Άντρας σε σπηλιά πάγου Άντρας σε σπηλιά πάγου

Οι φακοί Sony του αύριο, σήμερα

Τα πρότυπα των φακών αλλάζουν

Οι εξελίξεις στην απόδοση των φωτογραφικών μηχανών και οι ολοένα και υψηλότερες απαιτήσεις στον τομέα της δημιουργίας απαιτούν μια νέα προσέγγιση στην τεχνολογία των φακών. 

Οι φακοί πρέπει να εξελίσσονται για να παραμένουν ένα βήμα μπροστά.

Έχοντας σαφές όραμα για τις φωτογραφικές μηχανές του μέλλοντος, η Sony έχει επανακαθορίσει τον φακό.

Επιτέλους, παρέχεται υψηλή ανάλυση και εντυπωσιακή αποεστίαση φόντου (bokeh) από τον ηγέτη στην καινοτομία της εικόνας.

Λογότυπο G Master
Εικόνα προϊόντος που δείχνει ολόκληρη τη σειρά φακών G Master

 

Η Sony υποστηρίζει και ακούει προσεκτικά τους δημιουργούς για να υλοποιούν από κοινού νέες εμπειρίες απεικόνισης. Αντιμετώπιση πολλών προκλήσεων με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, για τη δημιουργία λύσεων υψηλού επιπέδου σε αυτήν την απόλυτη σειρά φακών. Υπάρχει εκεί έξω ένας ολόκληρος κόσμος που μπορεί να αποτυπωθεί μόνο με φακούς G Master.

Παράδειγμα ταινίας

4 δείγματα εικόνων που έχουν αποτυπωθεί με φακούς G Master

Δείγματα εικόνων

Επίλυση τεχνικών προκλήσεων για υψηλό επίπεδο δημιουργικής έκφρασης

Ο G Master προσφέρει εντυπωσιακή ανάλυση με εξαιρετικά απαλή αποεστίαση φόντου (bokeh). Ο έλεγχος εστίασης είναι και εξαιρετικά γρήγορος και ακριβής, ενώ η εύκολη μεταφορά και η λήψη χωρίς άγχος είναι εξασφαλισμένες χάρη στο μικρό μέγεθος, το μικρό βάρος, την υψηλή αξιοπιστία και την έξυπνη λειτουργικότητα.

Εικόνα παραδείγματος που δείχνει κοντινό πλάνο της μουσούδας μιας αλεπούς, με τα μάτια της σε εστίαση και αποεστίαση φόντου (bokeh) στο προσκήνιο και στο φόντο Εικόνα παραδείγματος που δείχνει κοντινό πλάνο της μουσούδας μιας αλεπούς, με τα μάτια της σε εστίαση και αποεστίαση φόντου (bokeh) στο προσκήνιο και στο φόντο

Εντυπωσιακή ανάλυση και εξαιρετική αποεστίαση φόντου (bokeh)

Εντυπωσιακή ανάλυση ακριβώς εκεί όπου τη θέλετε

Για να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι αυξανόμενοι αριθμοί των pixel στα σώματα των πιο σύγχρονων φωτογραφικών μηχανών full-frame, απαιτούνται διαρκείς βελτιώσεις στην ανάλυση των φακών. Η σειρά G Master προσφέρει τον δύσκολο συνδυασμό υψηλής ανάλυσης και απαλής αποεστίασης φόντου (bokeh).

Ο G Master διαθέτει στοιχεία φακού XA (υπερβολικά ασφαιρικός) με τεχνολογία αιχμής που διορθώνουν διάφορες γεωμετρικές και χρωματικές αποκλίσεις. Η Sony συνεχίζει να βελτιώνει τις διαδικασίες κατασκευής και προσομοίωσης υψηλής ακρίβειας για να προσφέρει ακόμα πιο όμορφες εικόνες και πιο λειτουργική σχεδίαση φακών.
Εικόνα προϊόντος στοιχείου φακού XA (υπερβολικά ασφαιρικός)

Η επιφάνεια του φακού XA είναι κατασκευασμένη με εξαιρετική ακρίβεια 0,01 micron, για να προσφέρει εντυπωσιακή ανάλυση από το κέντρο έως την περιφέρεια της εικόνας, αλλά και εξαιρετική, απαλή αποεστίαση φόντου (bokeh) που υπερβαίνει τους συμβατικούς φακούς και τον φακό G.

[1] Επιφάνεια συμβατικών φακών

[2] Επιφάνεια φακού XA

Εικόνες της τραχύτητας της επιφάνειας ενός συμβατικού φακού και ενός φακού G Master

Υψηλή ανάλυση

Από την κυκλοφορία της μάρκας G Master, η τεχνολογία κατασκευής των φακών XA έχει εξελιχθεί για την ανάπτυξη εξαιρετικά ευρυγώνιων φακών και φακών με μεγάλη διάμετρο που έχουν διάφραγμα με μικρό αριθμό F.

[1] Υπερβολικά ασφαιρικός φακός (φακός ΧΑ)

Εικόνες των στοιχείων XA (υπερβολικά ασφαιρικός) στους φακούς FE 24-70 mm F2.8 GM και FE 12-24 mm F2.8 GM

Εκτός από τη μεγάλη διάμετρο, τα στοιχεία XA έχουν εξελιχθεί σε πιο σύνθετα σχήματα όπως στον FE 16-35 mm F2.8 GM II. Αυτό έχει καταστήσει εφικτή την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας εικόνας χωρίς αύξηση του μεγέθους του φακού.

(1) Διαμόρφωση φακού  [1] Υπερβολικά ασφαιρικός φακός (φακός XA)

(2) Γράφημα MTF  [1] Αντίθεση (%)  [2] Απόσταση από το οπτικό κέντρο φακού (mm)  [3] Στα 16 mm / Μέγ. διάφραγμα  [4] Στα 16 mm / Διάφραγμα F8  [5] Στα 35 mm / Μέγ. διάφραγμα  [6] Στα 35 mm / Διάφραγμα F8  [7] Χωρική συχνότητα  [8] 10 ζεύγη γραμμών / mm  [9] 30 ζεύγη γραμμών / mm  [10] Τιμές ακτίνας   [11] Τιμές εφαπτομένης 

Εικόνα των στοιχείων XA (υπερβολικά ασφαιρικός) στον φακό FE 16-35 mm F2.8 GM II
Συνάρτηση MTF
Παράδειγμα εικόνας (Α) με κομμένο τμήμα και εκτεταμένη περιοχή (R) από την περιφέρεια, όπου φαίνεται ο φακός υψηλής ανάλυσης, με λεζάντα "SEL1635GM2"

 

Ο G Master προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση ανάλυσης, από το κέντρο της εικόνας έως την περιφέρειά της.

Εξαιρετική αποεστίαση φόντου (bokeh)

Η Sony χρησιμοποιεί προσομοιώσεις παράλληλα με εμπειρικούς κανόνες και συγκεντρωτική τεχνογνωσία, για να βελτιστοποιήσει την ποιότητα της αποεστίασης φόντου (bokeh), ενώ παράλληλα εξαλείφει τις αποκλίσεις και διασφαλίζει υψηλή απόδοση MTF (ανάλυσης).

Επιπλέον, κάθε φακός βαθμονομείται ξεχωριστά κατά τη διαδικασία κατασκευής του για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της αποεστίασης φόντου (bokeh).

[1] Μη απαλή αποεστίαση  [2] Απαλή αποεστίαση

Απεικόνιση της προσομοίωσης αποεστίασης φόντου (bokeh)
Εικόνες προσομοίωσης αποεστίασης φόντου (bokeh)
Παράδειγμα εικόνας λουλουδιού του είδους "κόσμος"

FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Παράδειγμα εικόνας πορτραίτου γυναίκας που κοιτάζει μπροστά

Φακός FE 50mm F1.2 GM

Παράδειγμα εικόνας από αγώνα μοτοσυκλετών, ο οδηγός είναι εν κινήσει και σε εστίαση με φόντο δάσος σε αποεστίαση φόντου (bokeh) Παράδειγμα εικόνας από αγώνα μοτοσυκλετών, ο οδηγός είναι εν κινήσει και σε εστίαση με φόντο δάσος σε αποεστίαση φόντου (bokeh)

Έλεγχος οδήγησης φακού εστίασης υψηλής ταχύτητας και υψηλής ακρίβειας

Οι δημιουργοί συνήθως αναβαθμίζουν τα σώματα των φωτογραφικών μηχανών τους περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της λειτουργικής ζωής των αγαπημένων τους φακών. Οι καινοτόμοι ενεργοποιητές φακών της Sony επιτυγχάνουν οδήγηση εστίασης υψηλής ταχύτητας με υψηλή ακρίβεια, συνεχίζοντας να εξυπηρετούν το φιλόδοξο δημιουργικό σας όραμα, ακόμα και όσο τα σώματα των φωτογραφικών μηχανών εξελίσσονται.

Υψηλή ταχύτητα

Οι αποκλειστικοί ενεργοποιητές εστίασης της Sony βρίσκονται υπό διαρκή ανάπτυξη, με στόχο την επίτευξη ακόμα υψηλότερης ώθησης και βελτιωμένης απόδοσης δυναμικής παρακολούθησης. Η πιο πρόσφατη σειρά G Master series διαθέτει τον γραμμικό μηχανισμό XD (extreme dynamic) που προσφέρει ανώτερη τεχνολογία ελέγχου.

Έλεγχος οδήγησης φακού εστίασης υψηλής ακρίβειας

Για την επίτευξη οδήγησης εστίασης με υψηλή ταχύτητα και υψηλή ακρίβεια, η Sony δημιούργησε τον γραμμικό μηχανισμό XD. Αυτός ο ενεργοποιητής είναι μικρός αλλά προσφέρει υψηλή ώθηση, επιτρέποντας οδήγηση εστίασης υψηλής ταχύτητας για ομάδες εστίασης ακόμα και σε φακούς με μεγάλο διάφραγμα.

Κοντινό πλάνο του προσώπου μιας γυναίκας

Κλιπ του γραμμικού μηχανισμού XD που κινείται καθώς το σημείο λειτουργίας στο γράφημα της θέσης του φακού συναρτήσει του χρόνου κινείται επίσης, ταυτόχρονα η το δείγμα εικόνας αποκτά έντονη εστίαση

Υψηλή ακρίβεια

Ο γραμμικός μηχανισμός XD ελέγχει ακόμα και βαριές ομάδες εστίασης φακών σε βήματα micron για υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια. Η πορεία είναι αθόρυβη και ομαλή χωρίς κραδασμούς ή θόρυβο, έτσι ώστε οι δημιουργοί να μπορούν να συγκεντρώνονται στη λήψη.

Κοντινό πλάνο του ματιού μιας γυναίκας

Κλιπ του γραμμικού μηχανισμού XD που κινείται ελαφρώς καθώς το σημείο λειτουργίας στο γράφημα κινείται επίσης ελαφρώς για την προσαρμογή της εστίασης.

Οι φακοί της Sony μπορούν να διασφαλίσουν τη μέγιστη απόδοση της φωτογραφικής μηχανής επειδή έχουν σχεδιαστεί με ένα καθαρό όραμα των φωτογραφικών μηχανών του μέλλοντος και μπορούν να διαχειριστούν προηγμένα χαρακτηριστικά του σώματος της μηχανής, όπως η παρακολούθηση αυτόματης εστίασης/αυτόματης έκθεσης σε συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας 120fps.
Συνδυαστική εικόνα μιας γυναίκας που κάνει ενόργανη και εικόνα φωτογραφικής μηχανής που τραβά συνεχόμενες λήψεις υψηλής ταχύτητας
Εικόνα προϊόντος που δείχνει κοντινό πλάνο των χεριών του χρήστη που χειρίζεται φωτογραφική μηχανή με στερεωμένο τηλεφακό Εικόνα προϊόντος που δείχνει κοντινό πλάνο των χεριών του χρήστη που χειρίζεται φωτογραφική μηχανή με στερεωμένο τηλεφακό

Μικρό βάρος και αξιοπιστία

Η χρήση κράματος μαγνησίου και τα ανθεκτικά πλαστικά που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές μηχανικής, τα οποία έχουν αναμειχθεί με ανθρακονήματα και ίνες γυαλιού, διασφαλίζουν ακαμψία και αξιοπιστία, ενώ παράλληλα μειώνουν το βάρος, ειδικά για σούπερ τηλεφακούς μεγάλου διαφράγματος.

Μικρό βάρος

Εικόνα φακού από κράμα μαγνησίου
Το κράμα μαγνησίου χρησιμοποιείται ευρέως σε εξαρτήματα που είναι δύσκολο να κατασκευαστούν με εκμαγεία αλλά πρέπει να έχουν μικρό βάρος και υψηλή ακαμψία, για βελτιωμένη λειτουργικότητα σε λήψεις μεγάλης διάρκειας και για χρόνια αξιόπιστης απόδοσης.
Εικόνα από φακούς κατασκευασμένους από πλαστικό που χρησιμοποιείται σε εφαρμογές μηχανικής
Τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές μηχανικής περιέχουν ανθρακονήματα και ίνες γυαλιού για ελαφρύτερους και πιο ανθεκτικούς φακούς.

Αξιοπιστία

Η ελαφριά σχεδίαση επιτυγχάνει αξιοπιστία για χρήση χωρίς άγχος σε απαιτητικά περιβάλλοντα ή σε συνθήκες χαμηλής/υψηλής θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει αντοχή στη σκόνη και την υγρασία.

① * Δεν εγγυόμαστε την πλήρη προστασία 100% από τη σκόνη και την υγρασία.

② *Στην εικόνα απεικονίζεται το περιβάλλον των δοκιμών, δεν παρέχουμε κάποια εγγύηση για το περιβάλλον λειτουργίας.

Απεικόνιση της σχεδίασης για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία
Εικόνα φακού που δοκιμάζεται σε περιβάλλοντα με χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες
Εικόνα μιας γυναίκας που κοιτά μέσα από το εικονοσκόπιο της φωτογραφικής μηχανής Εικόνα μιας γυναίκας που κοιτά μέσα από το εικονοσκόπιο της φωτογραφικής μηχανής

Μικρό μέγεθος και λειτουργικότητα

Οι διάφοροι δακτύλιοι ελέγχου, τα κουμπιά και οι διακόπτες έχουν σχεδιαστεί και τοποθετηθεί προσεκτικά έτσι ώστε να διασφαλίζεται το μικρό μέγεθος και η ευκολία χειρισμού, ενώ προσφέρουν ευχάριστη αίσθηση κατά το πάτημα και τη λειτουργία τους.

Μικρό μέγεθος

Για να μειωθεί το μέγεθος και το βάρος του φακού, η διαμόρφωση και το σχήμα του φακού, τα μηχανικά στοιχεία και οι ενεργοποιητές που ωθούν την εστίαση, ο ενεργοποιητής του διαφράγματος και οι μηχανισμοί κατά των κραδασμών έχουν βελτιστοποιηθεί για κάθε φακό.
Εικόνα της εσωτερικής δομής του SEL70200GM2 όπου φαίνονται οι θέσεις του ενεργοποιητή

Λειτουργικότητα

Εικόνα προϊόντος που δείχνει τις θέσεις των δακτυλίων εστίασης, ζουμ και διαφράγματος

Για να προσφέρει εξαιρετική λειτουργικότητα για στατικές εικόνες και ταινίες, παρέχονται δακτύλιοι ζουμ και διαφράγματος, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια σειρά σε όλους τους φακούς. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται τον φακό διαισθητικά και να συγκεντρώνονται στη λήψη, ανεξάρτητα από τον φακό που έχουν τοποθετήσει στη μηχανή.

[1] Δακτύλιος εστίασης [2] Δακτύλιος ζουμ [3] Δακτύλιος διαφράγματος

Εικόνα προϊόντος που δείχνει την πλαϊνή όψη του φακού όπου φαίνονται τα κουμπιά και οι διακόπτες
Η ροπή και η ομαλότητα κάθε δακτυλίου, η υφή του κλικ και το σχήμα και η ευκολία του πατήματος των κουμπιών και των διακοπτών έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρουν υψηλή λειτουργικότητα με ευχάριστη αίσθηση κατάλληλη για τη σειρά G Master, βάσει σχολίων από πολλούς επαγγελματίες.