BRAVIA XR - world's first cognitive intelligence TV - line-up

Η Sony Europe ανακοινώνει τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED και 4K LED με το νέο επεξεργαστή «Cognitive Processor XR»

07 Ιαν, 2021

Ο καινοτόμος, νέος επεξεργαστής μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο, προσφέροντας μια πρωτόγνωρη, καθηλωτική εμπειρία θέασης

Η Sony Europe ανακοίνωσε, σήμερα, τις πρώτες τηλεοράσεις[1] «γνωστικής νοημοσύνης», παγκοσμίως. Οι νέες τηλεοράσεις BRAVIA XR περιλαμβάνουν τις MASTER Series Z9J 8K LEDMASTER Series A90J και A80J OLED, αλλά και τις X95J και X90J 4K LED.

Με τη δύναμη του επεξεργαστή Cognitive Processor XR, τον «εγκέφαλο» των νέων BRAVIA XR, οι τηλεοράσεις χρησιμοποιούν μια ολοκαίνουρια επεξεργαστική μέθοδο που ξεπερνά τη συμβατική τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και είναι σχεδιασμένη να αναπαράγει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν και ακούνε. Όταν βλέπουμε αντικείμενα, εστιάζουμε ασυνείδητα σε ορισμένα σημεία. Ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR, με τη δύναμη της γνωστικής νοημοσύνης, διαχωρίζει την οθόνη σε πολλαπλές ζώνες και αντιλαμβάνεται ποιο είναι το «σημείο εστίασης» στην εικόνα. Ενώ η συμβατική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει στοιχεία της εικόνας όπως το χρώμα, την αντίθεση, και τις λεπτομέρειες μεμονωμένα, ο νέος επεξεργαστής Cognitive Processor XR μπορεί να διασταυρώσει την ανάλυση μιας σειράς στοιχείων ταυτόχρονα, όπως ακριβώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα στοιχεία προσαρμόζονται σε συνδυασμό μεταξύ τους για το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, ώστε όλα όσα βλέπουμε στην οθόνη να είναι συγχρονισμένα και αληθοφανή – κάτι που η συμβατική τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να πετύχει.

Ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR μπορεί ακόμα να αναλύσει τη θέση του ήχου στο σήμα, ώστε ο ήχος να αντιστοιχεί ακριβώς στη δράση επί της οθόνης. Επιπρόσθετα, αναβαθμίζει κάθε ήχο σε 3D surround ήχο, για να αποδώσει απόλυτο ρεαλισμό με τη δημιουργία ενός καθηλωτικού ηχητικού περιβάλλοντος. Γνωρίζει, αναλύει και αντιλαμβάνεται πρωτοφανή όγκο δεδομένων και βελτιστοποιεί έξυπνα κάθε pixel, καρέ, και σκηνή για την πλέον αληθοφανή εικόνα και ήχο που έχει ποτέ προσφέρει η Sony.

«Η πρόθεση της Sony είναι να καινοτομεί διαρκώς στην τεχνολογία τηλεοράσεων, ώστε να προσφέρει την πλέον καθηλωτική εμπειρία θέασης», δήλωσε ο Masaomi Ando, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος τηλεοράσεων της Sony Europe. «Οι νέες τηλεοράσεις BRAVIA XR μεταδίδουν την πραγματικότητα καλύτερα από ποτέ, χάρη στην επεξεργαστική ισχύ του πρώτου γνωστικού επεξεργαστή[2] παγκοσμίως, που ξεπερνά τη συμβατική τεχνητή νοημοσύνη»

Κύρια Χαρακτηριστικά της σειράς BRAVIA XR

Τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων Sony και τα κύρια χαρακτηριστικά τους

Χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων MASTER Series Z9J (μοντέλα 85” και 75”) 8LED

Χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων MASTER Series A90J (μοντέλα 83”, 65” και 55”) OLED

Τα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων A80J (μοντέλα 77”, 65” και 55”) OLED

Χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων X95J (μοντέλα 85”, 75” και 65”) 4LED:

Χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων X90J (μοντέλα 75”, 65”, 55” και 50”) 4LED:

Άλλα μοντέλα τηλεοράσεων που ανακοινώθηκαν (όχι – XR)

Χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων X85J (μοντέλα 85”, 75”, 65”, 55”, 50” και 43”) 4LED:

Χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων X81J (μοντέλο 75”) και X80J (μοντέλα 65”, 55”, 50” και 43”) 4LED:

Χαρακτηριστικά τηλεοράσεων W800 (μοντέλο 32”) HD LED:

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Η τιμή και διαθεσιμότητα στην Ευρώπη θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες σειρές τηλεοράσεων της Sony, μπορείτε να δείτε εδώ το βίντεο ανακοίνωσης των BRAVIAXR ή να επισκεφθείτε τον ιστότοπο BRAVIA XR https://www.sony.gr/electronics/bravia-xr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων Sony, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://www.sony.gr/electronics/tv/t/tv

[1]Περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή που διασταυρώνει την ανάλυση δεδομένων ποικίλων στοιχείων της εικόνας σε συνδυασμό με σημεία εστίασης, αναπαράγοντας την ανθρώπινη προοπτική. Μέχρι και τον Δεκέμβριο 2020, κανένα άλλο brandδεν έχει ισχυριστεί συγκεκριμένα αντίστοιχη λειτουργία «γνωστικής νοημοσύνης» για επεξεργαστές των τηλεοράσεων που διαθέτουν. Πιστοποιημένο από τη Strategy Analytics.

[2]Από τον Δεκέμβριο του 2020, ο Cognitive Processor XR διασταυρώνει την ανάλυση δεδομένων ποικίλων στοιχείων της εικόνας σε συνδυασμό με σημεία εστίασης, αναπαράγοντας την ανθρώπινη προοπτική. Πιστοποιημένο από τη Strategy Analytics.

[3]Οι χώρες και η διαθεσιμότητα θα επιβεβαιωθούν.

[4]Ο αριθμός και η επιλογή των τίτλων διαφοροποιούνται ανά μοντέλο και μπορούν να αλλάξουν

[5]Κατά κανόνα, μια υπηρεσία video απαιτεί περίπου 25-30 Mbps, ανάλογα με την κατάσταση σύνδεσης στο Internet.

[6]Οι ενσωματωμένες υπηρεσίες Google TV υπόκεινται σε όρους και προϋποθέσεις και μπορεί να διαφοροποιηθούν ή να παύσουν χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

[7]Η λειτουργία VRR απαιτεί ενημέρωση λογισμικού.

[8]Οι συμβατές συσκευές απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η φωνητική λειτουργία διερεύνησης είναι διαθέσιμη μέσω χρήσης του χειριστηρίου που περιλαμβάνεται, εφαρμογή Android TV Remote Control με Android 4.0 ή μεγαλύτερο ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή τηλεοράσεων της Sony Side View διαθέσιμη για Android 4.0.3 or μεγαλύτερο ή iOS 7.0 η μεγαλύτερο.

[9]Συσκευές που αξιοποιούν Amazon Alexa, συμβατές με συσκευές Sony Google TV. Απαιτείται λογαριασμός Amazon. Για την πρόσβαση σε ορισμένο περιεχόμενο ενδέχεται να απαιτούνται συνδρομές. Sony’s TV and Alexa devices both require internet connection. Τόσο οι τηλεοράσεις της Sony, όσο και οι συσκευές Alexa, απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο. Οι ονομασίες Amazon, Echo, Alexa και όλα τα σχετικά λογότυπα είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc. ή των συνεργατών της.

[10] Google Nest speakers (πωλούνται ξεχωριστά). Απαιτούν συμβατές συσκευές συνδεδεμένες στο ίδιο ασύρματο οικιακό δίκτυο. Κατεβάστε την εφαρμογή Google Home app from από το iPhone App Store ή το Google Play. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις εφαρμογών τρίτων μερών. Ο χρήστης πρέπει να συνδέσει συμβατές συσκευές, ώστε να ελέγξει την λειτουργία. Με την ολοκλήρωση του download, η λειτουργία Google Home έχει συνδεθεί με τη συσκευή Sony, έχοντας πρόσβαση στην φωνητική λειτουργία ελέγχου.

[11]Οι λειτουργίες Apple® AirPlay® 2 και HomeKit™ θα γίνουν διαθέσιμες στα ακόλουθα μοντέλα του FY19: ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95, XG85 (85″, 75″, 65″ και 55″) / μοντέλα του FY20: ZH8, A9, A8, XH95, XH90 /μοντέλα του FY21: Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J, X81J/X80J. Οι λειτουργίες AirPlay 2 και HomeKit απαιτούν είτε συσκευή με iOS 12.3 ή νεότερη έκδοση, είτε Macπου χρησιμοποιεί macOS 10.14.5. Οι ονομασίες Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Macκαι macOS είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc., κατατεθέντα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

[12]Οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με Dolby Vision and Dolby Atmos μέσω συμβατών υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix από τις ενσωματωμένες στην τηλεόραση εφαρμογές streaming ή μέσω συμβατών μέσων αναπαραγωγής που συνδέονται με την τηλεόραση μέσω HDMI. Απαιτεί καλώδια HDMI®, τα οποία πωλούνται ξεχωριστά.

[13]Απαιτείται συνδρομή Netflix streaming. Hδιαθεσιμότητα του 4K Ultra HD εξαρτάται από το πλάνο συνδρομής που διατηρείται στο Netflix, τις υπηρεσίες Διαδικτύου, τις δυνατότητες της συσκευής και την διαθεσιμότητα του περιεχομένου. www.netflix.com/termsofuse

[14]Το μοντέλο 83΄΄ διατίθεται με βάση τριών θέσεων

[15]Το Seamless Edge διατίθεται στα μοντέλα 65΄΄ και 55΄΄. Το μοντέλο 83΄΄ διατίθεται με bezel αλουμινίου.

[16]Ανάλογα με την χώρα

[17]Δεν είναι διαθέσιμη στο μοντέλο 65΄΄.

[18]Το μοντέλο 65΄΄ διατίθεται με βάση δύο θέσεων

[19]Εξαρτάται από τη χώρα.

[20]ALLM: Απαιτεί αναβάθμιση λογισμικού

Σχετικά με τη SonyCorporation

Η SonyCorporation είναι μια εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας που διαθέτει αξιόπιστη και θεμελιώδη τεχνολογία. Από υπηρεσίες gaming και δικτύου έως μουσική, κινηματογράφο, ηλεκτρονικά, semiconductorsκαι οικονομικές υπηρεσίες – σκοπός της Sony είναι να δημιουργήσει ένα κόσμο συναισθημάτων, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.sony.net/

Sign up to receive Sony press releases by email