Πώς να ενισχύσετε την μπαταρία σας

  Οι περισσότεροι έχουμε τα smartphone μαζί μας όλη την ημέρα και τα χρησιμοποιούμε για διάφορες εργασίες. Οπότε είναι λογικό να θέλουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας! Ευτυχώς, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια εύκολα βήματα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

  Πάντα μπορείτε να κάνετε κάτι

  Για παράδειγμα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ενεργοβόρες υπηρεσίες κοινοποίησης τοποθεσίας, να μειώσετε το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης ή να περιορίσετε τη συνδεσιμότητα της συσκευής σας με ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης ή απενεργοποίηση του Bluetooth. Με αυτές τις ενέργειες η μπαταρία σας θα έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια. Όμως τι γίνεται αν ο τρόπος ζωής σας, οι συνήθειες ή τα χόμπι σας περιορίζουν τη συχνότητα φόρτισης της μπαταρίας σας;

  Κανένα πρόβλημα! Το Xperia διαθέτει μεγάλη γκάμα εντυπωσιακών λειτουργιών εξοικονόμησης ισχύος. Οι επιλογές ποικίλλουν ανάλογα με τη συσκευή σας και την έκδοση Android που χρησιμοποιεί, όμως όλες θα κάνουν την μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο – χρειάζεται μόνο να αποφασίσετε ποια λειτουργία ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας και έπειτα να την ενεργοποιήσετε. Μάλιστα για ορισμένες λειτουργίες δεν χρειάζεται καν αυτό – απλώς ενεργοποιούνται και εκτελούνται στο παρασκήνιο όταν χρειαστεί.

  Καλό είναι να έχετε υπόψη ότι οποιαδήποτε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας θα περιορίσει συνήθως τις δραστηριότητες παρασκηνίου όπως τον συγχρονισμό email, τις ειδοποιήσεις και τις υπηρεσίες κοινοποίησης της τοποθεσίας, ενώ δεν θα επηρεαστούν καθόλου οι κλήσεις και τα μηνύματα.

  Άρα πότε χρειάζεται αυτή η επιπλέον ενέργεια;

  Στη δουλειά ή στον ελεύθερο χρόνο;

  Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για πολλές ώρες στη δουλειά ή για καθημερινές δραστηριότητες όπως για να διαβάσετε ειδήσεις, να τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο, και ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να τη φορτίσετε όπως υπό κανονικές συνθήκες, η ιδανική επιλογή για εσάς είναι η ενεργοποίηση της λειτουργίας STAMINA. Η λειτουργία STAMINA μειώνει την κατανάλωση μπαταρίας και αυξάνει σημαντικά τον συνολικό χρόνο αναμονής. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία STAMINA χειροκίνητα όποτε χρειαστεί να εξοικονομήσετε ενέργεια ή αφήστε την να ενεργοποιηθεί αυτόματα σε ένα επίπεδο μπαταρίας που θα ορίσετε εσείς.

  Γιατί να προβληματίζεστε;

  Δεν χρειάζεται! Η Προσαρμοστική μπαταρία είναι μια ενσωματωμένη λειτουργία που εφαρμόζει τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Σταδιακά θα μάθει και αυτόματα θα περιορίζει τις δραστηριότητες παρασκηνίου των μη χρησιμοποιούμενων εφαρμογών, αποτρέποντας έτσι την εξάντληση της μπαταρίας. Το θετικό είναι ότι η λειτουργία αυτή είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, επομένως δεν χρειάζεται ρύθμιση. Απλώς αφήστε την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει τη δουλειά της!

  Η φόρτιση δεν είναι πρόβλημα

  Να θυμάστε ότι αν η φόρτιση της συσκευής συνεχίζεται για πολλή ώρα αφού φτάσει στο 100%, η μπαταρία θα υποστεί ζημιά. Για να μην συμβεί αυτό και για να παραταθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, πολλές συσκευές Xperia διαθέτουν μια ενσωματωμένη λειτουργία που λέγεται Φροντίδα μπαταρίας. Αναγνωρίζει αυτόματα τις επαναλαμβανόμενες συνήθειες φόρτισης και ελέγχει τη συχνότητα φόρτισης, ώστε η μπαταρία να φτάνει στο 100% λίγο πριν αποσυνδέσετε τον φορτιστή.

  Ταχεία φόρτιση

  Αν η συσκευή Xperia υποστηρίζει το πρότυπο USB Power Delivery, θα εκπλαγείτε με την ταχύτητα ολοκλήρωσης της φόρτισης. Το USB Power Delivery μπορεί να στείλει περισσότερα βολτ και αμπέρ στη συσκευή σας σε σχέση με τα προηγούμενα πρότυπα ταχείας φόρτισης, οπότε όταν συνδυάζεται με συμβατό φορτιστή και καλώδιο, μπορείτε να κερδίσετε ώρες χρήσης με μόλις λίγα λεπτά φόρτισης. Όταν βιάζεστε, αυτή η επιπλέον ταχύτητα μπορεί πραγματικά να σας σώσει!

  Αν δεν είστε σίγουροι ποια λειτουργία ή ποιες λειτουργίες θα ταίριαζαν καλύτερα στις ανάγκες και τις συνήθειές σας, απλώς δοκιμάστε τις, τη μία μετά την άλλη. Είναι απλούστατο και θα εντυπωσιαστείτε με την εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας!

  Επισημαίνεται ότι το άρθρο δεν αφορά συγκεκριμένο προϊόν. Επομένως, οι λειτουργίες που περιγράφονται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή ή/και την έκδοση του λογισμικού.