Αναγνωριστικό άρθρου : 00201020 / Τελευταία τροποποίηση : 19/07/2022Εκτύπωση

Προσοχή για πλαστές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Sony “NP-FZ100”

  Q1: Τι είναι η πλαστή επαναφορτιζόμενη μπαταρία Sony NP-FZ100;

  A1: Είναι μια μπαταρία που είναι παρόμοια με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία Sony NP-FZ100, η οποία χρησιμοποιεί το λογότυπο της Sony χωρίς άδεια.

  Q2: Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των πλαστών και των γνήσιων προϊόντων; Γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί οι διαφορές;

  A2: Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πλαστών προϊόντων και τα χαρακτηριστικά αυτών των πλαστών προϊόντων αλλάζουν συνεχώς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε ανακοινώσει τις διαφορές. Επί του παρόντος, έχουμε επιβεβαιώσει μια περίπτωση σχετικά με ένα πλαστό προϊόν στο οποίο το σχήμα του ακροδέκτη σύνδεσης με τη φωτογραφική μηχανή είναι εσφαλμένο (η μπαταρία δεν συνδέεται με τη φωτογραφική μηχανή κ.λπ.).

  Q3: Τι πρέπει να κάνω αν η μπαταρία μου είναι πλαστή;

  A3: Η Sony δεν πραγματοποιεί ανταλλαγές με γνήσια προϊόντα και δεν παρέχει υποστήριξη για οποιοδήποτε τέτοιο πρόβλημα. Ρωτήστε στο κατάστημα όπου αγοράσατε το προϊόν.

  Q4: Πώς μπορούν οι καταναλωτές να διακρίνουν τα γνήσια από τα πλαστά προϊόντα στα καταστήματα; Τι πρέπει να κάνουν αν δεν μπορούν να τα διακρίνουν;

  A4: Τα περισσότερα πλαστά προϊόντα έχουν σχεδόν πανομοιότυπη συσκευασία και παρόμοια εμφάνιση με τα προϊόντα μας, συνεπώς είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε ένα πλαστό προϊόν μόνο από την εμφάνιση. Ρωτήστε στο κατάστημα όπου αγοράσατε το προϊόν.

  Q5: Τα πλαστά προϊόντα διανέμονταιμόνο σε αυτήν την περιοχή;

  A5: Τα πλαστά προϊόντα διανέμονται επίσης και σε άλλες περιοχές.

  Q6: Ποια είναι τα συμπτώματα για παραδείγματα προϊόντων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αναφέρονται στο Internet;

  A6: Δεν μπορούμε να δώσουμε μια σαφή απάντηση για τα ακριβή συμπτώματα, αλλά ορισμένα παραδείγματα συμπτωμάτων είναι τα εξής:

    • Δεν ενεργοποιείται.

    • Απενεργοποιείται χωρίς προειδοποίηση κατά τη χρήση και τα δεδομένα δεν εγγράφονται σωστά.

  • Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι μικρότερη από εκείνη της γνήσιας μπαταρίας.

  Q7: Έχουν γίνει ατυχήματα που οφείλονται σε πλαστά αντικείμενα;

  A7: Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σχετικά με επιμέρους περιπτώσεις.

  Η Sony έχει επιβεβαιώσει ότι πωλούνται πλαστές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες “NP-FZ100”, οι οποίες φέρουν το λογότυπο της Sony και έχουν παρόμοια εμφάνιση με τη γνήσια μπαταρία Sony.

  Έχει επιβεβαιωθεί ότι όταν συνδεθούν και χρησιμοποιηθούν με τη φωτογραφική μηχανή, οι πλαστές μπαταρίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όπως:

  • αποτυχία ενεργοποίησης της φωτογραφικής μηχανής,
  • απροσδόκητη απενεργοποίηση της φωτογραφικής μηχανής, με αποτέλεσμα εσφαλμένη εγγραφή δεδομένων.

  Έχει επιβεβαιωθεί επίσης ότι οι πλαστές μπαταρίες έχουν μειωμένη χωρητικότητα σε σχέση με τις γνήσιες μπαταρίες που διανέμονται στην αγορά. Η χρήση πλαστών μπαταριών εμπεριέχει τον κίνδυνο φωτιάς ή έκρηξης.

  Ως εκ τούτου, σας παροτρύνουμε να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε οποιαδήποτε επαναφορτιζόμενη μπαταρία Sony, συμπεριλαμβανομένης της NP-FZ100, και να βεβαιώνεστε ότι δεν αγοράζετε μια πλαστή μπαταρία.

  Η Sony δεν φέρει καμία ευθύνη για βλάβες προϊόντων που ενδέχεται να προκύψουν λόγω της χρήσης πλαστών επαναφορτιζόμενων μπαταριών. Επιπλέον, έχετε υπόψη ότι η Sony δεν ανταλλάσσει οποιοδήποτε πλαστό προϊόν με γνήσιο και δεν επισκευάζει οποιαδήποτε πλαστά προϊόντα.

  Η Sony εφιστά πάντα την προσοχή αναφορικά με τις πλαστές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και συνιστά ανεπιφύλακτα να αγοράζετε και να χρησιμοποιείτε μόνο γνήσιες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Sony.