nadine sony alpha 7c μητέρα και παιδί κάθονται στο γρασίδι

Αυτές τις γιορτές, βγάλτε πιο όμορφες οικογενειακές φωτογραφίες με την Alpha 7C

Ονομάζομαι Nadine, είμαι από το Αμβούργο της Γερμανίας και είμαι μητέρα τεσσάρων γλυκών αγοριών.

Χάρη στον λογαριασμό μου στο Instagram που λέγεται "my boys and I", παίρνω μαζί μου την κοινότητά μου στην καθημερινή ζωή και μοιράζομαι μαζί της αυτές τις συναρπαστικές στιγμές της μητρότητας. Μου αρέσει να ανεβάζω φωτογραφίες από τα ταξίδια και τις εκδρομές μας και την καθημερινή ζωή μας. Πάντα απαθανάτιζα τις στιγμές της ζωής μου, από τότε που έγινα μητέρα, και καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, θέλω να έχω όσο περισσότερες αναμνήσεις μπορώ.

Και ναι, η νέα Sony Alpha 7C έχει φτιαχτεί ακριβώς γι' αυτό. Με τέσσερα ζωηρά αγόρια, χρειαζόμουν κάτι μικρό και ελαφρύ, για να μπορώ να τη μεταφέρω παντού και να είμαι σίγουρη ότι θα μπορώ να καταγράψω τις πανέμορφες αναμνήσεις των περιπετειών μας.

Ως λάτρης της φωτογραφίας και μητέρα, θα ήθελα να μοιραστώ συμβουλές για καλύτερες οικογενειακές φωτογραφίες εν κινήσει.

nadine sony alpha 7c μητέρα που φωτογραφίζει 2 παιδιά

Συμβουλή 1η: Γρήγορες ρυθμίσεις για τέλειες φωτογραφίες με την Alpha 7C

Ως οικογένεια, λατρεύουμε τα ταξίδια ανά τον κόσμο, αλλά όταν δεν γίνεται, προσπαθούμε να δραπετεύουμε στη φύση κοντά μας, και να περνάμε όμορφα όλοι μαζί. Η Alpha 7C είναι τέλεια για αυτές τις περιπτώσεις. Είναι ελαφριά, μικρή και full frame, που σημαίνει κορυφαία ποιότητα, όπου κι αν πηγαίνουμε.

Κατά τη λήψη, προτείνω να φωτογραφίζετε και σε RAW και σε JPEG. Το JPEG είναι πιο ελαφρύ, αλλά τα αρχεία RAW προσφέρουν τη δυνατότητα να ρετουσάρετε τις φωτογραφίες σας με την εφαρμογή Imaging Edge Edit (μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την τοποθεσία της Sony website) ή με το Adobe Lightroom. Κρατάει την ανάλυση αρκετά υψηλή για εκτύπωση, ώστε να τις βάζω στα άλμπουμ φωτογραφιών, κάτι που δεν συμβαίνει με τα smartphone.

nadine sony alpha 7c πορτραίτο μικρού αγοριού που κάθεται στο έδαφος © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/40s @ f/5.0, ISO 320

Αν δεν νιώθετε άνετα να χρησιμοποιείτε λογισμικό για να επεξεργάζεστε τις εικόνες σας, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς τα χρώματα της Alpha 7C είναι πολύ ρεαλιστικά και μπορείτε απλώς να προσθέσετε ένα γρήγορο φίλτρο μετά, από την αγαπημένη σας εφαρμογή.

Όσον αφορά στις ρυθμίσεις λήψης, συχνά χρησιμοποιώ τη λειτουργία "Ρ", γιατί μπορώ να εμπιστευτώ τη μηχανή για να εκθέσω σωστά μια σκηνή. Η λειτουργία βρίσκεται στο πάνω καντράν της μηχανής και χρησιμοποιείται εύκολα και γρήγορα. Για παράδειγμα, μπορώ να βγάλω πορτραίτο με μποκέ στο φόντο, σαν επαγγελματικό, χωρίς να είμαι ειδική. Αλλά, ακόμα κι αν θέλετε να μάθετε να το κάνετε με το χέρι, μπορείτε, και η συγκεκριμένη μηχανή είναι ιδανική για όσους θέλουν να μάθουν φωτογραφία.

nadine sony alpha 7c παιδιά που παίζουν στο γρασίδι με τον ήλιο πίσω τους © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Συμβουλή 2: Πώς να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες των παιδιών σας

Δεν είναι πάντα εύκολο... κάποιες φορές δεν θέλουν και άλλες δεν τους αρέσει. Για να βγάλετε καλές φωτογραφίες των παιδιών σας, πρέπει να κινείστε γρήγορα!

Η πρώτη συμβουλή είναι να στηρίζεστε απόλυτα στην αυτόματη εστίαση της μηχανής. Η Sony έχει συμπεριλάβει μια λειτουργία παρακολούθησης ματιού (Real- time Eye AF), που παρακολουθεί το μάτι κινούμενων ανθρώπων και ζώων, και ενεργοποιείται πανεύκολα! Ανοίξτε τη μηχανή και στρέψτε τη στο παιδί. Τότε, πατήστε το κουμπί κλείστρου μέχρι τη μέση και θα δείτε ένα πράσινο πλαίσιο στο πρόσωπο ή στο μάτι. Αυτό σημαίνει ότι εστιάζει τέλεια και είναι έτοιμη για λήψη. Κρατήστε το πατημένο μέχρι τη μέση, ώσπου να δείτε κάτι υπέροχο να συμβαίνει και τότε πατήστε το όλο για λήψη.

Η δεύτερη συμβουλή μου είναι για απρόβλεπτες στιγμές, όταν τα παιδιά παίζουν. Η Alpha 7C τραβάει έως και 10 καρέ το δευτερόλεπτο, που είναι απαραίτητα για να βγει η σωστή έκφραση προσώπου.

Για ενεργοποίηση, απλώς πατήστε το κουμπί "Fn" στο πίσω μέρος της μηχανής και με τη ροδέλα κύλισης πηγαίνετε στην επιλογή "Λειτουργία μονάδας". Επιλέξτε τη και με τη ροδέλα μεταβείτε στην επιλογή "Συνεχής λήψη" και, στη συνέχεια, πατήστε το κεντρικό κουμπί για επικύρωση. Τώρα, όταν πατάτε το κλείστρο, η μηχανή θα συνεχίσει να τραβάει, μέχρι να σταματήσει η δράση.

Η τελευταία συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιείτε οθόνη ρυθμιζόμενης γωνίας. Είναι χρήσιμη, γιατί στην προκειμένη περίπτωση, θέλετε να μπορείτε γρήγορα να δείτε τι συμβαίνει και τι τραβάτε, ταυτόχρονα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γωνία της οθόνης, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο βολικό να τη χρησιμοποιήσετε, από το να κοιτάζετε το viewfinder.

Ακόμα μαθαίνω νέες τεχνικές και θα ήθελα να βελτιώσω τα πορτραίτα μου στο μέλλον. H συγκεκριμένη μηχανή προσφέρεται ιδανικά για αυτό.

nadine sony alpha 7c νεαρό αγόρι που κάθεται σε κούνια χαμογελώντας © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/640s @ f/5.6, ISO 100

Συμβουλή 3: Πώς να βγάζετε οικογενειακές selfie, χωρίς να κόβεται κανείς από την εικόνα

Οι αγαπημένες μου φωτογραφίες είναι οι οικογενειακές! Είναι επίσης και οι πιο δύσκολες, τουλάχιστον όταν έχεις τέσσερα μικρά παιδιά. Παλιότερα, βγάζαμε τις φωτογραφίες μας με τον αυτόματο χρονοδιακόπτη που έχει αυτή η μηχανή, αλλά τελικά, πάντα κοβόμουν από το πλάνο.

Τώρα, είναι πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό, γιατί μπορώ να ελέγχω τη μηχανή από το smartphone μου. Με μια απλή λήψη του Imaging Edge Mobile από τη σελίδα υποστήριξης της Sony στον ιστότοπο.

Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να δείτε ζωντανή εικόνα από τη μηχανή στο smartphone σας. Μετά, συνήθως τοποθετώ τη μηχανή σε τρίποδο από πριν, τσεκάρω στο τηλέφωνό μου ότι το πλάνο είναι καλό και ζητάω από όλους να χαμογελάσουν και να πατήσουν το κουμπί κλείστρου στην εφαρμογή.

Άλλη λειτουργία αυτής της εφαρμογής είναι ότι μπορείτε να μεταφέρετε απευθείας τις εικόνες από τη μηχανή στο smartphone σας. Απλώς επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε από την εφαρμογή και κατεβάστε τις.

Είτε από τον καναπέ του σπιτιού σας είτε έξω στο δάσος, μπορείτε να βγάλετε τις πιο όμορφες φωτογραφίες και να τις μοιραστείτε από το smartphone σας με άλλους.

nadine sony alpha 7c χαλαρό οικογενειακό πορτραίτο © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/160s @ f/4.0, ISO 3200

Συμβουλή 4: Καλλιτεχνικές γωνίες και εμφανίσεις

Όπως είπα, ακόμα μαθαίνω, αλλά η μηχανή διαθέτει δημιουργικές λειτουργίες, σχεδιασμένες για την πλήρη αξιοποίηση κάποιων σκηνών. Για να τις χρησιμοποιήσετε, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού, μέχρι να βρείτε το μενού των δημιουργικών στιλ. Επιλέξτε εκείνο που ταιριάζει στη λήψη σας ("Night", "Sunset", "Portrait") και η μηχανή θα προσαρμοστεί αυτόματα.

nadine sony alpha 7c ηλιοβασίλεμα πάνω από μια λίμνη © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/400s @ f/4.5, ISO 100

Άλλη μία δημιουργική συμβουλή είναι να αξιοποιείτε πλήρως την περιστρεφόμενη οθόνη. Ως μαμά, την περισσότερη ώρα που παίζω με τα παιδιά μου, είμαι στο πάτωμα της κουζίνας! Η οθόνη μού επιτρέπει να τραβήξω τα παιδιά μου από διαφορετικές γωνίες, χωρίς να πρέπει να ξαπλώνω στο πάτωμα ή να τεντώνομαι στις μύτες, για να βγάλω μία φωτογραφία από πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βγάλετε ιδιαίτερα καλλιτεχνικές λήψεις!

nadine sony alpha 7c αγόρι που κάνει φούσκες σε εξωτερικό χώρο © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Η τελευταία συμβουλή μου για υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις

Όλοι μπορούν να αποτυπώσουν πανέμορφες αναμνήσεις και να βγάλουν ξεχωριστές φωτογραφίες. Το σημαντικό είναι η εικόνα να είναι μια τρυφερή ανάμνηση που διαρκεί για πάντα. Η Alpha 7C είναι ελαφριά και εύκολη στη χρήση, και μπορείτε να την έχετε μαζί σας συνέχεια. Όπως λέω πάντα, όλοι έχουμε μέσα μας έναν μικρό καλλιτέχνη.

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.