Λεπτομέρειες ιστορίας Alpha Universe
Νικητής του διαγωνισμού τοπίου:
Μέσα από το σκοτάδι

Καθώς το θέμα του τελευταίου γύρου στον διαγωνισμό Sony Alpha Universe στο Instagram ήταν τα τοπία, ξέραμε ότι ο διαγωνισμός θα είχε υψηλή συμμετοχή. Συμμετείχαν φωτογράφοι από ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά είδαμε φωτογραφίες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Παρουσιάστηκε τεράστια ποικιλία τοπίων, από χιονισμένα βουνά και ηλιόλουστες παραλίες μέχρι και καταπράσινα λιβάδια και αρχαία δέντρα. Αναζητήσαμε εικόνες που δεν ήταν απλώς τεχνικά άρτιες, αλλά που επίσης είχαν κάτι που θα σε έκανε να σταματήσεις για να ατενίσεις το τοπίο της φωτογραφίας.

Με τόσο μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές σκηνές, ίσως δεν ήταν έκπληξη ότι συχνά οι πιο απλές εικόνες ξεχώριζαν περισσότερο. Κάτι ιδιαίτερα προφανές στη νικητήρια φωτογραφία, την εντυπωσιακή λήψη του Fabian Balint που απεικόνιζε ένα νεαρό δέντρο, καλυμμένο με πάγο, στη μέση ενός σκοτεινού και ομιχλώδους δάσους.

fabian balint sony alpha 7R3 ένα μοναχικό δέντρο σε ένα ομιχλώδες δάσος

© Fabian Balint | Sony α7 III + DT 135mm f/2 SAM | 1/320s @ f/2.0, ISO 200

"Ένα πρωινό στα τέλη του φθινοπώρου", εξηγεί ο Fabian, "περπατούσα στο πανέμορφο δάσος κοντά στη γενέτειρά μου, την Πιάτρα Νεάμπτς, μια μικρή, όμορφη πόλη της Ρουμανίας. Ένα παχύ στρώμα παγωνιάς και ομίχλης κάλυπτε τα δέντρα, τους θάμνους και τα πεσμένα φύλλα. Όταν είδα το μικρό δεντράκι, με κατέπληξε ο τρόπος που ξεχώριζε σε αντίθεση με το φόντο".

Οι κριτές της Sony συμμερίστηκαν απόλυτα την αισθητική του Fabian και λάτρεψαν την απλή αλλά εντυπωσιακή εικόνα. Σχολίασαν ότι "Ήταν απίθανο το πώς η ευκρίνεια του δέντρου έρχεται σε αντίθεση με το απαλό και ομιχλώδες υπόβαθρο".

Ο Fabian τράβηξε τη φωτογραφία με Sony Alpha 7 III, που χρησιμοποιεί με διάφορους φακούς, όπως έναν 135 mm f/2, με τον οποίο τράβηξε τη νικητήρια λήψη. Χρησιμοποιεί τον φακό αυτόν μαζί με τους Sony Sonnar T* FE 35 mm f/2,8 ZA, Sonnar T* FE 55 mm f/1,8 ZA, G OSS FE 90 mm f/2,8 Macro και τον GM OSS FE 100-400 mm f/4,5-5,6. Ως νικητής του διαγωνισμού, ο Fabian τώρα θα έχει και έναν νέο φακό.

"Διάλεξα τον GM FE 16-35 mm f/2,8", εξηγεί ο Fabian, "λόγω της ευέλικτης εστιακής απόστασης και της εξαιρετικής ποιότητας εικόνας. Δεν έχω χρησιμοποιήσει υπερβολικά ευρυγώνιους φακούς και πολύ στο παρελθόν, αλλά πάντα θέλω να προκαλώ τον εαυτό μου στη φωτογραφία και πάντα αναζητώ μια νέα οπτική στη λήψη τοπίων.

Μαζί με τη φωτογραφία τοπίων, θα ήθελα να εξερευνήσω την αστροφωτογραφία. Είναι εντελώς νέα και αχαρτογράφητη περιοχή για εμένα, αλλά πιστεύω ότι αυτός ο φακός θα με βοηθήσει να συνεχίσω το φωτογραφικό ταξίδι μου".

Για να μάθετε πώς τα πάει ο Fabian με τον νέο φακό του, ακολουθήστε τον στο Instagram @balintfabian.

Για μια ευκαιρία να κερδίσετε στον επόμενο διαγωνισμό Sony Alpha Universe στο Instagram, μην παραλείψετε να ακολουθήσετε τον λογαριασμό @alphauniversebysony.eu για να ενημερώνεστε για τους μελλοντικούς διαγωνισμούς.

Επικρατέστερες υποψηφιότητες

dmytro korol sony nex 6 μια εντυπωσιακή βουνοκορφή στο σούρουπο, φωτισμένη από τη ζεστή λάμψη της πανσελήνου που ξεπροβάλλει στο φόντο

© Dmytro Korol | Sony NEX 6 + E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

ciprian negura sony alpha 7M3 ένα παγωμένο κλαδί σε ένα σκοτεινό ομιχλώδες δάσος

© Ciprian Negură | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/10s @ f/10.0, ISO 100

janis palulis sony alpha 7RM2 ηλιοβασίλεμα πίσω από δύο μικρά δέντρα με φωτισμένο το προσκήνιο

© Jānis Paļulis | Sony α7R II | ISO 100

Προϊόντα που παρουσιάζονται
ILCE-7M3
Alpha 7 III με αισθητήρα πλήρους καρέ 35 mm

ILCE-7M3

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

Σχετικά άρθρα


x