Αναγνωριστικό άρθρου : 00282992 / Τελευταία τροποποίηση : 13/03/2024Εκτύπωση

Εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA για κινητές συσκευές: επεξεργαστείτε τη λίστα τηλεοπτικών καναλιών από το smartphone σας!

  Για να ελέγξετε αν το μοντέλο της τηλεόρασής σας υποστηρίζεται από την εφαρμογή για κινητές συσκευές, αναπτύξτε την ενότητα "Σχετικά προϊόντα και κατηγορίες για αυτό το άρθρο" στην επάνω δεξιά πλευρά αυτού του άρθρου.

  Διαθεσιμότητα ανά χώρα για την εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA για κινητές συσκευές


  Τι είναι η εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA για κινητές συσκευές και από πού μπορώ να την κατεβάσω;

  Η εφαρμογή της Sony TV Channel Editor for BRAVIA για κινητές συσκευές σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε, να ταξινομείτε και να οργανώνετε από το τηλέφωνό σας όλα τα κανάλια δορυφορικής ή καλωδιακής τηλεόρασης που χρησιμοποιείτε. Τώρα μπορείτε να αλλάζετε τη σειρά ή το όνομα των τηλεοπτικών καναλιών, ή ακόμα και να τα διαγράφετε, με μερικά πατήματα στην οθόνη του smartphone σας!

  Η εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android / iOS.

  Κάντε κλικ στο κατάλληλο κουμπί παρακάτω για να κατεβάσετε την εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA για κινητές συσκευές με Android ή iOS.

  TV Channel Editor for BRAVIA app - Google Play
   
   TV Channel Editor for BRAVIA - App Store

  Τρόπος χρήσης της εφαρμογής TV Channel Editor for BRAVIA για κινητές συσκευές

  Βήμα 1: Σύνδεση της εφαρμογής για κινητές συσκευές με την τηλεόρασή σας

  Βήμα 2: Χρήση της εφαρμογής για κινητές συσκευές για επεξεργασία της λίστας τηλεοπτικών καναλιών


  Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA για κινητές συσκευές

  Έχω πολλές λίστες καναλιών. Μπορώ να επεξεργαστώ κάθε μία από αυτές;

  Τα εγκατεστημένα προφίλ μετάδοσης εμφανίζονται σε ξεχωριστές καρτέλες στην εφαρμογή για κινητές συσκευές. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε μια ξεχωριστή καρτέλα για τα Satellite (Δορυφορικά) και τα Cable/Terrestrial (Καλωδιακά/επίγεια) κανάλια, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης. Για να επεξεργαστείτε μια συγκεκριμένη λίστα καναλιών, μεταβείτε από τη μία καρτέλα στην άλλη. Όλες οι αλλαγές θα αποθηκευτούν όταν κλείσετε την εφαρμογή.

  Καρτέλες δορυφορικών και καλωδιακών καναλιών στην εφαρμογή


  Δεν μπορώ να συνδέσω την εφαρμογή με την τηλεόραση

  Η τηλεόρασή μου έχει ενημερωθεί με την πιο πρόσφατη έκδοση υλικολογισμικού

  Αν η τηλεόρασή σας διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση υλικολογισμικού, η εφαρμογή συνδέεται στην τηλεόραση μέσω Wi-Fi.

  Αν εμφανιστεί στην εφαρμογή οποιοδήποτε από τα παρακάτω μηνύματα σφάλματος σύνδεσης: "Failed to connect" (Αποτυχία σύνδεσης), "Η σύνδεση χάθηκε" ή "Η επεξεργασία καναλιών έχει ανασταλεί", ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων:

  Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης Wi-Fi

  Η τηλεόρασή μου δεν έχει ενημερωθεί ακόμα με την πιο πρόσφατη έκδοση υλικολογισμικού

  Συνιστούμε πάντα να διατηρείτε ενημερωμένο το υλικολογισμικό στην τηλεόρασή σας [Αγγλικά]. Αν στην τηλεόρασή σας χρησιμοποιείται ακόμα το προηγούμενο υλικολογισμικό, η εφαρμογή θα συνδεθεί στην τηλεόραση μέσω Bluetooth.

  Αν εμφανιστεί στην εφαρμογή οποιοδήποτε από τα παρακάτω μηνύματα σφάλματος σύνδεσης: "Η σύνδεση απέτυχε", "Connection to... lost" (Απώλεια σύνδεσης με...) ή "Η επεξεργασία καναλιών έχει ανασταλεί", ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων:

  Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης Bluetooth


  Γιατί δεν αντικατοπτρίζονται στον ηλεκτρονικό οδηγό προγραμμάτων οι αλλαγές που έκανα στη λίστα καναλιών στην εφαρμογή;

  Οι αλλαγές που κάνατε στην εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA θα πρέπει κανονικά να εμφανιστούν στον ηλεκτρονικό οδηγό προγραμμάτων (EPG) αμέσως μόλις τις επιβεβαιώσετε. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να ενημερωθεί η λίστα καναλιών. Περιμένετε και ελέγξτε ξανά αργότερα.


  Γιατί χρειάζεται άδεια πρόσβασης στις πληροφορίες τοποθεσίας η εφαρμογή για κινητές συσκευές;

  Αν σας ζητηθεί να επιτρέψετε την πρόσβαση στις πληροφορίες τοποθεσίας από την εφαρμογή για κινητές συσκευές, αυτό σημαίνει ότι συνδέετε την εφαρμογή σε μια τηλεόραση με παλαιότερο υλικολογισμικό, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μόνο μέσω Bluetooth. Σε αυτήν την περίπτωση, η εφαρμογή για κινητές συσκευές χρησιμοποιεί το Bluetooth για να συνδεθεί με την τηλεόραση και οι περισσότερες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων στην αγορά απαιτούν να ενεργοποιήσει ο χρήστης τις πληροφορίες τοποθεσίας προκειμένου να λειτουργήσει το Bluetooth. Ωστόσο, μόλις γίνει η ενημέρωση λογισμικού στην τηλεόραση, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση μέσω Wi-Fi, δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πλέον το Bluetooth.


  Γιατί χρειάζεται άδεια πρόσβασης στην κάμερα η εφαρμογή για κινητές συσκευές;

  Πρέπει να δώσετε στην εφαρμογή δικαιώματα πρόσβασης στην κάμερα, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει την κάμερα για να σαρώσει τον κωδικό QR που εμφανίζεται στην τηλεόραση.


  Γιατί πρέπει να είναι συνδεδεμένη η εφαρμογή για κινητές συσκευές στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με την τηλεόραση;

  Η κινητή συσκευή σας (π.χ. smartphone) και η τηλεόραση πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi για να μπορέσει να γίνει σύνδεση μέσω TCP/IP.


  Διαθέτω παλιότερη έκδοση της εφαρμογής για κινητές συσκευές. Μπορώ παρ' όλα αυτά να συνδέσω την εφαρμογή στην τηλεόραση;

  Ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδέσετε την εφαρμογή στην τηλεόραση, αν το υλικολογισμικό της τηλεόρασης δεν υποστηρίζει τη σύνδεση με την εφαρμογή μέσω Bluetooth. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό στην τηλεόραση και την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής TV Channel Editor for BRAVIA για κινητές συσκευές.

  Κάντε κλικ στο κατάλληλο κουμπί παρακάτω για να κατεβάσετε την εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA για κινητές συσκευές, είτε με Android είτε με iOS.

  TV Channel Editor for BRAVIA app - Google Play
   
   TV Channel Editor for BRAVIA - App Store

  Η τηλεόρασή μου διαθέτει παλιότερη έκδοση υλικολογισμικού. Μπορώ παρ' όλα αυτά να συνδέσω την εφαρμογή στην τηλεόραση;

  Ναι, η ύπαρξη του παλαιότερου υλικολογισμικού στην τηλεόραση θα εντοπιστεί κατά τη σάρωση του κωδικού QR στην τηλεόραση με το smartphone. Μπορείτε να κάνετε τη σύνδεση μέσω Bluetooth αντί μέσω Wi-Fi. Ωστόσο, συνιστούμε πάντα να κατεβάζετε την πιο πρόσφατη έκδοση του υλικολογισμικού της τηλεόρασης. Αν κάνετε σύνδεση με μια τηλεόραση που διαθέτει παλιότερο υλικολογισμικό, η εφαρμογή για κινητές συσκευές θα σας καθοδηγήσει για τη χρήση του Bluetooth όπως εξηγείται παρακάτω:

  1. Σαρώστε με την κινητή σας συσκευή τον κωδικό QR που εμφανίζεται στην τηλεόραση για να συνδεθείτε.
  2. Πατήστε "Σύνδεση μέσω Bluetooth".
  3. Πατήστε είτε "While using the app" (Κατά τη χρήση της εφαρμογής) είτε "Only this time" (Μόνο αυτήν τη φορά) για να επιτρέψετε στην εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία της συσκευής σας.
  4. Πατήστε "Allow" (Να επιτρέπεται), για να επιτρέψετε στην εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA να βρίσκει, να συνδέεται και να προσδιορίζει τη σχετική θέση κοντινών συσκευών.
  5. Πατήστε "Να επιτρέπεται", αν δείτε το αναδυόμενο μήνυμα "TV Channel Editor for BRAVIA wants to turn on Bluetooth" (Η εφαρμογή TV Channel Editor for BRAVIA θέλει να ενεργοποιήσει το Bluetooth).
  6. Επιλέξτε το όνομα της τηλεόρασής σας στη λίστα με τίτλο "Συνδέστε στην TV", για να κάνετε σύζευξη με το smartphone σας. Το όνομα της τηλεόρασης εμφανίζεται στην οθόνη "Εγκαταστήστε και ανοίξτε την εφαρμογή" στην τηλεόραση. Θα εμφανιστεί ένα αίτημα σύζευξης Bluetooth στην οθόνη της τηλεόρασης και στην εφαρμογή στην κινητή συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι και στα δύο αιτήματα σύζευξης εμφανίζεται ο ίδιος κωδικός σύζευξης (π.χ. "410211"). Επιλέξτε PAIR (Σύζευξη) στο smartphone και στην τηλεόραση για να επιβεβαιώσετε το αίτημα σύζευξης. Δεν χρειάζεται να εισαγάγετε τον κωδικό σύζευξης σε καμία από τις συσκευές.
  7. Αφού γίνει η σύνδεση της εφαρμογής με την τηλεόραση, θα εμφανιστεί στην τηλεόραση η οθόνη "Συνδεθήκατε!".

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μην κλείσετε την οθόνη "Συνδεθήκατε" στην τηλεόραση όσο επεξεργάζεστε τη λίστα καναλιών στην κινητή συσκευή σας. Διαφορετικά, μπορεί να χαθεί η σύνδεση.