Xperia: φτιαγμένο για μουσική

Από τους καθημερινούς ακροατές έως τους audiophile, ανακαλύψτε γιατί το Xperia είναι ιδανικό για τους λάτρεις της μουσικής.


Σχεδιασμένο για ήχο

Ανακαλύψτε τα βασικά χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες πίσω από την εξαιρετική εμπειρία ακρόασης Xperia.

Το πρώτο smartphone που παίζει και αναπαράγει 360 Reality Audio στα στερεοφωνικά ηχεία του

Για το 360 Reality Audio στο smartphone χρειαζόσασταν συμβατά ακουστικά. Με τα νέα μοντέλα Xperia το απολαμβάνετε πλέον και στα ενσωματωμένα πλήρως στερεοφωνικά ηχεία. Έτσι μπορείτε να αφεθείτε στον ήχο που σας περιβάλλει, σαν να βρίσκεστε σε συναυλία ή στούντιο ηχογράφησης.

Ανώτερος εξοπλισμός

Οι πρόσφατες βελτιώσεις στο υλικό των Xperia έχουν ενισχύσει σημαντικά τη συνολική ποιότητα ήχου, είτε ακούτε από τα ενσωματωμένα ηχεία είτε από το αγαπημένο σας σετ ακουστικών.

Το smartphone Xperia με τη διεπαφή αναπαραγωγής μουσικής. Σχέδιο με μπλε ηχητικά κύματα από τα ενσωματωμένα ηχεία του τηλεφώνου.
Ακούστε από τα ενσωματωμένα ηχεία

Τα πλήρως στερεοφωνικά ηχεία στο μπροστινό μέρος του Xperia σχεδιάστηκαν για μεγαλύτερη πίεση ήχου και καταστολή των κραδασμών. Η ένταση του ήχου ενισχύθηκε κατά 40% και η ευκρίνεια έχει βελτιωθεί. 

Ακούστε από τα ακουστικά

Γνωστή πλέον λειτουργία στα smartphone Xperia, η υποδοχή ήχου 3,5 mm προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου. Η ένταση του ήχου μέσω των ενσύρματων ακουστικών έχει αυξηθεί κατά περίπου 40%, ενώ μειώθηκε η παραμόρφωση ήχου. 

Εικόνα δύο smartphone Xperia, το ένα δείχνει τη διεπαφή της αναπαραγωγής μουσικής, το άλλο είναι δίπλα σε μια υποδοχή ήχου 3,5 mm
Μετατρέψτε τη στερεοφωνική μουσική σε ένα καθηλωτικό χωρικό ηχητικό πεδίο 360 μοιρών

Θέλετε να απολαύσετε ήχο ανώτερης ποιότητας για streaming μουσικής; Με το νέο 360 Spatial Sound, το Xperia αναβαθμίζει συμπιεσμένα αρχεία και δικάναλα στερεοφωνικά κομμάτια για καθηλωτική εμπειρία ήχου, σε πραγματικό χρόνο. Η τεχνολογία λειτουργεί με τοπικά αρχεία ήχου, αλλά και σε streaming, για να βελτιώνει κι άλλο την εμπειρία ακρόασης.

Ρύθμιση του 360 Spatial Sound

Η ρύθμιση του 360 Spatial Sound στο Xperia είναι πανεύκολη. Στην επιλογή Sound, στις ρυθμίσεις Audio, ενεργοποιήστε το 360 Spatial Sound με τον διακόπτη.

Πώς λειτουργεί το 360 Spatial Sound;

Δείτε το βίντεο για να μάθετε πώς το 360 Spatial Sound βελτιώνει την ακρόαση.Αντιδράσεις καλλιτεχνών – ακρόαση με Xperia

Ποιος καλύτερος να κρίνει τη μουσική στο Xperia από τους ίδιους τους καλλιτέχνες; Ζητήσαμε από μερικούς να μας πουν τη γνώμη τους.

Το γκρουπ Citizen Queen δοκιμάζει το Xperia

Δείτε τις εντυπώσεις του αμερικανικού γκρουπ Citizen Queen για το Xperia.

O idom δοκιμάζει τον ήχο του Xperia

Δείτε το βίντεο για να μάθετε τις εντυπώσεις του idom για τον ήχο του Xperia.Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Sony Music Entertainment

Για ήχο όπως θα τον ήθελε ο καλλιτέχνης, ζητήσαμε από τον Mark Wilder, μηχανικό mastering ήχου των Battery Studios της Sony Music Entertainment, να ελέγξει και να ρυθμίσει την ποιότητα των ηχείων και των ακουστικών του Xperia.

Εικόνα του Mark Wilder που κάθεται στην κονσόλα ενός στούντιο ηχογράφησης
Γνωρίστε τον θρυλικό Mark Wilder

Μηχανικός mastering στα Battery Studios, που ανήκουν στη Sony Music Entertainment στη Νέα Υόρκη, ο Mark Wilder είναι θρυλικός στον ήχο. Με 30 χρόνια εμπειρίας, έχει δουλέψει σε πάνω από 3.000 άλμπουμ και έχει προταθεί για 11 Grammys, κερδίζοντας έξι. Είναι ο αρμοδιότερος για να σχολιάσει την εμπειρία ακρόασης στο Xperia.

"Ο ήχος έχει χρώμα, διάσταση, τον νιώθεις γειωμένο."

Ποια είναι η εντύπωσή σας για τον ήχο στο Xperia;


Mark:
Πρώτον, ο ήχος έχει χρώμα, διάσταση, τον νιώθεις γειωμένο. Οι λεπτομέρειες σε αντηχίες, καθυστερήσεις και άλλα εφέ ξεχωρίζουν και γεμίζουν το χώρο. Η δυναμική κάθε ήχου του μιξ είναι πιο αποκαλυπτική. Τα ρυθμικά μοιάζουν να δουλεύουν μαζί, οπότε η μουσική είναι πιο συναρπαστική. Είναι ένα πολύ μουσικό τηλέφωνο και η εμπειρία των ηχείων είναι καταπληκτική.

Είναι ένα μεγάλο άλμα στην ποιότητα του ήχου. Η αναπαραγωγή από τα ηχεία είναι πολύ γειωμένη και σταθερή, με πλούσιο ήχο. Είναι απόλαυση να ακούτε μουσική στα ηχεία. Η έξοδος των ακουστικών ήταν επίσης εντυπωσιακή. Δυναμική, με πλήρες ηχητικό πεδίο, δεν μπορούσα να σταματήσω να ακούω.

Κοντινό ατόμου σε ένα κονσόλα μίξης, που βάζει το βύσμα ακουστικών στην υποδοχή 3,5 mm ενός Xperia smartphone
Εικόνα του Mark Wilder που εξετάζει το Xperia 1 II smartphone

Πώς ακούγεται το ηχείο;


Mark:
Αυτό που πρόσεξα είναι η καθαρότητα του Xperia. Η λεπτομέρεια, η ατμόσφαιρα, ο χώρος ανάμεσα στα όργανα είναι πολύ πιο ευκρινή από οποιοδήποτε άλλο κινητό. Έχει περισσότερη δύναμη και πιστότητα, είναι πιο συναρπαστικό. Η δυναμική κίνηση, από τις μικρές μέχρι και τις πιο δραματικές αλλαγές έντασης, είναι σαν να προέρχονται από μεγάλο ηχείο πλήρους φάσματος. Είναι εντυπωσιακό, γιατί ο ήχος παραπέμπει σε εντονότερη εμπειρία ακρόασης.

Και κατά την ακρόαση με ακουστικά;


Mark:
Την πρώτη φορά που άκουσα με ενσύρματα ακουστικά, εξεπλάγην από τον ήχο αυτού του Xperia. Η ποιότητα του ήχου, ο χώρος, η ευκρίνεια, η ένταση, είναι όλα τόσο πιο αρμονικά δεμένα από κάθε άλλο κινητό που θυμάμαι. Κυκλοφορώ πάντα με ένα Walkman® και ανυπομονούσα να έρθει η ημέρα όπου θα μπορούσα να επιλέξω το Walkman ή το smartphone μου όταν βγαίνω έξω. Νομίζω αυτή η μέρα ήρθε.

Ποια είναι η γνώμη σας για την υποδοχή ήχου 3,5 mm;


Mark:
Μου αρέσουν τα ενσύρματα ακουστικά. Με ένα περίεργο τρόπο, νιώθω πιο συνδεδεμένος. Πραγματικά θέλω η ενίσχυση να έρχεται από το τηλέφωνο και όταν είδα ότι αυτό έχει υποδοχή ακουστικών, χάρηκα!

Τελειοποίηση της ακουστικής εμπειρίας με Xperia

Δείτε πώς οι Mark Wilder και Kenichi Matsumoto, μηχανικοί ήχου της Sony Corporation συνεργάστηκαν για τον ήχο του Xperia.