Το βίντεο αυτό δείχνει τους υπαλλήλους της Sony να συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που λέγεται "Dialog in the dark". Η Sony καταβάλλει προσπάθειες με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας των προϊόντων με το σλόγκαν "Ένα μέλλον όπου όλοι μοιράζονται το KANDO (συναίσθημα) μέσα από τη δύναμη της δημιουργικότητας και τεχνολογίας".

Η Yuriko Ogawa, Αν. Διευθύντρια της Sony Corporation, αναφέρει: "Το Dialog in the Dark σχεδιάστηκε με την ελπίδα ότι το προσωπικό της Xperia θα αντιληφθεί την προσβασιμότητα σαν ένα προσωπικό ζήτημα".

Το "Dialog in the Dark" είναι μια κοινωνική ψυχαγωγική δραστηριότητα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να νιώσουν τη σημασία των διαπροσωπικών σχέσεων και συζητήσεων, και να εξερευνήσουν την ένταση των πέντε αισθήσεων στην απόλυτη απουσία του φωτός.

Ο Shinsuke Shimura, Δ.Σ. του Dialog in the Dark στην Ιαπωνία, δηλώνει: "Η πρόκληση της Sony να εξισώσει την προσβασιμότητα όλων των προϊόντων και υπηρεσιών μάς συγκινεί ιδιαίτερα".

Με την καθοδήγηση ενός ατόμου με ολική τύφλωση, οι υπάλληλοι της Sony συμμετείχαν σε ένα μοναδικά σχεδιασμένο σεμινάριο στο απόλυτο σκοτάδι.

Ο Gucci Taniguchi, διοργανωτής, λέει στους συμμετέχοντες: "Τώρα θα χρησιμοποιήσετε πολύ την αίσθηση της αφής και της ακοής". Κάνει αναπαραγωγή μιας σύντομης πρότασης πολύ γρήγορα με το TalkBack του Xperia. Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέει, αλλά ο διοργανωτής μπορεί εύκολα. Προσπαθούν να συνδέσουν ένα καλώδιο φόρτισης στη θύρα του smartphone Xperia στο σκοτάδι.

Μετά από αυτές τις εμπειρίες στο σκοτάδι, δοκιμάζουν μια άλλη λειτουργία προσβασιμότητας στην κάμερα του Xperia. Κάνει έναν ήχο όταν η κάμερα είναι σε τελείως κάθετη ή οριζόντια θέση, διευκολύνοντας τα άτομα με προβλήματα όρασης να βγάλουν φωτογραφίες.

Στο τελευταίο μέρος, κάνουν μια σύντομη συζήτηση. Μια συμμετέχουσα σχολίασε την επιθυμία του να νιώθεις καθησυχασμένος με αυτό που έχεις κάνει.

Σε μια συνέντευξη που ακολούθησε, ο συμμετέχων Masahiro Taniguchi αναφέρει: "Η ενίσχυση της ανατροφοδότησης είναι σημαντική για τη δημιουργία προϊόντων που όλοι μπορούν να χρησιμοποιούν με ευκολία και ασφάλεια". Ένας άλλος συμμετέχων αναφέρει: "Ο καθένας βλέπει διαφορετικά τη δημιουργία προϊόντων και είναι καλός ή δυσκολεύεται σε διαφορετικά πράγματα. Αυτό, νομίζω, θα πρέπει να αντανακλάται στη δουλειά μας".

Σκέψεις προσωπικού Xperia για την προσβασιμότητα. Η Sony κάνει την αρχή για ένα συμπεριληπτικό μέλλον.

Ο Keisuke Tomita, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ στη Sony Corporation, αναφέρει: "Σκεφτήκαμε να ζητήσουμε από άτομα διαφορετικών τμημάτων να συμμετάσχουν και να ανακαλύψουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με δεδομένο τις διαφορετικές απόψεις και σχέσεις τους με τη σειρά Xperia. Πιστεύω ότι αυτή η ιδέα θα οδηγήσει σε αυξημένη προσβασιμότητα".

Ο Hiromi Sekido, Υπεύθυνος σχεδίασης προϊόντων στη Sony Corporation, αναφέρει: "Πολλά άτομα συνειδητοποίησαν πολλά καινούργια πράγματα σε αυτό το σεμινάριο και πιστεύω ότι θα ενσωματώσουν αυτήν την αντίληψη της προσβασιμότητας στην ανάπτυξη προϊόντων στο μέλλον με εύκολη χρήση για όλους".

Ο Yukio Kataoka, Αν. Γενικός Διευθυντής της Sony Corporation, δηλώνει: "Το Xperia είναι το προϊόν της Sony πιο κοντά στους πελάτες. Αν ο κάθε υπάλληλος σκεφτεί τα προβληματικά σημεία που υπάρχουν για τους πραγματικούς χρήστες και τους τρόπους χρήσης σε πραγματικές καταστάσεις, αυτή η αντίληψη μπορεί να συμβάλει στην αρχική σχεδίαση του προϊόντος. Θέλω να σκεφτούμε όλοι μαζί τι είδους προσεγγίσεις μπορούμε να εφαρμόσουμε για τα εν λόγω άτομα στη σειρά Xperia".

Τέλος βίντεο: "Ένα μέλλον όπου όλοι μοιράζονται το KANDO (συναίσθημα) μέσα από τη δύναμη της δημιουργικότητας και τεχνολογίας".