michael schaake sony alpha 7RIII ξύλινα κτίρια σε ορθοστάτες δίπλα σε παγωμένη λίμνη πάνω στα βουνά

Εξερευνώντας τη συγκλονιστική ομορφιά της φύσης

Michael Schaake

Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο για τη φωτογράφιση άγριας ζωής, ο Michael Schaake επισκέφθηκε κάποια από τα πιο εκπληκτικά μέρη που υπάρχουν, κάτι που τελικά μεγάλωσε το πάθος του για τη φωτογραφία τοπίου.

"Κινητήριος δύναμη για εμένα είναι η περιέργεια", μας λέει, "γιατί με ωθεί να βγω και να δω νέα τοπία, και να εξερευνήσω νέα πράγματα. Ξέρω ότι μπορεί να μην είμαι ο πρώτος που ανακαλύπτει μια τοποθεσία, αλλά για εμένα είναι η πρώτη φορά και ενθουσιάζομαι".
michael schaake sony alpha 7RIII ακίνητη λίμνη με ομιχλώδη βουνά σε απόσταση

© Michael Schaake | Sony α7R III | 18mm f/2.8 | 30s @ f/10, ISO 400

"Όταν πρωτοξεκίνησα τη φωτογραφία ως χόμπι", μας λέει ο Michael, "επικεντρωνόμουν κυρίως στη φωτογράφιση άγριας ζωής. Ωστόσο, καθώς ταξίδευα, κυρίως στη βόρεια Ευρώπη και τη Σκανδιναβία, άρχισα βαθμιαία να στρέφομαι προς τα τοπία, αλλά αυτό εξαρτιόταν πλήρως από το πού ήμουνα. Φέτος σχεδιάζω να ταξιδέψω στη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια ή τη Μποτσουάνα, και έτσι η άγρια ζωή θα έρθει και πάλι στο επίκεντρο. Όλα εξαρτώνται από το πού ταξιδεύω".

michael schaake sony alpha 7RIII δύο ελάφια ανάμεσα στα δέντρα την αυγή

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS | 1/400s @ f/5.6, ISO 100

Για τον Michael, είτε φωτογραφίζει βουνά είτε τοπία, ένα από τα κίνητρά του είναι η ανακάλυψη του νέου και της περιπέτειας που αυτό συνεπάγεται. "Πάντα ψάχνω για μοναχικά μέρη", λέει. "Μου αρέσει να είμαι κάπου όπου δεν υπάρχει θόρυβος και ακούς μόνο τον άνεμο, και αν είσαι τυχερός μπορεί να δεις και κάποιο άγριο ζώο. Αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει."

michael schaake sony alpha 7RIII το βόρειο σέλας χορεύει στον ουρανό πίσω από χιονισμένα βουνά

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 28mm f/2 | 13s @ f/2.8, ISO 1600

Για τον Michael, η εμπειρία αυτών των στιγμών έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρατηρεί τη φύση. "Είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό", μας λέει. "Τώρα βλέπω πράγματα που δεν θα τα έβλεπα πριν από 10 χρόνια. Και συχνά σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι που πετυχαίνω τέτοιες στιγμές, αλλά αν περάσεις πολύ χρόνο στη φύση και έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, τότε δεν είναι μόνο τύχη, είναι και η παρατήρηση του κάθε τι."

michael schaake sony alpha 7RIII μοναχικά δέντρα σε φθινοπωρινό τοπίο με βουνά σε απόσταση

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS | 1/1250s @ f/6.3, ISO 200

Ένα άλλο στοιχείο της φύσης που αρέσει στον Michael να φωτογραφίζει είναι οι ακραίες συνθήκες, κάτι που ανακάλυψε ενώ ταξίδευε στη βόρεια Ευρώπη. "Ο καιρός αλλάζει τόσο γρήγορα και πραγματικά είναι απίστευτο να το βλέπεις. Έτσι, βγαίνω έξω ανεξαρτήτως καιρού, γιατί πάντα θα υπάρχει κάτι ξεχωριστό. Ακόμα κι αν έχεις πάει στο ίδιο μέρος 20 φορές, μια οποιαδήποτε μέρα το φως και η σκηνή μπορούν να αλλάξουν εντελώς, και τότε είναι που βγάζω τις φωτογραφίες για τις οποίες είμαι και πιο περήφανος."

michael schaake sony alpha 7RIII ένα δέντρο σε γαλήνιο τοπίο με φόντο τον ήλιο πίσω από την ομίχλη

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 24-105mm f/4 G OSS | 1/8000s @ f/8.0, ISO 100

Όσον αφορά τον φωτογραφικό εξοπλισμό, ο Michael χρησιμοποιεί μια σειρά φακών της Sony ανάλογα με το θέμα του και τους συνδυάζει με τη Sony α7R III ή την α9.

"Για τα τοπία, πάντα χρησιμοποιώ τη Sony α7R III, λόγω της απίστευτης ανάλυσης 42,4 megapixel", εξηγεί. Και συνεχίζει: "Κάποιες φορές τη χρησιμοποιώ και για να φωτογραφίζω ζώα που βόσκουν, όπου υπάρχει λιγότερη κίνηση. Αλλά όταν κινούνται, αλλάζω στην α9. Τα πάντα στην α9 είναι γρήγορα. Η αυτόματη εστίαση, η ταχύτητα συνεχούς λήψης, η ταχύτητα εγγραφής στη μνήμη, τα πάντα. Κι έτσι, όταν θέλω ταχύτητα, η α9 είναι η πρώτη μου επιλογή".
michael schaake sony alpha 7RIII ο γαλαξίας λαμπυρίζει πάνω από ένα δάσος

© Michael Schaake | Sony α7R III | E 25mm f/2 | 15s @ f/2.0, ISO 8000

Όσον αφορά τους φακούς, ο Michael επιλέγει εκείνους που είναι πιο πρακτικοί όταν ταξιδεύει και κάνει πεζοπορία. "Το μέγεθος και το βάρος είναι ό,τι πιο σημαντικό για μένα στις μετακινήσεις μου, και έτσι, συνήθως χρησιμοποιώ τον φακό G OSS με FE 24-105 mm και f/4", λέει, "και είναι εκπληκτικός ακόμα και σε συνδυασμό με την α7R III στα 42,4 megapixel."

Και σε πιο μακρινές πεζοπορίες, ο Michael παίρνει και τον G OSS FE 70-300 mm με f/4,5-5,6, καθώς και οι δύο μαζί είναι αρκετά ελαφριοί για να τους μεταφέρει ολόκληρη την ημέρα και να μην χρειάζεται κάτι άλλο. Ενίοτε, παίρνει επίσης και τον FE 16-35 mm με f/4, καθώς ενδείκνυται για τοπία και στο f/8 είναι ακριβέστατα ευκρινής.

Ωστόσο, όσον αφορά τη φωτογράφιση άγριας ζωής, ο καλύτερος φακός είναι ο GM OSS FE 100-400 mm. "Τον χρησιμοποιώ με τον μετατροπέα 1,4x ", μας εξηγεί. "Ο φακός 100-400 mm μπορεί να είναι μεγαλύτερος και πιο βαρύς σε σύγκριση με τους άλλους φακούς του εξοπλισμού μου, αλλά είναι απαραίτητος για την άγρια ζωή, και η ποιότητα εικόνας του είναι απίστευτη".

michael schaake sony alpha 7RIII μεγαλοπρεπές άγριο ζώο σε άγονη γη που κοιτάζει τον φωτογράφο

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS | 1/800s @ f/5.6, ISO 160

Η πεζοπορία στο χειμωνιάτικο ψύχος της βόρειας Ευρώπης ή στην αποπνικτική ζέστη της Αφρικής μπορεί να μη θεωρείται από όλους ακριβώς διασκέδαση, αλλά για τον Michael είναι ο ορισμός της, και η περιπέτεια είναι κομμάτι της δημιουργίας και της ιστορίας πίσω από την εικόνα.

"Αυτό που πραγματικά μου αρέσει στη φωτογραφία τοπίου είναι να δείχνω στους ανθρώπους την τοποθεσία και να τους λέω την ιστορία που κρύβει", μας εξηγεί. "Μου αρέσει να μοιράζομαι τις εμπειρίες που έχω με άλλους ανθρώπους, και τώρα, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο. Αυτός είναι ο λόγος που οι αγαπημένες μου εικόνες είναι εκείνες που περιέχουν κάτι που θυμάμαι και την ιστορία πίσω από αυτό. Αυτό είναι που τις κάνει ξεχωριστές για εμένα".

michael schaake sony alpha 7RIII ξύλινο σαλέ δίπλα σε ακίνητη λίμνη στην ομίχλη την αυγή

© Michael Schaake | Sony α7R III | FE 24-105mm f/4 G OSS | 1/2500s @ f/9.0, ISO 100

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Michael Schaake

Michael Schaake | Γερμανία

"Το να είσαι παρών και να γίνεσαι μάρτυρας της εντυπωσιακής ομορφιάς της φύσης είναι μια εκπληκτική και βαθιά προσωπική εμπειρία. Κοινοποιώντας τις φωτογραφίες μου, ελπίζω να παρασύρω και άλλους ανθρώπους μαζί μου σε αυτό το ταξίδι"

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.