Ισχύει για τα μοντέλα

Αυτές οι πληροφορίες αφορούν τα παρακάτω μοντέλα:
 • DSC-RX10

Σχετικά με αυτήν τη λήψη

 • Όνομα: Ενημέρωση υλικολογισμικού στην έκδοση 2.00 για το μοντέλο DSC-RX10 (Windows)
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας:28/08/2014
 • Πλεονεκτήματα και βελτιώσεις
  • Επιτρέπει τη λήψη ταινιών 60p/30p/24p/120p στη μορφή XAVC S που υποστηρίζει υψηλούς ρυθμούς bit
   (1920×1080) 50p/25p, (1280×720) 100p, (1920×1080) 60p/30p/24p, (1280×720) 120p
   Σημείωση: Όταν εγγράφετε μια ταινία στη μορφή XAVC S, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε κάρτα SDXC κατηγορίας 10 ή υψηλότερης ταχύτητας.

Απαιτήσεις συστήματος

Λειτουργικά συστήματα

Η τελευταία έκδοση της ενημέρωσης υλικολογισμικού είναι συμβατή με τις εκδόσεις των Microsoft Windows που χρησιμοποιούνται ευρέως:
 • Windows® Vista* SP2
 • Windows® 7 SP1
 • Windows® 8
 • Windows® 8.1
  Σημειώσεις:
  * Δεν υποστηρίζεται η έκδοση Starter.

Υλικό υπολογιστή

Η τελευταία έκδοση της ενημέρωσης υλικολογισμικού είναι συμβατή με το παρακάτω υλικό:
 • Χώρος στο σκληρό δίσκο: 200 MB ή περισσότερος
 • Μνήμη RAM: 512 MB ή περισσότερη
  Σημείωση: Κλείστε όλες τις άλλες εφαρμογές λογισμικού προτού ενημερώσετε το υλικολογισμικό.
 • Πηγή τροφοδοσίας της κάμερας
  • Πλήρως φορτισμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50
   Σημείωση: Η ενημέρωση μπορεί να εκτελεστεί μόνο όταν η υπολειπόμενη στάθμη της μπαταρίας είναι (τρεις γραμμές) ή υψηλότερη. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία.
 • Καλώδιο USB που συνοδεύει την κάμερα

  Σημείωση: Η λειτουργικότητα ενημέρωσης δεν είναι εγγυημένη με κανένα άλλο καλώδιο USB.

Λήψη

Σημαντικές σημειώσεις:

 • Όταν εκτελείτε την ενημέρωση υλικολογισμικού, χρησιμοποιήστε μια πλήρως φορτισμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50
 • Μην αφαιρείτε την μπαταρία κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Διαφορετικά, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η χρήση της κάμερας λόγω του απότομου τερματισμού λειτουργίας
 • Αφαιρέστε από πριν την κάρτα μνήμης από την κάμερα
 • Η ενημέρωση του υλικολογισμικού διαρκεί περίπου 15 λεπτά, συνεπώς αποτρέψτε τον υπολογιστή σας από το να μεταβεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Σε περίπτωση που ο υπολογιστής μεταβεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας και η ενημέρωση διακοπεί, επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία ενημέρωσης από την αρχή.

Τρόπος λήψης του προγράμματος ενημέρωσης υλικολογισμικού:

 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί ως χρήστης με δικαιώματα διαχειριστή.
 2. Στο κάτω μέρος της σελίδας, διαβάστε την αποποίηση ευθυνών και αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Download [Λήψη].
 3. Αρχίζει η λήψη του αρχείου [Update_DSCRX10V200.exe].
 4. Αποθηκεύστε το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας (συνιστάται).

  Για χρήστες των Windows 8:

  Με τις αρχικές ρυθμίσεις του Internet Explorer, το αρχείο ενημέρωσης θα αποθηκευτεί στο φάκελο [Downloads] (Λήψεις). Κάντε κλικ στο πλακίδιο [Desktop] (Επιφάνεια εργασίας) από την οθόνη [Start] (Έναρξη) και εντοπίστε το αρχείο λήψης στο φάκελο [Downloads] (Λήψεις) χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση.

Εγκατάσταση

Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία η λήψη του αρχείου, είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε την ενημέρωση υλικολογισμικού στην έκδοση 2.00 για το μοντέλο DSC-RX10.

Βήμα 1: Εκκίνηση του προγράμματος ενημέρωσης υλικολογισμικού

 1. Κλείστε όλα τα προγράμματα που εκτελούνται εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή σας.
 2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο λήψης [Update_DSCRX10V200.exe] για να εκκινήσετε το πρόγραμμα ενημέρωσης υλικολογισμικού.


  Εμφανίζεται το παράθυρο του προγράμματος ενημέρωσης υλικολογισμικού.

 3. Ενεργοποιήστε την κάμερα και, σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος ενημέρωσης υλικολογισμικού, επιλέξτε στην κάμερα [Menu] (Μενού) -> [Setup] (Ρύθμιση), υποσελίδα 3 -> [USB Connection] (Σύνδεση USB) και βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένος ο τρόπος λειτουργίας [Mass Storage] (Μαζική αποθήκευση). Αν είναι επιλεγμένος ένας διαφορετικός τρόπος λειτουργίας από τον [Mass Storage] (Μαζική αποθήκευση), επιλέξτε [Mass Storage] (Μαζική αποθήκευση).

 4. Αφαιρέστε από πριν την κάρτα μνήμης από την κάμερα. Συνδέστε την κάμερα στον υπολογιστή με το παρεχόμενο καλώδιο USB.

  Αν ο υπολογιστής δεν μπορεί να εντοπίσει την κάμερα, εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή το μήνυμα "Could not find the camera for this update" [Δεν βρέθηκε η κάμερα για αυτή την ενημέρωση]. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δοκιμάστε τα εξής:
  - Αποσυνδέστε το καλώδιο USB και συνδέστε το ξανά.
  - Αν ο υπολογιστής διαθέτει πολλαπλές υποδοχές USB, δοκιμάστε με τις άλλες υποδοχές. Ο υπολογιστής σας ενδέχεται να διαθέτει μερικές υποδοχές USB στο πίσω μέρος.


  Μερικές φορές, όταν η κάμερα είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή με το καλώδιο USB, ενδέχεται να εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή ένα μήνυμα που σας προτρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, αφαιρέστε την μπαταρία από την κάμερα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τη διαδικασία αρχίζοντας από την ενότητα "2. Εκκίνηση του προγράμματος ενημέρωσης υλικολογισμικού".
 5. Επιβεβαιώστε ότι το εικονίδιο "Ασφαλής κατάργηση υλικού" εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών, στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του υπολογιστή.
 6. Αφού επιβεβαιώσετε τα παραπάνω, κάντε κλικ στο Next [Επόμενο] στο παράθυρο του προγράμματος ενημέρωσης υλικολογισμικού. Στο παράθυρο του προγράμματος ενημέρωσης υλικολογισμικού εμφανίζεται η Εικόνα 1 και στην οθόνη LCD της κάμερας εμφανίζεται η Εικόνα 2.

  Σημείωση: Από αυτό το χρονικό σημείο και στο εξής, μην απενεργοποιείτε την κάμερα μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωση του υλικολογισμικού.

  Εικόνα 1Εικόνα 2

 7. Αφού επιβεβαιώσετε ότι εμφανίζονται οι οθόνες στις Εικόνες 1 και 2, κάντε κλικ στο [Next] (Επόμενο). Στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης εμφανίζονται η τρέχουσα έκδοση και η έκδοση μετά την ενημέρωση. (Εικόνα 3)
 8. Αφού επιβεβαιώσετε ότι το Current Version (Τρέχουσα έκδοση) είναι χαμηλότερη από 2.00, κάντε κλικ στο [Next] (Επόμενο).
  Αν εμφανιστεί η οθόνη στην Εικόνα 4, δεν απαιτείται ενημέρωση. Σύμφωνα με το μήνυμα, διακόψτε τη σύνδεση USB και κάντε κλικ στο Finish [Τέλος]. Απενεργοποιήστε την κάμερα, αφαιρέστε την μπαταρία, επανατοποθετήστε την μπαταρία και ενεργοποιήστε την κάμερα.

  Εικόνα 3: Απαιτείται ενημέρωση.

  Εικόνα 4: Δεν απαιτείται ενημέρωση.

 9. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Ασφαλής κατάργηση υλικού" της γραμμής εργασιών στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του υπολογιστή για να διακόψετε τη σύνδεση USB, σύμφωνα με τις οδηγίες στην Εικόνα 5.
  Σημείωση: Διατηρήστε συνδεδεμένο το καλώδιο USB, ακόμα και αφού διακόψετε τη σύνδεση USB στον υπολογιστή με την παραπάνω λειτουργία.
  Εικόνα 5

 10. Πατήστε το κέντρο του τροχού ελέγχου για να εκτελέσετε επαναφορά της κάμερας.

  Σημείωση: Η οθόνη σβήνει όταν πατάτε το κουμπί. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
 11. Κάντε κλικ στο Next [Επόμενο] στο παράθυρο του προγράμματος ενημέρωσης υλικολογισμικού (Εικόνα 5).
 12. Μετά την επαναφορά, επαληθεύεται η επανασύνδεση της κάμερας και εμφανίζεται η οθόνη στην Εικόνα 6.
 13. Κάντε κλικ στο Run [Εκτέλεση] για να ξεκινήσετε την ενημέρωση. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης (περίπου 10 λεπτά), εμφανίζεται μια γραμμή προόδου.
  Σημείωση: Ποτέ μην απενεργοποιείτε την κάμερα και μην αποσυνδέετε το καλώδιο USB κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.
  Εικόνα 6

 14. Όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση, εμφανίζεται η οθόνη στην Εικόνα 7. Η κάμερα επανεκκινείται αυτόματα.

  Σημείωση: Το μήνυμα "Recovering data. Please wait..." (Ανάκτηση δεδομένων. Περιμένετε...) ενδέχεται να εμφανιστεί για μερικά λεπτά πριν από την επανεκκίνηση. Φροντίστε να διατηρήσετε ενεργοποιημένη την κάμερα και περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί ξανά η εικόνα στην οθόνη LCD.

  Όταν εμφανιστεί η εικόνα στην οθόνη LCD, κάντε κλικ στο [Finish] (Τέλος) και αποσυνδέστε το καλώδιο USB.
  Εικόνα 7

 15. Απενεργοποιήστε την κάμερα, αφαιρέστε την μπαταρία, επανατοποθετήστε την μπαταρία και ενεργοποιήστε ξανά την κάμερα.

Βήμα 2: Επιβεβαίωση ότι η έκδοση υλικολογισμικού της κάμερας είναι 2.00


Στην κάμερα, επιλέξτε [Menu] (Μενού) -> [Setup] (Ρύθμιση), υποσελίδα 6 -> [Version] (Έκδοση). Αν εμφανίζεται η ένδειξη "Ver. 2.00" (όπως φαίνεται παρακάτω), τότε η έκδοση υλικολογισμικού είναι 2.00.
Βήμα 3: Εκτέλεση αρχικοποίησης

Φροντίστε να εκτελέσετε αρχικοποίηση της συσκευής αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης υλικολογισμικού.
Βήμα 1: Στην κάμερα, επιλέξτε [Menu] (Μενού), μεταβείτε
στην υποσελίδα 6 της επιλογής [Setup] (Ρύθμιση) και επιλέξτε
[Setting Reset] (Επαναφορά ρυθμίσεων).
Βήμα 2: Επιλέξτε [Initialize] (Αρχικοποίηση).Βήμα 3: Επιβεβαιώστε κάνοντας δύο φορές κλικ στο [OK].

Αφού αρχικοποιηθεί, η κάμερα επανεκκινείται αυτόματα.

Σημείωση: Αν η συσκευή δεν αρχικοποιηθεί, ενδέχεται να είναι ανενεργή η εγγραφή XAVC S. Σε αυτή την περίπτωση, αφαιρέστε την μπαταρία και τοποθετήστε την ξανά. Εκτελέστε ξανά αυτό το βήμα.