albert dros sony alpha 7RM4 φάρος Marken στην Ολλανδία την αυγή

Γρήγορος και ευρυγώνιος: 20 mm f/1.8 G

Ο νέος φακός G 20 mm f/1.8 της Sony είναι ο πιο ευρυγώνιος σταθερός φακός full-frame της σειράς E-mount και προσφέρει στους χρήστες μεγαλύτερη ελευθερία λήψης καθηλωτικών τοπίων και νυχτερινού ουρανού, καθώς και εντυπωσιακών βίντεο.

σταθερός φακός sony fe 20 mm f18

Τέσσερις από τους Ευρωπαίους πρεσβευτές φωτογραφίας μας δέχτηκαν να δοκιμάσουν τον φακό πριν από την κυκλοφορία του. Σας παρουσιάζουμε τις εντυπώσεις τους.

Terry Donnelly

"Δοκίμασα τον FE 20 mm f/1.8 G σε διάφορες περιστάσεις με την Alpha 9 και την Alpha 7R III μου και διαπίστωσα ότι ο χειρισμός του είναι ακριβώς όπως τον περίμενα. Εύκολος και άνετος, με φανταστικά αποτελέσματα!"

"Ακόμα και με f/22, στις άκρες του καρέ δεν υπήρχε ίχνος θόλωσης και, παρά τα φωτεινά σημεία στη συγκεκριμένη λήψη, δεν μπορούσα να δω καμία χρωματική απόκλιση ή απόκλιση κόμης."

terry donnelly sony alpha 7RM3 αποβάθρες του Λίβερπουλ τη νύχτα λουσμένες σε μπλε φως

© Terry Donnelly | Sony α7R III + FE 20mm f/1.8 G | 30s @ f/22, ISO 100

"Μου αρέσει πολύ να φωτογραφίζω αντισυμβατικά πορτραίτα με ευρυγώνιο φακό και, έτσι, ήθελα πολύ να δω το αποτέλεσμα της φωτογράφισης με μεγάλο διάφραγμα. Τράβηξα αυτό το πορτραίτο με ορθάνοιχτο διάφραγμα και λάτρεψα το απαλό bokeh."
terry donnelly sony alpha 9 ευρυγώνιο πορτραίτο ενός μοντέλου με έντονο ροζ κραγιόν και πίρσινγκ

© Terry Donnelly | Sony α9 + FE 20mm f/1.8 G | 1/640s @ f/1.8, ISO 400

Η σχεδίαση μικρού μεγέθους περιλαμβάνει δύο στοιχεία φακού ΑΑ (προηγμένος ασφαιρικός) και τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς), για ευκρίνεια από άκρο σε άκρο, ακόμα και σε f/1,8. Επιπλέον, η χρήση δύο γραμμικών μηχανισμών XD (extreme dynamic) αποδίδει γρήγορη, αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας, τόσο για φωτογραφίες όσο για λήψη βίντεο.

Ilhan Eroglu

"Στη φωτογράφιση τοπίου, το βάθος πεδίου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα. Διαπίστωσα ότι, όταν κρατούσα κάποια απόσταση από το θέμα μου, η μέση και το φόντο παρέμεναν ευκρινέστατα, ακόμα και με f/1,8. Αυτό σημαίνει ότι μπορούσα να διατηρήσω το ελάχιστο ISO, χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιώ μεγάλα διαστήματα έκθεσης".

ilhan eroglu sony alpha 7RM3 γόνδολες στη σειρά κάτω από μια λάμπα δρόμου με την πλατεία του Αγίου Μάρκου στο βάθος

© Ilhan Eroglu | Sony α7R III + FE 20mm f/1.8 G | 1/8s @ f/1.8, ISO 250

"Με ενδιέφερε, επίσης, να δω πώς ο φακός θα απέδιδε με την Alpha 6600 και διαπίστωσα ότι πρόσφερε εξαιρετική ευκρίνεια στα άκρα, με ελάχιστη παραμόρφωση, ακόμα και για έναν τόσο ευρυγώνιο φακό."
ilhan eroglu sony alpha 6600 το Γκραν Κανάλ στη Βενετία όπως φαίνεται από τη γέφυρα του Ριάλτο

© Ilhan Eroglu | Sony α6600 + FE 20mm f/1.8 G | 30s @ f/7.1, ISO 100

"Επίσης, μου αρέσει η ποιότητα κατασκευής. Μου θυμίζει τον G Master 24 mm f/1,4, που είναι ο αγαπημένος μου. Κατάφερα να τραβήξω κάποιες λήψεις βίντεο με τον φακό 20 mm και μου άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορώ να απενεργοποιήσω τα κλικ στον μη αυτόματο δακτύλιο διαφράγματος, όπως και με τον 24 mm. Αυτό προσφέρει ξεκάθαρο πλεονέκτημα για αθόρυβες λήψεις, με επιπλέον μπόνους τη σχεδόν αθόρυβη αυτόματη εστίαση. Συνολικά, ο φακός ισορρόπησε καλά, τόσο με την Alpha 6600 όσο και με την 7R III, κατά τη λήψη βίντεο και φωτογραφιών με το χέρι."

Albert Dros

"Τις λίγες μέρες που δοκίμασα τον φακό, ο καιρός δεν ήταν καλός στην πόλη μου, το Άμστερνταμ, που ήταν κρίμα, γιατί ήλπιζα να τον δοκιμάσω σε λήψεις έναστρου ουρανού. Ωστόσο, βγήκα κάποιες νύχτες και, παρά τη βροχή, μπόρεσα να δοκιμάσω τα όριά του. Ο φακός βράχηκε αρκετά και όμως συνέχισε να συμπεριφέρεται άψογα!"

albert dros sony alpha 7RM4 κοντινή ευρυγώνια λήψη ενός λουλουδιού το βράδυ

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 1/100s @ f/1.8, ISO 100

"Η παραπάνω λήψη τραβήχτηκε από την ελάχιστη απόσταση εστίασης, και εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα με το τέλειο κυκλικό bokeh σε f/1,8. Πολλές από τις ευρυγώνιες λήψεις τοπίου τις έχω τραβήξει με διάφραγμα f/11 ή μικρότερο, αλλά διασκέδασα τόσο πολύ παίζοντας με το ρηχό βάθος πεδίου σε αυτόν τον φακό."
albert dros sony alpha 7RM4 ευρεία λήψη του εσωτερικού μιας μοντέρνας βιβλιοθήκης

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 2s @ f/11, ISO 100

"Ήθελα να δοκιμάσω κάποιες λήψεις εσωτερικής αρχιτεκτονικής και, έτσι, επισκέφτηκα τη βιβλιοθήκη Eemhuis στο Αμερσφόρτ. Με διάφραγμα f/11, η λήψη ήταν εξαιρετικά ευκρινής σε ολόκληρο το καρέ και, μετά από περικοπή προς το κέντρο, μπορούσα ακόμα να διαβάσω τους τίτλους των περιοδικών."

albert dros sony alpha 7RM4 δύο sony alpha 7RM3 δίπλα-δίπλα με φακούς FE 20 mm και 24 mm

20mm f/1.8 G vs. 24mm f/1.4 G Master

Ole C. Salomonsen

"Μεγάλο μέρος του φωτογραφικού έργου μου έχει να κάνει με λήψεις στο σκοτάδι, φωτογραφίζοντας το βόρειο σέλας και τα αστέρια. Ένα πράγμα που διαπίστωσα όλα τα χρόνια που δοκιμάζω φακούς είναι ότι οι γρήγοροι ευρυγώνιοι φακοί συχνά δεν τα πάνε καλά με την παραμόρφωση και το βινιετάρισμα, και πολλοί δυσκολεύονται να διατηρήσουν ευκρινή τα άκρα, αν η εστίαση είναι στο κέντρο του καρέ."

ole c salomonsen sony alpha 7RM4 το βόρειο σέλας με ένα απαλό μοβ πάνω από ένα χιονισμένο βουνό στο Τρόμσε της Νορβηγίας

© Ole C. Salomonsen | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 15s @ f/1.8, ISO 800

Ο GM FE 24 mm f/1,4 της Sony είναι από τους αγαπημένους μου φακούς ακριβώς επειδή αποδίδει εξαιρετικά με εντελώς ανοιχτό διάφραγμα –αν αποφασίσω να καδράρω τα αστέρια στα άκρα του καρέ, θα παραμείνουν στρογγυλά και δεν θα μετατραπούν σε μπανάνες! Συχνά, όμως, μου αρέσει να χρησιμοποιώ πιο ευρύ φακό και γι' αυτό ανυπομονούσα ιδιαίτερα να δοκιμάσω τον 20 mm. Παρόλο που είχα μόνο λίγες μέρες φωτογράφισης, και ο καιρός στο Τρόμσε τον χειμώνα ήταν χάλια, κατάφερα να πάω σε κάποια από τα αγαπημένα μου μέρη."

ole c salomonsen sony alpha 7RM4 το βόρειο σέλας που τρεμοπαίζει πάνω από ένα χιονισμένο βουνό στο Τρόμσε της Νορβηγίας

© Ole C. Salomonsen | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 15s @ f/2.8, ISO 1600

"Τα αρχικά συμπεράσματά μου είναι ότι πρόκειται για εκπληκτικό φακό, εξαιρετικά ευκρινή σε ολόκληρο το καρέ, ακόμα και σε f/1,8. Και, παρόλο που λατρεύω τον 24 mm, το να έχεις μια μικρότερη εστιακή απόσταση κάποιες φορές κάνει τη διαφορά."

"Μπορεί κάλλιστα να γίνει στο εξής ο αγαπημένος μου φακός για το βόρειο σέλας. Έχω εντυπωσιαστεί τόσο πολύ."

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.