τρέχον και το επόμενο τηλεοπτικό πρόγραμμα πατώντας το (επάνω) κουμπί.
  Επίσης, είδη όπως Ψυχαγωγικά προστέθηκαν στο Μενού TV και στο Guide, ώστε να βρίσκετε γρηγορότερα το πρόγραμμα που θέλετε να παρακολουθήσετε.

  • Βελτίωση λίστας εγγεγραμμένων τίτλων

  Η Λίστα εγγεγραμμένων τίτλων είναι πλέον πιο εύχρηστη. Για παράδειγμα, μπορείτε να εμφανίσετε την ίδια τηλεοπτική σειρά σε ένα φάκελο.

  • Βελτίωση μενού ειδοποιήσεων

  Όταν η στάθμη μπαταρίας του τηλεχειριστηρίου είναι χαμηλή, θα λάβετε ειδοποίηση από το μενού ειδοποιήσεων.(Εκτός της σειράς AF9, ZF9)
  Επίσης, θα λάβετε ειδοποίηση όταν ο ελεύθερος χώρος του USB HDD είναι σε χαμηλό επίπεδο.

  Επιστροφή στην κορυφή

  Άλλες αλλαγές

  • Tυποποίηση ρυθμίσεων γλώσσας

  Οι ρυθμίσεις γλώσσας έχουν τυποποιηθεί, όπως και με τα smartphone. Εφόσον η ρύθμιση γλώσσας ισχύει για τη γλώσσα φωνητικής αναζήτησης και για τη γλώσσα που εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης, είναι πλέον ευκολότερο για όλους να χρησιμοποιούν την τηλεόραση.

  • Αλλαγή της οθόνης Βοήθειας

  Ο σχεδιασμός της οθόνης Βοήθειας που εμφανίζεται όταν πατάτε το κουμπί HELP στο τηλεχειριστήριο άλλαξε.

  • Αλλαγή του ονόματος ρύθμισης της Ρύθμισης καλωδιακού/δορυφορικού αποκωδικοποιητή σε TV box setup (Ρύθμιση αποκωδικοποιητή τηλεόρασης)

  Έγινε αλλαγή σε όνομα ρύθμισης που είναι πιο εύκολα κατανοητό.

  • Ενεργοποίηση της λειτουργίας αποκωδικοποιητή τηλεόρασης με το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρωσία)

  Η επιλογή ρύθμισης αποκωδικοποιητή τηλεόρασης προστέθηκε στη διαδρομή Παρακολούθηση TVΕξωτερικές είσοδοι στο μενού Ρυθμίσεις.
  Η ολοκλήρωση της λειτουργίας Ρύθμιση αποκωδικοποιητή τηλεόρασης θα σας επιτρέψει να χειριστείτε τον αποκωδικοποιητή της τηλεόρασης με το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.
  Επιπλέον, τα προγράμματα του τηλεοπτικού δέκτη μπορούν πλέον να εμφανίζονται στις επιλογές Μενού TV και Guide.

  • Το YouView είναι τώρα εφαρμογή (Ηνωμένο Βασίλειο)

  Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή YouView, πατήστε το κουμπί TV στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ή επιλέξτε LIVE TV & CATCHUP στο μενού Αρχικής οθόνης της τηλεόρασης.
  Αν έχετε συνδεθεί με λογαριασμό Google, μπορείτε πλέον να απολαύσετε τις πιο πρόσφατες λειτουργίες YouView.

  Επιστροφή στην κορυφή