Λεπτομέρειες ιστορίας Alpha Universe
Λεπτομέρειες ιστορίας Alpha Universe
Νικητής διαγωνισμού πορτρέτου κατοικίδιου:
Φυσική ομορφιά 

Η φωτογράφιση με τα κατοικίδια στον τελευταίο γύρο του διαγωνισμού μας στο Instagram ήταν από τις πιο δημοφιλείς. Λάβαμε χιλιάδες συμμετοχές και είδαμε κάθε λογής ζώα από όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, η δημιουργία μιας εικόνας που ξεχωρίζει δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι κριτές έψαχναν για εικόνες που ήταν τεχνικά τέλειες, όμορφα φωτισμένες, αλλά, πρωτίστως, αποτύπωναν την ομορφιά και την προσωπικότητα του ζώου. Η φωτογραφία που προκρίθηκε εμπεριέχει όλα αυτά τα στοιχεία.

Αυτήν την φαινομενικά απλή φωτογραφία με ένα μονόφθαλμο γατάκι την τράβηξε ο φωτογράφος Denys Borysov και πίσω της έχει μια υπέροχη ιστορία.

Denys Borysov μονόφθαλμη γάτα που φαίνεται φοβιστική ενώ στέκεται στα πίσω πόδια

© Denys Borysov | Sony α290 + 18-55 mm f/3.5-5.6 | 1/40 s σε f/10, ISO 200

"Μια μέρα, η γυναίκα μου περπατούσε στο πάρκο και βρήκε ένα γατάκι με τραυματισμένο μάτι", εξηγεί ο Denys. "Το γατάκι φοβόταν, οπότε το πήρε σπίτι και μετά το πήγε στον κτηνίατρο. Ήταν τυχερό στην ατυχία του, καθώς το μάτι του έπρεπε να αφαιρεθεί επειγόντως. Μετά την επέμβαση, το γατάκι έμεινε μαζί μας."

Έχοντας συνεισφέρει καθοριστικά στη νικήτρια φωτογραφία, το γατάκι Tikhon έχει ανταποδώσει στον Denys και τη σύζυγό του το καλό που έκαναν όταν το έσωσαν. Αλλά πώς προέκυψε η φωτογραφία;

"Με ενδιέφερε πάντα να φωτογραφίζω ζώα", συνέχισε, "και ο σκοπός της φωτογράφισης με το γατάκι δεν ήταν να μεταφέρω συνηθισμένα, καθημερινά συναισθήματα, αλλά να δείξω μια γάτα με κυνηγητικά ένστικτα. Έστησα δύο φλας και αρχίσαμε με τη γυναίκα μου να παίζουμε διαδοχικά με τη γάτα. Η φωτογράφιση διήρκεσε περίπου μία ώρα, τράβηξα εκατοντάδες φωτογραφίες και στο τέλος είχαμε εξαντληθεί όλοι. Ανησυχούσα ότι η γάτα θα με βαριόταν, αλλά έκανα λάθος, εξακολουθεί να μας δείχνει αγάπη."

Ο Denys μετέτρεψε την εικόνα σε ασπρόμαυρη και πρόσθεσε ένα ελαφρύ τόνο σέπια, εξηγώντας, "κατά τη γνώμη μου, η μονόχρωμη εικόνα προσθέτει γοητεία και μυστήριο και τονίζει τον χαρακτήρα της γάτας χωρίς να αποσπάται από το χρώμα".

Ως νικητής, ο Denys έλαβε μια Sony α7 III.

"Είναι ενθουσιασμένος, μου είναι ακόμα δύσκολο να το πιστέψω, γιατί υπήρχαν τόσες απίστευτες συμμετοχές."

Ο Denys ελπίζει ότι η μηχανή θα τον βοηθήσει στο επόμενο βήμα του φωτογραφικού του ταξιδιού, "Πάντα ονειρευόμασταν μια μηχανή πλήρους καρέ. Με τη Sony α7 III, θα έχω απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες. Αυτήν τη στιγμή, θέλω να ανανεώσω μερικούς φακούς μου, αλλά μακροπρόθεσμα θα ήθελα να φωτογραφίζω για μεγάλες εταιρείες και επωνυμίες. Ελπίζω να γίνει πραγματικότητα!!"

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε το @alphauniversebysony.eu στο Instagram για να ενημερώνεστε για τους τελευταίους διαγωνισμούς και τις καλύτερες εικόνες από κάθε διαγωνισμό.

Επιλαχόντες

Ο Alex Class έλαβε τη δεύτερη θέση με αυτό το καταπληκτικό πορτραίτο και κερδίζει έναν φακό Sony FE 85 mm f/1.8.

Alex Class κλασικό πορτραίτο σκύλου με φόντο ξεβαμμένο τοίχο

© Alex Class | Sony α9 + FE 55 mm f/1.8 ZA | 1/200 s σε f/8.0, ISO 100

Τέλος, η Céline Bissat έλαβε την τρίτη θέση, κερδίζοντας μια Sony RX100 V με αυτήν τη χαριτωμένη φωτογραφία ενός πολύ χαρούμενου σκύλου!

Celine Bissat χαμογελαστός σκύλος φωτογραφίζεται μέσα σε φυσαλίδες

© Céline Bissat | Sony α7R IV + 85 mm f/1.8 | 1/160s σε f/11.0, ISO 100

Προϊόντα που παρουσιάζονται
ILCE-7RM4
Φωτογραφική μηχανή α7R IV πλήρους καρέ 35 mm με 61,0 MP

ILCE-7RM4

ILCE-9
Η α9 διαθέτει αισθητήρα Stacked CMOS πλήρους καρέ

ILCE-9

SEL55F18Z
Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA

SEL55F18Z

Σχετικά άρθρα