Πώς να ενισχύσετε την μπαταρία σας

  Οι περισσότεροι έχουμε τα smartphone μαζί μας όλη την ημέρα και τα χρησιμοποιούμε για διάφορες εργασίες. Οπότε είναι λογικό να θέλουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας! Ευτυχώς, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια εύκολα βήματα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

  Πάντα μπορείτε να κάνετε κάτι

  Για παράδειγμα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ενεργοβόρες υπηρεσίες κοινοποίησης τοποθεσίας, να μειώσετε το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης ή να περιορίσετε τη συνδεσιμότητα της συσκευής σας με ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης ή απενεργοποίηση του Bluetooth. Με αυτές τις ενέργειες η μπαταρία σας θα έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια. Όμως τι γίνεται αν ο τρόπος ζωής σας, οι συνήθειες ή τα χόμπι σας περιορίζουν τη συχνότητα φόρτισης της μπαταρίας σας;

  Κανένα πρόβλημα! Το Xperia διαθέτει μεγάλη γκάμα εντυπωσιακών λειτουργιών εξοικονόμησης ισχύος. Οι επιλογές ποικίλλουν ανάλογα με τη συσκευή σας και την έκδοση Android που χρησιμοποιεί, όμως όλες θα κάνουν την μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο – χρειάζεται μόνο να αποφασίσετε ποια λειτουργία ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας και έπειτα να την ενεργοποιήσετε. Μάλιστα για ορισμένες λειτουργίες δεν χρειάζεται καν αυτό – απλώς ενεργοποιούνται και εκτελούνται στο παρασκήνιο όταν χρειαστεί.

  Καλό είναι να έχετε υπόψη ότι οποιαδήποτε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας θα περιορίσει συνήθως τις δραστηριότητες παρασκηνίου όπως τον συγχρονισμό email, τις ειδοποιήσεις και τις υπηρεσίες κοινοποίησης της τοποθεσίας, ενώ δεν θα επηρεαστούν καθόλου οι κλήσεις και τα μηνύματα.

  Άρα πότε χρειάζεται αυτή η επιπλέον ενέργεια;

  Στη δουλειά ή στον ελεύθερο χρόνο;

  Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για πολλές ώρες στη δουλειά ή για καθημερινές δραστηριότητες όπως για να διαβάσετε ειδήσεις, να τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο, και ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να τη φορτίσετε όπως υπό κανονικές συνθήκες, η ιδανική επιλογή για εσάς είναι η ενεργοποίηση της λειτουργίας STAMINA. Η λειτουργία STAMINA μειώνει την κατανάλωση μπαταρίας και αυξάνει σημαντικά τον συνολικό χρόνο αναμονής. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία STAMINA χειροκίνητα όποτε χρειαστεί να εξοικονομήσετε ενέργεια ή αφήστε την να ενεργοποιηθεί αυτόματα σε ένα επίπεδο μπαταρίας που θα ορίσετε εσείς.

  Ανάλογα με τη συσκευή και την έκδοση Android™, θα είναι διαθέσιμη η λειτουργία STAMINA ή μια παρόμοια λειτουργία που λέγεται Εξοικονόμηση μπαταρίας.

  Απολαύστε την εκδρομή σας

  Η λειτουργία Ultra STAMINA είναι ιδανική για καταστάσεις κατά τις οποίες χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να τη φορτίσετε. Για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε για πεζοπορία, κάμπινγκ ή στην παραλία. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Ultra STAMINA μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ύστατη λύση για επιπλέον χρόνο αναμονής όταν η μπαταρία σας σχεδόν έχει αποφορτιστεί και δεν έχετε φορτιστή. Μετά την ενεργοποίηση, η λειτουργία Ultra STAMINA απενεργοποιεί τις περισσότερες δραστηριότητες στο παρασκήνιο, όπως συγχρονισμούς και υπηρεσίες κοινοποίησης της τοποθεσίας, και επίσης αλλάζει την αρχική σας οθόνη σε αρχική οθόνη της λειτουργίας Ultra STAMINA μόνο με ένα περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων βασικών εφαρμογών, για να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερη ισχύ της μπαταρίας.

  Γιατί να προβληματίζεστε;

  Δεν χρειάζεται! Η λειτουργία Doze και η λειτουργία Κατάσταση αναμονής εφαρμογών είναι ενσωματωμένες για να εξοικονομούν ισχύ της μπαταρίας όταν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή ή συγκεκριμένες εφαρμογές. Η λειτουργία Doze ενεργοποιείται αυτόματα όταν η συσκευή σας δεν έχει χρησιμοποιηθεί για λίγη ώρα και όταν δεν είναι συνδεδεμένη με φορτιστή. Συγχρόνως, η λειτουργία Κατάσταση αναμονής εφαρμογών αναγνωρίζει εφαρμογές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για καιρό και τις θέτει σε κατάσταση αναστολής. Για την ενεργοποίηση της λειτουργίας Doze και της Κατάστασης αναμονής εφαρμογών δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα – είναι πάντα εκεί για εσάς.

  Αδιάκοπη λειτουργία

  Η Βελτιστοποίηση μπαταρίας είναι ο πρώτος έλεγχος της λειτουργίας STAMINA, της Εξοικονόμησης μπαταρίας, της λειτουργίας Doze και της λειτουργίας Κατάσταση αναμονής εφαρμογών. Με τη χρήση αυτής της λειτουργίας μπορείτε να αποτρέψετε την αδρανοποίηση των εφαρμογών, προσθέτοντάς τις στη λίστα επιτρεπόμενων εφαρμογών της Βελτιστοποίησης μπαταρίας. Απλώς μαρκάρετε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα σε μια εφαρμογή στο μενού Βελτιστοποίησης μπαταρίας και αυτή η εφαρμογή θα εξακολουθεί να λαμβάνει μηνύματα και να έχει πρόσβαση στο δίκτυο.

  Η φόρτιση δεν είναι πρόβλημα

  Να θυμάστε ότι αν η φόρτιση της συσκευής συνεχίζεται για πολλή ώρα αφού φτάσει στο 100%, η μπαταρία θα υποστεί ζημιά. Για να μην συμβεί αυτό και για να παραταθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, πολλές συσκευές Xperia διαθέτουν μια ενσωματωμένη λειτουργία που λέγεται Φροντίδα μπαταρίας. Αναγνωρίζει αυτόματα τις επαναλαμβανόμενες συνήθειες φόρτισης και ελέγχει τη συχνότητα φόρτισης, ώστε η μπαταρία να φτάνει στο 100% λίγο πριν αποσυνδέσετε τον φορτιστή. Αν η Φροντίδα μπαταρίας δεν μπορεί να εντοπίσει επαναλαμβανόμενες συνήθειες φόρτισης, δεν θ’α ενεργοποιηθεί καθόλου.

  Xperia – πρώτη στις καινοτομίες

  Σε μόλις λίγα λεπτά φόρτισης μπορείτε κυριολεκτικά να κερδίσετε ώρες χρήσης. Η Προσαρμόσιμη φόρτιση Qnovo είναι άλλη μια τεχνολογία που παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Μειώνει το άγχος της φόρτισης μετρώντας την κατάσταση της μπαταρίας και χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές για να προσαρμόσει το ρεύμα φόρτισης. Η σειρά Xperia X διαθέτει τις πρώτες συσκευές παγκοσμίως που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.

  Αν δεν είστε σίγουροι ποια λειτουργία ή ποιες λειτουργίες θα ταίριαζαν καλύτερα στις ανάγκες και τις συνήθειές σας, απλώς δοκιμάστε τις, τη μία μετά την άλλη. Είναι απλούστατο και θα εντυπωσιαστείτε με την εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας!

  Επισημαίνεται ότι το άρθρο δεν αφορά συγκεκριμένο προϊόν. Επομένως, οι λειτουργίες που περιγράφονται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή ή/και την έκδοση του λογισμικού.