Γυρίστε ταινίες μόνο με Xperia με το Cinematography Pro 

Δημιουργήστε ταινίες και βίντεο επαγγελματικής ποιότητας, χρησιμοποιώντας ένα smartphone Xperia με Cinematography Pro, την επιλογή των επαγγελματιών σκηνοθετών.

Εικόνα που δείχνει το περιβάλλον χρήσης του Cinematography Pro σε Xperia, με μια γυναίκα να χορεύει στη θάλασσα
Επεξεργασία με Cinematography Pro

Με την τεχνογνωσία από τις ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες, το Cinematography Pro στο Xperia δίνει τα απαραίτητα εργαλεία για γύρισμα με ποιότητα στούντιο. Με προεπιλογές διαχείρισης χρώματος "Look", εγγραφή βίντεο 21:9, 4K HDR στα 24, 25, 30, 60 και 120 fps και έξυπνο φίλτρο αέρα, μπορείτε να γυρίσετε ταινίες ισάξιες με τις επαγγελματικές.

Stardust Children

Παρακολουθήστε το Stardust Children, μια ταινία μικρού μήκους, του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη Eiji Uchida.

Φωτογραφικό πορτραίτο του σκηνοθέτη Eiji Uchida
Γνωρίστε τον σκηνοθέτη, Eiji Uchida

Ο Eiji Uchida γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ξεκίνησε ως ρεπόρτερ πριν στραφεί στις ταινίες το 2005. Έκτοτε, απολαμβάνει μεγάλη επιτυχία. Το 2016, η ταινία του "Lowlife Love" είχε μεγάλη επιτυχία στο Σινεμά Σιντζούκου και πήγε σε πάνω από 30 φεστιβάλ παγκοσμίως. Το 2019, δημιούργησε τη σειρά "I Turn" και δύο επεισόδια του "The Naked Director" στο Netflix. Το 2021, η ταινία του "Midnight Swan" κέρδισε βραβεία καλύτερου σεναρίου σκηνοθέτη και ταινίας στα 44α Κινηματογραφικά Βραβεία της Ιαπωνικής Ακαδημίας.

Η Xperia αποδίδει μια αυθεντική κινηματογραφική εμπειρία 

Ο σκηνοθέτης Eiji Uchida μοιράζεται τις σκέψεις του για το γύρισμα με Xperia:

Αν ξέρεις τι γυρίζεις, για εμένα είναι το ίδιο, είτε χρησιμοποιώ μια VENICE (η ψηφιακή κινηματογραφική κάμερα VENICE CineAlta της Sony) είτε ένα Xperia. Η Xperia μπορεί να βελτιώσει τη δουλειά σας. 

Κοντινό σε περιβάλλον χρήσης και ρυθμίσεις, σε smartphone Xperia
Λήψη στα 24 fps, το στάνταρ για τις κινηματογραφικές ταινίες

Το τελευταίο που ήθελα ήταν μια ταινία με αίσθηση ερασιτεχνικού βίντεο, λόγω του smartphone. Ο ρυθμός καρέ στα 24 fps κάνει τεράστια διαφορά. Παλιά, το "κινηματογραφικό look" ήθελε κόπο. Οι κινηματογραφικές κάμερες είναι πανάκριβες. Κυρίως όταν άρχισα τα ανεξάρτητα φιλμ, θα ήταν τέλεια να είχα το κινηματογραφικό look από το smartphone μου.

Φτιαγμένη για ταινίες, με αναλογία 21:9 

Η τηλεόραση έχει αναλογία 16:9. Ακόμα και με 4:3, λάτρευα τις ταινίες και ήθελα να γυρίζω σε κινηματογραφική αναλογία, αλλά δεν γινόταν. Προσθέσαμε μαύρες μπάρες πάνω και κάτω στην οθόνη, για να δημιουργήσουμε κάτι με αίσθηση ταινίας. Ειλικρινά, συγχαίρω τη Sony για την ευρεία οθόνη που βλέπεις μόνο στο σινεμά.

Ο σκηνοθέτης Eiji Uchida παρακολουθεί περιεχόμενο σε smartphone Xperia
Εικόνα χαρακτήρα με μάσκα και κουκούλα, με διαβάθμιση χρώματος προεπιλογής
ΛΗΨΕΙΣ RAW ΓΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ LOOK VENICE CS
Εικόνα χαρακτήρα με μάσκα και κουκούλα, με προσαρμοσμένη διαβάθμιση χρώματος
ΤΕΛΙΚΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ "STARDUST CHILDREN"
Διαβάθμιση χρώματος για κινηματογραφικό στιλ

Μου αρέσει να ξεχωρίζει ένα συγκεκριμένο χρώμα. Σε αυτήν την ταινία ήταν το κόκκινο και το μπλε. Συζητάγαμε να προσθέσουμε κάποιες τελικές πινελιές με διαβάθμιση χρώματος. Βασικά, ο τρόπος με τον οποίο γυρίζω είναι απρόβλεπτος. Σε αυτήν την ταινία δημιούργησα ατμόσφαιρα τονίζοντας κάποια χρώματα.

120 fps για δραματικές λήψεις αργής κίνησης

Η λειτουργία υψηλής ταχύτητας είναι υπέροχη. Η πτώση στην τελευταία σκηνή έχει γυριστεί σε υψηλή ταχύτητα και έχει επιβραδυνθεί. Παλιότερα, είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τις λήψεις υψηλής ταχύτητας. Οπότε, η αντίδρασή μου ήταν "Αλήθεια, μπορείς να γυρίσεις αργή κίνηση με smartphone;!" Και μιλάμε για πραγματικά υψηλή ταχύτητα. Αναρωτιέμαι πώς το έκαναν αυτό.

Σημείωση: Το βίντεο δεν έχει ήχο.

Νέο στιλ κινηματογράφησης

Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί σκηνοθέτες που θα ήθελαν να γυρίσουν με smartphone και να δουν ότι είναι εξίσου διασκεδαστικό, μεταξύ των οποίων κι εγώ. Έχω δει τις λήψεις στο πλατό και το τελικό φιλμ. Η ειλικρινής αντίδρασή μου ήταν, "Μπορείς όντως να γυρίσεις ταινία με το Xperia".

Συνεργείο κινηματογράφησης που προσαρμόζει ένα κράνος με κάμερα Xperia για λήψεις POV
Τραβήξτε πλάνα POV

Υπάρχει μια λήψη POV στην αρχή και μία στο τέλος, που τραβήχτηκαν με ένα Xperia προσαρμοσμένο στο κεφάλι του ηθοποιού. Αυτό δεν γίνεται με μεγάλων διαστάσεων εξοπλισμό, οπότε ήταν μια φρέσκια προσέγγιση και πολύ ωραίο να το βλέπεις.

Το τέλειο εργαλείο για επίδοξους κινηματογραφιστές

Θα ήταν τέλειο όταν ήμουν νέος και έκανα ανεξάρτητα φιλμ. Τότε, μας παίδεψαν πολύ η αργή κίνηση και η αναλογία εικόνας για να πετύχουμε το "κινηματογραφικό look". Ζηλεύω που γίνεται με ένα smartphone. Μπορείς να γυρίσεις κανονική ταινία με αυτό εδώ. 

Ένα smartphone με δυνατότητα επαγγελματικής κινηματογράφησης

Φυσικά, η Sony κατασκευάζει κινηματογραφικές κάμερες. Τις έχω χρησιμοποιήσει. Σίγουρα, η ιδέα οφείλεται ακριβώς σε αυτό. Καμία άλλη εταιρεία δεν θα μπορούσε να το κάνει. Όταν είμαστε νέοι δεν έχουμε χρήματα και ο εξοπλισμός είναι πολύ ακριβός, όπως τα φώτα και οι κάμερες. Είναι μεγάλη τύχη να αφαιρείται αυτό το εμπόδιο. Το τρομακτικό είναι ότι ένας μαθητής λυκείου θα μπορούσε να γυρίσει ένα αριστούργημα με το Xperia.

Λογότυπο για Cinematography Pro Powered by CineAlta
Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Eiji Uchida
Η επεξεργασία της ταινίας μικρού μήκους έγινε με Adobe Premiere Pro CC 2020 και Blackmagic Design DaVinci Resolve, με τη χρήση λήψεων τραβηγμένων με τη λειτουργία Cinematography Pro του Xperia. Κάποια λογισμικά επεξεργασίας ενδέχεται να μην επιτρέπουν την επεξεργασία υλικού τραβηγμένου με Cinematography Pro. Το λογισμικό Xperia τροποποιήθηκε ελαφρώς για χρήση σε αυτήν την παραγωγή.

Παρουσιάζουμε την επόμενη γενιά δημιουργών

Η Sony προσφέρει στους επίδοξους κινηματογραφιστές την τεχνολογία για τη δημιουργία ταινιών και βίντεο επαγγελματικής ποιότητας, αλλά επίσης, τους δίνει ευκαιρίες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Λογότυπο του φεστιβάλ Short Shorts Film Festival & Asia 2021
Φεστιβάλ Short Shorts Film Festival & Asia 2021

Ως εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας με θεμέλιο την τεχνολογία, η Sony στηρίζει με υπερηφάνεια το Short Shorts Film Festival & Asia 2021. Ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ασία, με την αναγνώριση του Academy Awards®. Εκεί, η επόμενη γενιά δημιουργών μπορεί να προβληθεί και να διαμορφώσει το μελλοντικό κινηματογραφικό τοπίο.

Διαγωνισμός Ταινίας Smartphone

Ο Διαγωνισμός Ταινίας Smartphone υποστηρίζεται από τη Sony στα πλαίσια του Short Shorts Film Festival & Asia και καλεί τους συμμετέχοντες να υπερβούν τα όρια της δημιουργικότητας, μόνο με τα κινητά τους. Η τεχνολογία smartphone εξελίσσεται διαρκώς και ο διαγωνισμός προσφέρεται για την εξερεύνηση και προώθηση του νέου στιλ δημιουργίας.

Λογότυπο Διαγωνισμού Ταινίας Smartphone με την υποστήριξη της Sony


Eyes από Anonymouz

Παρακολουθήστε το Eyes από Anonymouz, ένα μουσικό βίντεο γυρισμένο με Xperia από τον επαγγελματία σκηνοθέτη Kanji Suto. Η Anonymouz, μία αινιγματική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, αρχικά έγινε διάσημη στο ιαπωνικό YouTube και μετά, προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή. Το μουσικό βίντεο δεν επιδεικνύει μόνο το φυσικό της ταλέντο στο τραγούδι, αλλά παρουσιάζει και τις εκπληκτικές επιδόσεις των τελευταίων smartphone Xperia.Εικόνα του Kanji Suto σε εξωτερικό χώρο
Γνωρίστε τον σκηνοθέτη, Kanji Suto

Ο Kanji Suto ξεκίνησε ως γραφίστας και έμαθε την τέχνη δουλεύοντας σε μουσικά βίντεο και διαφημιστικά, υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη ταινιών Shuichi Tan. Πλέον είναι ανεξάρτητος σκηνοθέτης με μεγάλη ποικιλία τεχνικών, όπως τη ζωντανή δράση, τη γραφιστική υπολογιστών και την εικονική πραγματικότητα. Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί με διάφορα βραβεία, όπως το Space Shower TV Music Video Awards 2015 και το The One Show 2017 / Moving Image Craft / Visual Innovation.

"Μια κάμερα για διευρυμένες εφαρμογές λήψης βίντεο"

Suto:
Από τη στιγμή της λήψης κατάλαβα πόσο εντυπωσιακή είναι. Το smartphone έχει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους. Ήθελα να το εκμεταλλευτώ. Μπορούσαμε να τραβήξουμε από κάτω ή από σημεία που πριν ήταν αδύνατο. Ήταν συναρπαστικό να δοκιμάζουμε νέες ιδέες. Θεωρώ ότι είναι μια κάμερα για διευρυμένες εφαρμογές λήψης βίντεο.

Εικόνα ενός κοριτσιού με κορδέλα στα μαλλιά που κοιτάζει το ενυδρείο σε γύρισμα με Xperia
Ο Kanji Suto ενώ τραβάει το ενυδρείο με Xperia 5 II σε εξωτερικό χώρο
"Βλέπαμε καθαρά τις λεπτομέρειες... η οθόνη είναι εξαιρετική"

Είναι αληθινή καινοτομία μια κινητή συσκευή να χρησιμοποιεί το CinemaScope (λόγος οθόνης 21:9). Η προεπισκόπηση ήταν εύχρηστη και εντυπωσιακή. Μπορώ να δω τις λήψεις στο ίδιο περιβάλλον χρήσης. Η δυνατότητα άμεσου ελέγχου της ποιότητας είναι μεγάλη υπόθεση. Το γύρισμα αυτό έγινε έξω, μια ηλιόλουστη ημέρα. Ακόμα και στην πιο φωτεινή ρύθμιση στον ήλιο, μπορούσαμε να δούμε καθαρά τις λεπτομέρειες. Κάτι πολύ χρήσιμο. Η οθόνη είναι εξαιρετική.

"Ομαλή και ευκρινής λήψη υψηλής ταχύτητας 120 fps"

Είχαμε σκηνές με το χρυσόψαρο να τραγουδάει και να συζητάει. Η λήψη ήταν παρατεταμένη, με υψηλής ταχύτητας αργή κίνηση και προσθήκη μεταβλητών ή περικοπή στην επεξεργασία. Θέλαμε την αργή κίνηση, ώστε το χρυσόψαρο να φαίνεται ότι μιλάει και τραγουδάει. Η λήψη υψηλής ταχύτητας 120 fps ήταν ομαλή και ευκρινής.

Εικόνα ψαριού σε ενυδρείο
Εικόνα του περιβάλλοντος χρήσης στην οθόνη, κατά το γύρισμα με Xperia 5 II
"Το ίδιο εύχρηστο μενού με μια κανονική κάμερα"

Η επαγγελματική κάμερα έχει πολύ λεπτομερείς ρυθμίσεις και έτσι το περιβάλλον χρήσης μπορεί να είναι περίπλοκο. Το Xperia όμως είναι για το ευρύ κοινό και έχει απλή λειτουργία. Ταυτόχρονα, είναι εύκολο για τους επαγγελματίες. Το ίδιο περιβάλλον χρήσης με μια κανονική κάμερα, με απλή χρήση. 

"Το Venice CS έχει άμεση κινηματογραφική ποιότητα"

Στη διόρθωση των τόνων μετά τη λήψη, το εύρος χρωμάτων διατηρείται και το VENICE CS δίνει κινηματογραφική ποιότητα και χαρακτήρα στο βίντεο. Εντυπωσιάστηκα.

Οι ρυθμίσεις Venice Colour Settings (CS) είναι οι στάνταρ ρυθμίσεις διαχείρισης χρώματος στο Cinematography Pro, γνωστές ως ρυθμίσεις "LOOK". Δίνουν ομαλή διαβάθμιση, απαλή καμπύλη τόνων χαμηλής αντίθεσης και ρυθμίσεις 10 bit, κατάλληλες για κινηματογραφικές και δραματουργικές παραγωγές. Βασίζονται στις ρυθμίσεις s709 Look της κάμερας CineAlta VENICE. 

Εικόνα ψαριού σε ενυδρείο σε ένα χωράφι
Κινηματογραφικό συνεργείο εγκαθιστά ένα ενυδρείο για το γύρισμα
"Η ευελιξία είναι το πλεονέκτημα του Xperia"

Για να μετακινηθεί μια κάμερα, χρειάζεται γερανός ή ειδική ράγα. Με το Xperia, το γύρισμα είναι απλό. Χρησιμοποιώ ένα μικρό gimbal για κάποια ελαφριά κίνηση. Η δυνατότητα λήψης με τόσο υψηλή ποιότητα εξοικονομεί πολύ χρόνο. Ήταν φανταστικό. Και προσαρτήσαμε έναν φακό macro, από ένα φτηνό μαγαζί, για το κοντινό στο χρυσόψαρο και στα αστραφτερά μάρμαρα. Αυτό δημιούργησε ένα ενδιαφέρον εφέ.

Η βάση είναι σίγουρα το smartphone, οπότε, με ένα μικρό σώμα που όλοι έχουν μαζί τους, μπορούμε να κάνουμε το γύρισμα όπως όλοι. Αν κάποιος θέλει να τραβήξει βίντεο, μπορεί να έχει εύκολα επαγγελματική ποιότητα. Κατά τη γνώμη μου, είναι μια πολύ ελκυστική κάμερα.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Kanji SutoΑνακαλύψτε κι άλλες ταινίες με Xperia

Ο Eiji Uchida και ο Kanji Suto δεν είναι οι μόνοι. Ένας αυξανόμενος αριθμός αναγνωρισμένων επαγγελματιών δημιουργών ταινιών και βίντεο αρχίζει να συνειδητοποιεί τις δυνατότητες της λήψης με Xperia, όπως βλέπετε στις παρακάτω ταινίες μικρού μήκους.

After Dark 

Γυρισμένο με Xperia 5 II από τον Liam Wong

Χρησιμοποιώντας το Xperia με Cinematography Pro "powered by CineAlta", ο κινηματογραφιστής Liam Wong αποτυπώνει το Λονδίνο στην καραντίνα.

TASTE

Μια ταινία μικρού μήκους γυρισμένη με Xperia

Αφεθείτε στη μαγεία του "TASTE", ενός φιλμ μικρού μήκους της Shep Films, γυρισμένο σε συνεργασία με τη Sony Innovation Studios.

Twin Palms

Μια ταινία μικρού μήκους γυρισμένη με Xperia

Ο επαγγελματίας κινηματογραφιστής Jeff Berlin τεστάρει τις δυνατότητες του Xperia 5 II, κατά τη δημιουργία της υπνωτιστική ταινίας του μικρού μήκους, με θέμα τον χορό.