Τα Xperia προσβάσιμα σε όλους

Υποβοήθηση των αισθήσεων

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προσβάσιμα προϊόντα με ελεύθερη δυνατότητα επικοινωνίας για όλους, Εστιάζουμε σε τρία επίπεδα προσβασιμότητας: Υποβοήθηση όρασης: Το περιεχόμενο είναι πιο ορατό ή μετατρέπεται πιο εύκολα σε ήχο. Υποβοήθηση ακοής: Το περιεχόμενο ακούγεται καλύτερα ή μετατρέπεται πιο εύκολα σε κείμενο. Υποβοήθηση ενεργειών: Πιο εύκολος χειρισμός της συσκευής Xperia.

Μια νέα γυναίκα φοράει γυαλιά, μάσκα προσώπου και ακουστικά Sony και κοιτάζει από πολύ κοντά μια οθόνη Xperia
Προσβασιμότητα για όλους και για κάθε ανάγκη

Για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ κοινό, ζητάμε από άτομα με ζητήματα προσβασιμότητας να βοηθήσουν στη δημιουργία τους. Κατά την ανάπτυξη, διεξάγουμε συνεντεύξεις και δοκιμές χρηστικότητας με άτομα με αναπηρίες, και η συνεισφορά τους περιλαμβάνεται στο τελικό προϊόν.

Ακούστε ό,τι προβάλλεται στην οθόνη

Ενεργοποιήστε το TalkBack και αλληλεπιδράστε με το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας την αφή και τη φωνή σας, αντί να διαβάζετε την οθόνη.

Ομιλία με κείμενο

Με τη Ζωντανή απομαγνητοφώνηση συμμετέχετε πιο εύκολα στις συνομιλίες. Η ομιλία προβάλλεται ως κείμενο στην οθόνη, σας ειδοποιεί πότε εκφωνείται το όνομά σας και μπορείτε να πληκτρολογείτε απαντήσεις στην οθόνη ενώ βλέπετε την απομαγνητοφώνηση. 

Αντιληφθείτε σημαντικούς ήχους

Ενεργοποιήστε τις Ειδοποιήσεις ήχου, ώστε το τηλέφωνό σας να σας ειδοποιεί για τους σημαντικούς θορύβους στο σπίτι σας, όπως είναι για παράδειγμα ο συναγερμός καπνού, το κουδούνι της πόρτας ή το κλάμα μωρού.

Έλεγχος με άνεση

Διαθέτει μεγάλο μενού προσβασιμότητας με εικονίδια, για πιο εύκολο κλείδωμα της συσκευής, έλεγχο ήχου και φωτεινότητας, λήψη στιγμιότυπων οθόνης και άλλα.


Λογότυπο της GARI, Global Accessibility and Reporting Initiative
Βρείτε μας στην GARI

Η βάση δεδομένων της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Αναφοράς Προσβασιμότητας (Global Accessibility Reporting Initiative, GARI) είναι ένας εύχρηστος οδηγός προσβασιμότητας για χρήστες κινητών και tablet με προβλήματα ακοής, όρασης, δεξιότητας ή άλλες ανάγκες. Για τηλέφωνα και όλες τις συσκευές Xperia.

Εικονίδιο προσβασιμότητας
Τεχνολογία υποβοήθησης στα Xperia

Τα smartphone Sony είναι προσβάσιμα από άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής ή κινητικότητας.

Τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν.
Για κάποιες λειτουργίες απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής Google Play™, ανάλογα με το προϊόν.