Αναγνωριστικό άρθρου : 00198020 / Τελευταία τροποποίηση : 27/06/2019Εκτύπωση

Ειδοποίηση ασφαλείας για το φορητό ασύρματο διακομιστή WG-C20

  Αγαπητοί πελάτες,

  Ο φορητός ασύρματος διακομιστής WG-C20, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο 2013, χρησιμοποιεί το λογισμικό ανοικτού κώδικα DNSmasq και το πρότυπο κρυπτογράφησης ασύρματου δικτύου LAN WPA2. Με βάση πρόσφατες αναφορές του κλάδου, διαπιστώθηκε ότι αυτές οι δύο τεχνολογίες έχουν τις παρακάτω ευπάθειες.*

  *Βάση δεδομένων σημειώσεων ευπαθειών CERT (Αγγλικά)

   

  Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία των συσκευών σας από κακόβουλους εισβολείς που εκμεταλλεύονται αυτές τις ευπάθειες, ακολουθήστε τις οδηγίες όπως περιγράφονται παρακάτω:

  1. Χρήση άμεσης σύνδεσης με τις συσκευές σας
   Όταν συνδέετε το WG-C20 στο smartphone ή το tablet σας, χρησιμοποιήστε άμεση ασύρματη σύνδεση χωρίς τη χρήση ασύρματου σημείου πρόσβασης LAN.

  1. Ρύθμιση ασφάλειας
   Για να χρησιμοποιήσετε το WG-C20 με ασφάλεια, φροντίστε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο WG-C20 σύμφωνα με τις λεπτομέρειες στον Οδηγό βοήθειας (ανατρέξτε στον παρακάτω σύνδεσμο). Αν αποκαλύπτετε τον κωδικό πρόσβασης του ασύρματου δικτύου LAN σας σε άλλα άτομα με στόχο την κοινή χρήση αρχείων, συνιστούμε ιδιαίτερα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

   

  1. Επιλογή ασφαλούς σημείου κατά τη σύνδεση στο Διαδίκτυο
   Το WG-C20 σάς επιτρέπει να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο μέσω δρομολογητή ασύρματου δικτύου LAN. Αν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο από το smartphone ή το tablet σας, επιλέξτε ένα ασφαλές σημείο (όπως μέσα στο σπίτι σας) όπου είναι δύσκολο για άλλα άτομα να έχουν πρόσβαση στη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

   

  1. Αποφυγή της χρήσης κοινόχρηστων υπηρεσιών ασύρματου δικτύου LAN
   Ορισμένες κοινόχρηστες υπηρεσίες LAN δεν είναι επαρκώς ασφαλείς και επιτρέπουν τη σύνδεση ενός απροσδιόριστου αριθμού χρηστών. Για λόγους ασφαλείας, συνιστούμε ιδιαίτερα να αποφεύγετε συνδέσεις από το WG-C20 σε κοινόχρηστες υπηρεσίες ασύρματου δικτύου LAN.