Αναγνωριστικό άρθρου : 00190155 / Τελευταία τροποποίηση : 11/12/2017Εκτύπωση

Προϊόντα παράλληλης εισαγωγής από χώρες εκτός του ΕΟΧ και της Ελβετίας

  Η Sony γνωρίζει ότι ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης εισάγουν αυθεντικά προϊόντα Sony από χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και της Ελβετίας για πώληση σε καταναλωτές του ΕΟΧ και της Ελβετίας.  Συχνά, αυτά τα προϊόντα προορίζονται για τις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας που ενδέχεται να απαιτούν άλλα πρότυπα και άλλου είδους νομική συμμόρφωση.

  Αν είστε κάτοικος του ΕΟΧ ή της Ελβετίας και αγοράζετε ένα προϊόν από κάποιον από αυτούς τους εμπόρους λιανικής πώλησης ή αγοράζετε ένα προϊόν από χώρα εκτός του ΕΟΧ ή της Ελβετίας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με την αγορά προϊόντων που ορίζονται ως "Παράλληλη εισαγωγή". Μια παράλληλη εισαγωγή (παραεισαγωγή) ενδέχεται να περιγράφεται ως η εισαγωγή ενός μη πλαστού προϊόντος από χώρα εκτός του ΕΟΧ ή της Ελβετίας.

  Οι καταναλωτές εντός ΕΟΧ και Ελβετίας μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι παράλληλες εισαγωγές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, γιατί τα προϊόντα δεν έχουν ρυθμιστεί ούτε προσαρμοστεί για την τοπική αγορά τους. Για παράδειγμα:

  • Ενδέχεται να μην φέρουν το σήμα CE το οποίο είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το οποίο δηλώνει (μεταξύ άλλων) ότι το προϊόν συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις ασφάλειας και ως εκ τούτου μπορεί να κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά.
  • Οι παράλληλες εισαγωγές δεν καλύπτονται από την πολιτική επισκευών της Sony για τον ΕΟΧ και την Ελβετία και ως εκ τούτου η υποστήριξη σέρβις δεν θα καλύπτεται από την εγγύηση κατασκευής της Sony*. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει κάλυψη μέσω εγγύησης ακόμη κι αν το προϊόν παραληφθεί με πρόβλημα, σε κάποιο κέντρο επισκευής του ΕΟΧ ή της Ελβετίας. Μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για την πολιτική εγγύησης που ακολουθούμε:     
   http://services.sony.gr/support/el/warranty/general.
  • Δεδομένου ότι η Sony δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει προϊόντα παράλληλης εισαγωγής στην αγορά του ΕΟΧ και της Ελβετίας, τα εν λόγω προϊόντα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την αποκόμιση οφέλους από τις ευρωπαϊκές προωθητικές καμπάνιες.
  • Στη συσκευασία ενδέχεται να μην περιλαμβάνεται εξάρτημα τροφοδοσίας (τροφοδοτικό/καλώδιο) κατάλληλο για τον ΕΟΧ ή την Ελβετία ή πιθανώς να περιλαμβάνεται εξάρτημα τροφοδοσίας που δεν παρασχέθηκε από τη Sony και ως εκ τούτου η Sony δεν ήταν σε θέση να κάνει τους σχετικούς ελέγχους ποιότητας.
  • Τα προϊόντα και τα αξεσουάρ που προορίζονταν για άλλες χώρες/περιοχές ενδέχεται να μην είναι συμβατά μεταξύ τους.

  Μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο για να βρείτε έναν εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Sony στην περιοχή σας:
  https://www.sony.gr/dealerlocator/search

  * Τα τουριστικά μοντέλα τα οποία έχουν κάρτα τουριστικής περιορισμένης εγγύησης ενδέχεται να καλύπτονται από την εγγύηση κατασκευής της Sony, ακόμη κι αν έχουν αγοραστεί από χώρες εκτός του ΕΟΧ ή της Ελβετίας.