ο albert dros στέκεται στην κορυφή ενός βουνού με τη sony a7rm5

Alpha 7R V | Εξερευνώντας τη Μαδέρα

Albert Dros

Με λένε Albert Dros και είμαι Πρεσβευτής φωτογραφίας τοπίου της Sony Europe από την Ολλανδία. Για πολλά χρόνια, ο στόχος μου είναι να φωτογραφίζω τον όμορφο πλανήτη μας με θεαματικό τρόπο και να κάνω τους θεατές μου να εκτιμούν τη φύση που μας περιβάλλει. Είμαι γνωστός για το μοναδικό μου στιλ και το πάθος που έχω να τραβώ τις καλύτερες λήψεις οπουδήποτε και αν ταξιδεύω. Για τη δοκιμή της Alpha 7R V, ταξίδεψα στη Μαδέρα για να σας δείξω μια διαφορετική πτυχή αυτού του πανέμορφου νησιού με την τόσο πλούσια φύση.

σχηματισμός βράχων στα ανοικτά των ακτών της Μαδέρα © Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 90s @ f/9.0, ISO 100

Ήσασταν ένας από τους πρώτους επαγγελματίες φωτογράφους που δοκίμασαν την Alpha 7R V. Ποιες ήταν οι πρώτες σας εντυπώσεις και ποια χαρακτηριστικά ξεχωρίσατε;

Όταν η Sony επικοινώνησε μαζί μου για να δοκιμάσω τη νέα Alpha 7R V ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Επιδίωξή μου είναι να τραβώ αυτές τις εκπληκτικές εικόνες και η Alpha 7R IV δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια που τη χρησιμοποιώ. Όμως, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, ένοιωσα την ανάγκη για μια αναβάθμιση, πράγμα που είναι ακριβώς αυτό που προσφέρει αυτή η φωτογραφική μηχανή. Μου φάνηκε ότι έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Η οθόνη 4 αξόνων, που δεν υπάρχει σε καμία άλλη φωτογραφική μηχανή της Sony, είναι απλά τέλεια. Το τελείως νέο σώμα που είναι δανεισμένο από την Alpha 1, το σύστημα μενού και η αναβαθμισμένη σταθεροποίηση της εικόνας στο σώμα (IBIS) συνθέτουν τις μικροβελτιώσεις που χρειαζόμουν για να ανεβάσω τη δημιουργικότητά μου σε άλλο επίπεδο. Φυσικά, ο κύριος πόλος έλξης είναι ο αισθητήρας πλήρους καρέ 61 megapixel και η Sony κατόρθωσε να βελτιώσει ακόμη και αυτόν παρέχοντας καλύτερη ισορροπία λευκού και ακρίβεια χρωμάτων, πράγμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη φωτογραφία τοπίου.

Αυτό όμως που με έπεισε πραγματικά ότι αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι ιδανική για τη δουλειά μου είναι οι καινούριες επιμέρους λειτουργίες που προστέθηκαν. Η ικανότητα να φωτογραφίζει εύκολα με έκθεση μεγαλύτερη από 30 δευτερόλεπτα χωρίς να χρειάζεται τηλεχειριστήριο. Αυτό ήταν κάτι που περίμενα εδώ και πολύ καιρό και δείχνει πραγματικά ότι η Sony καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εφαρμόσει τα χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε. Υπάρχει επίσης η νέα λειτουργία Focus Bracketing, που μου επιτρέπει να φωτογραφίζω αυτόματα σε διαφορετικά εστιακά σημεία και να τα στοιβάζω στην μετα-παραγωγή (post production) ώστε να πετύχω μια ιδανικά εστιασμένη εικόνα από το προσκήνιο έως το φόντο. Χρησιμοποιώ πολύ τη λειτουργία Focus Stacking στις εικόνες μου και πιστεύω ότι η λειτουργία αυτή είναι κάτι που θα αλλάξει τα πάντα για τους φωτογράφους τοπίου που χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές Sony.

ο albert dros κοιτάζει την οθόνη στη sony a7rm5

Αυτά τα χαρακτηριστικά με ποιον τρόπο θα επηρεάσουν/βοηθήσουν το είδος φωτογραφίας/τη δημιουργία περιεχομένου με τα οποία ασχολείστε εσείς και άλλα άτομα του κλάδου σας;

Με αυτού του είδους την τεχνολογική εφαρμογή, τα χαρακτηριστικά αυτά επιτρέπουν στους φωτογράφους να επικεντρωθούν ακόμη περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι. Ειδικά για κάποιον σαν κι εμένα, ο οποίος θέλει να δοκιμάζει πολύ τεχνικές λήψεις, αυτή η φωτογραφική μηχανή μού παρέχει περισσότερες επιλογές για πειραματισμό, πράγμα που μου αρέσει πολύ.

Για να σας δώσω ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα, δεν έχω πάντα μαζί μου τρίποδο, αλλά ορισμένες φορές βλέπω κάτι ενδιαφέρον το οποίο απαιτεί την τεχνική Focus Stacking. Συνήθως, θα έβαζα τη φωτογραφική μηχανή πάνω σε τρίποδο και θα επέλεγα με το χέρι τα εστιακά σημεία για κάθε λήψη. Όμως, με τη λειτουργία Focus Bracketing της Alpha 7R V και τη βελτιωμένη σταθεροποίηση της εικόνας στο σώμα (IBIS), μπορώ να τραβήξω αυτές τις λήψεις κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή και να την αφήσω να κάνει όλη τη δουλειά μόνη της. Στη μετεπεξεργασία, πρέπει να ευθυγραμμίσεις όλες τις λήψεις μη αυτόματα (φυσικά, τα χέρια μου δεν μπορούν να διατηρήσουν το ιδανικό καδράρισμα για κάθε λήψη) και να τις στοιβάξεις. Πρόκειται για μια μικρή προσθήκη σε σύγκριση με τις άλλες τεχνολογικές βελτιώσεις σε αυτή τη φωτογραφική μηχανή, αλλά η λειτουργία αυτή με χαροποιεί καθώς ξεκλειδώνει τόσες πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια των περιπετειών μου.

πλάνο στο δάσος με έναν μικρό καταρράκτη © Albert Dros | Sony α7R V + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/30s @ f/7.1, ISO 800

Η Alpha 7R V καταβάλλει κάθε προσπάθεια να παρέχει στους επαγγελματίες απόδοση υψηλής ποιότητας όσον αφορά την εικόνα, τη λειτουργικότητα και την αυτόματη εστίαση, ώστε να είναι σε θέση να φέρνουν εις πέρας τα πρότζεκτ τους, όσο απαιτητικά και αν είναι αυτά. Πιστεύετε ότι πετυχαίνει αυτόν τον στόχο της;

Αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι ιδανική ως μια φωτογραφική μηχανή υψηλής ανάλυσης παντός καιρού που μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα από αυτά που θα αναμένατε συνήθως. Αποτελεί απλά την καλύτερη επιλογή της αγοράς αν η πρώτιστη προτεραιότητά σας είναι η ανάλυση. Φανταστείτε ότι μπορεί να κάνει ακόμη και λήψη βίντεο 8K! Φυσικά, ο κύριος σκοπός της είναι να βοηθήσει τους φωτογράφους τοπίου όπως εγώ να κάνουν φωτογραφίσεις για οποιοδήποτε απαιτητικό πρότζεκτ σε οποιαδήποτε τοποθεσία - και σ' αυτούς τους τομείς επιτυγχάνει και παρέχει καινοτόμες λύσεις .

Είμαι σίγουρος ότι η νέα αυτόματη εστίαση με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) είναι κάτι που θα αλλάξει τα πάντα για πολλούς φωτογράφους, ιδιαίτερα τους φωτογράφους άγριας ζωής, και θα αποδειχθεί πολύτιμη για τους χρήστες, καθώς περιλαμβάνει περισσότερα θέματα και έχει βελτιωμένη αξιοπιστία. Με την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, παρέχονται απεριόριστες δυνατότητες και ελπίζω ότι η Sony θα συνεχίσει να προβαίνει σε περαιτέρω μικροβελτιώσεις.

μια sony alpha 7rm5 τοποθετημένη πάνω σε τρίποδο ενώ φαίνεται η πίσω οθόνη

Οι φακοί και τα παρελκόμενα είναι άλλο ένα βασικό εξάρτημα για τη δημιουργία εικόνων. Ποιους φακούς και ποια παρελκόμενα της Sony χρησιμοποιήσατε για την αρχική δοκιμή σας και γιατί;

Για τη φωτογράφιση στη Μαδέρα, χρησιμοποίησα κυρίως τους φακούς ζουμ G Master: 12-24 mm f/2.8, τον σχετικά νέο 24-70 mm f/2.8 II και τον 70-200 mm f/2.8 II για να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές όσον αφορά την εστιακή απόσταση. Με λίγα λόγια, όλοι οι φακοί είχαν την απόδοση που ανέμενα. Δηλαδή, μεγάλη ευκρίνεια και αποκριτικότητα και ήταν ιδανικοί για αυτόν τον καταπληκτικό αισθητήρα 61 megapixel.

Αυτό που ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρον ήταν η βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας σε συνδυασμό με τους σταθεροποιημένους φακού G Master της Sony. Έχω αρκετά σταθερό χέρι οπότε μπορώ ήδη να τραβώ φωτογραφίες με σχετικά αργές ταχύτητες κλείστρου με την Alpha 7R IV, αλλά με την Alpha 7R V μπορώ να το κάνω ακόμη καλύτερα. Έχω κατορθώσει να κάνω λήψη τρεχούμενου νερού με έκθεση περίπου μισό δευτερόλεπτο μεγαλύτερη από ό,τι θα έκανα με την προκάτοχό της και πέτυχα εξαιρετική ευκρίνεια μετά από λίγες προσπάθειες – είναι απλά εκπληκτικό.

θέα ενός μικρού χωριού από ψηλά στα βουνά © Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

Ποια συμβουλή θα δίνατε στους επαγγελματίες που θαυμάζουν εσάς και τη δουλειά σας;

Το πιο σημαντικό πράγμα στη φωτογραφία είναι να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Αγκαλιάστε το ταξίδι της ατομικής βελτίωσης και της εξερεύνησης του δικού σας στιλ και μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τη φύση ως φωτογράφοι τοπίου και εξωτερικού περιβάλλοντος.

Και, παρόλο που η Alpha 7R V είναι μια απίστευτη (αν όχι η καλύτερη) φωτογραφική μηχανή για φωτογραφία τοπίου, θέλω να τονίσω ότι δεν χρειάζεται πάντα να έχεις την καλύτερη φωτογραφική μηχανή για να τραβήξεις τις καλύτερες φωτογραφίες. Μην ξεχνάτε ότι έχω επίσης τραβήξει ορισμένες από τις καλύτερες φωτογραφίες μου με παλαιότερες φωτογραφικές μηχανές της Sony. Όλες αυτές οι φωτογραφικές μηχανές της Sony μπορούν να κάνουν τη δουλειά!

Θέλω να ευχαριστήσω τη Sony που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι ένας από τους πρώτους φωτογράφους που δοκίμασαν αυτή τη νέα φωτογραφική μηχανή. Επίσης, αν διαβάζετε αυτό το κείμενο και έχετε τυχόν ερωτήσεις, είστε ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του ιστοτόπου μου. Είναι πάντα χαρά μου να παρέχω τυχόν συστάσεις ή να απαντώ σε τυχόν ερωτήσεις.

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Albert Dros

Albert Dros | Netherlands

"Έχω εμμονή με τη λήψη της τέλειας φωτογραφίας."

Σχετικές ιστορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.